Wat Moet Er Bij Restafval ☑️ 9 ONVOORSTELBARE FEITEN

Snel en goedkoop van je Afvalstoffen af

{service1)

Hoe goed je je afvalstoffen ook sorteert, er zal steeds overblijvend afval voortdurend bestaan. Probeer deze afvalstroompje heel beperkt eventueel te behouden en je zult merken dat deze economisch voordelig is. Via afval dus mogelijk mogelijk te sorteren, zoals karton/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, blijft er dus min mogelijk restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Wat Moet Er Bij Restafval

Kies uit bij het ruimste aanbod afvalcontainers en bestel het meest geschikte container voor je je restafval. Binnen het container gooi je je reeds de niet-recyclebare afval welke je niet verder kan verdelen. Karton/karton, keukenafval, en ruiten horen niet in de rest afvalcontainer. Tevens betreffende PMD scheiden hebben we de juiste correcte afvalcontainer.

Wat is Bedrijfsafval?

Ondernemingsafval is de algemene benaming voor elke afvalstromingen dat binnen ondernemingen voortkomen. Deze stromingen kunnen meestal apart verzameld worden. Dit is beter aangaande het natuur en de portemonnee geldbeugel.

Wat mag wel er in bedrijfsafval?

Op welke manier prima je je afval tevens verdeelt, er zal er steeds restvuil blijven zijn. Tracht dit stroom van afval zo beperkt toevallig te behouden en je zal opmerken dat het geldelijk voordelig is. Door afvalstoffen dus mogelijk eventueel te verdelen, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, ruiten, en keukenafval, blijft er dus min toevallig overblijvend afval over. In de de container gooi je al het niet te recyclen vuil welke je niet meer kan sorteren. Papier/karton, keukenafval, PMD en glas thuishoren niet in de de rest restafvalcontainer.

Is het scheiden scheiden van bedrijfsafval verplicht?

Je wordt gedwongen afvalstromingen zoveel toevallig te verdelen. In de de Algemeen Afvalbeheersing (LAP3) staat het de doel omschreven goederen weer te aanwenden indien het lukt.

Wat kost een container rolcontainer voor?

De tarieven tarieven voor containers afhankelijk afhangend van de afvalstroom de stroom van afval, de grootte van afmeting van container en hoevaak hoe vaak de de rolcontainer geleegd moet geraken. Jij ontdekt ieder kosten op de.

Welk type bedrijfsafval kan ik scheiden?

Met containers van ons kun je karton, ruiten, voedselresten en verpakkingsafval scheiden. Ook zorgen voor wij voor betrouwbare bestandvernietiging. Wat er dan overblijft is algemeen afval. Ook daarvoor kun je bij ons aankloppen.

Afval Inzameling met restafval containers

In elke organisatie komt algemeen afval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een restafval container te gebruiken. Bij ons koop je gemakkelijk en vlug een van de talloze soorten rolcontainers. Wij brengen hem gratis binnen een dag in heel Nederland. Je betaald alleen voor de verwijdering. Onze concurrerende tarieven zie je meteen tijdens het aankoopproces. Handig, want dan kun je gelijk bekijken of je nog kunt besparen met een restafval container. Restafval is wegens zijn milieueffect een dure afvalstroom. Door afvalsoorten gescheiden in te zamelen, reduceer je de massa gemengd afval.

Hiermee verlaag je dus jouw afvaluitgaven. Heb je noodzaak aan iets aanvullende uitleg? Lees dan even voort. Of koop direct jouw restafval container.

De juiste container voor gemengd afval

Bij ons vind je tijdloos geschikte verzamelmiddelen voor je restafval. Je kan een plastic container bestellen, maar ook opteren voor een stalen vuilcontainer. Een metalen rolcontainer is vandaalbestendig en brandbestendig, nuttig als de container op een algemene locatie staat. Je gaat uit diverse volumematen. De keuze is aan jou, afhankelijk van je verlangen. Ook geef je zelf aan hoe dikwijls jouw container(s) geledigd moeten worden. Een gemengd afval container wordt gratis bij neergezet. Je betaalt alleen voor het verwijderen.

Zo wordt restafval verwerkt

Al het gemengde afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij verzamelen het afval in en brengen het naar een afvalverwerker; één van de twaalf ruime hedendaagse afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het restafval opgebrand voor de generatie van duurzame energie. Restafval klinkt dan wellicht zonder waarde, dat is het dus niet! De afvalbranche levert maar zowaar een vijfde van de groene energieproductie.

