Hoe Oud Papier Container Hoe Weggooien ᐅ 14 SNELLE HACKS

Gauw en goedkoop van je Afval af

{service1)

Hoe uitstekend je je vuil ook verdeelt, er zal altijd restafval aanwezig bestaan. Poog deze stroom van afval heel beperkt mogelijk te houden en je gaat zien dat het financieel voordelig is. Via afval heel mogelijk toevallig te sorteren, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, vensterglas, en swill, overblijft er zo zo weinig mogelijk restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Hoe Oud Papier Container Hoe Weggooien

Selecteer uit de ruimste aanbod containers en bestel de beste meest geschikte rolcontainer voor je overblijvend afval. Binnen de restafvalcontainer gooi je je al het het niet te recyclen afval dat je niet verder extra kan verdelen. Documenten/karton, swill, en ruiten thuishoren geen in de de rest restafvalcontainer. Eveneens voor PMD sorteren hebben wij het correcte afvalcontainer.

Wat is Zakelijk afval?

Bedrijfsafval is de naam betreffende elke afvalstromingen die in bedrijven vrijkomen. Dit stromingen zouden meestal apart opgehaald worden. Dit is goed aangaande de natuur en de portemonnee portemonnee.

Wat mag wel er binnen ondernemingsafval?

Op welke manier goed je je vuil eveneens verdeelt, er gaat steeds overblijvend afval blijven zijn. Poog het afvalstroom heel minimaal toevallig te houden en je gaat merken dat dit geldelijk voordeelgevend is. Door vuil heel veel eventueel te sorteren, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, vensterglas, en swill, blijft er heel min mogelijk restvuil over. In het restafvalcontainer gooi je je reeds de onrecyclebare vuil dat je geen meer kan scheiden. Karton/karton, voedselafval, PMD en vensterglas thuishoren niet in de het restafvalcontainer.

Is het scheiden scheiden van ondernemingsafval noodzakelijk?

Je bent gedwongen afvalstromen zoveel eventueel te sorteren. Binnen het Algemeen Afvalbeheer (LAP3) staat het het doel streefdoel vermeld producten opnieuw te gebruiken waar dat kan.

Wat kost een container een container voor container voor bedrijfsafval?

De tarieven prijzen van rolcontainers afhankelijk hangt af van de de afvalstroom afvalstroom, de grootte van de afvalcontainer alsook hoe vaak de de container geledigd rolcontainer geledigd moet zijn. U ontdekt elke prijzen op de tarievenpagina.

Welk soort bedrijfsafval kan ik scheiden?

Met emmers van ons kun je papier, ruiten, organisch afval en verpakkingsafval scheiden. Ook zorgen wij voor veilige archiefvernietiging. Wat er dan rest is restafval. Ook hiervoor kun je bij ons terecht.

Afvalinzameling met gemengd afval containers

In elke organisatie komt algemeen afval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te huren. Bij ons neem je snel en rap een van de vele typen vuilcontainers. Wij bezorgen hem zonder kosten binnen een etmaal in heel Nederland. Je vergoedt alleen voor de verwijdering. Onze scherpe kosten zie je direct gedurende het bestelproces. Nuttig, want dan kun je meteen observeren of je nog kunt economiseren met een gemengd afval container. Algemeen afval is wegens zijn milieu-impact een kostbare afvalstroom. Door afvaltypes gescheiden in te ophalen, verminder je de massa algemeen afval.

Hiermee verklein je dus jouw afvaluitgaven. Heb je verlangen aan iets meer uitleg? Lees dan even verder. Of bestel direct jouw gemengd afval container.

De correcte container voor afvalresten

Bij ons vind je altijd geschikte inzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een synthetische container gebruiken, maar ook opteren voor een ijzeren afvalcontainer. Een stalen vuilcontainer is solide en brandbestendig, nuttig als de vat op een publieke plek staat. Je gaat uit diverse inhoudsmaten. De selectie is aan jou, afhankelijk van je verlangen. Ook laat je zelf aan hoe frequent jouw bak(ken) ontdaan moeten worden. Een restafvalcontainer wordt gratis bij uitgezet. Je vergoedt alleen voor het verwijderen.

Zo wordt afvalresten behandeld

Al het niet gescheiden afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij halen het afval in en vervoeren het naar een afvalverwerker; één van de dozijn ruime moderne afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het restafval verbrandt voor de opwekking van groene kracht. Gemengd afval klinkt dan wellicht zonder waarde, dat is het echter niet! De afvalbranche voorbrengt maar zowaar 20% van de groene energieproductie.

