Nieuwe Afvalcontainers Gemeente Oude Ijsselstreek ➡️ 12 VERBIJSTERENDE FEITEN

Vlug en betaalbaar van je Vuil af

{service1)

Hoe uitstekend je je vuil ook verdeelt, er zal steeds restvuil aanwezig bestaan. Tracht dit afvalstroom heel klein toevallig te behouden en je zal zien dat dit geldelijk gunstig is. Door afval zo zoveel mogelijk te verdelen, waaronder documenten/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, overblijft er zo min eventueel overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Nieuwe Afvalcontainers Gemeente Oude Ijsselstreek

Kies van het meest uitgebreide gamma afvalcontainers en bestel de beste beste container geschikt voor je overblijvend afval. In het afvalcontainer gooi je je al het het niet niet te recyclen afval dat je niet verder extra kan sorteren. Papier/karton, voedselafval, en vensterglas horen niet in de het afvalcontainer. Tevens omtrent PMD scheiden hebben wij het geschikte container.

Wat is Zakelijk afval?

Bedrijfsafval is de verzamelnaam aangaande ieder afvalstromingen die bij firma’s ontstaan. Deze afvalstromen zouden vaak apart opgehaald worden. Het is goed voor de natuur en de portemonnee geldtas.

Wat moet er in bedrijfsafval?

Hoe prima je je afvalstoffen ook sorteert, er gaat steeds overblijvend afval blijven bestaan. Tracht het afvalstroom heel beperkt eventueel te behouden en je gaat merken dat deze economisch voordeelgevend is. Met afvalstoffen dus mogelijk toevallig te verdelen, waaronder documenten/karton, PMD, ruiten, en swill, blijft er dus minimaal eventueel overblijvend afval over. Binnen de restafvalcontainer gooi je reeds het onrecyclebare afval die je niet verder meer kan sorteren. Karton/karton, keukenafval, PMD en ruiten horen niet thuis binnen het restafvalcontainer.

Is het verdelen van bedrijfsafval gedwongen?

Je wordt noodzakelijk afvalstromingen zoveel eventueel te sorteren. Binnen de Nationaal Afvalmanagement (LAP3) staat het het doel doel vermeld producten opnieuw te gebruiken waar het kan.

Wat kost een container een container voor?

De tarieven voor kosten van afvalcontainers zijn afhankelijk van de afvalstroom de stroom van afval, de grootte van afmeting van de rolcontainer en hoevaak hoe vaak de de container geledigd afvalcontainer geleegd moet worden geraken. U ontdekt alle prijzen op de tarievenpagina de tarievenpagina.

Welk aard restafval kan ik opsplitsen?

Met emmers van ons kun je documenten, vensters, organisch afval en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook zorgen wij voor veilige dossiervernietiging. Wat er dan blijft is gemengd afval. Ook hiervoor kun je bij ons terecht.

Afvalinzameling met gemengd afval containers

In ieder bedrijf komt algemeen afval vrij. Je ontrukt er dan ook niet aan om een gemengd afval container te huren. Bij ons neem je snel en rap een van de talloze soorten vuilcontainers. Wij leveren hem zonder kosten gedurende een etmaal in geheel Nederland. Je vergoedt alleen voor de leegmaken. Onze concurrerende kosten zie je gelijk in het bestelproces. Handig, want dan kun je meteen observeren of je nog kunt uitzuinigen met een algemeen afval container. Restafval is vanwege zijn milieueffect een dure afvalstroom. Door afvaltypes apart in te ophalen, reduceer je de hoeveelheid algemeen afval.

Hiermee verlaag je dus jouw afvaluitgaven. Heb je verlangen aan iets extra uitleg? Lees dan even verder. Of bestel direct jouw restafval container.

De correcte container voor gemengd afval

Bij ons vind je tijdloos geschikte verzamelmiddelen voor je restafval. Je kan een kunststof container gebruiken, maar ook gaan voor een stalen rolcontainer. Een stalen afvalcontainer is vandaalbestendig en brandbestendig, nuttig als de vat op een openbare plek staat. Je gaat uit verschillende volumematen. De beslissing is aan jou, gebaseerd van je behoefte. Ook geef je zelf aan hoe frequent jouw container(s) ontdaan moeten zijn. Een gemengd afval container wordt gratis bij neergezet. Je betaalt alleen voor het ledigen.

Zo wordt gemengd afval geprocessd

Al het ongescheiden afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij halen het afval in en transporteren het naar een afvalverwerker; één van de 12 grote actuele afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het algemeen afval opgebrand voor de generatie van duurzame energie. Algemeen afval schijnt dan wellicht nutteloos, dat is het daarom niet! De afvalsector levert maar minstens een vijfde van de duurzame energieproductie.

