Interafval ➡️ 12 VERBAZENDE HACKS

Snel en goedkoop van je Afvalstoffen af

{service1)

Hoe uitstekend je je afval ook sorteert, er zal steeds overblijvend afval voortdurend bestaan. Probeer deze afvalstroom zo minimaal mogelijk te behouden en je zult merken dat deze geldelijk voordelig is. Door vuil zo zoveel mogelijk te verdelen, waaronder documenten/karton, PMD, glas, en keukenafval, rest er heel minimaal mogelijk overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Interafval

Kies uit van de meest uitgebreide aanbod rolcontainers en koop de beste meest geschikte rolcontainer voor je je overblijvend afval. Binnen de container gooi je je al het het niet-recyclebare afval die je niet extra kan scheiden. Karton/karton, swill, en vensterglas thuishoren niet thuis in de restafvalcontainer. Tevens voor PMD scheiden hebben wij de geschikte afvalcontainer.

Wat is Ondernemingsafval?

Zakelijk afval is de verzamelnaam aangaande alle afvalstromingen dat in firma’s voortkomen. Deze stromen kunnen vaak gescheiden ingezameld geraken. Het is goed voor het milieu leefomgeving en de portemonnee.

Wat moet er in de ondernemingsafval?

Hoezo uitstekend je je afvalstoffen eveneens sorteert, er zal telkens restvuil aanwezig bestaan. Probeer dit afvalstroompje dus beperkt mogelijk te bewaren en je zult zien dat het financieel voordelig is. Met afvalstoffen dus veel mogelijk te sorteren, zoals karton/karton, PMD, vensterglas, en keukenafval, overblijft er dus min mogelijk restafval over. Binnen de rest restafvalcontainer gooi je je reeds het niet onrecyclebare afvalstoffen welke je geen extra kan sorteren. Documenten/karton, keukenafval, PMD en ruiten passen geen in de rest afvalcontainer.

Is het scheiden van ondernemingsafval noodzakelijk?

Je bent noodzakelijk afvalstromingen mogelijk eventueel te verdelen. In de Landelijk Afvalmanagement (LAP3) staat het de bedoeling omschreven producten opnieuw te benutten indien dat kan.

Wat kost een container een container voor container voor?

De tarieven tarieven voor afvalcontainers afhankelijk afhankelijk van de afvalstroom het stroom van afval, de grootte grootte van de afvalcontainer en hoevaak hoe vaak de de container container geleegd moet worden worden. U vindt je elke tarieven op de tarievenpagina.

Welk soort bedrijfsafval kan ik scheiden?

Met bakken van ons kun je documenten, vensters, organisch afval en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook dragen wij voor veilige archiefvernietiging. Wat er dan blijft is restafval. Ook daarvoor kun je bij ons aankloppen.

Afvalverzameling met restafval containers

In iedere onderneming komt gemengd afval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een restafval container te bestellen. Bij ons bestel je snel en rap een van de vele varianten vuilcontainers. Wij leveren hem gratis in 24 uur in heel Nederland. Je vergoedt alleen voor de lediging. Onze concurrerende prijzen zie je gelijk gedurende het bestelproces. Handig, want dan kun je meteen zien of je nog kunt uitzuinigen met een algemeen afval container. Gemengd afval is wegens zijn milieubelasting een dure afvalstroom. Door afvalsoorten afzonderlijk in te ophalen, verklein je de aantal algemeen afval.

Hiermee verlaag je dus jouw afvalkosten. Heb je behoefte aan iets extra uitleg? Doorlees dan even verder. Of bestel direct jouw gemengd afval container.

De geschikte container voor gemengd afval

Bij ons vind je altijd passende inzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een kunststof container huren, maar ook kiezen voor een stalen vuilcontainer. Een metalen rolcontainer is hufterproof en brandbestendig, praktisch als de vat op een algemene locatie staat. Je selecteert uit meerdere volumematen. De beslissing is aan jou, afhankelijk van je noodzaak. Ook laat je zelf aan hoe dikwijls jouw bak(ken) geleegd moeten worden. Een algemeen afval container wordt kosteloos bij neergezet. Je betaalt alleen voor het ledigen.

Zo wordt afvalresten verwerkt

Al het ongescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij zamelen het afval in en vervoeren het naar een verwerker; één van de 12 omvangrijke moderne afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het algemeen afval verbrand voor de productie van hernieuwbare stroom. Restafval klinkt dan wellicht waardeloos, dat is het dus niet! De afvalbranche levert maar zowaar een vijfde van de groene stroomopwekking.