Na de verbranding blijft er bodemas over, ook wel slakken genoemd. Met magnetische apparaten worden de overgebleven metaalresten er geëxtraheerd die hun weg vervolgen naar de metaalrecycling. En zelfs de verzameling die dan rest heeft nog een bruikbare bestemming. Deze zwarte korrelachtige resten worden gebruikt voor het verhogen of bouwen van verkeerswegen. Jammer genoeg komen er ook allerlei schadelijke stoffen vrij tijdens de verbranding die in meer of kleinere mate desondanks in het natuur komen. Om die reden moeten we blijven zoeken naar zo zo weinig mogelijk verbranding. De Lansink’s Ladder geeft de rangorde in de afvalbeheer aan.

Hoe Oud Papier Container Hoe Weggooien:

Eenvoudig en voordelig een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een goedkope container start bij ons bedrijf, hét locatie voor een eenvoudige en verantwoorde afvoer van ondernemingsafval. We leveren de kans om tegen de scherpste prijzen rolcontainers te verkrijgen. Dankzij ons praktische overzicht vind je snel de container die je nodig zal hebben. Daarnaast verhuur je door onze dienstverlening heel soepel.

Onze contracten zijn namelijk per maandelijkse periode op te zeggen. Daardoor zijn wij ook de ideale partner voor tijdelijke werkzaamheden. Bijv. bij een verbouwing binnen je bedrijf, of bij een relocatie. We zorgen voor gratis installatie van de verlangde voordelige container en komen deze conform een overeengekomen tijdschema ook weer legen.

Is de rolcontainer die je van de gemeente hebt ontvangen verre te klein voor jouw ondernemingsafval? Of niet geschikt voor het vuilnis dat je bezit? Húúr er dan eenvoudig en goedkoop één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Praktisch in toepassing

Onze containers op wielen zijn praktisch in gebruik. Je rolt de bak gemakkelijk naar de verlangde plek, in óf buiten. Zo ontstaat het een deel makkelijker om al jouw bedrijfsafval op de correcte wijze af te voeren. Praktisch voor je personeel, goed voor het leefmilieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gefabriceerd van stevig plastic of metaalmateriaal. De containers dichten adequaat af waardoor er geen plagen bij het afval kan. Tevens kan stank niet ontkomen uit de container.

De prijzen van een rolcontainer huren

De uitgaven van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het type bak en hoe vaak deze wordt geledigd. Het installeren van de container op wielen is volledig kosteloos.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt hebt
Je kiest zelf welke grootte jouw container op wielen moet zijn. Je betaald dus nimmer voor een té grote bak.

Je betaalt alleen voor een lediging die echt nodig hebt zal zijn
Het is zonde om te betalen voor het legen van de bak als deze slechts halfvol is. Met ons besluit je zelf de frequentie waarmee de container zal worden geledigd.

Voor welke ondernemingen zijn onze rolcontainers toepasbaar?

Wij bezorgen aan alle kleine en middelgrote bedrijven in geheel ons land. Onze kleinste bak is geschikt voor 4 vuilniszakken per weekperiode. En onze grootste containers op wielen bieden maar liefst ruimte voor 42 afvalzakken. Hierdoor zijn onze containers toepasbaar voor alle types ondernemingen in ons land, van broodbakkerijen tot aan grote kantoorgebouwen.

Jouw vuilnis op de juiste wijze verwerkt

Met onze dienstverlening wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de correcte manier verwerkt en vernietigd. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en tevens belangrijk voor jouw onderneming. Zo dienen geheime papieren zorgvuldig worden verwijderd. Onze gesloten containers op wielen voor dossiervernietiging worden vertrouwelijk getransporteerd door gekwalificeerde bestuurders. Je bent hierdoor volkomen verzekerd dat vertrouwelijke papieren op de correcte wijze worden vernietigd.

Waarom een container op wielen verhuren via onze dienstverlening?

Redenen een container op wielen huren bij onze dienstverlening? Aangezien we gespecialiseerd zijn in het afvoeren van ondernemingsafval. We leveren een geschikte uitkomst voor elk soort vuilnis en voor elk bedrijf. Daarnaast functioneren we heel soepel. Als het bijvoorbeeld vereist is om een aanvullende container op wielen te plaatsen, dan verrichten wij dat. Ook extra ophalingstijden zijn geen probleem.

 • Bezorging binnen 24 u
 • Kosteloos plaatsing in heel Nederland
 • Garantie op juiste afvalverwerking
 • Overeenkomst maandelijks opzegbaar

Afvalmanagement volgens de Lansink’s Ladder Hoe Oud Papier Container Hoe Weggooien

Als het om afvalbeheer in het groter geheel gaat, opereren wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een standaard op het gebied van afvalbeheer. De Ladder van Lansink is gevormd uit 6 stappen.

