Omega Bedrijfsafval ᐅ 10 VERBAZENDE FEITJES

Gauw en betaalbaar van je Afvalstoffen af

{service1)

Hoe uitstekend je je vuil ook scheidt, er zal telkens restvuil blijven bestaan. Poog deze stroom van afval dus beperkt toevallig te bewaren en je zal opmerken dat het geldelijk voordeelgevend is. Door afval dus mogelijk toevallig te scheiden, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, ruiten, en keukenafval, overblijft er heel min toevallig overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Omega Bedrijfsafval

Selecteer van het meest uitgebreide aanbod afvalcontainers en bestel de de beste meest geschikte container voor je restvuil. In het afvalcontainer gooi je je reeds de niet-recyclebare afvalstoffen dat je niet verder verder kan sorteren. Papier/karton, keukenafval, en glas passen niet thuis in de het restafvalcontainer. Ook omtrent PMD sorteren bezitten we de juiste correcte container.

Wat is Ondernemingsafval?

Bedrijfsafval is de algemene benaming voor elke afvalstromen welke in ondernemingen voortkomen. Die stromen kunnen dikwijls afzonderlijk ingezameld zijn. Dit is verbeterd aangaande het milieu natuur en de portemonnee geldbeugel.

Wat mag er binnen zakelijk afval?

Hoezo prima je je afval eveneens verdeelt, er gaat steeds restvuil voortdurend voorkomen. Tracht deze afvalstroompje zo beperkt eventueel te bewaren en je zult merken dat dit financieel voordelig is. Via afvalstoffen zo mogelijk mogelijk te verdelen, waaronder documenten/karton, PMD, ruiten, en swill, overblijft er zo zo weinig toevallig overblijvend afval over. In de de afvalcontainer gooi je je reeds de niet-recyclebare afvalstoffen die je geen meer kan scheiden. Papier/karton, keukenafval, PMD en vensterglas passen niet binnen de container.

Is het scheiden sorteren van ondernemingsafval verplicht?

Je wordt verplicht afvalstromingen zoveel eventueel te sorteren. In het landelijk Landelijk Afvalmanagement (LAP3) staat het de streefdoel beschreven goederen nogmaals te aanwenden indien het mag.

Wat kost een container een container container voor?

De tarieven kosten voor rolcontainers zijn afhankelijk afhangend van de afvalstroom de afvalstroom stroom van afval, de grootte van de afvalcontainer en hoe vaak de rolcontainer geledigd moet geraken. Je vindt je elke tarieven op de tarievenpagina.

Welk aard afval kan ik opsplitsen?

Met bakken van ons kun je papier, glas, voedselresten en PMD scheiden. Ook dragen wij voor degelijke bestandvernietiging. Wat er dan overblijft is algemeen afval. Ook daarvoor kun je bij ons terecht.

Afval Inzameling met afvalresten containers

In iedere bedrijf komt algemeen afval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een restafval container te gebruiken. Bij ons koop je gemakkelijk en vlug een van de verschillende soorten afvalcontainers. Wij brengen hem kosteloos gedurende een etmaal in volledig Nederland. Je betaalt alleen voor de leegmaken. Onze scherpe prijzen zie je gelijk in het aankoopproces. Praktisch, want dan kun je meteen zien of je nog kunt besparen met een gemengd afval container. Restafval is wegens zijn milieu-impact een kostbare afvalstroom. Door afvalsoorten apart in te zamelen, verminder je de massa gemengd afval.

Hiermee verlaag je dus jouw stortingskosten. Heb je noodzaak aan iets aanvullende uitleg? Doorlees dan even door. Of koop direct jouw algemeen afval container.

