Ovam Bedrijfsafval ☑️ 3 SNELLE HACKS

Gauw en betaalbaar van je Vuil af

{service1)

Hoe uitstekend je je afvalstoffen ook scheidt, er zal altijd overblijvend afval blijven bestaan. Poog deze afvalstroom dus minimaal toevallig te houden en je gaat zien dat het geldelijk voordeelgevend is. Door afvalstoffen zo mogelijk eventueel te verdelen, zoals papier/karton, PMD, glas, en keukenafval, blijft er dus zo weinig toevallig overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Ovam Bedrijfsafval

Kies van het grootste ruimste aanbod containers en bestel de het ideale container voor je restafval. In de de rest restafvalcontainer gooi je al het niet niet-recyclebare afval dat je niet verder meer kan scheiden. Papier/karton, keukenafval, en ruiten passen geen binnen de afvalcontainer. Ook betreffende PMD scheiden bezitten we het juiste rolcontainer.

Wat is Ondernemingsafval?

Bedrijfsafval is de verzamelnaam voor alle afvalstromingen welke bij firma’s vrijkomen. Die afvalstromen zouden vaak afzonderlijk verzameld worden. Dit is goed betreffende de leefomgeving en het geldbeugel.

Wat is toegestaan er binnen zakelijk afval?

Op welke manier prima je je vuil ook sorteert, er zal altijd restvuil aanwezig bestaan. Probeer dit afvalstroompje heel klein mogelijk te houden en je zal zien dat deze financieel gunstig is. Via vuil dus veel toevallig te scheiden, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, ruiten, en voedselafval, blijft er dus min toevallig overblijvend afval over. Binnen de rest restafvalcontainer gooi je reeds het niet-recyclebare afval die je niet verder kan scheiden. Papier/karton, swill, PMD en glas thuishoren niet thuis binnen de rest afvalcontainer.

Is het scheiden scheiden van ondernemingsafval gedwongen?

Je blijft noodzakelijk afvalstromen zoveel mogelijk te verdelen. Binnen de Landelijk Afvalmanagement (LAP3) staat het de bedoeling vermeld goederen weer te gebruiken als dat het kan.

Wat kost een rolcontainer voor bedrijfsafval?

De prijzen voor de rolcontainers zijn hangt af van de afvalstroom het afvalstroompje, de omvang van container alsook hoe vaak de de container geledigd container geledigd moet worden. Jij ontdekt ieder kosten op de tarievenpagina.

Welk type restafval kan ik opsplitsen?

Met containers van ons kun je karton, glas, voedselresten en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook dragen wij voor degelijke bestandvernietiging. Wat er dan blijft is restafval. Ook hiervoor kun je bij ons aankloppen.

Afval Inzameling met afvalresten containers

In ieder bedrijf komt algemeen afval vrij. Je ontrukt er dan ook niet aan om een gemengd afval container te gebruiken. Bij ons neem je eenvoudig en rap een van de vele typen afvalcontainers. Wij leveren hem zonder kosten gedurende een etmaal in volledig Nederland. Je betaalt alleen voor de leegmaken. Onze concurrerende kosten zie je meteen in het orderproces. Nuttig, want dan kun je gelijk bekijken of je nog kunt economiseren met een algemeen afval container. Algemeen afval is vanwege zijn milieueffect een dure afvalstroom. Door afvaltypes apart in te zamelen, verklein je de aantal restafval.

Hiermee verklein je dus jouw afvaluitgaven. Heb je behoefte aan iets extra uitleg? Doorlees dan even voort. Of bestel direct jouw gemengd afval container.

De juiste container voor afvalresten

Bij ons vind je tijdloos geschikte ophaalmiddelen voor je algemeen afval. Je kan een kunststof container gebruiken, maar ook kiezen voor een metalen rolcontainer. Een ijzeren afvalcontainer is vandaalbestendig en brandwerend, nuttig als de vat op een openbare locatie staat. Je selecteert uit meerdere inhoudsmaten. De beslissing is aan jou, afhankelijk van je behoefte. Ook geef je zelf aan hoe frequent jouw vat(ten) geledigd moeten geraken. Een gemengd afval container wordt zonder kosten bij neergezet. Je betaalt alleen voor het ledigen.

Zo wordt gemengd afval verwerkt

Al het ongescheiden afval en het niet-verwerkbaar afval komt dus in de restafval container terecht. Wij verzamelen het afval in en transporteren het naar een verwerkingsbedrijf; één van de dozijn grote actuele afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het algemeen afval verbrandt voor de opwekking van hernieuwbare kracht. Restafval schijnt dan misschien zonder waarde, dat is het daarom niet! De afvalbranche levert maar liefst twintig procent van de hernieuwbare energieopwekking.

