Groene Afval Kliko ☑️ 11 ONGEBRUIKELIJKE WEETJES

Gauw en voordelig van je Vuil af

{service1)

Hoe uitstekend je je afvalstoffen ook sorteert, er zal altijd restafval voortdurend bestaan. Probeer dit afvalstroom zo klein toevallig te bewaren en je zult merken dat dit geldelijk voordeelgevend is. Via vuil zo zoveel eventueel te scheiden, waaronder papier/karton, PMD, glas, en voedselafval, overblijft er heel zo weinig mogelijk restafval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Groene Afval Kliko

Selecteer bij de meest uitgebreide gamma containers en bestel de het ideale container voor je restvuil. In het afvalcontainer gooi je al het de niet te recyclen vuil welke je niet verder meer kan scheiden. Karton/karton, swill, en vensterglas thuishoren niet in de de rest restafvalcontainer. Eveneens voor PMD scheiden bezitten we de geschikte afvalcontainer.

Wat is Ondernemingsafval?

Ondernemingsafval is de algemene benaming voor ieder afvalstromingen die in bedrijven ontstaan. Deze stromen zouden dikwijls gescheiden opgehaald geraken. Dat is verbeterd betreffende het milieu natuur en de portemonnee geldtas.

Wat mag wel er in de bedrijfsafval?

Op welke manier prima je je vuil tevens verdeelt, er gaat telkens overblijvend afval aanwezig zijn. Tracht het afvalstroompje heel minimaal toevallig te houden en je gaat merken dat deze economisch voordelig is. Met afval heel zoveel mogelijk te scheiden, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, ruiten, en swill, blijft er zo minimaal toevallig restafval over. In de de rest container werp je al het niet te recyclen vuil dat je geen verder kan sorteren. Papier/karton, voedselafval, PMD en ruiten thuishoren niet thuis in de de afvalcontainer.

Is het scheiden verdelen van bedrijfsafval gedwongen?

Je bent noodzakelijk afvalstromingen zoveel eventueel te scheiden. In de het landelijk Nationaal Afvalbeheer (LAP3) staat het doel de bedoeling vermeld artikelen weer te aanwenden als dat het mag.

Wat kost een container afvalcontainer voor bedrijfsafval?

De tarieven voor prijzen van rolcontainers afhankelijk afhangend van de de afvalstroom, de grootte grootte van afvalcontainer en hoe vaak de de rolcontainer geleegd moet zijn. Je vindt ieder kosten op de de tarievenpagina.

Welk aard afval kan ik sorteren?

Met containers van ons kun je karton, glas, organisch afval en PMD scheiden. Ook dragen wij voor veilige dossiervernietiging. Wat er dan blijft is restafval. Ook daarvoor kun je bij ons terecht.

Afval Inzameling met restafval containers

In iedere onderneming komt gemengd afval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te bestellen. Bij ons bestel je gemakkelijk en snel een van de talloze typen rolcontainers. Wij leveren hem zonder kosten in 24 uur in volledig Nederland. Je betaalt alleen voor de leegmaken. Onze concurrerende tarieven zie je gelijk in het orderproces. Handig, want dan kun je meteen observeren of je nog kunt uitzuinigen met een restafval container. Restafval is door zijn milieueffect een kostbare afvalstroom. Door afvalstromen afzonderlijk in te zamelen, reduceer je de hoeveelheid gemengd afval.

Hiermee verklein je dus jouw stortingskosten. Heb je behoefte aan iets meer uitleg? Lees dan even door. Of neem direct jouw algemeen afval container.

De juiste container voor afvalresten

Bij ons vind je altijd passende ophaalmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een synthetische container gebruiken, maar ook gaan voor een metalen vuilcontainer. Een stalen vuilcontainer is hufterproof en brandveilig, handig als de bak op een openbare plaats staat. Je selecteert uit diverse volumematen. De selectie is aan jou, op basis van je behoefte. Ook meld je zelf aan hoe dikwijls jouw container(s) ontdaan moeten geraken. Een restafvalcontainer wordt zonder kosten bij uitgezet. Je betaalt alleen voor het leegmaken.

Zo wordt gemengd afval geprocessd

Al het ongescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij zamelen het afval in en brengen het naar een afvalverwerker; één van de dozijn omvangrijke actuele afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het restafval opgebrand voor de opwekking van groene stroom. Algemeen afval klinkt dan eventueel zonder waarde, dat is het dus niet! De afvalsector levert maar liefst 20% van de hernieuwbare energieopwekking.

