Milieubijdrage Afval ✔️ 14 OPMERKELIJKE ZAKEN

Gauw en voordelig van je Vuil af

{service1)

Hoe prima je je afvalstoffen ook scheidt, er zal telkens restafval voortdurend bestaan. Tracht deze afvalstroompje heel beperkt eventueel te behouden en je zult zien dat dit geldelijk gunstig is. Via afvalstoffen dus mogelijk toevallig te verdelen, waaronder papier/karton, PMD, ruiten, en voedselafval, overblijft er dus min toevallig restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Milieubijdrage Afval

Kies bij het grootste meest uitgebreide assortiment rolcontainers en bestel de beste ideale afvalcontainer voor je je restvuil. In de de container gooi je je al het niet onrecyclebare afval die je niet extra kan verdelen. Papier/karton, keukenafval, en vensterglas horen niet thuis binnen de rest afvalcontainer. Tevens omtrent PMD verdelen beschikken we de juiste correcte rolcontainer.

Wat is Bedrijfsafval?

Bedrijfsafval is de algemene benaming betreffende alle afvalstromen dat bij ondernemingen voortkomen. Dit stromingen kunnen dikwijls gescheiden verzameld geraken. Het is goed voor de leefomgeving en het geldbeugel.

Wat mag wel er in bedrijfsafval?

Hoe uitstekend je je afval tevens sorteert, er zal er telkens restafval voortdurend bestaan. Probeer dit afvalstroompje zo minimaal toevallig te behouden en je zal opmerken dat het economisch gunstig is. Met afvalstoffen heel mogelijk mogelijk te scheiden, zoals papier/karton, PMD, glas, en keukenafval, overblijft er zo min mogelijk restvuil over. In de het container gooi je je al het de niet-recyclebare afvalstoffen welke je niet meer kan sorteren. Papier/karton, swill, PMD en ruiten passen niet in de de rest restafvalcontainer.

Is het scheiden van bedrijfsafval gedwongen?

Je blijft verplicht afvalstromen zoveel toevallig te scheiden. Binnen het Algemeen Afvalmanagement (LAP3) staat het doel het doel doel omschreven goederen nogmaals te gebruiken indien het kan.

Wat kost een een container container voor?

De tarieven kosten voor de afvalcontainers zijn afhankelijk van de afvalstroom de afvalstroom afvalstroompje, de grootte afmeting van container alsook hoe vaak de container ontleegd moet worden geraken. Je vindt je elke kosten op de tarievenpagina.

Welk type restafval kan ik opsplitsen?

Met bakken van ons kun je papier, vensters, voedselresten en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook zorgen wij voor degelijke bestandvernietiging. Wat er dan overblijft is gemengd afval. Ook hiervoor kun je bij ons aankloppen.

Afvalverzameling met gemengd afval containers

In ieder onderneming komt gemengd afval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een restafval container te bestellen. Bij ons koop je gemakkelijk en rap een van de verschillende soorten afvalcontainers. Wij brengen hem zonder kosten in een etmaal in heel Nederland. Je betaalt alleen voor de verwijdering. Onze scherpe tarieven zie je direct gedurende het bestelproces. Praktisch, want dan kun je gelijk observeren of je nog kunt economiseren met een gemengd afval container. Restafval is vanwege zijn milieubelasting een kostbare afvalstroom. Door afvalsoorten afzonderlijk in te ophalen, verminder je de aantal algemeen afval.

Hiermee verklein je dus jouw stortingskosten. Heb je verlangen aan iets extra uitleg? Doorlees dan even door. Of bestel direct jouw gemengd afval container.

De juiste container voor afvalresten

Bij ons vind je altijd passende inzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een synthetische container huren, maar ook opteren voor een stalen vuilcontainer. Een ijzeren afvalcontainer is hufterproof en brandveilig, nuttig als de bak op een openbare plek staat. Je gaat uit diverse groottes. De keuze is aan jou, gebaseerd van je verlangen. Ook geef je zelf aan hoe frequent jouw bak(ken) geledigd moeten worden. Een algemeen afval container wordt zonder kosten bij uitgezet. Je betaalt alleen voor het leegmaken.

Zo wordt afvalresten geprocessd

Al het niet gescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij zamelen het afval in en vervoeren het naar een afvalverwerker; één van de 12 grote actuele afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het restafval opgebrand voor de opwekking van groene kracht. Restafval schijnt dan eventueel waardeloos, dat is het echter niet! De afvalsector voorbrengt maar minstens twintig procent van de groene stroomopwekking.