Na de verbranding blijft er verbrandingsresten over, ook wel resten genoemd. Met magneten worden de overgebleven metalen er uitgehaald die hun route voortzetten naar de metaalhergebruik. En zelfs de verzameling die dan rest heeft nog een bruikbare toepassing. Deze gitzwarte korrelige resten worden toegepast voor het aanvullen of aanleggen van verkeerswegen. Helaas komen er ook allerlei giftige stoffen vrij tijdens de verbranding die in bepaalde of geringere mate echter in het leefomgeving terecht komen. Dus moeten we blijven zoeken naar zo min mogelijk afvalverbranding. De Ladder van Lansink geeft de orde in de afvalverwerking aan.

Ovam Bedrijfsafval:

Eenvoudig en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een voordelige container begint bij ons bedrijf, hét locatie voor een gemakkelijke en verantwoordelijke verwijdering van ondernemingsafval. Wij leveren de kans om tegen de laagste prijzen rolcontainers te verkrijgen. Door onze handige overzicht ontdek je snel de container die je vereist zal hebben. Bovendien verhuur je door onze dienstverlening heel flexibel.

Onze overeenkomsten zijn namelijk per maandelijkse periode op te zeggen. Daardoor zijn wij ook de ideale partner voor voorlopige projecten. Bijvoorbeeld bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een verhuizing. We zorgen voor gratis plaatsing van de gewenste goedkope container en komen deze volgens een overeengekomen schema ook weer legen.

Is de container op wielen die je van de stadsbestuur hebt gekregen verre te minimaal voor jouw ondernemingsafval? Of niet toereikend voor het vuilnis dat je hebt? Húúr er dan gemakkelijk en voordelig één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Praktisch in gebruik

Onze containers op wielen zijn handig in toepassing. Je rolt de bak eenvoudig naar de verlangde plek, in óf buiten. Zo wordt het een deel eenvoudiger om al jouw ondernemingsafval op de correcte manier af te voeren. Praktisch voor jouw personeel, voordeel voor het leefmilieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van stevig plastic of metaal. De containers dichten goed af waardoor er geen plagen bij het vuilnis kunnen. Ook kan stank geen ontsnappen uit de bak.

De kosten van een rolcontainer verhuren

De kosten van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het type container en hoe vaak deze wordt geleegd. Het installeren van de rolcontainer is geheel kosteloos.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt hebt
Je bepaalt zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaalt dus nimmer voor een té ruime container.

Je betaald enkel voor een leging die echt nodig is
Het is zonde om te vergoeden voor het legen van de bak als dit maar halfvol is. Bij onze dienstverlening bepaal je zelf de frequentie waarmee de container zal worden geledigd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen geschikt?

Wij leveren aan alle midden- en kleinbedrijven in heel ons land. Onze kleinste bak is toepasbaar voor 4 afvalzakken per weekperiode. En onze maximale containers op wielen bieden zelfs plek voor tweeënveertig vuilniszakken. Daardoor zijn onze bakken geschikt voor alle types ondernemingen in Nederland, van bakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw afval op de juiste manier verwerkt

Met ons wordt jouw afval gegarandeerd op de juiste manier verwerkt en vernietigd. Dat is goed voor het leefmilieu en ook essentieel voor jouw onderneming. Zo dienen geheime documenten veilig worden verwijderd. Onze afgesloten rolcontainers voor archiefvernietiging worden discreet vervoerd door gecertificeerde chauffeurs. Je bent daardoor absoluut verzekerd dat geheime documenten op de correcte manier worden afgebroken.

Waarom een container op wielen verhuren bij ons?

Waarom een container op wielen huren bij ons? Omdat wij gespecialiseerd zijn in het verwerken van ondernemingsafval. We bieden een geschikte oplossing voor elk soort afval en voor ieder onderneming. Daarnaast werken wij heel flexibel. Als het bijvoorbeeld nodig is om een extra rolcontainer te plaatsen, dan verrichten we dat. Ook extra ophalingstijden zijn niet issue.

 • Bezorging in 24 u
 • Kosteloos installatie in geheel Nederland
 • Garantie op juiste afvalbehandeling
 • Contract maandelijks opzegbaar

Afvalverwerking volgens de Ladder van Lansink Ovam Bedrijfsafval

Als het om afvalbeheer in het algemeen gaat, werken wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een standaard op het terrein van afvalverwerking. De Ladder van Lansink is gevormd uit zestal niveaus.

