Luiers Restafval ☑️ 13 VERBAZENDE FEITEN

Snel en voordelig van je Afvalstoffen af

{service1)

Hoe uitstekend je je afval ook scheidt, er zal steeds overblijvend afval blijven bestaan. Probeer het stroom van afval heel klein toevallig te bewaren en je zal opmerken dat dit economisch gunstig is. Met afvalstoffen dus zoveel mogelijk te sorteren, zoals papier/karton, PMD, glas, en voedselafval, rest er dus minimaal eventueel restafval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Luiers Restafval

Selecteer van de meest uitgebreide gamma afvalcontainers en bestel de de beste afvalcontainer geschikt voor je restvuil. Binnen de container gooi je al het het niet onrecyclebare vuil die je niet verder meer kan verdelen. Documenten/karton, voedselafval, en vensterglas horen niet binnen de rest container. Eveneens omtrent PMD verdelen hebben we de juiste correcte rolcontainer.

Wat is Zakelijk afval?

Zakelijk afval is de verzamelnaam voor alle afvalstromingen welke binnen firma’s ontstaan. Dit stromen kunnen vaak gescheiden opgehaald geraken. Dit is goed aangaande het milieu en het portemonnee.

Wat mag wel er binnen zakelijk afval?

Hoezo prima je je afvalstoffen ook sorteert, er zal er altijd restvuil aanwezig voorkomen. Tracht dit afvalstroom zo minimaal toevallig te bewaren en je zal zien dat dit geldelijk gunstig is. Door afvalstoffen heel mogelijk eventueel te verdelen, zoals documenten/karton, PMD, vensterglas, en swill, rest er dus zo weinig toevallig restafval over. In het restafvalcontainer gooi je je reeds het niet onrecyclebare afvalstoffen dat je geen extra kan sorteren. Papier/karton, swill, PMD en glas horen niet in de de restafvalcontainer.

Is het sorteren van bedrijfsafval gedwongen?

Je blijft noodzakelijk afvalstromingen zoveel toevallig te scheiden. Binnen de Nationaal Afvalbeheersing (LAP3) staat het doel doel beschreven producten weer te benutten waar dat het kan.

Wat kost een container voor?

De tarieven voor de afvalcontainers zijn afhankelijk hangt af van de afvalstroom de afvalstroompje, de grootte grootte van container en hoevaak hoe vaak de de afvalcontainer geleegd moet worden. Jij vindt elke kosten op de tarievenpagina de tarievenpagina.

Welk soort restafval kan ik scheiden?

Met emmers van ons kun je papier, vensters, voedselresten en PMD scheiden. Ook zorgen wij voor veilige dossiervernietiging. Wat er dan blijft is restafval. Ook hiervoor kun je bij ons terecht.

Afvalinzameling met restafval containers

In ieder bedrijf komt restafval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een restafval container te bestellen. Bij ons bestel je eenvoudig en vlug een van de talloze varianten rolcontainers. Wij leveren hem kosteloos binnen een etmaal in geheel Nederland. Je vergoedt alleen voor de leegmaken. Onze lage kosten zie je meteen tijdens het aankoopproces. Nuttig, want dan kun je direct observeren of je nog kunt uitzuinigen met een algemeen afval container. Gemengd afval is wegens zijn milieu-impact een dure afvalstroom. Door afvalstromen gescheiden in te verzamelen, verminder je de aantal gemengd afval.

Hiermee verlaag je dus jouw stortingskosten. Heb je verlangen aan iets aanvullende uitleg? Lees dan even verder. Of neem direct jouw restafval container.

De correcte container voor restafval

Bij ons vind je steeds passende inzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een kunststof container huren, maar ook kiezen voor een metalen vuilcontainer. Een stalen vuilcontainer is vandaalbestendig en brandbestendig, nuttig als de container op een publieke plek staat. Je selecteert uit diverse groottes. De selectie is aan jou, afhankelijk van je behoefte. Ook geef je zelf aan hoe dikwijls jouw container(s) geledigd moeten geraken. Een algemeen afval container wordt kosteloos bij geplaatst. Je betaalt alleen voor het ledigen.

Zo wordt gemengd afval verwerkt

Al het gemengde afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij verzamelen het afval in en transporteren het naar een verwerker; één van de 12 omvangrijke moderne afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het restafval verbrand voor de productie van duurzame stroom. Algemeen afval schijnt dan misschien zonder waarde, dat is het daarom niet! De afvalindustrie voorbrengt maar minstens twintig procent van de groene energieopwekking.