Na de verbranden blijft er verbrandingsas over, ook wel slakken genoemd. Met magnetische apparaten worden de resterende metalen er geëxtraheerd die hun weg verdergaan naar de metaalverwerking. En zelfs de massa die dan resterend is heeft nog een bruikbare doel. Deze zwarte korrelvormige assen worden ingezet voor het verhogen of bouwen van straten. Spijtig genoeg komen er ook allerlei schadelijke substanties uit tijdens de verbranden die in minstens of geringere mate desondanks in het natuur komen. Dus moeten we blijven zoeken naar zo min mogelijk verbrandingsproces. De Ladder van Lansink geeft de rangorde in de afvalbeheer aan.

Wat Moet Er Bij Restafval:

Eenvoudig en goedkoop een rolcontainer verhuren

{service1)

Het huren van een voordelige container begint bij ons bedrijf, hét locatie voor een eenvoudige en verantwoorde afvoer van bedrijfsafval. Wij leveren de mogelijkheid om voor de laagste tarieven rolcontainers te bestellen. Door ons praktische overzicht vind je gemakkelijk de container die je vereist zal hebben. Daarnaast verhuur je door ons heel flexibel.

Onze overeenkomsten zijn namelijk per maand op te zeggen. Hierdoor zijn we ook de ideale samenwerkingspartner voor voorlopige projecten. Bijvoorbeeld bij een verbouwing binnen je onderneming, of bij een verhuizing. We zorgen voor kosteloze plaatsing van de verlangde voordelige container en arriveren deze conform een overeengekomen schema ook weer legen.

Is de container op wielen die je van de stadsbestuur hebt gekregen verre te minimaal voor jouw bedrijfsafval? Of geen geschikt voor het vuilnis dat je hebt? Huur er dan eenvoudig en goedkoop één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Praktisch in toepassing

Onze containers op wielen zijn praktisch in toepassing. Je rolt de container gemakkelijk naar de gewenste plek, binnen óf buitenshuis. Zo ontstaat het een stuk eenvoudiger om al jouw bedrijfsafval op de correcte manier af te voeren. Handig voor je werknemers, goed voor het leefmilieu én kostenbesparend.

Onze rolcontainers zijn gemaakt van stevig kunststof of metaalmateriaal. De bakken sluiten goed af waardoor er geen ongedierte bij het vuilnis kunnen. Ook kan stank geen ontsnappen uit de bak.

De kosten van een rolcontainer verhuren

De uitgaven van het huren van een container op wielen zijn afhankelijk van het type container en de frequentie waarmee deze zal worden geledigd. Het plaatsen van de rolcontainer is geheel gratis.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt
Je kiest zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaalt dus nooit voor een té ruime container.

Je betaalt alleen voor een leging die écht nodig hebt is
Het is jammer om te vergoeden voor het legen van de bak wanneer dit slechts halfgevuld is. Met ons besluit je zelf hoe vaak de bak wordt geleegd.

Voor welke ondernemingen zijn onze rolcontainers toepasbaar?

Wij leveren aan alle kleine en middelgrote bedrijven in heel ons land. Onze kleinste container is toepasbaar voor 4 vuilniszakken per week. En onze maximale rolcontainers bieden zelfs plek voor 42 afvalzakken. Hierdoor zijn onze bakken toepasbaar voor alle soorten ondernemingen in Nederland, van bakkerijen tot aan omvangrijke kantoren.

Jouw vuilnis op de correcte manier verwerkt

Met onze dienstverlening wordt jouw afval verzekerd op de juiste manier afgevoerd en afgebroken. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en ook belangrijk voor jouw onderneming. Zo dienen geheime papieren veilig worden afgevoerd. Onze afgesloten rolcontainers voor dossiervernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gecertificeerde chauffeurs. Je bent hierdoor absoluut verzekerd dat vertrouwelijke papieren op de juiste wijze worden afgebroken.

Redenen een rolcontainer verhuren via onze dienstverlening?

Redenen een container op wielen verhuren via ons? Omdat we bekwaam zijn in het afvoeren van ondernemingsafval. We bieden een geschikte uitkomst voor elk type vuilnis en voor ieder bedrijf. Daarnaast functioneren we heel flexibel. Als het bijvoorbeeld nodig is om een extra container op wielen te plaatsen, dan doen we dat. Ook aanvullende ophalingstijden zijn niet probleem.

 • Bezorging in 24 uur
 • Gratis plaatsing in geheel Nederland
 • Garantie op juiste afvalbehandeling
 • Contract per maand op te zeggen

Afvalmanagement volgens de Lansink’s Ladder Wat Moet Er Bij Restafval

Als het om afvalbeheer in het groter geheel gaat, functioneren wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een norm op het gebied van afvalmanagement. De Ladder van Lansink is samengesteld uit 6 treden.

