Ocatie Ondergrondse Afvalcontainers Dronten ᐅ 5 OPMERKELIJKE FEITEN

Vlug en betaalbaar van je Afval af

{service1)

Hoe prima je je afvalstoffen ook scheidt, er zal altijd restafval voortdurend bestaan. Poog het stroom van afval zo beperkt eventueel te behouden en je zult merken dat deze geldelijk gunstig is. Door vuil dus zoveel eventueel te verdelen, waaronder papier/karton, PMD, glas, en voedselafval, rest er heel min eventueel restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Ocatie Ondergrondse Afvalcontainers Dronten

Kies van het grootste assortiment containers en bestel de de beste meest geschikte container voor je overblijvend afval. In de restafvalcontainer gooi je reeds de niet te recyclen vuil dat je niet verder kan sorteren. Papier/karton, swill, en vensterglas passen niet binnen de restafvalcontainer. Eveneens betreffende PMD verdelen beschikken we de juiste afvalcontainer.

Wat is Ondernemingsafval?

Zakelijk afval is de naam aangaande ieder afvalstromingen dat in bedrijven voortkomen. Die afvalstromen mogen vaak afzonderlijk verzameld geraken. Dit is goed betreffende het milieu milieu en de portemonnee portemonnee.

Wat moet er in de bedrijfsafval?

Hoezo goed je je afvalstoffen ook verdeelt, er gaat altijd restvuil aanwezig zijn. Probeer dit afvalstroom dus klein mogelijk te behouden en je zal opmerken dat dit financieel gunstig is. Door afvalstoffen heel veel eventueel te sorteren, waaronder karton/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, rest er heel min eventueel overblijvend afval over. Binnen het afvalcontainer gooi je je reeds het niet-recyclebare vuil welke je geen extra kan scheiden. Papier/karton, voedselafval, PMD en ruiten thuishoren niet thuis binnen de restafvalcontainer.

Is scheiden scheiden van ondernemingsafval noodzakelijk?

Je wordt verplicht afvalstromen zoveel eventueel te verdelen. Binnen de Algemeen Afvalbeheersing (LAP3) staat het bedoeling vermeld goederen nogmaals te benutten waar dat lukt.

Wat kost een container een afvalcontainer voor?

De prijzen voor de containers zijn hangt af van de afvalstroom het stroom van afval, de afmeting van container alsook hoevaak de container rolcontainer geleegd moet worden zijn. U ontdekt elke prijzen op de.

Welk soort bedrijfsafval kan ik sorteren?

Met bakken van ons kun je karton, ruiten, organisch afval en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook zorgen wij voor veilige dossiervernietiging. Wat er dan overblijft is algemeen afval. Ook hiervoor kun je bij ons aankloppen.

Afval Inzameling met restafval containers

In ieder bedrijf komt gemengd afval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te gebruiken. Bij ons neem je gemakkelijk en snel een van de vele soorten afvalcontainers. Wij brengen hem kosteloos binnen een etmaal in volledig Nederland. Je vergoedt alleen voor de lediging. Onze lage kosten zie je gelijk in het aankoopproces. Handig, want dan kun je meteen observeren of je nog kunt uitzuinigen met een gemengd afval container. Restafval is wegens zijn milieueffect een dure afvalstroom. Door afvalstromen apart in te verzamelen, verminder je de massa restafval.

Hiermee verklein je dus jouw afvalkosten. Heb je behoefte aan iets meer uitleg? Doorlees dan even voort. Of neem direct jouw algemeen afval container.

De geschikte container voor afvalresten

Bij ons vind je altijd passende ophaalmiddelen voor je restafval. Je kan een kunststof container bestellen, maar ook gaan voor een metalen vuilcontainer. Een metalen rolcontainer is vandaalbestendig en brandbestendig, nuttig als de vat op een algemene plaats staat. Je kiest uit verschillende volumematen. De selectie is aan jou, gebaseerd van je behoefte. Ook geef je zelf aan hoe dikwijls jouw bak(ken) geleegd moeten geraken. Een gemengd afval container wordt zonder kosten bij geplaatst. Je betaald alleen voor het leegmaken.

Zo wordt gemengd afval verwerkt

Al het gemengde afval en het niet-verwerkbaar afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij zamelen het afval in en transporteren het naar een verwerkingsbedrijf; één van de dozijn grote hedendaagse afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het restafval verbrandt voor de productie van hernieuwbare stroom. Gemengd afval schijnt dan wellicht zonder waarde, dat is het echter niet! De afvalindustrie voorbrengt maar liefst 20% van de groene energieopwekking.