Naarmate je hoger op de orde, des te ecologischer de verwerking. Zo trachten wij in samenwerking met jou de volume rommel in jouw restafvalcontainer terug te dringen, stap 1. Dit realiseren wij door te adviseren over scheiden bij de bron. Want zuiver afzonderlijke afvalsoorten worden zoveel mogelijk hergebruikt, etappe 2 en 3. Is recyclen geen keuze? Dan gaat het afval naar een afvalverwerkingseenheid, stap 4. Fase 5 en 6 pogen wij zoveel als kan te voorkomen, want dit is ongunstig voor het natuur en neemt deel niet bij aan een gesloten kringloop economie.

Categorieën en kosten ondernemingsafval en gemengd afval beheer

De capaciteit voor een algemeen afval container varieerd van 240 liter tot tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en elk daar tussenin. Je kunt kiezen voor een betaalbare kunststof container of een metalen ‘hufterproof’ container. Ontdek je het ingewikkeld om bij te ramen welke grootte het perfect bij je past? Neem dan even verbinding op met een van onze specialisten. Dankzij onze jarenlange deskundigheid met afvalmaterialen begrijpen wij precies wat je nodig hebt. En wil je één keer een extra lediging of gewoonlijk een grootte grotere? Dan is dit natuurlijk ook geen enkel issue!

De prijzen van de rolcontainers verschillen per afvalstroom, stof en capaciteit. Je least bij ons steeds tegen de scherpste tarieven. Gemengd afval is één van de kostbaardere afvalsoorten. Dit komt, zoals we bespraken, door zijn effect op het milieu. Gelukkig genoeg zie je bij ons exact waarvoor je aan toe. In ons eenvoudige bestelsysteem is aangegeven overtuigend wat je voor een bepaalde algemeen afval container of een verschillende bak aftikt. Wij achten het cruciaal dat dit aspect duidelijk is. Hierdoor kom je later nooit voor nare onthullingen te staan.

Hoe houd je deze afvalstroom zo gering mogelijk?

Hoe Oud Papier Container Hoe Weggooien

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de bron. Bij het ogenblik dat deze worden verwijderd dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te efficiënter kunnen materialen hergebruikt worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de overig afval container wordt gegooid, dan transformeert dit afval automatisch in restafval. Ook als hier prima recyclebare materialen tussen bevinden. Na scheiding is namelijk aanzienlijk minder effectief dan op voorhand scheiden bij de oorsprong. Enkel een gering percentage kunststof en metaal kan er na de verwerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit restafval kun je beter verdelen

Recyclebare afvalstromen zamel je gemakkelijk in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het formaat van jouw overig afval container naar beneden worden bijgesteld. Goed voor je beurs, want we vermelden al eerder dat restafval een dure afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: karton, PMD, vensterglas, swill en vertrouwelijk dossier. Gelijk je ziet zijn er daarom flink wat opties om jouw aantal restafval te verkleinen waardoor er minder in de overig afval container dient.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Ja:
Ontvlambare niet herbruikbare afvalstoffen komend van ondernemingen, met maten kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Niet:

 • Chemisch afval
 • Asbest bevattend afval
 • Explosieven
 • Ziekenhuisafval
 • Stralend afval
 • Elektronisch-afval en en bruingoed
 • Hevig stoffend of geurend afval
 • Banden
 • Dode dieren
 • Geen ontvlambaar afval zoals steenpuin, zandkorrels en vensterglas
 • Grof afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Smeulende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (vroegere) inhoud niet direct herkenbaar is

Papieren en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je papier en papier apart inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van document en papier, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn vele varianten kartonafval, denk aan inpakmateriaal, printwerk, omslagen, dagbladen en magazines. Zwaar vervuild document kan je beter niet in de papierbak werpen. Plaats een afvalcontainer plaatsen, kies uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort altijd ordelijk afzonderlijk inzamelen. Je hebt de optie uit een erg gevarieerd aanbod van afvalcontainers van 240 tot 2400 liter.

De geschikte container voor Papieren en Karton

De meest gepaste afvalcontainer voor je papier en karton ontdek je bij ons. We hebben een landelijke dekking en je krijgt een brede keuze tussen kunststof en ijzeren containers. Een metalen afvalcontainer is geschikt wanneer de afvalcontainers buiten geplaatst zijn, of vernieling aan de horizon ligt. Selecteer, naargelang uit je behoefte, de meest geschikte geschikte grootte. Daarna bepaal je op welke manier vaak je afvalcontainer(s) geledigd dienen te worden. Een document en kartoncontainer wordt al vanuit €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt document en papier behandeld

Document kan zelfs 7 keer gerecycled worden. Tevens in je beurs scheelt het beduidend wanneer je deze afvalsoort apart verzamelt. Je kunt er bij ons aan rekenen dat jouw document- en papier in de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoordelijke wijze wordt verwijderd en gebruikt als basis tot nieuw producten. Wil je je een afvalcontainer verhuren maar heb u nog vraagstukken? Bekijk de veelgestelde vraagstukken of neem neem contact contact op.