Na de verbrandingsproces blijft er verbrandingsas over, ook wel assen genoemd. Met magneten worden de resterende metaalresten er verwijderd die hun weg vervolgen naar de metaalverwerking. En zelfs de verzameling die dan resterend is heeft nog een bruikbare doel. Deze donkere korrelvormige assen worden toegepast voor het aanvullen of aanleggen van straten. Spijtig genoeg komen er ook diverse giftige stoffen los gedurende de verbranden die in minstens of geringere mate desondanks in het leefomgeving komen. Dus moeten we blijven streven naar zo min mogelijk verbrandingsproces. De Afvalhiërarchie van Lansink geeft de orde in de afvalbeheer aan.

Interafval:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer huren

{service1)

Het verhuren van een goedkope container begint bij ons bedrijf, het adres voor een gemakkelijke en verantwoorde afvoer van bedrijfsafval. We leveren de mogelijkheid om tegen de scherpste prijzen rolcontainers te verkrijgen. Dankzij ons praktische overzicht vind je snel de container die je nodig hebt. Bovendien huur je door onze dienstverlening heel flexibel.

Onze overeenkomsten zijn namelijk per maandelijkse periode op te zeggen. Daardoor zijn we ook de perfecte samenwerkingspartner voor voorlopige projecten. Bijvoorbeeld bij een renovatie binnen je bedrijf, of bij een verhuizing. Wij zorgen voor gratis installatie van de gewenste voordelige container en arriveren deze volgens een overeengekomen tijdschema ook weer legen.

Is de container op wielen die je van de gemeente hebt ontvangen verre te klein voor jouw ondernemingsafval? Of niet toereikend voor het afval dat je hebt? Huur er dan gemakkelijk en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Handig in gebruik

Onze rolcontainers zijn handig in toepassing. Je rolt de container gemakkelijk naar de verlangde plek, in óf buiten. Zo wordt het een stuk makkelijker om al jouw ondernemingsafval op de juiste wijze af te verwijderen. Praktisch voor jouw werknemers, voordeel voor het milieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gefabriceerd van stevig plastic of metaalmateriaal. De containers dichten adequaat af waardoor er niet plagen bij het vuilnis kan. Ook kan stank geen ontsnappen uit de container.

De prijzen van een rolcontainer huren

De uitgaven van het verhuren van een container op wielen zijn afhankelijk van het type container en hoe vaak dit zal worden geleegd. Het installeren van de rolcontainer is geheel kosteloos.

Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt hebt
Je bepaalt zelf welke grootte jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald dus nimmer voor een te ruime bak.

Je betaald alleen voor een leging die echt nodig hebt zal zijn
Het is zonde om te vergoeden voor het ledigen van de container als deze maar halfvol is. Met ons besluit je zelf hoe vaak de container wordt geledigd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen toepasbaar?

We bezorgen aan alle midden- en kleinbedrijven in geheel Nederland. Onze kleinste bak is geschikt voor 4 afvalzakken per weekperiode. En onze grootste rolcontainers bieden zelfs ruimte voor 42 vuilniszakken. Hierdoor zijn onze containers geschikt voor alle soorten ondernemingen in Nederland, van bakkerijen tot aan omvangrijke kantoren.

Jouw vuilnis op de juiste wijze verwerkt

Met onze dienstverlening wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de correcte manier afgevoerd en afgebroken. Dat is belangrijk voor het milieu en ook belangrijk voor jouw onderneming. Zo moeten geheime papieren veilig worden afgevoerd. Onze afgesloten containers op wielen voor archiefvernietiging worden vertrouwelijk getransporteerd door gekwalificeerde chauffeurs. Je bent hierdoor volkomen zeker dat vertrouwelijke papieren op de juiste manier worden vernietigd.

Redenen een container op wielen huren bij ons?

Waarom een rolcontainer huren bij ons? Aangezien wij gespecialiseerd zijn in het verwerken van ondernemingsafval. Wij bieden een passende uitkomst voor ieder type vuilnis en voor ieder onderneming. Daarnaast functioneren wij heel flexibel. Als het bijv. nodig is om een aanvullende rolcontainer te plaatsen, dan verrichten we dat. Ook extra ophalingstijden zijn niet probleem.

 • Levering binnen 24 u
 • Kosteloos plaatsing in geheel Nederland
 • Zekerheid op correcte afvalbehandeling
 • Overeenkomst per maand opzegbaar

Afvalbeheer volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Interafval

Als het om afvalbeheer in het algemeen gaat, werken wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een maatstaf op het gebied van afvalverwerking. De Afvalhiërarchie van Lansink is samengesteld uit 6 niveaus.

