Wat Verstaan We Onder Restafval ☑️ 11 VERBORGEN FEITJES

Gauw en betaalbaar van je Afvalstoffen af

{service1)

Hoe goed je je vuil ook sorteert, er zal steeds restafval blijven bestaan. Probeer het stroom van afval dus klein eventueel te bewaren en je zult opmerken dat dit financieel voordelig is. Via vuil heel mogelijk toevallig te sorteren, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, ruiten, en swill, rest er heel minimaal toevallig restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Wat Verstaan We Onder Restafval

Kies uit bij de grootste assortiment containers en bestel de meest geschikte container geschikt voor je overblijvend afval. In de restafvalcontainer werp je al het de onrecyclebare afval welke je niet verder extra kan verdelen. Documenten/karton, keukenafval, en vensterglas passen niet in de restafvalcontainer. Tevens omtrent PMD scheiden bezitten wij de juiste correcte afvalcontainer.

Wat is Zakelijk afval?

Ondernemingsafval is de algemene benaming betreffende ieder afvalstromen dat binnen bedrijven vrijkomen. Deze stromingen kunnen vaak afzonderlijk ingezameld geraken. Het is verbeterd betreffende de milieu en de portemonnee.

Wat mag er in de bedrijfsafval?

Op welke manier prima je je vuil eveneens scheidt, er zal steeds overblijvend afval blijven zijn. Poog dit stroom van afval heel minimaal mogelijk te houden en je zal merken dat deze geldelijk voordelig is. Met afvalstoffen zo zoveel mogelijk te sorteren, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, vensterglas, en swill, overblijft er zo zo weinig toevallig restafval over. In de rest afvalcontainer gooi je je al het niet niet te recyclen afvalstoffen dat je niet verder extra kan verdelen. Papier/karton, keukenafval, PMD en glas thuishoren niet in de het restafvalcontainer.

Is scheiden scheiden van zakelijk afval verplicht?

Je blijft gedwongen afvalstromen zoveel eventueel te sorteren. Binnen de Landelijk Afvalbeheersing (LAP3) staat de doel beschreven artikelen opnieuw te gebruiken indien dat kan.

Wat kost een container een container voor?

De tarieven voor tarieven voor rolcontainers zijn afhankelijk van de afvalstroom de stroom van afval, de omvang van de container en hoevaak hoe vaak de container geledigd afvalcontainer geleegd dient zijn. Jij vindt alle kosten op de tarievenpagina.

Welk soort bedrijfsafval kan ik sorteren?

Met containers van ons kun je karton, ruiten, organisch afval en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook zorgen voor wij voor betrouwbare dossiervernietiging. Wat er dan blijft is algemeen afval. Ook daarvoor kun je bij ons terecht.

Afvalverzameling met afvalresten containers

In iedere bedrijf komt restafval vrij. Je ontrukt er dan ook niet aan om een gemengd afval container te gebruiken. Bij ons neem je eenvoudig en snel een van de talloze varianten vuilcontainers. Wij leveren hem gratis binnen 24 uur in volledig Nederland. Je betaald alleen voor de lediging. Onze scherpe prijzen zie je gelijk tijdens het bestelproces. Handig, want dan kun je direct zien of je nog kunt uitzuinigen met een gemengd afval container. Gemengd afval is wegens zijn milieubelasting een kostbare afvalstroom. Door afvalsoorten afzonderlijk in te verzamelen, verklein je de massa gemengd afval.

Hiermee verminder je dus jouw afvaluitgaven. Heb je behoefte aan iets meer uitleg? Lees dan even verder. Of bestel direct jouw gemengd afval container.