Na de verbranden blijft er bodemas over, ook wel resten genoemd. Met magnetische apparaten worden de overgebleven metalen er geëxtraheerd die hun route vervolgen naar de metaalrecycling. En zelfs de massa die dan overblijft heeft nog een functionele bestemming. Deze donkere korrelige assen worden gebruikt voor het aanvullen of aanleggen van verkeerswegen. Helaas komen er ook diverse giftige stoffen uit gedurende de verbrandingsproces die in meer of mindere mate desondanks in het leefomgeving komen. Om die reden moeten we blijven proberen naar zo min mogelijk verbrandingsproces. De Ladder van Lansink geeft de hiërarchie in de afvalverwijdering aan.

Milieubijdrage Afval:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer huren

{service1)

Het verhuren van een goedkope container begint bij ons, hét locatie voor een eenvoudige en verantwoorde afvoer van ondernemingsafval. Wij bieden de mogelijkheid om tegen de laagste prijzen rolcontainers te bestellen. Dankzij ons praktische overzicht ontdek je gemakkelijk de container die je vereist zal hebben. Bovendien huur je door onze dienstverlening heel soepel.

Onze overeenkomsten zijn namelijk per maand op te zeggen. Hierdoor zijn wij ook de perfecte samenwerkingspartner voor tijdelijke projecten. Bijv. bij een verbouwing binnen je onderneming, of bij een verhuizing. Wij dragen zorg voor gratis plaatsing van de gewenste voordelige container en arriveren deze conform een afgesproken tijdschema ook weer ledigen.

Is de container op wielen die je van de stadsbestuur hebt gekregen veel te minimaal voor jouw ondernemingsafval? Of geen geschikt voor het afval dat je bezit? Húúr er dan gemakkelijk en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Praktisch in toepassing

Onze rolcontainers zijn handig in gebruik. Je rolt de bak eenvoudig naar de verlangde plek, binnen óf buiten. Zo wordt het een stuk makkelijker om al jouw ondernemingsafval op de juiste wijze af te voeren. Handig voor jouw personeel, goed voor het leefmilieu én geldbesparend.

Onze rolcontainers zijn gemaakt van robuust plastic of metaal. De bakken dichten adequaat af waardoor er niet plagen bij het vuilnis kunnen. Tevens kan stank geen ontkomen uit de bak.

De prijzen van een container op wielen verhuren

De kosten van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het soort container en hoe vaak deze zal worden geleegd. Het plaatsen van de container op wielen is geheel gratis.

Je betaalt enkel voor wat je nodig hebt hebt
Je bepaalt zelf hoe groot jouw container op wielen moet zijn. Je betaald dus nooit voor een té ruime bak.

Je betaalt alleen voor een lediging die echt nodig zal zijn
Het is jammer om te betalen voor het ledigen van de bak wanneer deze maar halfvol is. Bij ons bepaal je zelf hoe vaak de container wordt geledigd.

Voor welke ondernemingen zijn onze containers op wielen geschikt?

Wij leveren aan alle midden- en kleinbedrijven in heel Nederland. Onze minimaalste bak is geschikt voor 4 afvalzakken per weekperiode. En onze maximale rolcontainers bieden zelfs plek voor tweeënveertig vuilniszakken. Daardoor zijn onze bakken geschikt voor alle soorten ondernemingen in Nederland, van bakkerijen tot aan grote kantoorgebouwen.

Jouw afval op de correcte manier afgevoerd

Bij ons wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de juiste manier verwerkt en vernietigd. Dat is belangrijk voor het milieu en tevens belangrijk voor jouw onderneming. Zo moeten vertrouwelijke documenten veilig worden afgevoerd. Onze gesloten containers op wielen voor dossiervernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gecertificeerde chauffeurs. Je bent hierdoor absoluut zeker dat geheime papieren op de juiste wijze worden vernietigd.

Waarom een rolcontainer huren bij onze dienstverlening?

Waarom een rolcontainer huren via ons? Omdat we gespecialiseerd zijn in het verwerken van bedrijfsafval. Wij bieden een geschikte uitkomst voor elk soort afval en voor ieder onderneming. Bovendien functioneren we heel soepel. Als het bijv. nodig is om een extra rolcontainer te plaatsen, dan doen wij dat. Tevens extra ophaalmomenten zijn niet issue.

 • Levering binnen 24 u
 • Kosteloos plaatsing in geheel Nederland
 • Garantie op juiste afvalverwerking
 • Contract per maand op te zeggen

Afvalbeheer volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Milieubijdrage Afval

Als het om afvalverwijdering in het algemeen gaat, opereren wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een norm op het terrein van afvalbeheer. De Ladder van Lansink is opgebouwd uit 6 niveaus.