Naarmate je hoger op de hiërarchie, hoe duurzamer de verwerking. Zo proberen wij in samenwerking met jou de massa afval in jouw restafvalcontainer terug te dringen, etappe 1. Dit doen wij door te raadplegen over sorteren bij de afkomst. Want puur aparte afvalmaterialen worden zo veel als mogelijk gerecycled, stap 2 en 3. Is opnieuw gebruiken geen keuze? Dan gaat het rommel naar een afvalverbrandingsinstallatie, stap 4. Stap 5 en 6 trachten wij zoveel als kan te ontlopen, want dit is nadelig voor het milieu en draagt bij niet bij aan een kringloop maatschappij.

Categorieën en prijzen zakelijk afval en algemeen afval verwerking

De capaciteit voor een restafvalcontainer schommelt van tweehonderdveertig liter tot maar liefst tweeduizendvijfhonderd liter en elk daar ertussen. Je kunt opteren voor een voordelige kunststof container of een metalen ‘hufterproof’ container. Vind je het ingewikkeld om bij te ramen wat omvang het beste bij je past? Haal dan snel aansluiting op met een van onze specialisten. Met onze jarenlange kennis met afvalmaterialen weten wij exact wat je benodigd hebt. En wens je één keer een extra legen of standaard een maatje groter? Dan is dat uiteraard ook geen kwestie!

De prijzen van de bakken verschillen per afvalsoort, grondstof en literinhoud. Je huurt bij ons telkens tegen de scherpste kosten. Gemengd afval is een van de duurdere afvalsoorten. Dit komt, zoals we bespraken, door haar effect op het milieu. Gelukkigerwijs vind je bij ons precies waarvoor je te maken hebt. In ons simpele bestelproces staat vermeld overtuigend wat je voor een algemeen afval container of een andere verschillende bak neerlegt. Wij vinden het belangrijk dat dit helder is. Op deze manier ben je naderhand nooit voor vervelende onthullingen te zitten.

Hoe houd je deze afvalstroom zo minder mogelijk?

Interafval

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de bron. Op het moment dat deze worden afgedankt dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te efficiënter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de restafval container wordt gegooid, dan transformeert dit afval vanzelf in overig afval. Oók als hier goed herbruikbare materialen tussen bevinden. Na scheiding is immers aanzienlijk minder effectief dan vooraf verdelen bij de bron. Slechts een klein percentage kunststof en metaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter scheiden

Hergebruikbare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het formaat van jouw overig afval container naar omlaag worden bijgesteld. Gunstig voor je portemonnee, omdat we schreven al eerder dat restafval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: karton, PMD, glas, swill en geheim archief. Gelijk je ziet zijn er dus flink wat opties om jouw aantal overig afval te verkleinen waardoor er mindere in de overig afval container dient.

Wat mag bij het overig afval?

Wel:
Ontvlambare geen herbruikbare afvalstoffen afkomstig van bedrijven, met maten kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Mag Niet:

 • Chemisch afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Radioactief afval
 • Elektronisch-afval en en bruin goed
 • Hevig stoffend of geurend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Geen brandbaar afval zoals puin, zand en glas
 • Groot afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Smeulende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (vroegere) binnenkant niet direct zichtbaar is

Papier en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en papier afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het opsplitsen van karton en karton, omdat het erg goed te recyclen is. Er zijn tientallen soorten kartonafval, denk aan inpakmateriaal, drukwerk, enveloppen, dagbladen en tijdschriften. Ernstig vervuild document kan je beter niet in de papierbak werpen. Plaats een afvalcontainer plaatsen, kies je ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort altijd ordelijk afzonderlijk verzamelen. Je hebt de keuze tussen een heel uitgebreid aanbod van afvalcontainers tussen 240 tot 2400 liter.

De geschikte container voor Papieren en Dozen

De meest gepaste rolcontainer voor je papier en papier vind je bij ons. We beschikken over een landelijke bereik en je hebt een brede selectie tussen kunststof en metalen afvalcontainers. Een ijzeren afvalcontainer is geschikt als de afvalcontainers buitenshuis geplaatst zijn, of wanneer vernieling aan de horizon staat. Kies, afhankelijk van je behoefte, de meest geschikte gepaste
inhoudsmaat. Vervolgens beslis je hoe vaak je container(s) geleegd dienen te worden. Een document en papiercontainer wordt al vanuit €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt document en karton behandeld

Document kan zelfs zeven maal gerecycled worden. Tevens in je beurs scheelt het beduidend als je deze afvalsoort afzonderlijk verzamelt. Je mag er bij ons aan rekenen dat jouw papier- en karton in de meest doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoorde manier wordt verwijderd en gebruikt als basis voor nieuwe artikelen. Wil je een afvalcontainer huren maar heb u nog vraagstukken? Bekijk de veelgestelde vraagstukken of neem neem contact op.