Hoe hoger op de orde, des te duurzamer de verwerking. Zo pogen wij in samenwerking met jou de volume vuilnis in jouw algemeen afval container te verminderen, stap 1. Dit doen wij door te raadplegen over scheiden bij de afkomst. Want zuiver afzonderlijke afvalsoorten worden zo veel als mogelijk gerecycled, stap 2 en 3. Is recyclen geen keuze? Dan gaat het rommel naar een afvalverwerkingseenheid, stap 4. Stap 5 en 6 proberen wij zo veel als mogelijk te vermijden, want dit is slecht voor het leefmilieu en draagt niet bij aan een gesloten kringloop economie.

Typen en kosten zakelijk afval en gemengd afval verwerking

De capaciteit voor een gemengd afval container schommelt van 240 liter tot tot wel 2500 liter en alles daar ertussen. Je kunt kiezen voor een gunstige kunststof container of een stalen ‘hufterproof’ container. Zoek je het ingewikkeld om bij te ramen welke grootte het goed bij je aansluit? Haal dan gauw contact op met een van onze experts. Met onze langdurige deskundigheid met afvalstromen kennen wij exact wat je vereist hebt. En wil je eenmalig een meer lediging of gewoonlijk een grootte groter? Dan is dit uiteraard ook geen enkel issue!

De kosten van de rolcontainers wisselen per afvalsoort, grondstof en volume. Je verhuurt bij ons telkens tegen de meest voordelige tarieven. Algemeen afval is een van de duurdere afvalcategorieën. Dit komt, zoals we bedoelden, door zijn milieu-impact. Gelukkigerwijs zie je bij ons juist waarvoor je aan toe bent. In ons gemakkelijke bestelproces staat vermeld duidelijk wat je voor een restafvalcontainer of een alternatieve rolcontainer betaalt. Wij achten het belangrijk dat deze informatie helder is. Zo ben je naderhand niet voor nare verrassingen te staan.

Hoe hou je dit type afvalstroom zo minder mogelijk?

Wat Moet Er Bij Restafval

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de bron. Bij het moment dat deze worden verwijderd dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te efficiënter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gegooid, dan transformeert dit afval automatisch in overig afval. Oók als hier prima recyclebare materialen tussen zitten. Na scheiding is namelijk aanzienlijk minder effectief dan op voorhand verdelen bij de bron. Slechts een klein percentage plastic en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden gefilterd. Het reactie op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit restafval kun je beter scheiden

Hergebruikbare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het formaat van jouw restafval container naar beneden worden bijgesteld. Gunstig voor je beurs, want we schreven al voorheen dat restafval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: karton, PMD, glas, swill en vertrouwelijk dossier. Zoals je opmerkt zijn er dus flink wat opties om jouw aantal restafval te verkleinen waardoor er mindere in de overig afval container hoeft.

Wat is toegestaan bij het restafval?

Wel:
Ontvlambare geen recyclebare afvalstoffen komend van ondernemingen, met afmetingen kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Mag Niet:

 • Chemisch afval
 • Asbest bevattend afval
 • Explosieven
 • Medisch afval
 • Radioactief afval
 • Elektronisch-afval en en bruin goed
 • Sterk stof bevattend of ruikend afval
 • Wielen
 • Dode dieren
 • Geen ontvlambaar afval zoals steenpuin, zand en glas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (vroegere) inhoud niet direct zichtbaar is

Papieren en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en papier gescheiden inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het opsplitsen van karton en papier, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn verscheidene soorten kartonafval, denk aan inpakmateriaal, drukwerk, enveloppen, dagbladen en magazines. Zwaar vervuild document kan je liever niet in de papiercontainer werpen. Plaats een rolcontainer zetten, kies je ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort steeds netjes apart inzamelen. Je krijgt de keuze uit een zeer divers assortiment van containers tussen 240 tot 2400 L.

De juiste container voor Papieren en Karton

De meest geschikte gepaste afvalcontainer voor je document en papier ontdek je bij ons. We beschikken over een nationale bereik en je hebt een ruime keuze tussen plastic en metalen containers. Een ijzeren container is geschikt wanneer de afvalcontainers buiten staan, of wanneer vandalisme op de loer ligt. Kies, naargelang uit je nood, de meest geschikte gepaste
inhoudsmaat. Daarna beslis je hoe frequent je container(s) geleegd dienen te worden. Een document en kartoncontainer wordt al vanaf €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt document en karton behandeld

Document kan wel 7 maal gerecycled worden. Ook in je beurs bespaart het beduidend als je deze afvalstroom afzonderlijk inzamelt. Je kunt er op ons aan vertrouwen dat jouw document- en papier op de meest doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoordelijke manier wordt verwijderd en gebruikt als grondstof voor nieuw artikelen. Wil je je een rolcontainer verhuren maar heeft u nog steeds vraagstukken? Raadpleeg de veelgestelde vragen of neem contact.