Swill

Swill bestaat van biologisch vuilnis, bijvoorbeeld (bereid) keukenafval en etensresten. Denk hierbij hierbij aardappelen, brood, pasta, dranken, eierschelpen, patat, taart, groentes en fruit en zuivelproducten. Vooral bij horecazaken komen deze soorten afvalstromen vrij, maar tevens op kantoor mag je jouw organisch vuilnis scheiden. Je bespaart aanzienlijk op afvalverwijderingskosten als je het zwaar swillafval niet in je afvalcontainer voor overig afval werpt.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankverpakkingen)

Je bedrijfsafval bestaat vermoedelijk uit meer herbruikbaar vuilnis als je denkt! Ongemerkt bestaande een groot deel van bedrijfsafval dikwijls van plastic verpakkingsmaterialen, blikjes en drinkpakken.

Deze afvalmaterialen horen allemaal bij dezelfde afvalstroom: Plastic, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD gescheiden uit je overige afvalsoorten te te zamelen, zitten je containers minder snel vlug gevuld. Bovendien is het scheiden uit je vuilnis ook beter voor het het omgeving. PMD kan namelijk gerecycled zijn. Daardoor hoeven er geen enkele nieuwe materialen ontgonnen te worden voor nieuwe artikelen te produceren, je PMD wordt namelijk een basisgrondstof!

De geschikte container voor het PMD en Hoe Oud Papier Container Hoe Weggooien

{service1)

Bij ons vind je altijd een geschikte afvalcontainer voor het je PMD. Wij leveren diverse plastic rolcontainers , van 240, 660 of 1100 liter. Dankzij onze snelle, kosteloze bezorging en landelijke bereik, heeft je in 24 uren jouw container op het verlangde plek geplaatst. Je bepaalt zelf de gewenste capaciteit en hoe frequent het afvalcontainer geleegd moet te zijn. Zo ken je dus zeker waar je je afval steeds weg kan en waar je bijdraagt voor een verbeterde milieu door jouw vuilnis te scheiden. Bestel snel uw voordelige container(s)!

Zo wordt PMD bewerkt

Via jouw PMD apart in te verzamelen binnen een PMD container, mag het optimaal gerecycled worden. Dit is belangrijk, omdat wij belasten het omgeving veel minder indien we afval recycleren. Van jouw gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld verse verpakkingen, bakken en zelfs paaltjes gemaakt. Met bijzondere methoden geraken de metalen en drankkartons van het afval gezeefd om vervolgens gerecycled te worden. Het resterende plastic wordt daarna op grond van de kunststofsoorten verder gescheiden en vermalen tot korrels. Van deze korrels kunnen dan nieuwe producten worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Kunststof omhulsels
 • Zakjes, zakken, flesjes
 • Boterkuipjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikjes
 • Metale dopjes
 • Schroefdeksels
 • Melkpakken
 • Sappakken
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtpakken

NIET TOEGESTAAN:

 • Schuimplastic Verpakkingen inclusief aluminiumfolie laag aan de binnenkant (bijvoorbeeld chipszakken, kruidenmixverpakkingen en ook koffiepakken)
 • Doordrukstrips (voor geneesmiddelen en kauwgom) (Stevig) kunststof waaronder speelgoed
 • Huisraad en gebruiksvoorwerpen (emmers, druiprek en dergelijke)
 • Draagtas boodschappentassen
 • Landbouwplastic
 • Verfemmers
 • Aerosolbussen inclusief chemisch teken (antitranspirant, verf enz.)
 • Pakketten met vla- ofwel yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waar ander materiaal is gestopt Afzonderlijk karton ofwel verschillend papier
 • Verpakking met gevaarlijke stoffen
 • Glasverval

Hoe meer afval jezelf scheidt, hoe beter dat is voor het milieubescherming en ook jouw geldbeurs. Glaswerk is een uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten die gemakkelijk om splitsen zijn. Glasscherven bestaat van flessen, potten en ook glasscherven. Zonder het te splitsen pakt het vanwege de ruimte en ook gewicht heel veel ruimte in de bedrijfsafval op. Jij kunt dus heel besparen in jouw kosten voor afval. Het glas is ook tevens compleet om te hergebruiken. Ook verbruikt het veel minder energie in vergelijking met glazen te produceren van verse grondstoffen.