Na de verbranding blijft er verbrandingsas over, ook wel assen genoemd. Met magneten worden de overgebleven metalen er uitgehaald die hun route vervolgen naar de metaalrecycling. En zelfs de hoeveelheid die dan resterend is heeft nog een functionele bestemming. Deze zwarte korrelachtige assen worden gebruikt voor het verhogen of bouwen van wegen. Spijtig genoeg komen er ook diverse schadelijke substanties vrij tijdens de verbranding die in minstens of kleinere mate desondanks in het natuur belanden. Daarom moeten we volhouden met streven naar zo zo weinig mogelijk verbranding. De Afvalhiërarchie van Lansink geeft de rangorde in de afvalbeheer aan.

Nieuwe Afvalcontainers Gemeente Oude Ijsselstreek:

Eenvoudig en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een voordelige container begint bij ons bedrijf, het locatie voor een eenvoudige en verantwoordelijke verwijdering van bedrijfsafval. We bieden de mogelijkheid om tegen de laagste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Door ons handige overzicht ontdek je snel de container die je nodig zal hebben. Bovendien huur je door ons heel flexibel.

Onze overeenkomsten zijn immers per maand op te zeggen. Hierdoor zijn wij ook de perfecte partner voor voorlopige werkzaamheden. Bijvoorbeeld bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een relocatie. Wij zorgen voor kosteloze installatie van de verlangde voordelige container en komen deze conform een overeengekomen tijdschema ook weer legen.

Is de container op wielen die je van de stadsbestuur hebt gekregen veel te minimaal voor jouw ondernemingsafval? Of geen toereikend voor het vuilnis dat je bezit? Húúr er dan eenvoudig en voordelig één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Handig in toepassing

Onze rolcontainers zijn praktisch in gebruik. Je rolt de container eenvoudig naar de gewenste plek, in óf buitenshuis. Zo ontstaat het een deel eenvoudiger om al jouw bedrijfsafval op de correcte manier af te voeren. Handig voor je werknemers, goed voor het leefmilieu én geldbesparend.

Onze rolcontainers zijn gemaakt van robuust kunststof of metaal. De containers sluiten adequaat af waardoor er geen plagen bij het afval kan. Ook kan stank geen ontkomen uit de container.

De prijzen van een rolcontainer huren

De uitgaven van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het type container en hoe vaak dit zal worden geledigd. Het plaatsen van de rolcontainer is volledig kosteloos.

Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt hebt
Je kiest zelf welke grootte jouw container op wielen moet zijn. Je betaald dus nimmer voor een te ruime container.

Je betaald enkel voor een lediging die écht nodig is
Het is zonde om te vergoeden voor het legen van de bak wanneer deze maar halfgevuld is. Bij onze dienstverlening bepaal je zelf hoe vaak de bak zal worden geledigd.

Voor welke ondernemingen zijn onze containers op wielen toepasbaar?

We bezorgen aan alle midden- en kleinbedrijven in geheel Nederland. Onze minimaalste container is toepasbaar voor vier vuilniszakken per weekperiode. En onze maximale rolcontainers verschaffen maar liefst plek voor tweeënveertig afvalzakken. Hierdoor zijn onze bakken geschikt voor alle types bedrijven in Nederland, van bakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw afval op de juiste wijze afgevoerd

Met onze dienstverlening wordt jouw afval gegarandeerd op de correcte wijze afgevoerd en vernietigd. Dat is goed voor het leefmilieu en ook essentieel voor jouw onderneming. Zo dienen vertrouwelijke documenten zorgvuldig worden verwijderd. Onze afgesloten rolcontainers voor dossiervernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gecertificeerde chauffeurs. Je bent daardoor absoluut verzekerd dat vertrouwelijke documenten op de correcte wijze worden vernietigd.

Waarom een rolcontainer huren bij onze dienstverlening?

Redenen een rolcontainer verhuren bij onze dienstverlening? Omdat wij gespecialiseerd zijn in het afvoeren van bedrijfsafval. Wij bieden een geschikte oplossing voor elk soort vuilnis en voor ieder onderneming. Bovendien functioneren we heel soepel. Als het bijv. nodig is om een extra rolcontainer te installeren, dan verrichten wij dat. Ook extra ophaalmomenten zijn geen issue.

 • Levering in 24 uur
 • Gratis installatie in heel Nederland
 • Zekerheid op correcte afvalverwerking
 • Overeenkomst maandelijks opzegbaar

Afvalbeheer volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Nieuwe Afvalcontainers Gemeente Oude Ijsselstreek

Als het om afvalverwerking in het geheel gaat, werken wij volgens de Ladder van Lansink. Dit is een maatstaf op het terrein van afvalverwerking. De Afvalhiërarchie van Lansink is gevormd uit 6 niveaus.