Naarmate je hoger op de hiërarchie, hoe milieuvriendelijker de afhandeling. Zo proberen wij samen met jou de hoeveelheid afval in jouw algemeen afval container terug te dringen, fase 1. Dit realiseren wij door te adviseren over verdelen bij de bron. Want zuiver aparte afvalmaterialen worden zoveel mogelijk hergebruikt, fase 2 en 3. Is hergebruiken geen keuze? Dan gaat het vuilnis naar een afvalenergiecentrale, etappe 4. Etappe 5 en 6 proberen wij zoveel mogelijk te voorkomen, want dit is slecht voor het milieu en draagt bij niet bij aan een gesloten kringloop maatschappij.

Categorieën en tarieven bedrijfsafval en restafval verwerking

De capaciteit voor een restafvalcontainer varieerd van 240 liter tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en elk daar ertussen. Je kan opteren voor een gunstige kunststof container of een metalen ‘hufterproof’ container. Ontdek je het lastig om naar te schatten die grootte het beste bij je past? Haal dan gauw verbinding op met één van onze specialisten. Dankzij onze jarenlange ervaring met afvalsoorten begrijpen wij precies wat je nodig hebt. En wil je eenmalig een meer legen of regulier een grootte grotere? Dan is dat uiteraard ook geen enkel issue!

De prijzen van de rolcontainers wisselen per afvalcategorie, grondstof en volume. Je verhuurt bij ons telkens tegen de meest voordelige prijzen. Restafval is een van de duurdere afvalstromen. Dit komt, zoals we noemden, door zijn effect op het milieu. Gelukkig genoeg zie je bij ons exact waar je aan toe. In ons simpele bestelmethode is aangegeven duidelijk wat je voor een bepaalde gemengd afval container of een verschillende bak betaalt. Wij achten het essentieel dat dit helder is. Hierdoor kom je later geen voor onaangename onthullingen te staan.

Hoe bewaar je deze soort afvalstroom zo gering mogelijk?

Ovam Bedrijfsafval

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de bron. Op het moment dat deze worden afgedankt dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te efficiënter kunnen grondstoffen hergebruikt worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gegooid, dan verandert dit afval vanzelf in overig afval. Oók als hier prima herbruikbare grondstoffen tussen zitten. Na scheiding is namelijk veel minder effectief dan op voorhand scheiden bij de oorsprong. Slechts een klein percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de bewerking nog worden gefilterd. Het antwoord op de kwestie ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter scheiden

Recyclebare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het grootte van jouw overig afval container naar omlaag worden bijgesteld. Goed voor je beurs, omdat we schreven al voorheen dat restafval een kostbare afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: papier, PMD, glas, swill en vertrouwelijk dossier. Gelijk je opmerkt zijn er dus behoorlijk wat mogelijkheden om jouw hoeveelheid overig afval te verkleinen waardoor er minder in de restafval container dient.

Wat mag bij het restafval?

Toegestaan:
Brandbare geen herbruikbare afvalstoffen komend van ondernemingen, met maten kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Nee:

 • Chemisch afval
 • Asbest bevattend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Radioactief afval
 • Elektronica-afval en en bruingoed
 • Hevig stof bevattend of geurend afval
 • Banden
 • Kadavers
 • Geen brandbaar afval zoals puin, zand en vensterglas
 • Groot afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Smeulende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (voormalige) inhoud niet direct herkenbaar is

Papieren en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en papier apart inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het opsplitsen van karton en papier, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn vele typen papier, bijvoorbeeld aan verpakkingen, printwerk, enveloppen, dagbladen en magazines. Ernstig besmet papier kan je liever niet in de papierbak gooien. Plaats een rolcontainer plaatsen, selecteer je leegmaakfrequentie en je kan deze afvalstroom steeds ordelijk afzonderlijk inzamelen. Je hebt de keuze tussen een heel uitgebreid aanbod van containers van 240 en 2400 L.

De correcte container voor Papier en Dozen

De meest geschikte gepaste rolcontainer voor je document en papier vind je op ons. We hebben een landelijke bereik en je krijgt een ruime selectie tussen plastic en metalen afvalcontainers. Een ijzeren container is geschikt wanneer de containers buitenshuis geplaatst zijn, of vernieling aan de loer ligt. Selecteer, naargelang uit je nood, de meest gepaste grootte. Vervolgens bepaal je hoe vaak je afvalcontainer(s) geleegd moeten worden. Een papier en papiercontainer wordt al vanaf €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt document en karton behandeld

Papier kan wel zeven maal hergebruikt worden. Tevens in je beurs scheelt het aanzienlijk wanneer je deze afvalstroom gescheiden verzamelt. Je kunt er op ons aan vertrouwen dat jouw document- en karton in de meest efficiënte, ecologische en verantwoorde wijze wordt verwijderd en gebruikt als grondstof tot nieuw producten. Wil je een rolcontainer verhuren maar heeft u nog steeds vragen? Raadpleeg de meest gestelde vraagstukken of neem contact op.

