Mijn Afvalcontainer-Kaart Werkt Niet 🔥 3 LUCRATIEVE WEETJES

Vlug en betaalbaar van je Afval af

{service1)

Hoe uitstekend je je vuil ook scheidt, er zal telkens restafval aanwezig bestaan. Probeer dit afvalstroompje zo klein eventueel te houden en je gaat zien dat deze economisch voordelig is. Met vuil heel mogelijk mogelijk te sorteren, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, glas, en keukenafval, overblijft er zo minimaal toevallig restafval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Mijn Afvalcontainer-Kaart Werkt Niet

Kies uit van de meest uitgebreide assortiment afvalcontainers en bestel de de beste meest geschikte afvalcontainer voor je je overblijvend afval. Binnen het container werp je reeds de niet te recyclen afvalstoffen die je geen extra kan verdelen. Documenten/karton, swill, en ruiten thuishoren geen in de de container. Tevens betreffende PMD verdelen beschikken we het geschikte rolcontainer.

Wat is Ondernemingsafval?

Ondernemingsafval is de algemene benaming aangaande alle afvalstromingen die binnen bedrijven vrijkomen. Deze stromingen mogen meestal apart verzameld worden. Dat is goed voor het milieu milieu en de portemonnee geldbeugel.

Wat mag wel er binnen ondernemingsafval?

Hoe goed je je vuil ook verdeelt, er gaat altijd overblijvend afval voortdurend zijn. Poog het afvalstroompje zo minimaal eventueel te houden en je gaat merken dat deze geldelijk gunstig is. Door afvalstoffen zo zoveel mogelijk te sorteren, waaronder karton/karton, PMD, ruiten, en swill, rest er heel minimaal eventueel restafval over. In de rest container werp je reeds het niet-recyclebare vuil die je geen extra kan sorteren. Karton/karton, keukenafval, PMD en vensterglas thuishoren niet thuis in de de container.

Is het scheiden van zakelijk afval verplicht?

Je wordt gedwongen afvalstromingen zoveel eventueel te scheiden. In het Landelijk Afvalbeheer (LAP3) staat de bedoeling omschreven artikelen opnieuw te gebruiken als het kan.

Wat kost een container voor afvalcontainer bedrijfsafval?

De prijzen van rolcontainers zijn hangt af van de het afvalstroom, de omvang van rolcontainer en hoevaak de container geledigd rolcontainer geledigd moet zijn. U vindt je ieder kosten op de tarievenpagina.

Welk soort bedrijfsafval kan ik scheiden?

Met bakken van ons kun je papier, ruiten, swill en verpakkingsafval scheiden. Ook zorgen wij voor betrouwbare dossiervernietiging. Wat er dan rest is algemeen afval. Ook voor dit kun je bij ons terecht.

Afval Inzameling met afvalresten containers

In elke bedrijf komt gemengd afval vrij. Je ontrukt er dan ook niet aan om een restafval container te huren. Bij ons koop je gemakkelijk en vlug een van de verschillende varianten rolcontainers. Wij bezorgen hem gratis gedurende een etmaal in volledig Nederland. Je vergoedt alleen voor de verwijdering. Onze concurrerende tarieven zie je meteen tijdens het bestelproces. Handig, want dan kun je direct bekijken of je nog kunt besparen met een algemeen afval container. Algemeen afval is vanwege zijn milieubelasting een dure afvalstroom. Door afvalsoorten apart in te ophalen, verklein je de massa gemengd afval.

Hiermee verklein je dus jouw afvalkosten. Heb je noodzaak aan iets extra uitleg? Lees dan even voort. Of neem direct jouw gemengd afval container.