Na de verbrandingsproces blijft er bodemas over, ook wel assen genoemd. Met magneten worden de overgebleven metalen er geëxtraheerd die hun weg voortzetten naar de metaalverwerking. En zelfs de massa die dan overblijft heeft nog een nuttige doel. Deze donkere korrelvormige assen worden ingezet voor het ophogen of aanleggen van wegen. Jammer genoeg komen er ook diverse gevaarlijke stoffen los in de verbranding die in minstens of kleinere mate echter in het milieu komen. Daarom moeten we doorgaan met zoeken naar zo zo weinig mogelijk verbranding. De Ladder van Lansink geeft de rangorde in de afvalverwerking aan.

Groene Afval Kliko:

Eenvoudig en goedkoop een rolcontainer verhuren

{service1)

Het huren van een goedkope container begint bij ons, het locatie voor een eenvoudige en verantwoordelijke verwijdering van bedrijfsafval. We leveren de kans om tegen de scherpste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Dankzij onze praktische lijst ontdek je snel de container die je nodig zal hebben. Bovendien verhuur je via onze dienstverlening heel soepel.

Onze overeenkomsten zijn immers per maand op te beëindigen. Daardoor zijn wij ook de perfecte partner voor voorlopige projecten. Bijv. bij een verbouwing binnen je bedrijf, of bij een relocatie. We zorgen voor kosteloze installatie van de verlangde goedkope container en arriveren deze volgens een afgesproken schema ook weer legen.

Is de rolcontainer die je van de gemeente hebt ontvangen verre te minimaal voor jouw bedrijfsafval? Of niet toereikend voor het vuilnis dat je bezit? Huur er dan eenvoudig en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Praktisch in toepassing

Onze containers op wielen zijn praktisch in gebruik. Je rolt de container gemakkelijk naar de verlangde plek, in óf buitenshuis. Zo ontstaat het een stuk makkelijker om al jouw bedrijfsafval op de correcte wijze af te voeren. Handig voor je personeel, goed voor het leefmilieu én kostenbesparend.

Onze containers op wielen zijn gefabriceerd van robuust plastic of metaalmateriaal. De containers sluiten adequaat af zodat er niet plagen bij het afval kan. Tevens kan stank geen ontkomen uit de container.

De prijzen van een rolcontainer verhuren

De kosten van het verhuren van een container op wielen zijn afhankelijk van het type container en de frequentie waarmee deze zal worden geledigd. Het installeren van de container op wielen is volledig gratis.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt hebt
Je kiest zelf welke grootte jouw container op wielen moet zijn. Je betaalt zodoende nooit voor een té ruime container.

Je betaald enkel voor een lediging die echt nodig hebt is
Het is jammer om te vergoeden voor het legen van de container als deze maar halfgevuld is. Met ons bepaal je zelf hoe vaak de bak zal worden geledigd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen toepasbaar?

Wij leveren aan alle midden- en kleinbedrijven in heel Nederland. Onze minimaalste bak is toepasbaar voor vier afvalzakken per weekperiode. En onze grootste containers op wielen verschaffen zelfs plek voor tweeënveertig afvalzakken. Daardoor zijn onze containers toepasbaar voor alle types ondernemingen in Nederland, van bakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw vuilnis op de correcte wijze verwerkt

Met ons wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de correcte wijze afgevoerd en vernietigd. Dat is belangrijk voor het milieu en ook essentieel voor jouw bedrijf. Zo dienen geheime papieren veilig worden verwijderd. Onze gesloten containers op wielen voor archiefvernietiging worden vertrouwelijk getransporteerd door gekwalificeerde chauffeurs. Je bent daardoor absoluut zeker dat geheime papieren op de juiste wijze worden vernietigd.

Waarom een rolcontainer huren bij ons?

Waarom een container op wielen verhuren bij onze dienstverlening? Aangezien we gespecialiseerd zijn in het verwerken van ondernemingsafval. Wij leveren een geschikte uitkomst voor ieder type afval en voor elk onderneming. Bovendien werken wij heel soepel. Als het bijvoorbeeld nodig is om een aanvullende container op wielen te installeren, dan verrichten wij dat. Ook aanvullende ophaalmomenten zijn geen probleem.

 • Levering binnen 24 uur
 • Gratis plaatsing in geheel Nederland
 • Garantie op juiste afvalbehandeling
 • Overeenkomst per maand opzegbaar

Afvalbeheer volgens de Ladder van Lansink Groene Afval Kliko

Als het om afvalverwijdering in het groter geheel gaat, werken wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een standaard op het gebied van afvalmanagement. De Ladder van Lansink is opgebouwd uit 6 stappen.