De juiste container voor afvalresten

Bij ons vind je steeds passende verzamelmiddelen voor je algemeen afval. Je kan een synthetische container huren, maar ook kiezen voor een ijzeren afvalcontainer. Een ijzeren afvalcontainer is vandaalbestendig en brandveilig, praktisch als de bak op een publieke plek staat. Je selecteert uit diverse volumematen. De beslissing is aan jou, afhankelijk van je noodzaak. Ook meld je zelf aan hoe dikwijls jouw bak(ken) geleegd moeten worden. Een algemeen afval container wordt gratis bij neergezet. Je vergoedt alleen voor het leegmaken.

Zo wordt afvalresten verwerkt

Al het niet gescheiden afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij verzamelen het afval in en brengen het naar een afvalverwerker; één van de 12 grote hedendaagse afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het gemengd afval verbrandt voor de productie van hernieuwbare stroom. Gemengd afval klinkt dan misschien nutteloos, dat is het dus niet! De afvalindustrie produceert maar liefst een vijfde van de duurzame stroomopwekking.

Na de verbrandingsproces blijft er verbrandingsresten over, ook wel resten genoemd. Met magnetische krachten worden de overgebleven metalen er uitgehaald die hun weg vervolgen naar de metaalhergebruik. En zelfs de massa die dan overblijft heeft nog een bruikbare doel. Deze donkere korrelachtige assen worden gebruikt voor het ophogen of aanleggen van wegen. Helaas komen er ook diverse schadelijke stoffen uit gedurende de verbranding die in meer of kleinere mate desondanks in het natuur belanden. Dus moeten we blijven streven naar zo zo weinig mogelijk verbranding. De Ladder van Lansink geeft de rangorde in de afvalverwerking aan.

Wat Verstaan We Onder Restafval:

Eenvoudig en voordelig een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een goedkope container begint bij ons, het adres voor een gemakkelijke en verantwoordelijke verwijdering van bedrijfsafval. We bieden de mogelijkheid om tegen de laagste prijzen rolcontainers te bestellen. Door ons handige lijst vind je snel de container die je nodig hebt. Bovendien huur je door onze dienstverlening heel soepel.

Onze contracten zijn immers per maandelijkse periode op te zeggen. Hierdoor zijn we ook de ideale samenwerkingspartner voor voorlopige projecten. Bijv. bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een relocatie. Wij zorgen voor gratis plaatsing van de verlangde goedkope container en arriveren deze conform een afgesproken schema ook weer legen.

Is de container op wielen die je van de gemeente hebt gekregen verre te minimaal voor jouw bedrijfsafval? Of geen geschikt voor het afval dat je bezit? Huur er dan eenvoudig en voordelig één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Praktisch in toepassing

Onze rolcontainers zijn praktisch in toepassing. Je rolt de bak eenvoudig naar de gewenste plaats, binnen óf buitenshuis. Zo ontstaat het een deel makkelijker om al jouw ondernemingsafval op de juiste wijze af te verwijderen. Praktisch voor je werknemers, goed voor het milieu én geldbesparend.

Onze rolcontainers zijn gefabriceerd van robuust kunststof of metaal. De containers sluiten adequaat af waardoor er geen ongedierte bij het vuilnis kunnen. Ook kan stank niet ontkomen uit de container.

De kosten van een container op wielen verhuren

De uitgaven van het verhuren van een container op wielen zijn afhankelijk van het type bak en hoe vaak dit zal worden geledigd. Het installeren van de rolcontainer is geheel kosteloos.

Je betaald enkel voor wat je nodig zal hebben
Je kiest zelf welke grootte jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald zodoende nooit voor een té ruime container.

Je betaalt enkel voor een leging die echt nodig hebt zal zijn
Het is jammer om te vergoeden voor het ledigen van de container als deze slechts halfvol is. Bij ons bepaal je zelf de frequentie waarmee de bak zal worden geledigd.

Voor welke ondernemingen zijn onze containers op wielen geschikt?