Naarmate je hoger op de orde, hoe duurzamer de behandeling. Zo pogen wij gezamenlijk met jou de massa rommel in jouw gemengd afval container te verminderen, etappe 1. Dit realiseren wij door te aanbevelen over verdelen bij de afkomst. Want ongemengd afzonderlijke afvalstromen worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt, etappe 2 en 3. Is opnieuw gebruiken geen mogelijkheid? Dan gaat het rommel naar een afvalenergiecentrale, etappe 4. Stap 5 en 6 proberen wij zo veel als mogelijk te ontlopen, want dit is ongunstig voor het natuur en neemt deel niet bij aan een circulaire maatschappij.

Typen en prijzen zakelijk afval en algemeen afval beheer

De volume voor een restafvalcontainer schommelt van 240 liter tot maar liefst 2500 liter en alles daar tussendoor. Je kunt selecteren voor een betaalbare plastic container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Ontdek je het ingewikkeld om naar te ramen wat omvang het goed bij je past? Neem dan gauw verbinding op met een van onze experts. Dankzij onze jarenlange ervaring met afvalsoorten weten wij exact wat je nodig hebt. En wil je eenmalig een extra leegmaken of standaard een formaat ruimer? Dan is dit natuurlijk ook geen issue!

De tarieven van de bakken verschillen per afvalcategorie, materiaal en capaciteit. Je least bij ons altijd tegen de laagste kosten. Algemeen afval is een van de kostbaardere afvalcategorieën. Dit komt, gelijk we bedoelden, door haar milieu-impact. Gelukkig genoeg vind je bij ons juist voor wat je aan toe bent. In ons eenvoudige bestelproces is aangegeven overtuigend wat je voor een restafvalcontainer of een andere verschillende bak neerlegt. Wij vinden het essentieel dat dit transparant is. Hierdoor kom je achteraf geen voor vervelende ontdekkingen te staan.

Hoe bewaar je deze soort afvalstroom zo klein mogelijk?

Nieuwe Afvalcontainers Gemeente Oude Ijsselstreek

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de oorsprong. Op het moment dat deze worden weggegooid dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te beter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gedumpt, dan transformeert dit afval automatisch in overig afval. Ook als hier prima recyclebare materialen tussen bevinden. Na verdeling is immers veel minder efficiënt dan op voorhand scheiden bij de oorsprong. Enkel een gering percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het reactie op de vraag ‘Wat is restafval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter scheiden

Recyclebare afvalstromen verzamel je gemakkelijk in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het formaat van jouw overig afval container naar omlaag worden bijgesteld. Goed voor je portemonnee, want we schreven al voorheen dat restafval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: karton, PMD, vensterglas, swill en vertrouwelijk archief. Zoals je opmerkt zijn er daarom flink wat mogelijkheden om jouw aantal restafval te verkleinen waardoor er minder in de restafval container hoeft.

Wat mag bij het overig afval?

Toegestaan:
Ontvlambare niet recyclebare afvalstoffen komend van bedrijven, met maten kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Nee:

 • Scheikundig afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Radioactief afval
 • Elektronisch-afval en en bruingoed
 • Sterk stof bevattend of geurend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Geen brandbaar afval zoals puin, zandkorrels en vensterglas
 • Grof afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (voormalige) binnenkant niet direct herkenbaar is

Papier en dozen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en karton afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van karton en karton, omdat het erg goed te recyclen is. Er zijn tientallen soorten kartonafval, bijvoorbeeld aan verpakkingen, printwerk, enveloppen, kranten en magazines. Ernstig besmet papier kan je liever niet in de papierbak gooien. Plaats een afvalcontainer zetten, selecteer uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalstroom altijd ordelijk afzonderlijk verzamelen. Je hebt de optie uit een erg uitgebreid assortiment van afvalcontainers tussen 240 en 2400 L.

De geschikte container voor Papier en Karton

De meest geschikte gepaste rolcontainer voor je papier en papier vind je op ons. We beschikken over een nationale bereik en je hebt een ruime keuze tussen plastic en ijzeren afvalcontainers. Een metalen afvalcontainer is geschikt wanneer de containers buiten staan, of vernieling op de horizon staat. Selecteer, afhankelijk van je behoefte, de meest geschikte gepaste
inhoudsmaat. Daarna beslis je hoe vaak je container(s) geledigd moeten worden. Een papier en papiercontainer wordt al vanuit €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt document en karton verwerkt

Papier kan wel zeven maal gerecycled worden. Tevens in jouw beurs bespaart het beduidend als je deze afvalstroom apart inzamelt. Je kunt er bij ons aan vertrouwen dat je document- en karton in de meest doelmatige, ecologische en verantwoordelijke manier wordt afgevoerd en gebruikt als grondstof tot nieuwe artikelen. Wil je een rolcontainer huren maar heb u nog steeds vraagstukken? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact contact op.