Swill

Swill bestaat uit biologisch vuilnis, zoals (gekookt) keukenafval en voedselresten. Denk aan aardappelen, broden, deegwaren, drankjes, eierschelpen, patat, taart, groentes en fruit en melkproducten. Met name op horecazaken ontstaan deze afvalstromen beschikbaar, echter ook in kantoren kunt je jouw biologisch vuilnis scheiden. Je bespaart aanzienlijk aan afvalkosten wanneer je het zwaardere swillvuilnis niet in je rolcontainer met overig afval werpt.

PMD (Plastic, Metalen materialen en Drankenkartons)

Je bedrijfsafval bestaat waarschijnlijk van meer recyclebaar afval dan je vermoedt! Ongemerkt bestaande een groot gedeelte van ondernemingsafval dikwijls uit plastic verpakkingen, blikjes en drankverpakkingen.

Dit soort afvalmaterialen behoren allemaal tot dezelfde afvalstroom: Kunststof, Metalen materialen en Drankenkartons (PMD).

Door PMD apart van je andere afvalstromen te verzamelen, geraken je containers minder snel snel gevuld. Bovendien is het apart houden uit je afval ook goed voor het milieu. PMD kan namelijk gerecycled worden. Hierdoor moeten er geen vers grondstoffen ontgonnen te worden voor verse artikelen te produceren, jouw PMD wordt immers één basisgrondstof!

De geschikte container voor het PMD en Wat Moet Er Bij Restafval

{service1)

Bij ons vind je steeds een geschikte afvalcontainer voor het jouw PMD. We bieden diverse plastic rolcontainers , van 240, 660 of 1100 liter. Dankzij de snelle, kosteloze bezorging en nationale bereik, heb je in 24 uren je container bij de gewenste plek geplaatst. U bepaalt zelfstandig de verlangde inhoudsmaat en hoe vaak het afvalcontainer geleegd moet te zijn. Op deze manier weet je daarom zeker dat je jouw afval altijd kwijt kan en dat je meewerkt aan een beter milieu via je afval te scheiden. Bestel snel uw voordelige container(s)!

Zo geraakt PMD verwerkt

Door jouw PMD apart in te verzamelen binnen een PMD container, mag het optimaal hergebruikt zijn. Dat is belangrijk, want wij belasten het omgeving minder minder als wij afvalstoffen recycleren. Uit je gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld verse omhulsels, bakken en zelfs bermpaaltjes geproduceerd. Met speciale technieken worden de metalen en drankkartons van het afval gezeefd om vervolgens hergebruikt te zijn. De overgebleven kunststof wordt vervolgens op grond van de kunststofsoorten verder gescheiden en vermalen tot korrels. Uit die korrels kunnen dan nieuwe artikelen worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Plastic verpakkingen
 • Tasjes, tassen, flesjes
 • Botervlootjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikjes
 • Metale doppen
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sapverpakkingen
 • Drinkpakken
 • Yoghurtverpakkingen

NIET:

 • Polystyreenschuim Pakketten met aluminiumfolie laagje binnenin (zoals zakken chips, kruidenmixverpakkingen en koffiepakken)
 • Doordrukstrips (van geneesmiddelen en kauwgom) (Stevig) plastic zoals speeltjes
 • Huisraad en gebruiksvoorwerpen (bakken, druiprek etc.)
 • Boodschappentas tassen
 • Boerenplastic
 • Verfblikken
 • Aerosolbussen met chemisch symbool (antitranspirant, verf etc)
 • Pakketten met vla- of yoghurtrestjes
 • Drankverpakkingen waarin verschillend stof zit gestopt Afzonderlijk doosjes ofwel ander document
 • Pakket met van gevaarlijke stoffen
 • Glasscherven

Des te meer afval je scheidt, des te goed dat zal zijn ten behoeve van de milieu en ook jouw portemonnee. Glaswerk blijkt één van de {afvalstromen|afvalsoorten die makkelijk om scheiden zijn. Glasscherven bestaan uit flesjes, potjes en ook glasscherven. Zonder het te splitsen neemt het door het ruimte en massa heel veel ruimte bij het bedrijfsafval in. Je kan daarom flink besparen in jouw kosten voor afval. Het glas is tevens volledig te hergebruiken. Ook kost het recyclen veel minder kracht in vergelijking met glaswerk te produceren van nieuwe materialen.