De correcte container voor afvalresten

Bij ons vind je tijdloos geschikte inzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een plastic container huren, maar ook kiezen voor een stalen rolcontainer. Een ijzeren vuilcontainer is vandaalbestendig en brandbestendig, handig als de bak op een algemene plek staat. Je kiest uit diverse groottes. De beslissing is aan jou, afhankelijk van je verlangen. Ook meld je zelf aan hoe vaak jouw bak(ken) geledigd moeten geraken. Een restafvalcontainer wordt zonder kosten bij geplaatst. Je vergoedt alleen voor het ledigen.

Zo wordt gemengd afval verwerkt

Al het gemengde afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de gemengd afval container terecht. Wij verzamelen het afval in en transporteren het naar een verwerker; één van de 12 omvangrijke hedendaagse afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het restafval verbrandt voor de generatie van hernieuwbare kracht. Restafval schijnt dan eventueel waardeloos, dat is het dus niet! De afvalsector voorbrengt maar minstens 20% van de duurzame stroomopwekking.

Na de verbranding blijft er verbrandingsas over, ook wel assen genoemd. Met magnetische krachten worden de overgebleven metaaldeeltjes er verwijderd die hun pad voortzetten naar de metaalverwerking. En zelfs de verzameling die dan rest heeft nog een bruikbare doel. Deze donkere korrelige resten worden gebruikt voor het aanvullen of bouwen van straten. Spijtig genoeg komen er ook diverse gevaarlijke materialen uit tijdens de verbranding die in minstens of mindere mate desondanks in het leefomgeving komen. Dus moeten we volhouden met streven naar zo minimaal afvalverbranding. De Ladder van Lansink geeft de rangorde in de afvalverwijdering aan.

Mijn Afvalcontainer-Kaart Werkt Niet:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een voordelige container start bij ons bedrijf, het adres voor een eenvoudige en verantwoordelijke verwijdering van bedrijfsafval. We leveren de kans om voor de scherpste prijzen rolcontainers te bestellen. Dankzij onze handige lijst ontdek je snel de container die je vereist hebt. Bovendien verhuur je door ons heel flexibel.

Onze overeenkomsten zijn immers per maand op te beëindigen. Daardoor zijn wij ook de perfecte samenwerkingspartner voor tijdelijke werkzaamheden. Bijv. bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een verhuizing. Wij dragen zorg voor kosteloze plaatsing van de gewenste voordelige container en komen deze volgens een overeengekomen schema ook weer legen.

Is de rolcontainer die je van de gemeente hebt gekregen verre te klein voor jouw ondernemingsafval? Of geen geschikt voor het afval dat je bezit? Húúr er dan eenvoudig en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Handig in gebruik

Onze containers op wielen zijn praktisch in gebruik. Je rolt de container eenvoudig naar de gewenste plaats, binnen óf buiten. Zo ontstaat het een deel eenvoudiger om al jouw ondernemingsafval op de juiste wijze af te voeren. Praktisch voor je werknemers, goed voor het milieu én geldbesparend.

Onze rolcontainers zijn gemaakt van robuust kunststof of metaal. De containers sluiten adequaat af zodat er niet ongedierte bij het afval kunnen. Ook kan stank geen ontkomen uit de container.

De prijzen van een container op wielen huren

De uitgaven van het huren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het type bak en de frequentie waarmee deze zal worden geleegd. Het plaatsen van de rolcontainer is volledig kosteloos.

Je betaald enkel voor wat je nodig hebt hebt
Je kiest zelf hoe groot jouw container op wielen moet zijn. Je betaalt dus nimmer voor een te ruime bak.

Je betaalt alleen voor een lediging die écht nodig zal zijn
Het is zonde om te vergoeden voor het legen van de bak wanneer deze slechts halfgevuld is. Bij ons bepaal je zelf de frequentie waarmee de container wordt geleegd.

Voor welke ondernemingen zijn onze containers op wielen toepasbaar?