Hoe hoger op de hiërarchie, des te milieuvriendelijker de behandeling. Zo pogen wij in samenwerking met jou de massa afval in jouw gemengd afval container terug te dringen, stap 1. Dit bereiken wij door te raadplegen over scheiden bij de afkomst. Want zuiver aparte afvalsoorten worden zoveel als kan hergebruikt, fase 2 en 3. Is hergebruiken geen optie? Dan gaat het afval naar een afvalverwerkingseenheid, fase 4. Etappe 5 en 6 proberen wij zo veel als mogelijk te ontlopen, want dit is slecht voor het natuur en draagt bij niet bij aan een kringloop economie.

Typen en kosten zakelijk afval en algemeen afval verwerking

De inhoudsmaat voor een restafvalcontainer varieerd van tweehonderdveertig liter tot tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en ieder daar tussenin. Je mag selecteren voor een gunstige plastic container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Zoek je het lastig om naar te bepalen die omvang het perfect bij je aansluit? Neem dan gauw aansluiting op met een van onze specialisten. Dankzij onze langdurige kennis met afvalmaterialen weten wij precies wat je benodigd hebt. En verlang je één keer een meer leegmaken of standaard een maatje grotere? Dan is dit uiteraard ook geen probleem!

De tarieven van de rolcontainers verschillen per afvalsoort, stof en literinhoud. Je huurt bij ons steeds tegen de scherpste tarieven. Gemengd afval is één van de prijzigere afvalsoorten. Dit komt, als we bespraken, door zijn milieubelasting. Gelukkig zie je bij ons juist voor wat je te maken hebt. In ons eenvoudige bestelproces is aangegeven duidelijk wat je voor een specifieke algemeen afval container of een alternatieve container neerlegt. Wij beschouwen het essentieel dat dit helder is. Op deze manier raak je naderhand niet voor vervelende ontdekkingen te liggen.

Hoe bewaar je dit type afvalstroom zo gering mogelijk?

Milieubijdrage Afval

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de bron. Bij het moment dat deze worden weggegooid dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te efficiënter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de restafval container wordt gegooid, dan transformeert dit afval automatisch in restafval. Ook als hier goed herbruikbare grondstoffen tussen bevinden. Na verdeling is namelijk aanzienlijk minder effectief dan op voorhand verdelen bij de oorsprong. Enkel een gering percentage plastic en metaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de kwestie ‘Wat is restafval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter verdelen

Hergebruikbare afvalstromen zamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het formaat van jouw restafval container naar omlaag worden bijgesteld. Gunstig voor je beurs, want we schreven al voorheen dat restafval een kostbare afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: papier, PMD, vensterglas, keukenafval en geheim dossier. Zoals je opmerkt zijn er daarom flink wat mogelijkheden om jouw aantal restafval te verminderen waardoor er mindere in de overig afval container hoeft.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Ja:
Brandbare niet herbruikbare afvalstoffen komend van bedrijven, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet Toegestaan:

 • Chemisch afval
 • Asbesthoudend afval
 • Explosieven
 • Ziekenhuisafval
 • Radioactief afval
 • Elektronisch-afval en en bruin goed
 • Hevig stof bevattend of ruikend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Niet brandbaar afval zoals steenpuin, zandkorrels en glas
 • Groot afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Smeulende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (voormalige) inhoud niet rechtstreeks herkenbaar is

Papier en dozen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en karton gescheiden inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van document en papier, omdat het erg goed te recyclen is. Er zijn verscheidene typen papier, bijvoorbeeld aan verpakkingen, printwerk, enveloppen, kranten en magazines. Ernstig vervuild document kan je beter niet in de papierbak werpen. Laat een rolcontainer plaatsen, selecteer uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalstroom steeds netjes gescheiden verzamelen. Je krijgt de keuze tussen een zeer gevarieerd assortiment van afvalcontainers tussen 240 en 2400 L.

De correcte container voor Papier en Verpakkingen

De meest geschikte geschikte afvalcontainer voor je document en papier vind je op ons. We hebben een landelijke dekking en je krijgt een ruime keuze tussen plastic en ijzeren afvalcontainers. Een ijzeren afvalcontainer is gepast als de afvalcontainers buiten staan, of vernieling aan de loer ligt. Kies, afhankelijk uit je nood, de meest geschikte gepaste
inhoudsmaat. Vervolgens bepaal je op welke manier vaak je container(s) geledigd moeten worden. Een document en kartoncontainer wordt reeds vanuit €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt papier en karton verwerkt

Document kan zelfs 7 maal gerecycled worden. Ook in je portemonnee bespaart het aanzienlijk als je deze afvalsoort apart verzamelt. Je mag er op ons aan vertrouwen dat jouw document- en karton op de meest doelmatige, ecologische en verantwoorde manier wordt verwijderd en ingezet als grondstof voor nieuw artikelen. Wil je je een afvalcontainer huren maar heb u nog vraagstukken? Bekijk de veelgestelde vragen of neem neem contact.