Na de verbranden blijft er verbrandingsresten over, ook wel slakken genoemd. Met magnetische apparaten worden de laatste metaaldeeltjes er verwijderd die hun weg verdergaan naar de metaalverwerking. En zelfs de hoeveelheid die dan overblijft heeft nog een bruikbare bestemming. Deze zwarte korrelachtige assen worden ingezet voor het verhogen of aanleggen van wegen. Helaas komen er ook allerlei schadelijke substanties vrij gedurende de verbranding die in bepaalde of kleinere mate echter in het milieu terecht komen. Daarom moeten we doorgaan met proberen naar zo zo weinig mogelijk verbranding. De Afvalhiërarchie van Lansink geeft de orde in de afvalverwijdering aan.

Ocatie Ondergrondse Afvalcontainers Dronten:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer verhuren

{service1)

Het huren van een voordelige container begint bij ons bedrijf, het locatie voor een gemakkelijke en verantwoordelijke verwijdering van ondernemingsafval. We leveren de mogelijkheid om tegen de scherpste tarieven rolcontainers te bestellen. Door ons handige overzicht ontdek je gemakkelijk de container die je vereist zal hebben. Daarnaast verhuur je via onze dienstverlening heel soepel.

Onze overeenkomsten zijn immers per maandelijkse periode op te zeggen. Hierdoor zijn wij ook de perfecte samenwerkingspartner voor tijdelijke projecten. Bijv. bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een verhuizing. Wij zorgen voor gratis installatie van de gewenste voordelige container en arriveren deze volgens een afgesproken schema ook weer ledigen.

Is de container op wielen die je van de gemeente hebt gekregen veel te klein voor jouw ondernemingsafval? Of niet toereikend voor het afval dat je bezit? Huur er dan eenvoudig en voordelig één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Handig in toepassing

Onze rolcontainers zijn praktisch in toepassing. Je rolt de container eenvoudig naar de gewenste plaats, binnen óf buiten. Zo ontstaat het een stuk makkelijker om al jouw ondernemingsafval op de correcte manier af te verwijderen. Praktisch voor je personeel, voordeel voor het milieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van robuust kunststof of metaalmateriaal. De containers dichten goed af zodat er niet plagen bij het afval kan. Ook kan afvalgeur niet ontsnappen uit de bak.

De kosten van een rolcontainer verhuren

De kosten van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het soort bak en de frequentie waarmee dit wordt geleegd. Het installeren van de rolcontainer is volledig gratis.

Je betaalt enkel voor wat je nodig hebt zal hebben
Je bepaalt zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald dus nooit voor een te ruime container.

Je betaalt alleen voor een leging die echt nodig hebt is
Het is jammer om te vergoeden voor het ledigen van de container als dit maar halfvol is. Bij onze dienstverlening bepaal je zelf hoe vaak de bak wordt geledigd.

Voor welke ondernemingen zijn onze rolcontainers geschikt?

Wij bezorgen aan alle kleine en middelgrote bedrijven in geheel ons land. Onze kleinste bak is geschikt voor vier vuilniszakken per week. En onze grootste containers op wielen verschaffen maar liefst ruimte voor 42 afvalzakken. Hierdoor zijn onze bakken geschikt voor alle types bedrijven in Nederland, van bakkerijen tot aan omvangrijke kantoorgebouwen.

Jouw afval op de correcte manier afgevoerd

Met onze dienstverlening wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de juiste wijze afgevoerd en afgebroken. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en ook essentieel voor jouw bedrijf. Zo dienen geheime papieren zorgvuldig worden verwijderd. Onze gesloten rolcontainers voor archiefvernietiging worden discreet getransporteerd door gekwalificeerde bestuurders. Je bent daardoor volkomen zeker dat vertrouwelijke documenten op de juiste wijze worden afgebroken.

Waarom een rolcontainer verhuren bij ons?

Redenen een rolcontainer huren via onze dienstverlening? Omdat wij bekwaam zijn in het afvoeren van ondernemingsafval. We leveren een geschikte uitkomst voor ieder soort vuilnis en voor ieder bedrijf. Bovendien werken wij heel flexibel. Als het bijvoorbeeld nodig is om een extra rolcontainer te plaatsen, dan verrichten we dat. Ook extra ophalingstijden zijn niet probleem.

 • Levering binnen 24 u
 • Kosteloos installatie in heel Nederland
 • Zekerheid op juiste afvalverwerking
 • Overeenkomst maandelijks opzegbaar

Afvalverwerking volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Ocatie Ondergrondse Afvalcontainers Dronten

Als het om afvalbeheer in het groter geheel gaat, opereren wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een norm op het terrein van afvalmanagement. De Lansink’s Ladder is gevormd uit 6 treden.