Wij bezorgen aan alle midden- en kleinbedrijven in heel Nederland. Onze minimaalste bak is geschikt voor 4 vuilniszakken per week. En onze grootste rolcontainers bieden zelfs ruimte voor tweeënveertig afvalzakken. Daardoor zijn onze bakken geschikt voor alle types bedrijven in ons land, van broodbakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw vuilnis op de correcte manier verwerkt

Met ons wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de correcte manier verwerkt en vernietigd. Dat is belangrijk voor het milieu en tevens belangrijk voor jouw onderneming. Zo moeten geheime papieren veilig worden afgevoerd. Onze afgesloten containers op wielen voor archiefvernietiging worden discreet vervoerd door gecertificeerde chauffeurs. Je bent hierdoor volkomen verzekerd dat vertrouwelijke documenten op de juiste wijze worden afgebroken.

Waarom een container op wielen huren bij ons?

Waarom een rolcontainer huren bij onze dienstverlening? Aangezien wij bekwaam zijn in het verwerken van ondernemingsafval. Wij bieden een geschikte oplossing voor ieder soort vuilnis en voor elk bedrijf. Bovendien functioneren we heel flexibel. Als het bijvoorbeeld nodig is om een aanvullende rolcontainer te plaatsen, dan verrichten we dat. Tevens extra ophaalmomenten zijn niet probleem.

 • Bezorging binnen 24 u
 • Kosteloos plaatsing in geheel Nederland
 • Garantie op juiste afvalverwerking
 • Contract maandelijks op te zeggen

Afvalbeheer volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Mijn Afvalcontainer-Kaart Werkt Niet

Als het om afvalverwijdering in het geheel gaat, werken wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een maatstaf op het terrein van afvalmanagement. De Afvalhiërarchie van Lansink is opgebouwd uit zes niveaus.

Hoger op de orde, des te milieuvriendelijker de verwerking. Zo trachten wij in samenwerking met jou de hoeveelheid afval in jouw gemengd afval container terug te dringen, stap 1. Dit doen wij door te adviseren over sorteren bij de bron. Want zuiver gescheiden afvalsoorten worden zoveel als kan opnieuw gebruikt, etappe 2 en 3. Is hergebruiken geen optie? Dan gaat het vuilnis naar een afvalverbrandingsinstallatie, fase 4. Stap 5 en 6 pogen wij zoveel als kan te vermijden, want dit is ongunstig voor het milieu en draagt bij niet bij aan een gesloten kringloop economie.

Soorten en tarieven bedrijfsafval en restafval verwerking

De inhoudsmaat voor een algemeen afval container schommelt van tweehonderdveertig liter tot maar liefst 2500 liter en elk daar ertussen. Je kan kiezen voor een betaalbare kunststof container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Vind je het lastig om in te schatten die maat het perfect bij je past? Haal dan snel verbinding op met één van onze specialisten. Dankzij onze langdurige ervaring met afvalstromen kennen wij exact wat je nodig hebt. En wens je eenmalig een extra lediging of gewoonlijk een maatje ruimer? Dan is dit vanzelfsprekend ook geen issue!

De tarieven van de rolcontainers variëren per afvalstroom, materiaal en literinhoud. Je verhuurt bij ons steeds tegen de laagste tarieven. Gemengd afval is een van de kostbaardere afvalstromen. Dit voortvloeit, zoals we bedoelden, door haar milieubelasting. Gelukkig vind je bij ons precies waar je aan toe bent. In ons eenvoudige bestelsysteem staat vermeld duidelijk wat je voor een specifieke restafvalcontainer of een andere verschillende rolcontainer neerlegt. Wij beschouwen het essentieel dat deze informatie helder is. Op deze manier raak je achteraf nooit voor vervelende verrassingen te zitten.

Hoe bewaar je deze afvalstroom zo klein mogelijk?