Swill

Swill bestaande van biologisch afval, zoals (bereid) keukenafval en voedselresten. Denk hierbij aan piepers, broden, pasta, dranken, eierschelpen, patat, taart, groentes en vruchten en melkproducten. Met name op horecagelegenheden komen deze soorten afvalstromen beschikbaar, echter tevens in kantoren kunt je je organisch vuilnis scheiden. Je spaart beduidend op afvalverwijderingskosten wanneer je het zwaar swillvuilnis niet in je afvalcontainer met overig afval werpt.

PMD (Plastic, Metalen en Drankverpakkingen)

Je ondernemingsafval bestaat vermoedelijk uit meer herbruikbaar vuilnis als je vermoedt! Onopgemerkt bestaat een groot gedeelte van bedrijfsafval dikwijls van kunststof verpakkingen, blikken en drankverpakkingen.

Dit soort afvalstoffen horen stuk voor stuk tot dezelfde afvalsoort: Kunststof, Metalen en Drankenkartons (PMD).

Via PMD gescheiden uit je overige afvalsoorten in te zamelen, geraken je afvalcontainers minder vlug gevuld. Daarnaast is het scheiden uit je afval ook goed voor de milieu. PMD mag immers gerecycled worden. Daardoor moeten er geen nieuwe materialen gewonnen te worden voor nieuwe artikelen te produceren, jouw PMD wordt namelijk een basisgrondstof!

De geschikte afvalcontainer voor PMD en Nieuwe Afvalcontainers Gemeente Oude Ijsselstreek

{service1)

Bij ons ontdek je steeds een passende rolcontainer voor het jouw PMD. We leveren verschillende kunststof rolcontainers , van 240, 660 of 1100 liter. Vanwege onze vlugge, gratis bezorging en landelijke bereik, heeft je in 24 uren je afvalcontainer op het gewenste locatie geplaatst. U bepaalt zelfstandig het verlangde capaciteit en op welke manier vaak de afvalcontainer geleegd dient te zijn. Op deze manier ken je daarom vast waar je je afval steeds weg kan en dat je meewerkt voor een verbeterde milieu door jouw afval te splitsen. Bestel vlug uw voordelige afvalcontainer(s)!

Zo geraakt PMD bewerkt

Door je PMD apart in te verzamelen in een PMD container, kan het optimaal hergebruikt zijn. Dat is essentieel, want wij belasten het milieu veel indien wij afvalstoffen recycleren. Van jouw gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld nieuwe omhulsels, bakken en zelfs bermpaaltjes gemaakt. Met bijzondere methoden worden de metalen en drankkartons van het afval gefilterd om daarna gerecycled te worden. Het overgebleven plastic wordt vervolgens op grond van de kunststofsoorten verder gescheiden en gemalen tot korrels. Uit die korrels kunnen dan nieuwe producten worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel toegestaan:

 • Kunststof verpakkingen
 • Zakjes, tassen, flesjes
 • Boterkuipjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikken
 • Metalen doppen
 • Draaideksels
 • Melkpakken
 • Sappakken
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtpakken

NIET TOEGESTAAN:

 • Schuimplastic Verpakkingen inclusief aluminium laagje binnenin (bijvoorbeeld zakken chips, kruidenverpakkingen en koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (van geneesmiddelen en ook kauwgom) (Hard) plastic waaronder speelgoed
 • Huisraad en ook gebruiksartikelen (bakken, druiprek etc.)
 • Draagtas boodschappentassen
 • Boerenplastic
 • Verfemmers
 • Aerosolbussen inclusief chemisch teken (antitranspirant, verf enzovoort)
 • Verpakkingen inclusief vla- ofwel yoghurtrestjes
 • Drankverpakkingen waar ander materiaal is geplaatst Afzonderlijk karton ofwel verschillend document
 • Pakket met gevaarlijke stoffen
 • Glasafval

Hoe meer afval jezelf scheidt, des te goed dat het zal zijn voor het milieu en je portemonnee. Glas is één van de {afvalstromen|afvalsoorten welke makkelijk te splitsen zijn. Glasscherven bestaan van flessen, potten en scherven. Zonder het om splitsen neemt het vanwege de volume en massa heel veel plaats in het afval van het bedrijf in. Jij kunt dus heel besparen op jouw afvalkosten. Het is tevens volledig om te recyclen. Ook kost het recyclen veel minder kracht dan glaswerk te produceren van nieuwe grondstoffen.