De geschikte container voor gemengd afval

Bij ons vind je tijdloos juiste ophaalmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een synthetische container bestellen, maar ook kiezen voor een ijzeren vuilcontainer. Een ijzeren rolcontainer is vandaalbestendig en brandveilig, handig als de bak op een algemene locatie staat. Je gaat uit diverse inhoudsmaten. De beslissing is aan jou, afhankelijk van je verlangen. Ook meld je zelf aan hoe frequent jouw container(s) geledigd moeten zijn. Een restafvalcontainer wordt zonder kosten bij neergezet. Je betaalt alleen voor het ledigen.

Zo wordt restafval verwerkt

Al het gemengde afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de gemengd afval container terecht. Wij verzamelen het afval in en transporteren het naar een afvalverwerker; één van de dozijn grote hedendaagse afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het restafval verbrand voor de opwekking van duurzame stroom. Gemengd afval lijkt dan wellicht nutteloos, dat is het daarom niet! De afvalbranche levert maar zowaar een vijfde van de hernieuwbare energieproductie.

Na de verbranden blijft er verbrandingsas over, ook wel resten genoemd. Met magneten worden de laatste metaalresten er verwijderd die hun pad voortzetten naar de metaalhergebruik. En zelfs de verzameling die dan rest heeft nog een functionele toepassing. Deze donkere korrelige slakken worden ingezet voor het verhogen of bouwen van verkeerswegen. Jammer genoeg komen er ook verschillende schadelijke materialen uit gedurende de verbranden die in minstens of kleinere mate toch in het milieu belanden. Dus moeten we doorgaan met proberen naar zo minimaal afvalverbranding. De Lansink’s Ladder geeft de orde in de afvalbeheer aan.

Omega Bedrijfsafval:

Eenvoudig en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het verhuren van een goedkope container begint bij ons bedrijf, hét adres voor een eenvoudige en verantwoorde afvoer van ondernemingsafval. Wij bieden de kans om voor de laagste tarieven rolcontainers te bestellen. Dankzij ons handige lijst ontdek je gemakkelijk de container die je nodig hebt. Bovendien verhuur je door ons heel soepel.

Onze contracten zijn immers per maandelijkse periode op te beëindigen. Daardoor zijn we ook de perfecte samenwerkingspartner voor tijdelijke projecten. Bijvoorbeeld bij een renovatie binnen je bedrijf, of bij een verhuizing. We dragen zorg voor kosteloze plaatsing van de gewenste voordelige container en komen deze conform een overeengekomen tijdschema ook weer legen.

Is de container op wielen die je van de gemeente hebt gekregen veel te klein voor jouw ondernemingsafval? Of geen geschikt voor het vuilnis dat je bezit? Húúr er dan gemakkelijk en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Handig in toepassing

Onze containers op wielen zijn praktisch in gebruik. Je rolt de container gemakkelijk naar de verlangde plek, in óf buiten. Zo ontstaat het een deel makkelijker om al jouw bedrijfsafval op de correcte manier af te verwijderen. Praktisch voor jouw werknemers, voordeel voor het leefmilieu én kostenbesparend.

Onze rolcontainers zijn gemaakt van robuust plastic of metaalmateriaal. De bakken sluiten goed af zodat er geen plagen bij het afval kunnen. Ook kan stank geen ontsnappen uit de bak.

De prijzen van een container op wielen huren

De uitgaven van het verhuren van een container op wielen zijn afhankelijk van het type container en de frequentie waarmee deze zal worden geledigd. Het installeren van de container op wielen is geheel kosteloos.

Je betaald enkel voor wat je nodig hebt zal hebben
Je bepaalt zelf welke grootte jouw container op wielen moet zijn. Je betaalt dus nooit voor een te grote container.

Je betaald enkel voor een leging die echt nodig is
Het is zonde om te betalen voor het ledigen van de container als dit slechts halfgevuld is. Met onze dienstverlening bepaal je zelf de frequentie waarmee de bak zal worden geledigd.

Voor welke ondernemingen zijn onze rolcontainers geschikt?