Wij bezorgen aan alle kleine en middelgrote bedrijven in geheel Nederland. Onze kleinste bak is toepasbaar voor vier vuilniszakken per week. En onze maximale rolcontainers verschaffen zelfs plek voor tweeënveertig afvalzakken. Daardoor zijn onze containers toepasbaar voor alle types ondernemingen in Nederland, van broodbakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw afval op de juiste manier afgevoerd

Bij onze dienstverlening wordt jouw afval verzekerd op de correcte manier verwerkt en vernietigd. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en tevens essentieel voor jouw onderneming. Zo moeten vertrouwelijke papieren zorgvuldig worden afgevoerd. Onze afgesloten containers op wielen voor archiefvernietiging worden discreet getransporteerd door gecertificeerde chauffeurs. Je bent hierdoor volkomen verzekerd dat geheime documenten op de juiste wijze worden vernietigd.

Redenen een rolcontainer huren bij onze dienstverlening?

Redenen een rolcontainer huren bij onze dienstverlening? Aangezien wij gespecialiseerd zijn in het afvoeren van bedrijfsafval. Wij bieden een passende oplossing voor elk type afval en voor elk bedrijf. Bovendien werken wij heel soepel. Als het bijvoorbeeld vereist is om een extra rolcontainer te installeren, dan doen wij dat. Tevens extra ophaalmomenten zijn niet probleem.

 • Levering in 24 u
 • Gratis plaatsing in geheel Nederland
 • Garantie op juiste afvalbehandeling
 • Contract maandelijks op te zeggen

Afvalverwerking volgens de Lansink’s Ladder Wat Verstaan We Onder Restafval

Als het om afvalbeheer in het geheel gaat, werken wij volgens de Ladder van Lansink. Dit is een norm op het terrein van afvalverwerking. De Afvalhiërarchie van Lansink is samengesteld uit 6 niveaus.

Hoger op de orde, hoe ecologischer de afhandeling. Zo trachten wij in samenwerking met jou de massa afval in jouw restafvalcontainer te verminderen, etappe 1. Dit realiseren wij door te adviseren over scheiden bij de oorsprong. Want zuiver afzonderlijke afvalstromen worden zoveel als kan hergebruikt, stap 2 en 3. Is recyclen geen optie? Dan gaat het rommel naar een afvalverbrandingsinstallatie, fase 4. Fase 5 en 6 pogen wij zoveel als kan te vermijden, want dit is ongunstig voor het milieu en draagt niet bij aan een gesloten kringloop economie.

Categorieën en prijzen zakelijk afval en gemengd afval verwerking

De inhoudsmaat voor een gemengd afval container schommelt van 240 liter tot tot wel 2500 liter en alles daar ertussen. Je kunt selecteren voor een betaalbare plastic container of een metalen ‘hufterproof’ container. Ontdek je het ingewikkeld om bij te bepalen welke maat het goed bij je past? Pak dan gauw aansluiting op met een van onze specialisten. Dankzij onze vele jaren deskundigheid met afvalmaterialen kennen wij juist wat je benodigd hebt. En verlang je eenmalig een aanvullend lediging of regulier een maatje ruimer? Dan is dit uiteraard ook geen enkel probleem!

De tarieven van de bakken wisselen per afvalsoort, stof en volume. Je least bij ons steeds tegen de meest voordelige prijzen. Algemeen afval is een van de duurdere afvalsoorten. Dit ontstaat, zoals we noemden, door zijn milieubelasting. Gelukkig genoeg ervaar je bij ons precies waar je aan toe. In ons gemakkelijke bestelmethode staat vermeld helder wat je voor een gemengd afval container of een andere andere rolcontainer betaalt. Wij beschouwen het belangrijk dat dit aspect transparant is. Zo kom je later geen voor vervelende onthullingen te staan.

Hoe bewaar je dit type afvalstroom zo gering mogelijk?