Swill

Swill bestaande uit organisch vuilnis, zoals (gekookt) keukenvuilnis en etensresten. Denk hierbij hierbij aardappelen, broden, pasta, drankjes, eierschelpen, patat, taart, groentes en vruchten en melkproducten. Met name op horecazaken ontstaan deze afvalstromen beschikbaar, maar tevens op kantoor kunt je je organisch afval scheiden. Je spaart aanzienlijk op afvalkosten als je het zwaar swillvuilnis niet in je rolcontainer met overig afval gooit.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankverpakkingen)

Je ondernemingsafval bestaande waarschijnlijk van extra recyclebaar afval dan je denkt! Onopgemerkt bestaande een groot deel van ondernemingsafval dikwijls uit plastic verpakkingen, blikjes en drankverpakkingen.

Dit soort afvalmaterialen behoren stuk voor stuk bij hetzelfde afvalstroom: Plastic, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD gescheiden van je andere afvalstromen in zamelen, geraken je afvalcontainers minder snel snel vol. Bovendien is het scheiden van uw vuilnis ook goed voor het milieu. PMD kan immers gerecycled zijn. Hierdoor moeten er geen vers grondstoffen ontgonnen te worden om nieuwe artikelen te maken, jouw PMD wordt immers één basisgrondstof!

De geschikte afvalcontainer voor het PMD en Interafval

{service1)

Bij vind je steeds een geschikte afvalcontainer voor jouw PMD. We leveren diverse plastic rolcontainers , van 240, 660 of 1100 liter. Dankzij onze snelle, gratis levering en nationale bereik, heb je binnen 24 uur jouw container bij de gewenste locatie geplaatst. U beslist zelfstandig de verlangde capaciteit en op welke manier vaak het container geleegd dient te worden. Zo ken je dus zeker waar je je afval steeds kwijt kunt en dat je meewerkt aan een verbeterde omgeving via je vuilnis te scheiden. Bestel snel uw voordelige container(s)!

Op deze manier wordt PMD verwerkt

Via jouw PMD gescheiden in te verzamelen in een PMD container, mag het optimaal hergebruikt zijn. Dit is essentieel, omdat wij belasten het omgeving minder als we afval recycleren. Van jouw hergebruikte PMD komen bijvoorbeeld nieuwe omhulsels, kratten en zelfs paaltjes gemaakt. Met bijzondere methoden geraken de metalen en drankenkartons uit het afval gezeefd om vervolgens gerecycled te worden. De overgebleven kunststof wordt vervolgens op basis van de plasticsoorten verder gescheiden en vermalen tot korrels. Uit deze korrels kunnen dan nieuwe producten worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Kunststof verpakkingen
 • Tasjes, zakken, flesjes
 • Botervlootjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikjes
 • Metalen dopjes
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sapverpakkingen
 • Drinkpakken
 • Yoghurtpakken

VERBODEN:

 • Piepschuim Verpakkingen inclusief aluminiumfolie laag aan de binnenkant (zoals zakken chips, kruidenverpakkingen en ook koffiepakken)
 • Doordrukstrips (van geneesmiddelen en ook gomballen) (Stijf) kunststof zoals speeltjes
 • Huishoudelijke artikelen en gebruiksvoorwerpen (emmers, druiprek en dergelijke)
 • Draagtas draagtassen
 • Boerenplastic
 • Verfblikken
 • Spuitbussen met chemische symbool (deodorant, verf etc)
 • Verpakkingen inclusief ofwel yoghurtresten
 • Drankverpakkingen waar ander materiaal is gestopt Los doosjes ofwel ander papier
 • Pakket inclusief van chemische materialen
 • Glasafval

Hoe meer afval je scheidt, des te goed dat het zal zijn voor de milieu en jouw geldbeurs. Glaswerk blijkt één van de {afvalstromen|afvalsoorten welke makkelijk te splitsen is. Glasverval bestaan van flessen, potjes en ook glasscherven. Zonder te splitsen pakt het vanwege het ruimte en ook gewicht veel ruimte bij het bedrijfsafval op. Je kan dus heel besparen op jouw afvalkosten. Het glas is ook tevens compleet om te recyclen. Ook verbruikt het recyclen heel veel minder kracht dan glaswerk te maken van verse materialen.