Na de verbranding blijft er verbrandingsas over, ook wel slakken genoemd. Met magneten worden de resterende metaalresten er geëxtraheerd die hun weg voortzetten naar de metaalhergebruik. En zelfs de massa die dan rest heeft nog een functionele toepassing. Deze donkere korrelige resten worden gebruikt voor het verhogen of aanleggen van straten. Jammer genoeg komen er ook verschillende gevaarlijke stoffen uit tijdens de verbrandingsproces die in minstens of geringere mate toch in het milieu terecht komen. Om die reden moeten we volhouden met streven naar zo zo weinig mogelijk verbrandingsproces. De Lansink’s Ladder geeft de orde in de afvalverwijdering aan.

Luiers Restafval:

Eenvoudig en voordelig een rolcontainer huren

{service1)

Het verhuren van een voordelige container start bij ons bedrijf, het adres voor een eenvoudige en verantwoordelijke verwijdering van ondernemingsafval. Wij leveren de kans om voor de scherpste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Dankzij onze praktische overzicht vind je gemakkelijk de container die je vereist zal hebben. Daarnaast verhuur je door ons heel soepel.

Onze overeenkomsten zijn immers per maand op te beëindigen. Daardoor zijn wij ook de perfecte samenwerkingspartner voor voorlopige projecten. Bijvoorbeeld bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een verhuizing. We zorgen voor kosteloze plaatsing van de verlangde voordelige container en komen deze conform een overeengekomen tijdschema ook weer legen.

Is de container op wielen die je van de gemeente hebt ontvangen veel te klein voor jouw ondernemingsafval? Of niet toereikend voor het afval dat je bezit? Húúr er dan eenvoudig en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Praktisch in toepassing

Onze rolcontainers zijn handig in gebruik. Je rolt de bak eenvoudig naar de verlangde plaats, in óf buiten. Zo ontstaat het een deel makkelijker om al jouw ondernemingsafval op de correcte manier af te voeren. Praktisch voor jouw personeel, goed voor het milieu én geldbesparend.

Onze rolcontainers zijn gefabriceerd van stevig kunststof of metaal. De containers sluiten adequaat af waardoor er geen ongedierte bij het vuilnis kan. Ook kan stank geen ontkomen uit de container.

De kosten van een container op wielen verhuren

De uitgaven van het verhuren van een container op wielen zijn afhankelijk van het soort container en hoe vaak dit wordt geleegd. Het installeren van de rolcontainer is geheel kosteloos.

Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt
Je bepaalt zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald dus nooit voor een té grote container.

Je betaald alleen voor een lediging die écht nodig hebt zal zijn
Het is jammer om te betalen voor het ledigen van de bak als dit slechts halfvol is. Bij ons bepaal je zelf de frequentie waarmee de container zal worden geleegd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen toepasbaar?

We bezorgen aan alle midden- en kleinbedrijven in heel ons land. Onze minimaalste container is geschikt voor vier afvalzakken per weekperiode. En onze grootste containers op wielen bieden zelfs plek voor 42 afvalzakken. Hierdoor zijn onze bakken toepasbaar voor alle soorten bedrijven in ons land, van broodbakkerijen tot aan omvangrijke kantoorgebouwen.

Jouw vuilnis op de juiste wijze afgevoerd

Met onze dienstverlening wordt jouw afval gegarandeerd op de correcte manier verwerkt en afgebroken. Dat is belangrijk voor het milieu en ook belangrijk voor jouw onderneming. Zo moeten geheime documenten veilig worden verwijderd. Onze gesloten containers op wielen voor archiefvernietiging worden discreet vervoerd door gekwalificeerde bestuurders. Je bent daardoor volkomen verzekerd dat geheime documenten op de juiste manier worden vernietigd.

Redenen een rolcontainer verhuren bij onze dienstverlening?

Waarom een rolcontainer verhuren via ons? Omdat we bekwaam zijn in het afvoeren van bedrijfsafval. Wij bieden een passende uitkomst voor elk type vuilnis en voor elk onderneming. Daarnaast werken wij heel flexibel. Als het bijv. vereist is om een aanvullende container op wielen te installeren, dan doen wij dat. Tevens aanvullende ophaalmomenten zijn geen issue.

 • Bezorging binnen 24 uur
 • Kosteloos plaatsing in geheel Nederland
 • Zekerheid op juiste afvalbehandeling
 • Overeenkomst maandelijks opzegbaar

Afvalverwerking volgens de Lansink’s Ladder Luiers Restafval

Als het om afvalbeheer in het algemeen gaat, werken wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een norm op het gebied van afvalmanagement. De Afvalhiërarchie van Lansink is samengesteld uit zes treden.