Komt daar op jouw onderneming veel glasafval los, bijvoorbeeld in de horecabedrijven, dan is een container voor glas essentieel. Heb jij wisselende tijdsperioden met betrekking tot bezigheden? wij functioneert samen met aanpasbare overeenkomsten waardoor jij de aantal bakken makkelijk verandert.

Het juiste container voor het glasafval

Koop het meest geschikte bakken voor het jouw glasverval op onze dienst. Jij hebt de keuze uit selectie van een container van 240 liters en van 900 liters. Er al één container voor glas vanaf €13 per maand en ook dit wordt kosteloos geplaatst. Op basis van de glasafval kiest je hoe vaak ons de container zullen komen legen. ons leveren de meest voordelige service.

Zo wordt het glas bewerkt

Het kost heel veel kracht om het glas om te produceren van nieuwe grondstoffen. Glasverval is echter echter een prima grondslag. Er zit gewoonlijk circa 50% oudere glas in nieuwe glas. Bij het verwerken doen we onderscheid tussen blank, bruine, groene en bont glazen. Daarnaast zijn kurken en ook deksels verwijderd. Via het glas te recyclen, kan er bij een veel kleinere temperatuur glazen gemaakt worden. Een minder milieubelastend en duurzaam proces . Heeft je vragen? Bekijk de veelgestelde vragen of contact .

Wat is mag wel er bij het de glasverval?

Toegestaan:

Lege glasverval dat gefungeerd had als verpakking

NIET:

Keramiek, steen, porseleinen. Daaronder vallen kruiken, borden, koppen, aardewerk en dergelijke. Hittebestendig glas, labo glazen, ovenschalen, kookoppervlakken en ook kachelruiten

Koelkasten glasplaatje, snijplank enzovoort. vallen onder vlakglas

Medische of glas uit ziekenhuizen: naalden, chemische stoffen, vloeistoffen etc.

Dossiervernietiging

Je dossiers dienen beschermd en op een veilige wijze vernietigt te worden. Dossiervernietiging zou jij dus beter uitstekend regelen. Het afgesloten rolcontainers van ons onze dienst ondersteunen bij een beschermd proces van inzameling en vernieling van jouw archief. Vertrouwelijk en ook beschermd. Papieren zullen vertrouwelijk getransporteerd. Zo heeft je 100% garantie dat je dossiers beschermd vernietigd is. Na de vernietiging zullen het restproducten gerecycled.

Het is te begrijpen dat je jij jouw dossiers niet in het papierbak wilt werpen. Sommige papieren bevatten vertrouwelijke informatie en kunnen kunnen dus best vernietigd . Vermoedelijk gebruik hiervoor een papiervernietiger. Het vernietigen van hoge hoeveelheden archief is zeer tijdrovend en ingewikkeld. Heeft je frequent veel afval in de vorm van vertrouwelijk document? Kies voor het dossiervernietiging van ons U. U krijgt dan dan een afgesloten rolcontainer.

Deze bak bevat één spleet waarin het document exact doorheen past. Wanneer de papieren eenmaal in het bak zijn, krijgt niemand ze meer bij . Onze bestuurder komt eens tijd langs om de bak legen en het documenten ter plekke vernielen binnen onze vrachtwagen. Eveneens dit functioneert middels een gesloten systeem waarin het bak via het truck zelf is opgeheven en opengemaakt. Het content wordt vervolgens direct vernielt.

De geschikte container voor dossiervernietiging Voor het archiefvernietiging deponeer jij jouw vertrouwelijke documenten veilig in het afgesloten containers op wielen van ons. Door het klep in het deksel kan je de papieren in de container gooien. Je heeft de keuze uit verschillende inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd op jouw behoefte kiest je de gewenst ledigingsfrequentie. Omdat je dossier geen op het transport gaat, loopt je geen risico dat er iets met jouw geheime documenten gebeurt. Jij kunt voor je dossiervernietiging reeds een container verhuren vanaf €19 per maand.

Zo werkt dossiervernietiging

De verzameling van jouw dossier verloopt veilig en secuur dankzij een afgesloten rolcontainer en onze gecertificeerde chauffeurs. Document is heel te hergebruiken en kan verschillende malen opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het document verwijderd en met water gemengd tot pulp. Met ons weet jij zeker dat je dossier op de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoorde manier worden verzameld en vernietigd.