Naarmate je hoger op de orde, des te duurzamer de afhandeling. Zo proberen wij samen met jou de hoeveelheid rommel in jouw gemengd afval container te verminderen, fase 1. Dit bereiken wij door te adviseren over verdelen bij de bron. Want ongemengd aparte afvalsoorten worden zoveel mogelijk gerecycled, etappe 2 en 3. Is hergebruiken geen mogelijkheid? Dan gaat het rommel naar een afvalenergiecentrale, stap 4. Stap 5 en 6 proberen wij zoveel mogelijk te ontlopen, want dit is nadelig voor het leefmilieu en draagt bij niet bij aan een circulaire economie.

Soorten en prijzen ondernemingsafval en algemeen afval verwijdering

De volume voor een algemeen afval container schommelt van 240 liter tot maar liefst 2500 liter en alles daar ertussen. Je mag kiezen voor een voordelige kunststof container of een stalen ‘hufterproof’ container. Ontdek je het moeilijk om bij te ramen wat omvang het beste bij je past? Neem dan even contact op met één van onze specialisten. Door onze jarenlange deskundigheid met afvalstromen begrijpen wij precies wat je vereist hebt. En wens je één keer een extra leegmaken of gewoonlijk een formaat groter? Dan is deze uiteraard ook geen issue!

De prijzen van de rolcontainers wisselen per afvalstroom, materiaal en capaciteit. Je least bij ons telkens tegen de laagste prijzen. Algemeen afval is een van de prijzigere afvalsoorten. Dit komt, gelijk we bedoelden, door haar milieu-impact. Gelukkig vind je bij ons juist voor wat je te maken hebt. In ons simpele bestelproces staat vermeld helder wat je voor een specifieke algemeen afval container of een bepaalde verschillende bak neerlegt. Wij beschouwen het belangrijk dat dit helder is. Zo ben je later geen voor vervelende verrassingen te liggen.

Hoe bewaar je deze soort afvalstroom zo minder mogelijk?

Groene Afval Kliko

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de oorsprong. Op het moment dat deze worden afgedankt dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te efficiënter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de overig afval container wordt gegooid, dan verandert dit afval vanzelf in restafval. Ook als hier goed recyclebare grondstoffen tussen zitten. Na scheiding is immers veel minder effectief dan vooraf verdelen bij de oorsprong. Slechts een gering percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de kwestie ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter verdelen

Recyclebare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar omlaag worden bijgesteld. Goed voor je portemonnee, omdat we vermelden al voorheen dat restafval een dure afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: karton, PMD, glas, swill en vertrouwelijk archief. Zoals je opmerkt zijn er dus flink wat opties om jouw aantal overig afval te verkleinen waardoor er mindere in de overig afval container hoeft.

Wat is toegestaan bij het restafval?

Wel:
Ontvlambare niet herbruikbare afvalstoffen afkomstig van bedrijven, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet Toegestaan:

 • Chemisch afval
 • Asbesthoudend afval
 • Explosieven
 • Medisch afval
 • Stralend afval
 • Elektronisch-afval en wit-en bruin goed
 • Sterk stof bevattend of geurend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Geen ontvlambaar afval zoals puin, zand en glas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Smeulende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (vroegere) binnenkant niet direct zichtbaar is

Papieren en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en papier apart inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van karton en papier, omdat het erg goed te recyclen is. Er zijn vele varianten papier, denk aan inpakmateriaal, drukwerk, enveloppen, dagbladen en tijdschriften. Zwaar vervuild papier kan je beter niet in de papiercontainer werpen. Laat een rolcontainer zetten, selecteer je ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort altijd ordelijk apart verzamelen. Je krijgt de keuze tussen een heel divers aanbod van afvalcontainers van 240 tot 2400 L.

De juiste container voor Papieren en Verpakkingen

De meest geschikte rolcontainer voor je papier en karton ontdek je bij ons. We hebben een landelijke bereik en je hebt een brede selectie tussen kunststof en ijzeren afvalcontainers. Een metalen container is gepast wanneer de containers buitenshuis staan, of vandalisme aan de loer staat. Kies, afhankelijk van je behoefte, de meest geschikte grootte. Daarna beslis je op welke manier frequent je afvalcontainer(s) geledigd dienen te worden. Een papier en papiercontainer wordt reeds vanuit €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt document en papier behandeld

Document kan zelfs zeven maal hergebruikt worden. Tevens in je beurs bespaart het beduidend wanneer je deze afvalsoort afzonderlijk verzamelt. Je kunt er op ons aan vertrouwen dat jouw papier- en papier in de aller doelmatige, ecologische en verantwoordelijke manier wordt afgevoerd en gebruikt als grondstof voor nieuw producten. Wil je een rolcontainer verhuren maar heeft u nog vraagstukken? Bekijk de veelgestelde vragen of neem neem contact contact op.