We leveren aan alle midden- en kleinbedrijven in geheel ons land. Onze minimaalste container is toepasbaar voor vier vuilniszakken per weekperiode. En onze maximale rolcontainers bieden zelfs plek voor 42 vuilniszakken. Daardoor zijn onze containers geschikt voor alle types ondernemingen in ons land, van broodbakkerijen tot aan grote kantoorgebouwen.

Jouw afval op de correcte wijze verwerkt

Met onze dienstverlening wordt jouw afval verzekerd op de juiste wijze verwerkt en afgebroken. Dat is belangrijk voor het milieu en tevens essentieel voor jouw bedrijf. Zo moeten geheime documenten zorgvuldig worden verwijderd. Onze gesloten containers op wielen voor dossiervernietiging worden vertrouwelijk getransporteerd door gekwalificeerde bestuurders. Je bent hierdoor absoluut verzekerd dat vertrouwelijke documenten op de juiste manier worden afgebroken.

Redenen een rolcontainer verhuren bij onze dienstverlening?

Waarom een rolcontainer verhuren via onze dienstverlening? Omdat wij bekwaam zijn in het afvoeren van bedrijfsafval. Wij leveren een geschikte uitkomst voor elk soort afval en voor ieder onderneming. Bovendien functioneren wij heel soepel. Als het bijv. nodig is om een aanvullende container op wielen te installeren, dan verrichten wij dat. Ook extra ophaalmomenten zijn niet probleem.

 • Levering in 24 uur
 • Kosteloos plaatsing in geheel Nederland
 • Zekerheid op juiste afvalbehandeling
 • Contract maandelijks opzegbaar

Afvalmanagement volgens de Ladder van Lansink Omega Bedrijfsafval

Als het om afvalverwijdering in het geheel gaat, werken wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een norm op het vlak van afvalmanagement. De Lansink’s Ladder is samengesteld uit 6 treden.

Hoger op de hiërarchie, des te duurzamer de verwerking. Zo pogen wij in samenwerking met jou de massa afval in jouw gemengd afval container te verlagen, etappe 1. Dit doen wij door te aanbevelen over scheiden bij de bron. Want zuiver afzonderlijke afvalsoorten worden zoveel mogelijk gerecycled, fase 2 en 3. Is recyclen geen keuze? Dan gaat het afval naar een afvalverwerkingseenheid, stap 4. Fase 5 en 6 trachten wij zoveel mogelijk te ontlopen, want dit is slecht voor het natuur en neemt deel niet bij aan een gesloten kringloop maatschappij.

Typen en prijzen ondernemingsafval en algemeen afval verwijdering

De inhoudsmaat voor een gemengd afval container varieert van tweehonderdveertig liter tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en elk daar tussendoor. Je mag opteren voor een gunstige kunststof container of een metalen ‘hufterproof’ container. Vind je het moeilijk om bij te bepalen die maat het beste bij je past? Pak dan even aansluiting op met één van onze experts. Met onze vele jaren ervaring met afvalstromen begrijpen wij exact wat je benodigd hebt. En wil je één keer een aanvullend leegmaken of gewoonlijk een grootte groter? Dan is dit natuurlijk ook geen probleem!

De kosten van de bakken verschillen per afvalstroom, grondstof en capaciteit. Je least bij ons altijd tegen de laagste tarieven. Restafval is een van de duurdere afvalcategorieën. Dit voortvloeit, als we bedoelden, door zijn milieu-impact. Gelukkig genoeg zie je bij ons precies waarvoor je aan toe. In ons gemakkelijke bestelmethode is aangegeven duidelijk wat je voor een bepaalde gemengd afval container of een andere verschillende container neerlegt. Wij beschouwen het cruciaal dat deze informatie helder is. Zo ben je naderhand nooit voor nare onthullingen te staan.

Hoe houd je dit type afvalstroom zo klein mogelijk?