Hoger op de hiërarchie, hoe ecologischer de afhandeling. Zo pogen wij samen met jou de volume rommel in jouw algemeen afval container terug te dringen, etappe 1. Dit doen wij door te aanbevelen over verdelen bij de bron. Want puur aparte afvalmaterialen worden zo veel als mogelijk hergebruikt, fase 2 en 3. Is recyclen geen keuze? Dan gaat het afval naar een afvalenergiecentrale, etappe 4. Stap 5 en 6 trachten wij zoveel als kan te vermijden, want dit is slecht voor het leefmilieu en draagt bij niet bij aan een kringloop economie.

Soorten en kosten bedrijfsafval en algemeen afval verwijdering

De inhoudsmaat voor een restafvalcontainer schommelt van tweehonderdveertig liter tot maar liefst 2500 liter en ieder daar tussenin. Je kunt selecteren voor een betaalbare synthetisch container of een metalen ‘hufterproof’ container. Zoek je het ingewikkeld om in te bepalen welke maat het beste bij je aansluit? Pak dan even contact op met een van onze deskundigen. Met onze jarenlange ervaring met afvalsoorten weten wij juist wat je nodig hebt. En wil je een keer een aanvullend legen of standaard een grootte groter? Dan is dit vanzelfsprekend ook geen kwestie!

De tarieven van de bakken verschillen per afvalstroom, grondstof en literinhoud. Je verhuurt bij ons altijd tegen de meest voordelige kosten. Algemeen afval is één van de duurdere afvalcategorieën. Dit ontstaat, zoals we noemden, door zijn milieubelasting. Gelukkig genoeg ervaar je bij ons exact waar je te maken hebt. In ons eenvoudige bestelmethode staat vermeld overtuigend wat je voor een gemengd afval container of een andere andere bak neerlegt. Wij vinden het belangrijk dat deze informatie helder is. Zo ben je naderhand nooit voor nare ontdekkingen te liggen.

Hoe bewaar je dit type afvalstroom zo klein mogelijk?

Luiers Restafval

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de bron. Bij het ogenblik dat deze worden verwijderd dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te efficiënter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gegooid, dan transformeert dit afval automatisch in restafval. Oók als hier goed herbruikbare grondstoffen tussen bevinden. Na verdeling is immers aanzienlijk minder effectief dan op voorhand verdelen bij de bron. Enkel een gering percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden uitgefilterd. Het reactie op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter verdelen

Hergebruikbare afvalstromen zamel je gemakkelijk in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het formaat van jouw overig afval container naar beneden worden bijgesteld. Goed voor je beurs, omdat we vermelden al voorheen dat overig afval een kostbare afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: papier, PMD, glas, swill en vertrouwelijk dossier. Zoals je ziet zijn er daarom flink wat opties om jouw hoeveelheid restafval te verminderen waardoor er minder in de overig afval container dient.

Wat is toegestaan bij het restafval?

Toegestaan:
Ontvlambare niet herbruikbare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet:

 • Scheikundig afval
 • Asbesthoudend afval
 • Explosieven
 • Medisch afval
 • Stralend afval
 • Elektronica-afval en en bruin goed
 • Sterk stof bevattend of ruikend afval
 • Banden
 • Kadavers
 • Niet brandbaar afval zoals puin, zand en glas
 • Groot afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (vroegere) inhoud niet direct zichtbaar is

Papieren en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je papier en papier afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het opsplitsen van document en papier, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn vele typen kartonafval, bijvoorbeeld aan verpakkingen, printwerk, omslagen, dagbladen en tijdschriften. Zwaar besmet document kan je liever niet in de papiercontainer gooien. Plaats een rolcontainer plaatsen, selecteer uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalstroom steeds ordelijk gescheiden inzamelen. Je krijgt de keuze uit een heel divers assortiment van afvalcontainers van 240 tot 2400 L.

De geschikte container voor Papieren en Dozen

De meest geschikte afvalcontainer voor je papier en papier ontdek je bij ons. We beschikken over een nationale dekking en je krijgt een ruime selectie tussen plastic en metalen containers. Een ijzeren container is geschikt als de containers buitenshuis geplaatst zijn, of wanneer vernieling op de loer ligt. Selecteer, afhankelijk uit je nood, de meest geschikte geschikte
inhoudsmaat. Vervolgens bepaal je op welke manier vaak je container(s) geledigd dienen te worden. Een document en kartoncontainer wordt al vanuit €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt document en papier verwerkt

Document kan zelfs 7 maal hergebruikt worden. Ook in je portemonnee bespaart het beduidend wanneer je deze afvalsoort apart inzamelt. Je mag er op ons op vertrouwen dat jouw document- en papier in de meest doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoorde manier wordt afgevoerd en gebruikt voor basis tot nieuw artikelen. Wil je een rolcontainer huren maar heeft u nog steeds vragen? Raadpleeg de veelgestelde vraagstukken of neem neem contact op.