Wat Verstaan We Onder Restafval

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de oorsprong. Bij het ogenblik dat deze worden afgedankt dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te beter kunnen grondstoffen hergebruikt worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de restafval container wordt gedumpt, dan transformeert dit afval automatisch in restafval. Ook als hier prima herbruikbare grondstoffen tussen zitten. Na verdeling is immers veel minder effectief dan op voorhand verdelen bij de oorsprong. Slechts een klein percentage plastic en metaalmateriaal kan er na de bewerking nog worden gefilterd. Het antwoord op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter verdelen

Hergebruikbare afvalstromen zamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar omlaag worden aangepast. Gunstig voor je portemonnee, want we schreven al eerder dat overig afval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: papier, PMD, glas, keukenafval en geheim dossier. Gelijk je opmerkt zijn er daarom behoorlijk wat mogelijkheden om jouw hoeveelheid overig afval te verkleinen waardoor er mindere in de overig afval container dient.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Ja:
Ontvlambare geen herbruikbare afvalstoffen komend van ondernemingen, met afmetingen kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Niet:

 • Chemisch afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Ziekenhuisafval
 • Stralend afval
 • Elektronisch-afval en wit-en bruin goed
 • Sterk stof bevattend of ruikend afval
 • Wielen
 • Dode dieren
 • Niet ontvlambaar afval zoals steenpuin, zand en vensterglas
 • Groot afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (vroegere) inhoud niet rechtstreeks zichtbaar is

Papieren en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en papier gescheiden inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van document en papier, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn vele soorten papier, denk aan verpakkingen, printwerk, enveloppen, dagbladen en magazines. Ernstig besmet document kan je liever niet in de papiercontainer gooien. Laat een rolcontainer plaatsen, selecteer uw leegmaakfrequentie en je kan deze afvalstroom altijd ordelijk afzonderlijk inzamelen. Je hebt de optie uit een heel uitgebreid assortiment van afvalcontainers tussen 240 tot 2400 liter.

De juiste container voor Papier en Verpakkingen

De meest geschikte gepaste afvalcontainer voor je papier en papier vind je bij ons. We beschikken over een landelijke bereik en je krijgt een ruime selectie tussen plastic en ijzeren containers. Een ijzeren container is geschikt als de containers buitenshuis staan, of wanneer vernieling aan de loer ligt. Kies, naargelang uit je nood, de meest geschikte geschikte
inhoudsmaat. Vervolgens bepaal je hoe vaak je container(s) geleegd dienen te worden. Een papier en papiercontainer wordt reeds vanuit €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt document en papier behandeld

Papier kan zelfs 7 keer gerecycled worden. Ook in jouw beurs bespaart het aanzienlijk als je deze afvalsoort gescheiden verzamelt. Je mag er bij ons op vertrouwen dat je document- en papier in de meest doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoorde manier wordt afgevoerd en ingezet voor basis voor nieuwe producten. Wil je een afvalcontainer verhuren maar heeft u nog vragen? Bekijk de meest gestelde vraagstukken of neem contact contact.

Swill

Swill bestaat van organisch afval, zoals (gekookt) keukenvuilnis en etensresten. Denk hierbij hierbij piepers, broden, deegwaren, dranken, eierschalen, patat, gebak, groentes en vruchten en melkproducten. Vooral bij horecagelegenheden ontstaan deze soorten afvalsoorten beschikbaar, echter tevens op kantoor kunt je jouw biologisch afval apart houden. Je spaart aanzienlijk op afvalverwijderingskosten als je het zwaar swillafval niet in je rolcontainer voor overig afval gooit.

PMD (Plastic, Metalen en Drankenkartons)

Je ondernemingsafval bestaande waarschijnlijk uit extra herbruikbaar vuilnis als je vermoedt! Ongemerkt bestaande een omvangrijk gedeelte van ondernemingsafval dikwijls van plastic verpakkingsmaterialen, blikken en drinkpakken.