Komt er op je bedrijf veel glasafval vrij, bijvoorbeeld bij de sector van de horeca, dan is is een container voor glas essentieel. Heb jij variërende tijdsperioden met betrekking tot bezigheden? wij werkt samen met aanpasbare overeenkomsten waardoor jij de aantal containers eenvoudig verandert.

De juiste bak voor het glasafval

Koop de meest geschikte bakken voor je glasverval bij onze dienst. Je heeft de keuze uit keuze uit één container van tweehonderdveertig liter en van 900 liters. Er al één container voor glas startend bij €13 per maandelijkse periode en ook dit worden gratis neergezet. Afhankelijk van hoeveelheid glasafval kiest jij hoe frequent ons het bak komen legen. ons leveren de meest voordelige dienstverlening.

Zo worden het glas bewerkt

Het kost veel energie om glas om te maken van nieuwe grondstoffen. Glasverval is echter echter één goede grondslag. Er zit gewoonlijk ongeveer 50% oudere glazen in nieuwe glazen. Tijdens de bewerken doen wij onderscheid tussen blank, bruin, groen en bont glazen. Daarnaast zijn kurk en dekseltjes verwijderd. Via glas te hergebruiken, kan er zijn op een veel kleinere temperatuur glas geproduceeerd gemaakt. Een minder milieubelastend en duurzaam proces dus. Heb je vraagstukken? Bekijk de veelgestelde vragen of neem neem verbinding .

Wat mag wel er bij het de glasverval?

Toegestaan:

Lege glasverval die gediend heeft zoals verpakkingsmateriaal

NIET:

Keramiek, stenen, porselein. Daaronder vallend kruiken, borden, kopjes, aardewerk etc. n Warmtebestendig glazen, labo glas, ovenschalen, kookoppervlakken en ook kachelruiten

Koelkasten glasplaatje, snijplank etc. vallen onder vlakglas

Medische ofwel ziekenhuisglas: naalden, chemische stoffen, vloeistof etc.

Archiefvernietiging

Je archief dienen beschermd en ook op veilige wijze vernietigt worden. Archiefvernietiging zou jij dus beter goed organiseren. Het gesloten rolcontainers van onze dienst helpen bij een beschermd proces van verzameling en vernieling van archief. Vertrouwelijk en ook beschermd. Papieren worden discreet getransporteerd. Zo heb je honderd procent garantie dat je je dossiers beschermd vernietigt zijn. Na de vernieling worden de restanten gerecycled.

Het is te begrijpen dat je jouw archief niet in de de papierbak wilt gooien. Enkele documenten bevatten geheime informatie en kunnen daarom beter vernielt . Waarschijnlijk gebruik hiervoor een papiervernietiger. Het versnipperen van grote hoeveelheden archief is echter heel tijd consumerend en ingewikkeld. Heb je frequent een grote hoeveelheid vuil in de vorm van geheim document? Kies dan voor archiefvernietiging van onze dienst . U krijgt een afgesloten container op wielen.

Deze container heeft een spleet waarin het papier exact erin past. Wanneer de papieren eenmaal binnen de bak zitten, krijgt ze meer bij handen. Onze bestuurder arriveert eens tijd bij om het bak te legen en de papier ter plekke te vernietigen in onze vrachtwagen. Ook dit werkt middels een gesloten systeem waarin het container door het vrachtwagen zelf wordt opgetild en geopend. Het inhoud zal daarna meteen vernietigd.

De geschikte bak voor dossiervernietiging Voor het archiefvernietiging stop jij je vertrouwelijke papieren veilig in de afgesloten containers op wielen van ons. Door de klepje in de deksel kan jij de documenten in de bak gooien. Je heeft de selectie van verschillende inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd aan jouw noden kies jij de gewenst ledigingsfrequentie. Doordat jouw dossier niet op het transport is, loopt je niet gevaar dat er iets met je vertrouwelijke papieren gebeurt. Jij kunt voor je dossiervernietiging al een bak huren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt dossiervernietiging

De inzameling van je dossier verloopt veilig en nauwkeurig dankzij één afgesloten container op wielen en onze gekwalificeerde chauffeurs. Document is heel goed te recyclen en kan verschillende keren opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het papier gehaald en met water vermengd tot pulp. Bij onze dienst weet je zeker dat je dossier op de meest efficiënte, duurzame en verantwoorde wijze wordt verzameld en vernietigd.