Swill

Swill bestaande uit organisch afval, zoals (bereid) keukenvuilnis en voedselresten. Denk hierbij hierbij piepers, brood, deegwaren, drankjes, eierschelpen, patat, gebak, groenten en vruchten en zuivelproducten. Met name op horecazaken ontstaan deze afvalstromen beschikbaar, echter tevens in kantoren mag je jouw organisch vuilnis apart houden. Je bespaart aanzienlijk aan afvalkosten als je het zwaar swillafval niet in je rolcontainer met overig afval gooit.

PMD (Plastic, Metalen en Drankenkartons)

Je ondernemingsafval bestaande waarschijnlijk uit extra herbruikbaar afval dan je vermoedt! Onopgemerkt bestaande één groot gedeelte van bedrijfsafval dikwijls uit plastic verpakkingsmaterialen, blikjes en drinkpakken.

Deze afvalmaterialen horen allemaal tot hetzelfde afvalstroom: Plastic, Metalen materialen en Drankverpakkingen (PMD).

Door PMD apart uit je andere afvalsoorten te verzamelen, geraken je containers minder snel snel vol. Bovendien is het scheiden uit uw vuilnis ook beter voor het het omgeving. PMD kan namelijk gerecycled zijn. Daardoor hoeven er geen enkele vers grondstoffen gewonnen te worden voor nieuwe producten te produceren, jouw PMD is namelijk een grondstof!

De juiste afvalcontainer voor PMD en Groene Afval Kliko

{service1)

Bij ons ontdek je altijd een geschikte rolcontainer voor jouw PMD. We leveren verschillende kunststof rolcontainers , zoals 240, 660 en 1100 liter. Dankzij de vlugge, kosteloze bezorging en landelijke bereik, heeft je binnen 24 uur je afvalcontainer bij het verlangde locatie geplaatst. Je beslist zelf het gewenste capaciteit en hoe frequent de container geleegd moet te zijn. Op deze manier ken je dus zeker dat je je afval steeds weg kan en waar je meewerkt aan een beter omgeving via jouw afval te splitsen. Bestel snel uw goedkope container(s)!

Op deze manier geraakt PMD verwerkt

Via je PMD gescheiden in te zamelen in een PMD container, mag het optimaal hergebruikt worden. Dat is essentieel, want wij belasten het omgeving minder minder als wij afvalstoffen recycleren. Uit je gerecyclede PMD komen bijvoorbeeld verse omhulsels, bakken en zelfs bermpaaltjes gemaakt. Met bijzondere technieken worden de metalen en drankenkartons van het afval gezeefd om vervolgens gerecycled te worden. De resterende kunststof wordt daarna op grond van de plasticsoorten verder verdeeld en gemalen tot korrels. Uit die korrels kunnen dan nieuwe artikelen zijn gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Plastic verpakkingen
 • Zakjes, tassen, flacons
 • Botervlootjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikjes
 • Metale doppen
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sappakken
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtverpakkingen

VERBODEN:

 • Polystyreenschuim Verpakkingen met aluminiumfolie laagje aan de binnenkant (zoals chipszakken, kruidenmixverpakkingen en koffieverpakkingen)
 • Doordrukstrips (voor medicijnen en gomballen) (Stijf) kunststof waaronder speeltjes
 • Huisraad en gebruiksvoorwerpen (emmers, druiprek en dergelijke)
 • Draagtas draagtassen
 • Boerenplastic
 • Verfpotten
 • Spuitbussen met chemische symbool (antitranspirant, lak etc)
 • Pakketten met vla- of yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waar verschillend stof zit gestopt Los karton of verschillend papier
 • Pakket met gevaarlijke stoffen
 • Glasscherven

Des te veel vuilnis je sorteert, des te beter dat zal zijn voor het milieu en ook je portemonnee. Glas blijkt één uit de {afvalstromen|afvalsoorten welke makkelijk om splitsen zijn. Glasscherven bestaat van flessen, potjes en ook scherven. Zonder om splitsen neemt het vanwege de ruimte en massa veel plaats bij het afval van het bedrijf in. Je kan dus flink besparen op jouw afvalkosten. Het glas is ook tevens compleet te recyclen. Daarnaast kost het recyclen veel minder energie dan glazen te maken van verse grondstoffen.