Omega Bedrijfsafval

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de bron. Op het ogenblik dat deze worden verwijderd dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te efficiënter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gedumpt, dan transformeert dit afval vanzelf in overig afval. Oók als hier prima herbruikbare materialen tussen zitten. Na scheiding is namelijk veel minder efficiënt dan vooraf scheiden bij de oorsprong. Slechts een klein percentage plastic en metaal kan er na de verwerking nog worden gefilterd. Het antwoord op de kwestie ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter scheiden

Hergebruikbare afvalstromen verzamel je gemakkelijk in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het formaat van jouw restafval container naar omlaag worden bijgesteld. Gunstig voor je beurs, want we vermelden al voorheen dat overig afval een kostbare afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: karton, PMD, glas, swill en vertrouwelijk archief. Zoals je opmerkt zijn er dus flink wat mogelijkheden om jouw aantal overig afval te verminderen waardoor er minder in de overig afval container dient.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Toegestaan:
Brandbare geen recyclebare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet Toegestaan:

 • Scheikundig afval
 • Asbest bevattend afval
 • Explosieven
 • Ziekenhuisafval
 • Radioactief afval
 • Elektronisch-afval en wit-en bruin goed
 • Sterk stof bevattend of ruikend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Niet brandbaar afval zoals puin, zandkorrels en vensterglas
 • Grof afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Smeulende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (vroegere) inhoud niet direct zichtbaar is

Papier en dozen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en karton afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van karton en karton, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn vele varianten kartonafval, denk aan verpakkingen, printwerk, enveloppen, dagbladen en tijdschriften. Ernstig vervuild papier kan je beter niet in de papierbak gooien. Laat een afvalcontainer plaatsen, kies uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort altijd ordelijk afzonderlijk inzamelen. Je hebt de keuze uit een zeer uitgebreid aanbod van afvalcontainers van 240 en 2400 liter.

De juiste container voor Papier en Karton

De meest geschikte geschikte afvalcontainer voor je papier en karton vind je op ons. We beschikken over een nationale bereik en je hebt een ruime selectie tussen kunststof en ijzeren afvalcontainers. Een metalen afvalcontainer is gepast als de containers buiten staan, of wanneer vernieling aan de horizon staat. Selecteer, afhankelijk uit je nood, de meest geschikte
inhoudsmaat. Vervolgens beslis je op welke manier frequent je container(s) geleegd moeten worden. Een document en kartoncontainer wordt al vanuit €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt document en karton verwerkt

Papier kan zelfs zeven keer gerecycled worden. Ook in jouw portemonnee scheelt het aanzienlijk wanneer je deze afvalstroom gescheiden inzamelt. Je kunt er bij ons op rekenen dat je document- en karton in de aller doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoorde wijze wordt afgevoerd en ingezet voor basis voor nieuwe producten. Wil je een afvalcontainer huren maar heb u nog vraagstukken? Bekijk de meest gestelde vraagstukken of neem neem contact contact op.

Swill

Swill bestaande uit biologisch afval, zoals (gekookt) keukenvuilnis en etensresten. Denk hierbij aan aardappelen, brood, pasta, dranken, eierschalen, frites, gebak, groentes en fruit en melkproducten. Vooral op horecazaken komen deze soorten afvalsoorten beschikbaar, maar ook in kantoren kunt je jouw organisch vuilnis apart houden. Je bespaart aanzienlijk aan afvalkosten wanneer je het zwaar swillvuilnis niet in je rolcontainer voor overig afval werpt.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankverpakkingen)

Je ondernemingsafval bestaat vermoedelijk uit extra herbruikbaar afval dan je denkt! Ongemerkt bestaat één omvangrijk gedeelte uit bedrijfsafval dikwijls uit kunststof verpakkingsmaterialen, blikken en drankverpakkingen.