Swill

Swill bestaat van organisch afval, bijvoorbeeld (bereid) keukenafval en etensresten. Denk hierbij piepers, brood, pasta, dranken, eierschalen, frites, taart, groenten en fruit en melkproducten. Met name bij horecazaken ontstaan deze afvalstromen beschikbaar, echter tevens in kantoor kunt je je biologisch afval apart houden. Je spaart aanzienlijk op afvalkosten wanneer je het zwaar swillvuilnis niet in je rolcontainer met overig afval gooit.

PMD (Plastic, Metalen en Drankverpakkingen)

Je ondernemingsafval bestaande vermoedelijk van extra recyclebaar vuilnis dan je denkt! Onopgemerkt bestaat één omvangrijk deel van ondernemingsafval vaak uit plastic verpakkingsmaterialen, blikken en drinkpakken.

Deze afvalstoffen horen allemaal tot dezelfde afvalsoort: Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD gescheiden uit je andere afvalstromen in te zamelen, zitten je afvalcontainers minder snel gevuld. Daarnaast ligt het apart houden uit je afval tevens beter voor de milieu. PMD mag namelijk hergebruikt zijn. Daardoor hoeven er geen nieuwe grondstoffen gewonnen te worden voor nieuwe producten te maken, je PMD is immers één basisgrondstof!

De geschikte afvalcontainer voor PMD en Milieubijdrage Afval

{service1)

Bij ons ontdek je steeds een geschikte rolcontainer voor je PMD. Wij bieden verschillende plastic afvalcontainers aan, zoals 240, 660 en 1100 liter. Dankzij de snelle, gratis levering en landelijke bereik, heb je binnen 24 uur jouw afvalcontainer bij het gewenste locatie staan. Je bepaalt zelfstandig het gewenste inhoudsmaat en op welke manier vaak de afvalcontainer geledigd dient te worden. Op deze manier weet je daarom zeker waar je jouw vuilnis steeds kwijt kunt en waar je meewerkt voor een verbeterde milieu via jouw vuilnis te splitsen. Bestel snel je goedkope container(s)!

Op deze manier geraakt PMD bewerkt

Door je PMD gescheiden in te zamelen in een PMD container, mag het optimaal hergebruikt worden. Dit is essentieel, omdat we belasten het milieu veel minder als wij afval hergebruiken. Uit jouw gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld nieuwe verpakkingen, bakken en zelfs bermpaaltjes gemaakt. Met bijzondere methoden geraken de metalen en drankenkartons uit het afval gefilterd om vervolgens gerecycled te zijn. De resterende kunststof wordt vervolgens op grond van de plasticsoorten verder gescheiden en vermalen tot korrels. Uit deze korrels kunnen dan nieuwe artikelen worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Kunststof verpakkingen
 • Tasjes, tassen, flacons
 • Botervlootjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikjes
 • Metale doppen
 • Schroefdeksels
 • Melkpakken
 • Sappakken
 • Drinkpakken
 • Yoghurtverpakkingen

NIET TOEGESTAAN:

 • Schuimplastic Pakketten met aluminiumfolie laag aan de binnenkant (bijv. zakken chips, kruidenmixverpakkingen en koffieverpakkingen)
 • Doordrukstrips (van geneesmiddelen en ook kauwgom) (Stijf) kunststof waaronder speeltjes
 • Huishoudelijke artikelen en gebruiksvoorwerpen (emmers, druiprek etc.)
 • Shopper boodschappentassen
 • Landbouwplastic
 • Verfpotten
 • Aerosolbussen inclusief chemisch teken (deodorant, lak enz.)
 • Pakketten met of yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waarin verschillend stof is gestopt Afzonderlijk karton of ander papier
 • Pakket inclusief van chemische materialen
 • Glasscherven

Hoe veel vuilnis jezelf sorteert, hoe goed dat het is ten behoeve van het milieu en ook jouw portemonnee. Glaswerk blijkt één uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten welke eenvoudig om splitsen zijn. Glasverval bestaat uit flesjes, potten en scherven. Zonder het om scheiden pakt het vanwege de volume en ook gewicht heel veel ruimte in de bedrijfsafval in. Je kan dus flink uit besparen op jouw afvalkosten. Het is tevens compleet te hergebruiken. Daarnaast verbruikt het veel kleiner kracht dan glazen om te produceren uit verse materialen.