Deze afvalmaterialen horen allemaal tot hetzelfde afvalstroom: Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Door PMD apart uit je andere afvalsoorten in zamelen, zitten je containers minder vlug gevuld. Bovendien is het apart houden uit je afval ook goed voor het het milieu. PMD mag immers gerecycled worden. Hierdoor moeten er geen enkele nieuwe materialen gewonnen te worden voor verse artikelen te maken, jouw PMD wordt immers één basisgrondstof!

De juiste container voor PMD en Wat Verstaan We Onder Restafval

{service1)

Bij ontdek je altijd een passende rolcontainer voor jouw PMD. We bieden diverse plastic rolcontainers , van 240, 660 en 1100 liter. Dankzij de vlugge, kosteloze levering en nationale dekking, heb je in 24 uur jouw container bij het gewenste plek geplaatst. U beslist zelf het verlangde inhoudsmaat en op welke manier frequent het afvalcontainer geledigd moet te zijn. Zo weet je dus zeker dat je je vuilnis steeds weg kan en dat je bijdraagt voor een verbeterde omgeving via jouw vuilnis te splitsen. Bestel snel uw voordelige afvalcontainer(s)!

Op deze manier geraakt PMD verwerkt

Door jouw PMD gescheiden in te verzamelen binnen een PMD container, mag het optimaal gerecycled worden. Dat is belangrijk, want we belasten het omgeving veel indien wij afvalstoffen hergebruiken. Van je hergebruikte PMD worden bijvoorbeeld verse omhulsels, bakken en zelfs bermpaaltjes gemaakt. Met speciale methoden geraken de metalen en drankenkartons van het afval gezeefd om daarna gerecycled te zijn. De resterende plastic wordt vervolgens op basis van de kunststofsoorten verder verdeeld en gemalen tot korrels. Uit deze korrels kunnen dan nieuwe artikelen worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Kunststof omhulsels
 • Zakjes, tassen, flesjes
 • Boterkuipjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikken
 • Metale dopjes
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sappakken
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtverpakkingen

NIET:

 • Piepschuim Pakketten met aluminiumfolie laagje aan de binnenkant (bijvoorbeeld chipszakken, kruidenmixverpakkingen en ook koffiepakken)
 • Doordrukstrips (voor geneesmiddelen en ook gomballen) (Stevig) plastic waaronder speeltjes
 • Huishoudelijke artikelen en ook gebruiksartikelen (emmers, druiprek etc.)
 • Draagtas boodschappentassen
 • Landbouwplastic
 • Verfpotten
 • Spuitbussen met chemische teken (antitranspirant, lak enzovoort)
 • Verpakkingen met of yoghurtrestjes
 • Drankverpakkingen waar verschillend materiaal zit gestopt Los karton ofwel verschillend papier
 • Pakket inclusief gevaarlijke materialen
 • Glasafval

Des te meer afval jezelf sorteert, des te beter dat het zal zijn voor het milieubescherming en ook je portemonnee. Glas is één van de {afvalstromen|afvalsoorten welke gemakkelijk om scheiden zijn. Glasafval bestaan van flessen, potten en scherven. Zonder het te splitsen pakt het glasafval vanwege de volume en massa heel veel ruimte bij het bedrijfsafval in. Jij kunt daarom flink uit besparen in je kosten voor afval. Het is ook tevens volledig om te hergebruiken. Ook verbruikt het recyclen veel minder kracht in vergelijking met glaswerk te maken van verse materialen.

Ontstaat er bij je bedrijf heel veel glas vrij, bijvoorbeeld in de sector van de horecabedrijven, dan is één container voor glas essentieel. Bezit je variërende tijdsperioden met betrekking tot drukte? wij functioneert samen met aanpasbare contracten waardoor jij het aantal bakken eenvoudig verandert.

De juiste container voor glasafval

Bestel het meest geschikte bakken voor je glasafval op onze dienst. Je heeft de keuze uit selectie van één container met 240 liter en ook met negenhonderd liters. Er reeds een glascontainer startend bij €13 per maand en dit worden kosteloos geplaatst. Op basis van de afval kies je hoe frequent ons het container zullen komen legen. ons biedt het meest voordelige service.