Dit soort afvalmaterialen horen allemaal tot dezelfde afvalstroom: Plastic, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Door PMD gescheiden uit je overige afvalsoorten te zamelen, geraken je afvalcontainers minder snel vlug vol. Daarnaast is het scheiden uit je vuilnis tevens goed voor de omgeving. PMD mag namelijk gerecycled zijn. Hierdoor moeten er geen nieuwe grondstoffen gewonnen te worden om nieuwe artikelen te produceren, jouw PMD wordt immers een grondstof!

De juiste afvalcontainer voor PMD en Omega Bedrijfsafval

{service1)

Bij ons ontdek je altijd een passende rolcontainer voor je PMD. We bieden verschillende plastic rolcontainers aan, zoals 240, 660 en 1100 liter. Dankzij onze snelle, gratis levering en landelijke bereik, heb je binnen 24 uren je container op de gewenste plek geplaatst. Je beslist zelfstandig het gewenste inhoudsmaat en hoe frequent het container geleegd dient te worden. Op deze manier ken je dus vast waar je jouw vuilnis altijd weg kunt en dat je meewerkt aan een verbeterde milieu door je vuilnis te scheiden. Bestel vlug je goedkope container(s)!

Op deze manier geraakt PMD verwerkt

Via jouw PMD gescheiden in te zamelen binnen een PMD container, kan het optimaal gerecycled worden. Dit is essentieel, omdat we belasten het milieu veel minder als wij afval recycleren. Uit jouw hergebruikte PMD komen bijvoorbeeld nieuwe omhulsels, bakken en zelfs paaltjes geproduceerd. Met bijzondere technieken geraken de metalen en drankenkartons van het afval gefilterd om daarna hergebruikt te zijn. Het overgebleven kunststof wordt daarna op grond van de plasticsoorten verder verdeeld en gemalen tot korrels. Uit die korrels kunnen dan nieuwe artikelen zijn gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Plastic omhulsels
 • Zakjes, zakken, flacons
 • Botervlootjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikken
 • Metale dopjes
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sappakken
 • Drinkpakken
 • Yoghurtverpakkingen

NIET TOEGESTAAN:

 • Polystyreenschuim Verpakkingen met aluminium laag aan de binnenkant (zoals zakken chips, kruidenverpakkingen en koffieverpakkingen)
 • Blisterverpakkingen (voor geneesmiddelen en ook gomballen) (Stijf) plastic zoals speeltjes
 • Huishoudelijke artikelen en ook gebruiksartikelen (emmers, druiprek en dergelijke)
 • Draagtas tassen
 • Landbouwplastic
 • Verfblikken
 • Spuitbussen inclusief chemische teken (deodorant, lak enz.)
 • Verpakkingen inclusief vla- ofwel yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waar verschillend materiaal is gestopt Afzonderlijk doosjes ofwel ander papier
 • Verpakking inclusief van gevaarlijke stoffen
 • Glasscherven

Hoe veel afval je scheidt, hoe goed dat het zal zijn ten behoeve van het milieubescherming en je geldbeurs. Glaswerk blijkt een uit de {afvalstromen|afvalsoorten welke gemakkelijk om splitsen zijn. Glasafval bestaan van flessen, potten en scherven. Zonder te scheiden neemt het door het ruimte en ook gewicht heel veel ruimte bij de bedrijfsafval in. Je kan daarom flink uit besparen in jouw afvalkosten. Het is ook bovendien volledig om te hergebruiken. Ook verbruikt het veel minder energie in vergelijking met glazen om te produceren uit nieuwe grondstoffen.

Komt daar op jouw onderneming heel veel glas los, bijvoorbeeld bij de sector van de horeca, dan één glascontainer essentieel. Bezit jij wisselende periodes qua drukte? ons werkt samen met aanpasbare contracten omdat jij het nummer bakken makkelijk aanpast.

De juiste container voor glas restafval

Bestel de beste containers voor je glasverval op ons. Jij heeft de keuze van één container van tweehonderdveertig liter en ook met negenhonderd liters. Er reeds één container voor glas startend bij €13 elke maandelijkse periode en ook deze worden kosteloos neergezet. Op basis van de hoeveelheid afval kiest je op welke manier vaak ons de bak komen legen. ons leveren de voordeligste dienstverlening.