Hoger op de orde, des te milieuvriendelijker de behandeling. Zo trachten wij in samenwerking met jou de hoeveelheid afval in jouw gemengd afval container te verminderen, stap 1. Dit realiseren wij door te aanbevelen over sorteren bij de bron. Want ongemengd gescheiden afvalstromen worden zoveel als kan hergebruikt, fase 2 en 3. Is hergebruiken geen optie? Dan gaat het vuilnis naar een afvalverwerkingseenheid, stap 4. Etappe 5 en 6 pogen wij zoveel als kan te ontlopen, want dit is nadelig voor het milieu en draagt niet bij aan een kringloop systeem.

Soorten en kosten ondernemingsafval en restafval beheer

De volume voor een gemengd afval container varieerd van 240 liter tot tot wel 2500 liter en alles daar tussenin. Je kan opteren voor een betaalbare plastic container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Vind je het moeilijk om naar te ramen die omvang het beste bij je aansluit? Pak dan snel aansluiting op met één van onze experts. Dankzij onze langdurige kennis met afvalstromen begrijpen wij exact wat je nodig hebt. En wil je één keer een extra lediging of standaard een grootte groter? Dan is dit natuurlijk ook geen issue!

De prijzen van de rolcontainers wisselen per afvalcategorie, materiaal en capaciteit. Je huurt bij ons steeds tegen de scherpste prijzen. Restafval is één van de kostbaardere afvalcategorieën. Dit voortvloeit, als we bespraken, door zijn milieu-impact. Gelukkig genoeg zie je bij ons precies waarvoor je aan toe bent. In ons simpele bestelmethode staat duidelijk wat je voor een specifieke gemengd afval container of een verschillende bak aftikt. Wij beschouwen het cruciaal dat dit duidelijk is. Op deze manier raak je later geen voor nare verrassingen te staan.

Hoe houd je deze afvalstroom zo klein mogelijk?

Ocatie Ondergrondse Afvalcontainers Dronten

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de bron. Op het ogenblik dat deze worden verwijderd dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te efficiënter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de overig afval container wordt gedumpt, dan transformeert dit afval automatisch in overig afval. Oók als hier goed herbruikbare grondstoffen tussen bevinden. Na scheiding is namelijk veel minder efficiënt dan vooraf verdelen bij de bron. Slechts een gering percentage plastic en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden gefilterd. Het antwoord op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter verdelen

Hergebruikbare afvalstromen zamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het formaat van jouw restafval container naar omlaag worden bijgesteld. Goed voor je portemonnee, omdat we schreven al voorheen dat overig afval een kostbare afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: papier, PMD, vensterglas, swill en vertrouwelijk archief. Gelijk je opmerkt zijn er dus flink wat opties om jouw aantal overig afval te verkleinen waardoor er mindere in de overig afval container hoeft.

Wat mag bij het overig afval?

Toegestaan:
Ontvlambare geen herbruikbare afvalstoffen komend van ondernemingen, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet Toegestaan:

 • Scheikundig afval
 • Asbest bevattend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Stralend afval
 • Elektronisch-afval en wit-en bruingoed
 • Sterk stoffend of ruikend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Geen ontvlambaar afval zoals steenpuin, zandkorrels en glas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (voormalige) binnenkant niet rechtstreeks zichtbaar is

Papier en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en papier afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het opsplitsen van papier en karton, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn vele typen papier, bijvoorbeeld aan verpakkingen, drukwerk, omslagen, kranten en magazines. Ernstig besmet papier kan je beter niet in de papiercontainer werpen. Laat een rolcontainer zetten, kies je leegmaakfrequentie en je kan deze afvalstroom steeds ordelijk gescheiden verzamelen. Je krijgt de keuze tussen een erg divers aanbod van afvalcontainers tussen 240 en 2400 L.

De correcte container voor Papieren en Dozen

De meest geschikte rolcontainer voor je document en karton ontdek je op ons. We hebben een landelijke dekking en je hebt een ruime keuze tussen plastic en metalen containers. Een metalen afvalcontainer is geschikt als de afvalcontainers buiten staan, of vernieling op de loer staat. Kies, naargelang van je nood, de meest gepaste
inhoudsmaat. Vervolgens bepaal je op welke manier vaak je afvalcontainer(s) geleegd dienen te worden. Een papier en kartoncontainer wordt reeds vanuit €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt document en karton behandeld

Papier kan wel 7 keer gerecycled worden. Ook in je beurs bespaart het beduidend wanneer je deze afvalsoort gescheiden inzamelt. Je kunt er bij ons op rekenen dat je papier- en karton in de meest doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoordelijke manier wordt afgevoerd en gebruikt voor basis voor nieuw producten. Wil je een afvalcontainer verhuren maar heeft u nog vragen? Raadpleeg de veelgestelde vragen of neem neem contact op.