Komt er bij jouw bedrijf heel veel glas los, zoals in de horeca, dan is één container voor glas onmisbaar. Bezit jij wisselende periodes qua bezigheden? wij functioneert met flexibele overeenkomsten omdat jij de nummer containers makkelijk aanpast.

Het geschikte container voor het glas restafval

Koop de meest geschikte bakken voor het jouw glasafval bij onze dienst. Jij heeft de selectie van één container van 240 liters en ook met negenhonderd liters. Er is al een container voor glas startend bij €13 elke maand en dit wordt kosteloos neergezet. Afhankelijk van de de glasafval kies jij op welke manier frequent ons de bak zullen komen ledigen. ons biedt het meest voordelige service.

Zo worden glas bewerkt

Het kost veel kracht om glas te produceren uit nieuwe grondstoffen. Glasverval is daarentegen één goede grondslag. Daar zit meestal circa 50% oudere glas in nieuwe glazen. Bij het bewerken doen we verschil tussen wit, bruin, groene en gemengd glazen. Daarnaast worden kurk en ook dekseltjes verwijderd. Door glas te hergebruiken, kan er bij een veel lagere temperatuur glazen gemaakt worden. Een milieuvriendelijker en ook verantwoord proces dus. Heeft jij vragen? Bekijk dan het veelgestelde vragen of neem contact op.

Wat mag wel er zijn bij het de glasafval?

Toegestaan:

Leeg glasafval die gediend had als verpakkingsmateriaal

Niet toegestaan:

Aardewerk, stenen, porseleinen. Daaronder vallen kruiken, bordjes, kopjes, keramiek en dergelijke. Hittebestendig glazen, labo glas, ovenschalen, kookplaten en kachelruiten

Koelkast glasplaatje, snijplank enzovoort. vallen binnen vlakglas

Medische ofwel glas uit ziekenhuizen: naalden, chemische stoffen, vloeistof enzovoort.

Dossiervernietiging

Je archief moet beschermd en ook op veilige manier vernietigt worden. Archiefvernietiging kan jij dus beter uitstekend organiseren. Het afgesloten rolcontainers van onze dienst ondersteunen tijdens een veilig proces van inzameling en vernieling van jouw jouw archief. Vertrouwelijk en ook beschermd. Papieren zullen vertrouwelijk vervoerd. Op deze manier heb jij honderd procent garantie dat je jouw dossiers beschermd vernietigd zijn. Na de vernietiging zullen het restproducten gerecycled.

Het te begrijpen dat je jij jouw archief niet in de de papiercontainer wilt werpen. Enkele papieren bevatten geheime informatie en kunnen dus best vernietigd worden. Waarschijnlijk gebruik je voor dit doel een versnippermachine. Het vernietigen van hoge hoeveelheden dossiers is echter heel tijd consumerend en ingewikkeld. Heeft jij regelmatig veel vuil in de het vorm van geheim document? Kies voor archiefvernietiging van onze dienst U. U krijgt dan een afgesloten container op wielen.

Deze bak heeft één spleet waar het document exact erin past. Als de documenten eenmaal in het bak zijn, krijgen ze nog bij handen. Onze bestuurder arriveert eenmaal in tijd langs om het bak te legen en de papier ter plaats te vernielen binnen onze vrachtwagen. Eveneens dit functioneert door middel van een gesloten systeem waarbij de bak door het truck zelf wordt opgeheven en geopend. Het content wordt daarna meteen vernietigd.

De juiste bak voor archiefvernietiging Voor het dossiervernietiging deponeer je je geheime papieren veilig in de afgesloten containers op wielen van onze dienst. Via het klep in de deksel kun jij het papieren in het container gooien. Jij heeft de selectie uit diverse inhoudsmaten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd op je behoefte kiest jij de gewenste frequentie van lediging. Omdat jouw archief niet op transport gaat, loop jij niet gevaar dat er iets met jouw geheime documenten gebeurt. Je kan voor jouw archiefvernietiging al een bak verhuren vanaf €19 per maand.

Zo werkt archiefvernietiging

De inzameling van je dossier gebeurt veilig en secuur dankzij een afgesloten rolcontainer en onze gecertificeerde chauffeurs. Document is heel goed te recyclen en kan meerdere keren opnieuw worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het papier verwijderd en met water gemengd tot pulp. Met onze dienst weet jij zeker dat jouw dossier op de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoorde wijze wordt verzameld en verwoest.