Mijn Afvalcontainer-Kaart Werkt Niet

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de oorsprong. Bij het moment dat deze worden afgedankt dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te efficiënter kunnen materialen hergebruikt worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de restafval container wordt gedumpt, dan verandert dit afval automatisch in restafval. Oók als hier goed recyclebare materialen tussen bevinden. Na scheiding is immers aanzienlijk minder effectief dan vooraf scheiden bij de oorsprong. Slechts een klein percentage kunststof en metaal kan er na de verwerking nog worden uitgefilterd. Het reactie op de vraag ‘Wat is restafval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit restafval kun je beter scheiden

Recyclebare afvalstromen zamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het formaat van jouw restafval container naar beneden worden aangepast. Goed voor je portemonnee, want we schreven al voorheen dat restafval een dure afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: karton, PMD, vensterglas, swill en geheim dossier. Gelijk je ziet zijn er daarom behoorlijk wat mogelijkheden om jouw aantal overig afval te verkleinen waardoor er minder in de restafval container hoeft.

Wat mag bij het overig afval?

Toegestaan:
Ontvlambare niet recyclebare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met maten kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet Toegestaan:

 • Chemisch afval
 • Asbest bevattend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Ziekenhuisafval
 • Radioactief afval
 • Elektronica-afval en wit-en bruin goed
 • Sterk stof bevattend of ruikend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Geen ontvlambaar afval zoals steenpuin, zandkorrels en glas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (voormalige) inhoud niet rechtstreeks zichtbaar is

Papier en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en papier afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het opsplitsen van document en papier, omdat het erg goed te recyclen is. Er zijn tientallen varianten kartonafval, denk aan verpakkingen, drukwerk, enveloppen, dagbladen en tijdschriften. Zwaar vervuild document kan je beter niet in de papiercontainer gooien. Laat een afvalcontainer zetten, kies uw leegmaakfrequentie en je kan deze afvalstroom steeds netjes gescheiden verzamelen. Je hebt de optie tussen een erg divers assortiment van containers tussen 240 tot 2400 liter.

De juiste container voor Papier en Dozen

De meest gepaste rolcontainer voor je document en karton vind je bij ons. We hebben een landelijke bereik en je krijgt een ruime keuze tussen plastic en metalen containers. Een metalen afvalcontainer is gepast als de afvalcontainers buiten geplaatst zijn, of wanneer vandalisme aan de horizon ligt. Selecteer, afhankelijk van je nood, de meest geschikte gepaste grootte. Daarna beslis je hoe frequent je afvalcontainer(s) geleegd dienen te worden. Een papier en kartoncontainer wordt reeds vanaf €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt papier en papier verwerkt

Document kan zelfs 7 maal gerecycled worden. Ook in jouw portemonnee bespaart het beduidend wanneer je deze afvalsoort gescheiden inzamelt. Je mag er bij ons op rekenen dat jouw papier- en karton op de aller doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoorde wijze wordt afgevoerd en gebruikt voor grondstof tot nieuwe artikelen. Wil je je een afvalcontainer verhuren maar heeft u nog steeds vragen? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact contact.

Swill

Swill bestaande uit biologisch vuilnis, bijvoorbeeld (bereid) keukenafval en voedselresten. Denk hierbij piepers, brood, deegwaren, dranken, eierschelpen, frites, taart, groenten en vruchten en melkproducten. Vooral bij horecagelegenheden ontstaan deze soorten afvalsoorten beschikbaar, maar ook in kantoor mag je je organisch vuilnis scheiden. Je spaart beduidend aan afvalkosten wanneer je het zwaar swillafval niet in je afvalcontainer voor overig afval gooit.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankenkartons)

Je ondernemingsafval bestaat waarschijnlijk van extra recyclebaar afval dan je denkt! Ongemerkt bestaande één groot deel uit ondernemingsafval dikwijls uit kunststof verpakkingsmaterialen, blikken en drankverpakkingen.