Komt daar bij je onderneming veel glasafval los, bijvoorbeeld in de horecabedrijven, dan een container voor glas essentieel. Heb jij wisselende tijdsperioden met betrekking tot bezigheden? ons functioneert samen met flexibele contracten omdat je het nummer bakken makkelijk verandert.

Het juiste bak voor glas restafval

Bestel de beste containers voor het je glasverval bij onze dienst. Jij hebt de keuze van een bak met tweehonderdveertig liters en met 900 liters. Er al een container voor glas vanaf €13 per maand en ook deze worden kosteloos neergezet. Op basis van de hoeveelheid glasafval kies je hoe frequent wij het bak komen legen. ons leveren het meest voordelige dienstverlening.

Op deze manier worden glas bewerkt

Het kost kost heel veel kracht voor het het glas te produceren van verse materialen. Glasafval is daarentegen een prima grondslag. Daar zitten gewoonlijk circa 50% oud glazen binnen nieuw glazen. Bij het bewerken doen wij verschil onder blank, bruine, groene en ook gemengd glas. Ook zijn kurk en ook deksels verwijderd. Door glas om te hergebruiken, kunnen er op één veel kleinere warmte glas geproduceeerd gemaakt. Een minder milieubelastend en ook duurzaam proces . Heb je vraagstukken? Bekijk het veelgestelde vragen of neem contact .

Wat is mag wel er bij het glasafval?

Wel:

Leeg glasverval die gefungeerd had als verpakkingsmateriaal

NIET:

Aardewerk, stenen, porselein. Hieronder vallen jenever kruikjes, bordjes, kopjes, aardewerk etc. Hittebestendig glazen, laboratorium glazen, ovenschalen, kookplaten en ook kachelruitjes

Koelkast glazenplaatjes, snijplank etc. vallend onder glazen oppervlak

Medisch- of ziekenhuisglas: naaldjes, chemische stoffen, vloeistoffen enzovoort.

Dossiervernietiging

Jouw archief moet veilig en ook in veilige manier vernietigt worden. Archiefvernietiging kan jij dus beter goed regelen. De afgesloten rolcontainers van onze dienst ondersteunen tijdens een beschermd proces voor inzameling en ook vernieling van jouw jouw dossiers. Vertrouwelijk en ook veilig. Papieren zullen discreet vervoerd. Zo heeft je 100% garantie dat je je dossiers veilig vernietigt is. Na de vernieling zullen het restanten gerecycled.

Het te begrijpen dat je jij jouw dossiers niet in de het papierbak wilt gooien. Enkele documenten bezitten vertrouwelijke gegevens en kunnen daarom beter vernietigd . Vermoedelijk gebruik je je voor dit doel een papiervernietiger. Het vernietigen van hoge hoeveelheden archief is echter echter zeer tijd consumerend en ingewikkeld. Heeft jij regelmatig veel afval in de gedaante van geheim papier? Kies dan voor dossiervernietiging van ons . U krijgt dan een afgesloten container op wielen.

Deze bak bevat een gleuf waarin het papier precies erin past. Wanneer de documenten eenmaal in de container zitten, krijgt zij meer bij . Onze bestuurder komt eens de zoveel tijd langs om het bak te ledigen en het papier ter plekke vernielen in onze vrachtwagen. Eveneens dit functioneert door middel van een gesloten systeem waarin de container door het truck zelf is opgeheven en geopend. De content zal vervolgens direct vernietigd.

De juiste bak voor dossiervernietiging Voor archiefvernietiging stop jij jouw vertrouwelijke papieren veilig in het afgesloten containers op wielen van onze dienst. Via de klep in het deksel kun jij de documenten in de bak gooien. Jij heeft de keuze uit verschillende inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd op je noden kies jij de gewenste ledigingsfrequentie. Doordat je archief niet op transport is, loopt je niet gevaar dat er iets met je vertrouwelijke papieren gebeurt. Je kan voor je archiefvernietiging reeds een bak huren vanaf €19 per maand.

Op deze manier functioneert archiefvernietiging

De inzameling van je dossier verloopt veilig en nauwkeurig dankzij een afgesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde chauffeurs. Document is heel te recyclen en kan verschillende malen opnieuw worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt van het papier gehaald en met water vermengd tot pulp. Bij ons weet jij zeker dat je dossier op de meest doeltreffende, milieuvriendelijke en verantwoorde wijze worden verzameld en verwoest.