Swill

Swill bestaande uit organisch vuilnis, zoals (gekookt) keukenafval en etensresten. Denk hierbij aardappelen, broden, pasta, dranken, eierschalen, patat, taart, groenten en fruit en melkproducten. Vooral op horecazaken ontstaan deze afvalstromen beschikbaar, echter ook in kantoren mag je jouw organisch vuilnis scheiden. Je bespaart aanzienlijk aan afvalverwijderingskosten wanneer je het zwaardere swillafval niet in je rolcontainer met overig afval werpt.

PMD (Plastic, Metalen en Drankverpakkingen)

Je ondernemingsafval bestaat waarschijnlijk van meer recyclebaar afval dan je vermoedt! Ongemerkt bestaat één omvangrijk deel van bedrijfsafval vaak uit kunststof verpakkingen, blikjes en drinkpakken.

Dit soort afvalmaterialen horen allemaal bij hetzelfde afvalstroom: Plastic, Metalen en Drankenkartons (PMD).

Via PMD gescheiden uit je andere afvalsoorten in zamelen, geraken je afvalcontainers minder snel vlug vol. Bovendien is het apart houden uit je vuilnis ook beter voor het het omgeving. PMD kan namelijk gerecycled worden. Daardoor hoeven er geen vers materialen gewonnen te worden om verse producten te maken, je PMD is immers een basisgrondstof!

De juiste afvalcontainer voor PMD en Ovam Bedrijfsafval

{service1)

Bij ons vind je altijd een geschikte rolcontainer voor jouw PMD. Wij leveren diverse kunststof afvalcontainers aan, van 240, 660 en 1100 liter. Vanwege onze vlugge, kosteloze levering en nationale dekking, heb je in 24 uur je container bij de verlangde locatie staan. Je beslist zelfstandig het gewenste inhoudsmaat en op welke manier frequent het container geleegd dient te zijn. Zo ken je daarom zeker waar je je vuilnis altijd weg kan en dat je bijdraagt aan een beter milieu door jouw vuilnis te scheiden. Bestel snel je voordelige afvalcontainer(s)!

Op deze manier geraakt PMD verwerkt

Via je PMD apart in te zamelen in een PMD container, mag het optimaal gerecycled zijn. Dit is essentieel, want wij belasten het omgeving veel indien we afval hergebruiken. Uit jouw gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld verse omhulsels, kratten en zelfs paaltjes geproduceerd. Met speciale technieken worden de metalen en drankkartons van het afval gefilterd om daarna hergebruikt te worden. De overgebleven plastic wordt vervolgens op grond van de kunststofsoorten verder gescheiden en gemalen tot korrels. Van die korrels kunnen dan nieuwe artikelen worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Kunststof verpakkingen
 • Zakjes, zakken, flesjes
 • Boterkuipjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikjes
 • Metale doppen
 • Schroefdeksels
 • Melkverpakkingen
 • Sappakken
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtverpakkingen

NIET:

 • Polystyreenschuim Verpakkingen inclusief aluminium laag aan de binnenkant (zoals chipszakken, kruidenverpakkingen en ook koffieverpakkingen)
 • Doordrukstrips (van medicijnen en ook kauwgom) (Hard) plastic waaronder speeltjes
 • Huisraad en ook gebruiksvoorwerpen (emmers, druiprek etc.)
 • Boodschappentas tassen
 • Landbouwplastic
 • Verfblikken
 • Aerosolbussen inclusief chemisch teken (deodorant, verf etc)
 • Verpakkingen inclusief vla- of yoghurtrestjes
 • Drankverpakkingen waarin ander materiaal is geplaatst Afzonderlijk doosjes of ander document
 • Verpakking inclusief chemische stoffen
 • Glasverval

Des te meer vuilnis je sorteert, des te beter dat het is ten behoeve van de milieubescherming en je portemonnee. Glas is 1 van de vele {afvalstromen|afvalsoorten die gemakkelijk te splitsen is. Glasafval bestaan van flesjes, potjes en scherven. Zonder te splitsen pakt het door de volume en gewicht veel plaats bij het bedrijfsafval in. Jij kunt daarom flink uit besparen in je kosten voor afval. Het glas is ook bovendien volledig om te hergebruiken. Ook kost het heel veel kleiner kracht dan glazen te maken uit nieuwe materialen.