Deze afvalstoffen horen allemaal tot hetzelfde afvalsoort: Plastic, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Door PMD gescheiden van je andere afvalstromen te te zamelen, geraken je afvalcontainers minder vlug vol. Bovendien ligt het apart houden van uw vuilnis tevens beter voor het de omgeving. PMD kan immers hergebruikt zijn. Daardoor hoeven er geen enkele vers grondstoffen gewonnen te worden om verse artikelen te produceren, jouw PMD is namelijk één basisgrondstof!

De juiste afvalcontainer voor het PMD en Mijn Afvalcontainer-Kaart Werkt Niet

{service1)

Bij ontdek je steeds een geschikte afvalcontainer voor het jouw PMD. Wij leveren verschillende plastic rolcontainers aan, van 240, 660 of 1100 liter. Dankzij onze vlugge, gratis bezorging en nationale dekking, heeft je binnen 24 uur je container bij de verlangde plek geplaatst. U bepaalt zelfstandig het gewenste capaciteit en op welke manier frequent het container geledigd moet te zijn. Op deze manier ken je dus vast dat je je afval steeds kwijt kunt en dat je meewerkt voor een verbeterde omgeving via jouw vuilnis te splitsen. Bestel vlug je goedkope container(s)!

Op deze manier wordt PMD verwerkt

Via je PMD apart in te zamelen in een PMD afvalcontainer, mag het optimaal hergebruikt zijn. Dit is essentieel, want we belasten het milieu minder minder indien we afvalstoffen hergebruiken. Uit je gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld verse verpakkingen, bakken en zelfs bermpaaltjes gemaakt. Met bijzondere methoden worden de metalen en drankenkartons uit het afval gezeefd om daarna gerecycled te worden. Het overgebleven kunststof wordt daarna op grond van de kunststofsoorten verder gescheiden en gemalen tot korrels. Uit die korrels kunnen dan nieuwe producten zijn gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Kunststof omhulsels
 • Zakjes, tassen, flacons
 • Boterkuipjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikjes
 • Metalen dopjes
 • Draaideksels
 • Melkpakken
 • Sappakken
 • Drinkpakken
 • Yoghurtpakken

NIET:

 • Schuimplastic Pakketten inclusief aluminium laag aan de binnenkant (bijv. chipszakken, kruidenverpakkingen en koffiepakken)
 • Doordrukstrips (voor medicijnen en ook kauwgom) (Stijf) kunststof waaronder speeltjes
 • Huishoudelijke artikelen en ook gebruiksvoorwerpen (bakken, aftaprek enzovoort)
 • Shopper draagtassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfemmers
 • Spuitbussen inclusief chemische teken (antitranspirant, lak enz.)
 • Pakketten met vla- of yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waarin verschillend materiaal is geplaatst Los karton ofwel verschillend papier
 • Pakket inclusief van gevaarlijke materialen
 • Glasscherven

Hoe veel afval je scheidt, hoe beter dat het zal zijn ten behoeve van de milieu en je portemonnee. Glas blijkt een van de vele {afvalstromen|afvalsoorten die makkelijk om splitsen zijn. Glasverval bestaat uit flesjes, potjes en scherven. Zonder het om scheiden neemt het vanwege het volume en ook gewicht veel plaats in het afval van het bedrijf op. Jij kunt dus flink besparen op jouw kosten voor afval. Het is tevens compleet te recyclen. Daarnaast verbruikt het recyclen heel veel kleiner kracht in vergelijking met glazen om te maken uit verse grondstoffen.

Ontstaat daar op jouw bedrijf veel glasafval los, bijvoorbeeld bij de sector van de horecabedrijven, dan is een glascontainer onmisbaar. Heb jij variërende tijdsperioden met betrekking tot drukte? wij functioneert samen met flexibele overeenkomsten waardoor je de aantal bakken makkelijk aanpast.

Het juiste container voor glas restafval

Koop de beste containers voor het jouw glasafval op ons. Jij hebt de selectie van één container met tweehonderdveertig liter en van negenhonderd liter. Er is is reeds een container voor glas vanaf €13 per maandelijkse periode en ook deze wordt kosteloos geplaatst. Op basis van hoeveelheid afval kiest jij op welke manier vaak wij het bak komen ledigen. ons leveren het voordeligste service.