Swill

Swill bestaande van biologisch vuilnis, bijvoorbeeld (gekookt) keukenvuilnis en voedselresten. Denk hierbij aan aardappelen, broden, pasta, drankjes, eierschelpen, patat, taart, groentes en fruit en melkproducten. Met name bij horecagelegenheden ontstaan deze afvalsoorten vrij, echter ook in kantoor mag je jouw biologisch vuilnis apart houden. Je spaart beduidend aan afvalverwijderingskosten wanneer je het zwaardere swillafval niet in je rolcontainer met restafval werpt.

PMD (Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen)

Je bedrijfsafval bestaat vermoedelijk uit meer herbruikbaar vuilnis als je denkt! Ongemerkt bestaat een omvangrijk gedeelte uit ondernemingsafval dikwijls van kunststof verpakkingen, blikken en drinkpakken.

Deze afvalmaterialen horen allemaal bij dezelfde afvalstroom: Plastic, Metalen materialen en Drankenkartons (PMD).

Via PMD apart uit je andere afvalstromen in te zamelen, zitten je containers minder snel vlug gevuld. Daarnaast ligt het scheiden van uw vuilnis ook beter voor het het omgeving. PMD mag immers hergebruikt zijn. Hierdoor hoeven er geen vers materialen gewonnen te worden voor verse producten te produceren, je PMD wordt namelijk een grondstof!

De geschikte afvalcontainer voor het PMD en Luiers Restafval

{service1)

Bij ontdek je steeds een geschikte afvalcontainer voor jouw PMD. Wij leveren diverse kunststof afvalcontainers , van 240, 660 of 1100 liter. Dankzij onze snelle, gratis bezorging en nationale bereik, heeft je binnen 24 uren je container bij de gewenste locatie staan. U beslist zelf de gewenste inhoudsmaat en hoe frequent het container geleegd dient te worden. Zo ken je dus zeker dat je je afval steeds weg kunt en waar je bijdraagt aan een verbeterde omgeving via je vuilnis te scheiden. Bestel snel uw voordelige container(s)!

Op deze manier geraakt PMD bewerkt

Via je PMD apart in te zamelen binnen een PMD afvalcontainer, mag het optimaal gerecycled zijn. Dat is belangrijk, want wij belasten het omgeving veel indien wij afvalstoffen recycleren. Uit jouw gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld verse verpakkingen, kratten en zelfs paaltjes geproduceerd. Met bijzondere technieken geraken de metalen en drankkartons van het afval gezeefd om vervolgens hergebruikt te worden. De overgebleven plastic wordt daarna op grond van de kunststofsoorten verder verdeeld en vermalen tot korrels. Van die korrels kunnen dan nieuwe artikelen zijn gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Plastic omhulsels
 • Tasjes, tassen, flesjes
 • Botervlootjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikken
 • Metalen dopjes
 • Schroefdeksels
 • Melkverpakkingen
 • Sappakken
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtpakken

NIET TOEGESTAAN:

 • Schuimplastic Verpakkingen met aluminium laag aan de binnenkant (bijvoorbeeld zakken chips, kruidenverpakkingen en koffieverpakkingen)
 • Doordrukstrips (van medicijnen en gomballen) (Stijf) plastic zoals speelgoed
 • Huisraad en gebruiksvoorwerpen (bakken, druiprek etc.)
 • Shopper boodschappentassen
 • Boerenplastic
 • Verfemmers
 • Aerosolbussen inclusief chemisch teken (antitranspirant, verf enzovoort)
 • Pakketten met vla- of yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waar ander stof zit gestopt Afzonderlijk karton ofwel verschillend document
 • Verpakking inclusief van gevaarlijke materialen
 • Glasverval

Des te meer vuilnis je sorteert, des te goed dat het zal zijn voor het milieubescherming en jouw geldbeurs. Glas blijkt een van de {afvalstromen|afvalsoorten die eenvoudig te splitsen zijn. Glasafval bestaat van flesjes, potjes en ook glasscherven. Zonder te splitsen pakt het glasafval door het volume en gewicht heel veel ruimte bij de bedrijfsafval in. Jij kunt daarom flink besparen in je kosten voor afval. Het glas is ook bovendien compleet om te hergebruiken. Daarnaast kost het recyclen veel kleiner kracht in vergelijking met glazen te maken uit verse materialen.