Swill

Swill bestaat van organisch vuilnis, bijvoorbeeld (bereid) keukenvuilnis en etensresten. Denk hierbij hierbij piepers, brood, deegwaren, drankjes, eierschelpen, frites, gebak, groenten en fruit en melkproducten. Met name bij horecagelegenheden ontstaan deze afvalsoorten vrij, maar ook op kantoor kunt je jouw organisch vuilnis scheiden. Je bespaart beduidend aan afvalverwijderingskosten wanneer je het zwaar swillafval niet in je rolcontainer met restafval gooit.

PMD (Plastic, Metalen en Drankenkartons)

Je bedrijfsafval bestaande waarschijnlijk van extra herbruikbaar vuilnis dan je denkt! Ongemerkt bestaande een groot deel uit bedrijfsafval vaak van kunststof verpakkingen, blikken en drinkpakken.

Deze afvalstoffen horen stuk voor stuk tot dezelfde afvalsoort: Kunststof, Metalen materialen en Drankenkartons (PMD).

Door PMD apart uit je overige afvalstromen te te verzamelen, geraken je afvalcontainers minder snel snel gevuld. Bovendien ligt het apart houden van uw vuilnis ook beter voor de omgeving. PMD kan immers gerecycled worden. Hierdoor moeten er geen enkele nieuwe grondstoffen ontgonnen te worden om verse producten te produceren, jouw PMD is namelijk één grondstof!

De geschikte afvalcontainer voor PMD en Ocatie Ondergrondse Afvalcontainers Dronten

{service1)

Bij vind je altijd een passende afvalcontainer voor het je PMD. Wij leveren diverse kunststof rolcontainers , zoals 240, 660 of 1100 liter. Dankzij de vlugge, kosteloze bezorging en landelijke bereik, heb je in 24 uur je container bij het verlangde locatie geplaatst. U bepaalt zelf de verlangde inhoudsmaat en hoe frequent de afvalcontainer geledigd moet te worden. Zo weet je dus zeker dat je je afval steeds kwijt kan en waar je bijdraagt voor een beter milieu door je afval te splitsen. Bestel vlug je voordelige afvalcontainer(s)!

Op deze manier geraakt PMD bewerkt

Via jouw PMD apart in te verzamelen in een PMD afvalcontainer, kan het optimaal gerecycled worden. Dit is belangrijk, omdat we belasten het omgeving minder als we afval hergebruiken. Uit jouw hergebruikte PMD worden bijvoorbeeld nieuwe verpakkingen, kratten en zelfs bermpaaltjes geproduceerd. Met bijzondere methoden worden de metalen en drankkartons van het afval gefilterd om daarna gerecycled te zijn. De resterende plastic wordt daarna op grond van de plasticsoorten verder verdeeld en gemalen tot korrels. Uit die korrels kunnen dan nieuwe producten zijn gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel toegestaan:

 • Plastic verpakkingen
 • Zakjes, zakken, flacons
 • Botervlootjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikjes
 • Metalen dopjes
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sapverpakkingen
 • Drinkpakken
 • Yoghurtverpakkingen

VERBODEN:

 • Schuimplastic Pakketten met aluminiumfolie laag aan de binnenkant (zoals zakken chips, kruidenmixverpakkingen en koffiepakken)
 • Doordrukstrips (van medicijnen en ook gomballen) (Stijf) kunststof waaronder speelgoed
 • Huishoudelijke artikelen en gebruiksartikelen (bakken, druiprek en dergelijke)
 • Shopper boodschappentassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfpotten
 • Aerosolbussen met chemische symbool (antitranspirant, lak enzovoort)
 • Verpakkingen met ofwel yoghurtrestjes
 • Drankverpakkingen waar verschillend materiaal is gestopt Afzonderlijk karton of ander document
 • Pakket inclusief gevaarlijke stoffen
 • Glasafval

Des te meer vuilnis je sorteert, hoe goed dat het zal zijn voor het milieubescherming en je portemonnee. Glas blijkt een uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten welke eenvoudig om splitsen zijn. Glasscherven bestaan van flesjes, potjes en ook scherven. Zonder het om splitsen neemt het glasafval vanwege de volume en gewicht veel plaats in de afval van het bedrijf op. Je kan daarom flink uit besparen in jouw afvalkosten. Het glas is bovendien compleet te hergebruiken. Daarnaast kost het recyclen heel veel kleiner kracht in vergelijking met glazen om te produceren uit nieuwe materialen.