Zo wordt glas verwerkt

Het kost heel veel energie voor het glas te produceren van nieuwe grondstoffen. Glasverval is echter een prima grondslag. Daar zit meestal circa 50% oud glas binnen nieuw glas. Tijdens het bewerken doen we onderscheid onder blank, bruin, groen en ook bont glas. Ook worden kurken en deksels verwijderd. Door glas om te hergebruiken, kunnen er bij een heel veel kleinere warmte glazen gemaakt gemaakt. Een milieuvriendelijker en ook duurzaam proces dus. Heb jij vragen? Bekijk het veelgestelde vragen of neem neem verbinding op.

Wat is mag wel er bij het het glasafval?

Toegestaan:

Leeg glasverval die gefungeerd had zoals verpakkingsmateriaal

NIET:

Keramiek, stenen, porselein. Hieronder vallen jenever kruikjes, bordjes, koppen, keramiek etc. Warmtebestendig glas, labo glazen, ovenschalen, kookplaten en ook kachelruitjes

Koelkasten glasplaatje, snijplank etc. vallend onder vlakglas

Medisch- of ziekenhuisglas: naaldjes, chemische stoffen, vloeistoffen etc.

Archiefvernietiging

Je archief dienen veilig en op een veilige wijze vernietigt te worden. Dossiervernietiging kan je dus beter goed organiseren. Het gesloten rolcontainers van onze dienst ondersteunen tijdens een beschermd proces voor inzameling en ook vernieling van jouw dossiers. Vertrouwelijk en beschermd. Papieren worden discreet getransporteerd. Zo heb je honderd procent zekerheid dat je archief veilig vernietigd is. Na de vernietiging worden het restproducten hergebruikt.

Het is te begrijpen dat jij jouw archief niet in de het papierbak wilt werpen. Enkele papieren bezitten geheime informatie en kunnen kunnen daarom best vernielt worden. Vermoedelijk gebruik je voor dit doel een papiervernietiger. Het versnipperen van hoge hoeveelheden dossiers is heel tijdrovend en ingewikkeld. Heeft je regelmatig een grote hoeveelheid afval in de de vorm van vertrouwelijk papier? Kies dan voor het archiefvernietiging van onze dienst U. U krijgt dan dan een afgesloten rolcontainer.

Deze bak bevat een spleet waar het papier exact erin past. Wanneer de papieren al binnen het bak zitten, krijgen zij meer bij . Onze chauffeur arriveert eens de zoveel tijdstip bij om het bak te legen en het papier ter plekke te vernielen in onze vrachtwagen. Ook dit functioneert middels een afgesloten mechanisme waarin het container via het vrachtwagen zelf is opgetild en geopend. De inhoud zal vervolgens direct vernietigd.

De juiste container voor dossiervernietiging Voor dossiervernietiging stop je je geheime papieren veilig in de gesloten containers op wielen van onze dienst. Via het klep in het deksel kan jij de papieren in het bak werpen. Jij heeft de keuze uit diverse capaciteiten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast op je behoefte kies je de gewenste frequentie van lediging. Doordat je dossier niet op vervoer gaat, loopt jij niet gevaar dat er iets met jouw vertrouwelijke documenten gebeurt. Jij kan voor je archiefvernietiging reeds een container verhuren vanaf €19 per maand.

Op deze manier functioneert archiefvernietiging

De inzameling van jouw archief verloopt veilig en nauwkeurig dankzij een gesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde bestuurders. Document is zeer goed te recyclen en kan verschillende keren opnieuw worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt van het papier verwijderd en met water gemengd tot pulp. Met onze dienst weet je zeker dat je archief op de meest doeltreffende, milieuvriendelijke en verantwoorde wijze worden ingezameld en verwoest.