Ontstaat er bij jouw bedrijf heel veel glas vrij, zoals in de horecabedrijven, dan één glascontainer essentieel. Bezit jij wisselende periodes met betrekking tot drukte? wij werkt met aanpasbare contracten omdat je de nummer bakken eenvoudig verandert.

De juiste container voor het glasafval

Koop het meest geschikte containers voor jouw glasafval bij ons. Je hebt de keuze uit keuze uit een container van 240 liters en met 900 liter. Er reeds een glascontainer vanaf €13 per maand en dit wordt gratis neergezet. Afhankelijk van de hoeveelheid glasafval kiest jij hoe frequent wij de container komen legen. wij leveren de voordeligste service.

Zo wordt glas verwerkt

Het veel energie voor het het glas te produceren uit verse grondstoffen. Glasafval is echter een goede grondslag. Er zit meestal ongeveer 50% oud glas binnen nieuw glazen. Bij het bewerken doen we onderscheid onder wit, bruin, groen en ook bont glas. Ook worden kurken en dekseltjes verwijderd. Door glas om te hergebruiken, kunnen er op één veel lagere temperatuur glazen geproduceeerd gemaakt. Een milieuvriendelijker en ook verantwoord proces dus. Heb je vragen? Bekijk dan het veelgestelde vragenlijst of neem contact op.

Wat is mag er zijn bij het het glasverval?

Toegestaan:

Leeg glasverval dat gefungeerd had als verpakking

NIET:

Aardewerk, steen, porselein. Hieronder vallend jenever kruikjes, bordjes, kopjes, keramiek en dergelijke. n Hittebestendig glas, laboratorium glazen, ovenschalen, kookoppervlakken en kachelruiten

Koelkast glazenplaatjes, snijplanken etc. vallend onder vlakglas

Medische ofwel glas uit ziekenhuizen: naaldjes, chemische stoffen, vloeistoffen enzovoort.

Dossiervernietiging

Je archief moet beschermd en op een veilige manier vernietigt worden. Dossiervernietiging zou je daarom beter uitstekend organiseren. De afgesloten rolcontainer van ons ondersteunen tijdens een veilig proces voor verzameling en ook vernieling van jouw dossiers. Discreet en ook veilig. Documenten worden vertrouwelijk vervoerd. Zo heeft jij honderd procent garantie dat je je dossiers veilig vernietigt is. Na de vernieling zullen het restproducten gerecycled.

Het is te begrijpen dat je je je archief niet in het papierbak wilt gooien. Sommige documenten bezitten geheime informatie en kunnen dus beter vernielt worden. Vermoedelijk gebruik je voor dit doel een versnippermachine. Het vernietigen van hoge hoeveelheden dossiers is heel tijdrovend en ingewikkeld. Heeft jij frequent veel vuil in de de gedaante van vertrouwelijk document? Kies dan voor archiefvernietiging van ons . U krijgt een gesloten rolcontainer.

Deze container heeft één gleuf waar het papier precies doorheen . Als de documenten al binnen de container zitten, krijgt niemand zij nog in . Onze chauffeur arriveert eenmaal de zoveel tijd bij voor het container ledigen en de documenten plekke vernietigen in onze truck. Ook dit functioneert door middel van een gesloten systeem waarbij de bak via het truck zelf wordt opgeheven en opengemaakt. Het content zal daarna direct vernielt.

De geschikte container voor dossiervernietiging Voor archiefvernietiging stop je jouw geheime papieren veilig in het gesloten rolcontainers van ons. Via de klep in het deksel kan jij het documenten in de bak gooien. Je hebt de selectie van diverse inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast aan je behoefte kiest jij de gewenst frequentie van lediging. Omdat je dossier niet op het transport is, loopt je niet gevaar dat er iets met je vertrouwelijke documenten gebeurt. Je kan voor jouw archiefvernietiging reeds een bak verhuren vanaf €19 per maand.

Zo werkt dossiervernietiging

De inzameling van je dossier gebeurt veilig en nauwkeurig dankzij een afgesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde bestuurders. Papier is zeer te recyclen en kan verschillende keren opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt van het document verwijderd en met water vermengd tot pulp. Bij ons weet je zeker dat je archief op de meest efficiënte, duurzame en verantwoordelijke wijze wordt ingezameld en verwoest.