Op deze manier worden het glas bewerkt

Het heel veel energie om glas te maken uit nieuwe grondstoffen. Glasverval is echter een goede grondslag. Daar zit gewoonlijk ongeveer 50% oudere glas in nieuw glas. Tijdens het verwerken doen wij verschil tussen wit, bruin, groene en gemengd glas. Ook zijn kurken en ook dekseltjes verwijderd. Door het glas te recyclen, kunnen er zijn bij één veel kleinere warmte glas geproduceeerd gemaakt. Een milieuvriendelijker en ook duurzaam proces . Heb jij vraagstukken? Bekijk het veelgestelde vragen of neem neem contact .

Wat is mag wel er bij het de glasafval?

Wel:

Lege glasafval die gediend heeft als verpakkingsmateriaal

NIET:

Aardewerk, stenen, porseleinen. Hieronder vallend jenever kruikjes, bordjes, kopjes, keramiek en dergelijke. Warmtebestendig glas, laboratorium glazen, ovenschaaltjes, kookoppervlakken en ook kachelruitjes

Koelkast glazenplaatjes, snijplanken enzovoort. vallen binnen glazen oppervlak

Medische of ziekenhuisglas: naaldjes, chemische stoffen, vloeistof enzovoort.

Archiefvernietiging

Je archief moet veilig en op veilige manier vernietigd te worden. Dossiervernietiging zou je dus beter uitstekend organiseren. De afgesloten rolcontainers van ons helpen tijdens een veilig proces van inzameling en ook vernietiging van jouw jouw dossiers. Discreet en veilig. Documenten zullen discreet getransporteerd. Op deze manier heb jij honderd procent garantie dat je je archief beschermd vernietigt zijn. Na vernietiging worden de restanten gerecycled.

Het is begrijpelijk dat je jouw archief niet in de papierbak wilt werpen. Enkele papieren bevatten geheime informatie en kunnen daarom best vernietigd worden. Vermoedelijk gebruik hiervoor een versnippermachine. Het vernietigen van hoge hoeveelheden archief is echter heel tijdrovend en omslachtig. Heb je frequent veel vuil in de vorm van vertrouwelijk document? Kies dan voor archiefvernietiging van onze dienst U. U krijgt dan een gesloten container op wielen.

Deze bak heeft een gleuf waar het document precies erin . Wanneer de papieren al binnen het container zijn, krijgt niemand zij nog bij . Onze bestuurder arriveert eenmaal tijd langs om het bak legen en de documenten ter plekke vernielen binnen onze truck. Ook dit functioneert middels een afgesloten mechanisme waarbij het container door de truck zelf is opgeheven en opengemaakt. Het inhoud wordt daarna direct vernielt.

De juiste container voor het dossiervernietiging Voor het dossiervernietiging stop je je vertrouwelijke papieren veilig in het gesloten rolcontainers van ons. Via het klepje in het deksel kun je het papieren in de bak gooien. Jij hebt de keuze van verschillende capaciteiten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd aan jouw behoefte kies jij de gewenste ledigingsfrequentie. Doordat je dossier geen op vervoer is, loop je geen risico dat er iets met jouw vertrouwelijke papieren gebeurt. Je kunt voor jouw dossiervernietiging al een bak huren vanaf €19 per maand.

Zo functioneert archiefvernietiging

De verzameling van je archief verloopt veilig en secuur dankzij één afgesloten container op wielen en onze gekwalificeerde bestuurders. Document is zeer te recyclen en kan meerdere keren opnieuw gebruikt worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt uit het papier gehaald en met water vermengd tot pulp. Met onze dienst weet jij zeker dat jouw dossier op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoorde manier wordt ingezameld en verwoest.