Ontstaat er bij je bedrijf veel glas vrij, zoals bij de sector van de horeca, dan één glascontainer onmisbaar. Heb je variërende tijdsperioden met betrekking tot bezigheden? wij functioneert samen met flexibele contracten waardoor jij de nummer containers makkelijk aanpast.

Het geschikte bak voor het glasafval

Koop de meest geschikte bakken voor jouw glasverval bij ons. Jij heeft de keuze uit selectie van één bak van tweehonderdveertig liter en van 900 liter. Er is reeds een glascontainer startend bij €13 elke maand en ook dit wordt gratis neergezet. Op basis van de de glasafval kies je op welke manier vaak wij het container komen ledigen. ons biedt de voordeligste service.

Op deze manier worden glas bewerkt

Het heel veel kracht voor het het glas te produceren van verse grondstoffen. Glasafval is echter daarentegen een goede basis. Er zit gewoonlijk circa 50% oud glas in nieuw glas. Bij het bewerken maken wij verschil onder blank, bruin, groene en gemengd glazen. Daarnaast worden kurk en ook deksels verwijderd. Door het glas te hergebruiken, kan er zijn op één heel veel kleinere warmte glazen geproduceeerd gemaakt. Een milieuvriendelijker en ook duurzaam proces . Heb jij vragen? Bekijk de frequent gestelde vragen of contact op.

Wat mag wel er bij het de glasafval?

Wel:

Leeg glasafval die gediend had zoals verpakkingsmateriaal

NIET:

Keramiek, stenen, porseleinen. Daaronder vallend kruiken, bordjes, kopjes, keramiek etc. Hittebestendig glas, laboratorium glas, ovenschaaltjes, kookplaten en ook kachelruiten

Koelkast glasplaatje, snijplank enzovoort. vallen binnen vlakglas

Medische ofwel ziekenhuisglas: naalden, chemische stoffen, vloeistof enzovoort.

Archiefvernietiging

Je archief dienen veilig en in een veilige manier vernietigd worden. Archiefvernietiging kan jij dus best uitstekend organiseren. Het gesloten rolcontainer van ons helpen tijdens een veilig proces voor verzameling en vernieling van archief. Discreet en ook beschermd. Documenten worden vertrouwelijk getransporteerd. Zo heb je honderd procent zekerheid dat jouw archief veilig vernietigd is. Na de vernieling worden de restanten hergebruikt.

Het is te begrijpen dat je jouw archief niet in de papiercontainer wilt werpen. Sommige papieren bevatten geheime informatie en daarom beter vernietigd worden. Waarschijnlijk gebruik je voor dit doel een versnippermachine. Het versnipperen van hoge aantallen archief is heel tijdrovend en ingewikkeld. Heeft jij regelmatig veel vuil in de het vorm van geheim document? Kies voor het dossiervernietiging van ons . Je krijgt dan een afgesloten container op wielen.

Deze container bevat een spleet waar het document precies erin . Als het papieren eenmaal binnen het container zitten, krijgt ze meer bij . Onze bestuurder komt eens in de tijd langs om het bak legen en de documenten ter plekke te vernielen in onze vrachtwagen. Eveneens dit functioneert middels een gesloten systeem waarbij de container via het vrachtwagen zelf is opgeheven en opengemaakt. De inhoud wordt daarna meteen vernietigd.

De geschikte bak voor dossiervernietiging Voor het archiefvernietiging deponeer jij jouw geheime papieren veilig in de gesloten rolcontainers van ons. Door de klep in de deksel kan jij de documenten in de container werpen. Jij heeft de selectie van verschillende inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast op jouw behoefte kiest je de gewenst ledigingsfrequentie. Doordat je archief niet op transport is, loopt jij geen risico dat er iets met jouw geheime documenten gebeurt. Je kunt voor je archiefvernietiging reeds een container huren vanaf €19 per maand.

Zo werkt archiefvernietiging

De inzameling van jouw dossier verloopt veilig en secuur dankzij één gesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde bestuurders. Document is heel te hergebruiken en kan verschillende keren opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt van het document gehaald en met water vermengd tot pulp. Bij onze dienst weet je zeker dat je dossier op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoordelijke manier wordt ingezameld en vernietigd.