Komt er op jouw bedrijf veel glas vrij, bijvoorbeeld bij de horeca, dan is een glascontainer onmisbaar. Bezit jij variërende periodes qua bezigheden? ons werkt samen met aanpasbare overeenkomsten omdat je het nummer containers makkelijk verandert.

De geschikte container voor glasafval

Koop de beste bakken voor het jouw glasafval bij onze dienst. Je hebt de keuze van één container met 240 liters en met negenhonderd liter. Er is al één glascontainer vanaf €13 per maandelijkse periode en ook deze wordt gratis neergezet. Op basis van de afval kies jij hoe frequent wij de container komen ledigen. wij biedt de meest voordelige dienstverlening.

Op deze manier worden het glas bewerkt

Het kost veel kracht om het glas om te produceren uit nieuwe materialen. Glasafval is echter één prima basis. Er zitten meestal ongeveer 50% oudere glazen binnen nieuw glas. Tijdens het bewerken doen wij verschil onder blank, bruin, groen en gemengd glazen. Ook zijn kurken en ook deksels verwijderd. Door glas om te recyclen, kan er zijn bij één veel kleinere temperatuur glas geproduceeerd gemaakt. Een milieuvriendelijker en duurzaam proces . Heb jij vragen? Bekijk het frequent gestelde vragenlijst of neem neem verbinding .

Wat is mag wel er bij de glasverval?

Wel:

Lege glasverval dat gefungeerd had als verpakking

NIET:

Keramiek, steen, porseleinen. Daaronder vallen jenever kruikjes, bordjes, koppen, aardewerk en dergelijke. Hittebestendig glas, labo glazen, ovenschaaltjes, kookplaten en kachelruiten

Koelkasten glazenplaatjes, snijplank enzovoort. vallend onder glazen oppervlak

Medisch- ofwel glas uit ziekenhuizen: naaldjes, chemie, vloeistof enzovoort.

Archiefvernietiging

Je archief moet beschermd en op een veilige manier vernietigd worden. Archiefvernietiging kan jij daarom beter goed regelen. Het gesloten rolcontainers van onze dienst ondersteunen bij een beschermd proces van verzameling en ook vernietiging van jouw dossiers. Discreet en ook beschermd. Papieren zullen vertrouwelijk getransporteerd. Op deze manier heeft je 100% garantie dat jouw dossiers beschermd vernietigt zijn. Na vernietiging worden het restproducten gerecycled.

Het te begrijpen dat je je jouw dossiers niet in de de papiercontainer wilt gooien. Sommige documenten bezitten vertrouwelijke gegevens en kunnen kunnen dus beter vernietigd worden. Waarschijnlijk gebruik voor dit doel een papiervernietiger. Het vernietigen van grote aantallen dossiers is echter heel tijdrovend en ingewikkeld. Heb je regelmatig een grote hoeveelheid vuil in de het gedaante van vertrouwelijk papier? Kies dan voor archiefvernietiging van ons U. U krijgt dan dan een afgesloten rolcontainer.

Deze bak heeft een gleuf waar het document exact doorheen past. Wanneer de papieren eenmaal binnen de bak zijn, krijgen niemand zij nog bij . Onze chauffeur arriveert eenmaal in de zoveel tijdstip bij om het bak te legen en de papier ter plekke te vernielen binnen onze truck. Ook dit functioneert door middel van een gesloten mechanisme waarbij het container door de vrachtwagen zelf wordt opgetild en opengemaakt. Het content wordt daarna meteen vernietigd.

De juiste bak voor dossiervernietiging Voor het archiefvernietiging deponeer jij je vertrouwelijke papieren veilig in het gesloten containers op wielen van ons. Via het klep in het deksel kun jij de papieren in het bak werpen. Jij hebt de keuze uit verschillende inhoudsmaten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast aan jouw noden kies je de gewenst ledigingsfrequentie. Doordat je dossier niet op het vervoer is, loopt jij niet risico dat er iets met jouw geheime papieren gebeurt. Je kan voor jouw archiefvernietiging reeds een container huren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt dossiervernietiging

De verzameling van jouw dossier gebeurt veilig en secuur dankzij een gesloten rolcontainer en onze gecertificeerde chauffeurs. Papier is zeer goed te recyclen en kan verschillende keren opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het document verwijderd en met water gemengd tot pulp. Met ons weet jij zeker dat je archief op de meest doeltreffende, milieuvriendelijke en verantwoorde manier wordt verzameld en vernietigd.