Op deze manier worden glas verwerkt

Het kost heel veel energie voor het het glas te maken van nieuwe materialen. Glasafval is daarentegen een prima basis. Er zit meestal circa 50% oud glas binnen nieuw glazen. Bij de bewerken maken wij verschil onder blank, bruine, groen en ook gemengd glazen. Daarnaast zijn kurk en deksels verwijderd. Via het glas te hergebruiken, kan er op één heel veel lagere warmte glas gemaakt gemaakt. Een milieuvriendelijker en duurzaam proces dus. Heb jij vraagstukken? Bekijk dan het frequent gestelde vragen of neem contact op.

Wat mag wel er bij het glasafval?

Toegestaan:

Lege glasafval dat gefungeerd heeft als verpakkingsmateriaal

Niet toegestaan:

Aardewerk, stenen, porselein. Daaronder vallend kruiken, borden, koppen, aardewerk etc. n Hittebestendig glas, laboratorium glas, ovenschaaltjes, kookoppervlakken en kachelruiten

Koelkasten glazenplaatjes, snijplanken enzovoort. vallen binnen vlakglas

Medisch- of ziekenhuisglas: naalden, chemie, vloeistof enzovoort.

Dossiervernietiging

Jouw dossiers moet beschermd en ook op veilige wijze vernietigd worden. Dossiervernietiging kan jij dus beter goed regelen. De gesloten rolcontainers van ons onze dienst helpen bij een veilig proces voor inzameling en vernieling van jouw archief. Discreet en ook veilig. Papieren zullen vertrouwelijk vervoerd. Zo heb jij honderd procent zekerheid dat jouw dossiers beschermd vernietigd zijn. Na de vernietiging zullen de restanten hergebruikt.

Het begrijpelijk dat je jij je dossiers niet in het papiercontainer wil werpen. Enkele papieren bevatten geheime gegevens en kunnen kunnen daarom beter vernietigd . Vermoedelijk gebruik voor dit doel een versnippermachine. Het vernietigen van grote aantallen dossiers is echter echter heel tijdrovend en omslachtig. Heeft je frequent een grote hoeveelheid vuil in de vorm van geheim document? Kies dan voor dossiervernietiging van onze dienst . U krijgt een gesloten container op wielen.

Deze container heeft een spleet waarin het document precies doorheen past. Wanneer het documenten eenmaal binnen het container zitten, krijgen niemand ze meer bij . Onze bestuurder arriveert eens in tijdstip langs om de bak ledigen en het papier ter plaats vernielen binnen onze vrachtwagen. Ook dit werkt door middel van een gesloten systeem waarbij het container via de vrachtwagen zelf is opgetild en geopend. De inhoud zal daarna direct vernietigd.

De geschikte bak voor het dossiervernietiging Voor het archiefvernietiging stop jij jouw geheime documenten veilig in de afgesloten containers op wielen van ons. Door de klepje in de deksel kun jij de papieren in de container werpen. Jij hebt de selectie uit verschillende inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast op jouw behoefte kies jij de gewenste frequentie van lediging. Omdat je dossier niet op het transport gaat, loopt je niet risico dat er iets met jouw vertrouwelijke papieren gebeurt. Jij kunt voor jouw dossiervernietiging reeds een bak verhuren vanaf €19 per maand.

Zo werkt archiefvernietiging

De inzameling van jouw dossier gebeurt veilig en secuur dankzij één gesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde chauffeurs. Papier is heel te recyclen en kan meerdere keren opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het document gehaald en met water gemengd tot pulp. Bij onze dienst weet je zeker dat jouw dossier op de meest efficiënte, duurzame en verantwoorde wijze wordt ingezameld en vernietigd.