Komt er op je onderneming heel veel glas vrij, zoals in de horecabedrijven, dan een glascontainer essentieel. Bezit jij wisselende periodes qua drukte? ons werkt met flexibele overeenkomsten waardoor jij het aantal bakken makkelijk aanpast.

Het juiste container voor glasafval

Koop de meest geschikte containers voor jouw glasafval bij ons. Jij hebt de selectie uit één bak van tweehonderdveertig liter en ook van 900 liter. Er is al een container voor glas vanaf €13 per maand en ook dit worden kosteloos neergezet. Op basis van de glasafval kies jij op welke manier vaak ons het bak zullen komen legen. ons leveren het meest voordelige dienstverlening.

Zo worden glas bewerkt

Het kost heel veel kracht voor het glas om te maken van verse grondstoffen. Glasverval is echter echter één prima basis. Er zitten meestal ongeveer 50% oud glas binnen nieuwe glas. Tijdens de bewerken doen wij onderscheid onder wit, bruin, groene en gemengd glas. Daarnaast zijn kurken en ook deksels verwijderd. Via het glas om te recyclen, kunnen er op één heel veel lagere warmte glas gemaakt gemaakt. Een milieuvriendelijker en verantwoord proces dus. Heeft jij vragen? Bekijk dan het veelgestelde vragen of neem contact op.

Wat is mag er zijn bij het het glasafval?

Wel:

Leeg glasverval dat gediend had als verpakkingsmateriaal

Niet toegestaan:

Keramiek, steen, porseleinen. Hieronder vallen kruiken, bordjes, kopjes, keramiek en dergelijke. Hittebestendig glas, labo glazen, ovenschalen, kookplaten en kachelruiten

Koelkasten glazenplaatjes, snijplanken enzovoort. vallen binnen vlakglas

Medische ofwel glas uit ziekenhuizen: naaldjes, chemie, vloeistoffen etc.

Dossiervernietiging

Jouw archief moet beschermd en ook in een veilige manier vernietigd worden. Dossiervernietiging zou jij daarom best goed organiseren. De afgesloten rolcontainer van ons ondersteunen bij een beschermd proces van verzameling en ook vernieling van jouw dossiers. Discreet en beschermd. Documenten zullen vertrouwelijk vervoerd. Op deze manier heeft je 100% zekerheid dat je archief beschermd vernietigd zijn. Na vernietiging zullen het restproducten hergebruikt.

Het is begrijpelijk dat je je je dossiers niet in het papierbak wil werpen. Enkele papieren bevatten geheime informatie en kunnen daarom beter vernielt worden. Waarschijnlijk gebruik hiervoor een versnippermachine. Het versnipperen van grote hoeveelheden archief is echter heel tijdrovend en ingewikkeld. Heb jij frequent veel vuil in de het vorm van geheim papier? Kies dan voor het dossiervernietiging van ons . Je krijgt dan een afgesloten container op wielen.

Deze container heeft een spleet waar het papier exact doorheen . Als de documenten al binnen de bak zijn, krijgt ze nog in . Onze chauffeur komt eens in zoveel tijd langs om de container te ledigen en het papier plekke vernietigen binnen onze truck. Eveneens dit functioneert door middel van een afgesloten mechanisme waarin de container door de truck zelf is opgetild en geopend. Het inhoud zal vervolgens direct vernietigd.

De juiste container voor dossiervernietiging Voor dossiervernietiging stop jij je vertrouwelijke papieren veilig in het afgesloten rolcontainers van onze dienst. Via het klepje in de deksel kan je de papieren in de container werpen. Jij hebt de selectie uit diverse capaciteiten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast aan jouw behoefte kiest je de gewenst frequentie van lediging. Omdat je dossier niet op transport is, loop jij niet risico dat er iets met jouw vertrouwelijke papieren gebeurt. Jij kunt voor jouw dossiervernietiging reeds een bak huren vanaf €19 per maand.

Zo functioneert archiefvernietiging

De verzameling van jouw dossier gebeurt veilig en secuur dankzij een afgesloten rolcontainer en onze gecertificeerde chauffeurs. Papier is heel te recyclen en kan meerdere keren opnieuw gebruikt worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt van het papier verwijderd en met water vermengd tot pulp. Met onze dienst weet jij zeker dat jouw archief op de meest doeltreffende, milieuvriendelijke en verantwoordelijke manier worden verzameld en vernietigd.