Komt daar bij jouw onderneming heel veel glas los, bijvoorbeeld bij de sector van de horecabedrijven, dan een glascontainer essentieel. Bezit jij variërende tijdsperioden met betrekking tot drukte? wij werkt samen met flexibele overeenkomsten waardoor jij het nummer bakken makkelijk aanpast.

De geschikte container voor het glasafval

Bestel de meest geschikte containers voor het jouw glasafval op onze dienst. Jij hebt de keuze van een bak van 240 liters en ook van negenhonderd liter. Er is al een container voor glas startend bij €13 per maand en ook deze worden gratis neergezet. Op basis van hoeveelheid afval kies jij hoe vaak wij de container zullen komen ledigen. ons biedt de voordeligste service.

Zo worden het glas bewerkt

Het kost veel energie voor het het glas te maken van verse materialen. Glasverval is echter echter een goede grondslag. Er zit gewoonlijk circa 50% oudere glas binnen nieuw glazen. Bij het verwerken doen we verschil onder wit, bruin, groene en ook gemengd glas. Daarnaast worden kurk en ook deksels verwijderd. Via glas om te hergebruiken, kunnen er zijn bij een veel kleinere temperatuur glas geproduceeerd worden. Een milieuvriendelijker en ook duurzaam proces . Heb jij vraagstukken? Bekijk de veelgestelde vragenlijst of contact op.

Wat is mag wel er bij de glasverval?

Wel:

Leeg glasafval dat gediend heeft als verpakkingsmateriaal

Niet toegestaan:

Aardewerk, stenen, porselein. Hieronder vallend kruiken, borden, kopjes, aardewerk en dergelijke. Hittebestendig glazen, labo glazen, ovenschalen, kookoppervlakken en ook kachelruiten

Koelkast glazenplaatjes, snijplanken etc. vallen onder vlakglas

Medische ofwel ziekenhuisglas: naaldjes, chemische stoffen, vloeistoffen etc.

Archiefvernietiging

Jouw dossiers moet beschermd en in een veilige manier vernietigt te worden. Archiefvernietiging kan jij daarom best goed regelen. De afgesloten rolcontainers van ons ons ondersteunen bij een veilig proces van verzameling en vernieling van jouw dossiers. Vertrouwelijk en ook beschermd. Papieren zullen discreet vervoerd. Op deze manier heeft jij 100% garantie dat je jouw archief veilig vernietigd zijn. Na de vernieling zullen de restanten gerecycled.

Het is begrijpelijk dat je je archief niet wil in het papiercontainer wilt gooien. Enkele documenten bezitten geheime gegevens en daarom beter vernietigd . Waarschijnlijk gebruik je voor dit doel een versnippermachine. Het versnipperen van grote aantallen dossiers is echter zeer tijdrovend en ingewikkeld. Heb je regelmatig veel vuil in het gedaante van geheim document? Kies dan voor het dossiervernietiging van onze dienst U. U krijgt dan dan een afgesloten rolcontainer.

Deze container bevat een spleet waarin het papier precies erin past. Als het papieren eenmaal in de bak zijn, krijgen ze nog in . Onze bestuurder arriveert eens tijdstip bij om de container te ledigen en het documenten plaats vernielen binnen onze truck. Eveneens dit werkt door middel van een afgesloten systeem waarin het container door het vrachtwagen zelf wordt opgeheven en geopend. De inhoud wordt daarna meteen vernietigd.

De juiste bak voor dossiervernietiging Voor dossiervernietiging deponeer jij je vertrouwelijke documenten veilig in de gesloten rolcontainers van ons. Via het klepje in de deksel kan jij de papieren in het container gooien. Jij hebt de keuze van diverse inhoudsmaten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd aan jouw noden kies je de gewenst frequentie van lediging. Doordat jouw archief niet op het vervoer gaat, loop je geen risico dat er iets met jouw geheime papieren gebeurt. Je kunt voor je archiefvernietiging al een container huren vanaf €19 per maand.

Op deze manier functioneert dossiervernietiging

De inzameling van je archief verloopt veilig en nauwkeurig dankzij een afgesloten rolcontainer en onze gecertificeerde bestuurders. Papier is zeer goed te recyclen en kan verschillende malen opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt van het document gehaald en met water vermengd tot pulp. Bij onze dienst weet je zeker dat je dossier op de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoordelijke manier wordt verzameld en verwoest.