Goedkope Afvalcontainer Huren Deventer 🔴 8 SNELLE FEITJES

Snel en betaalbaar van je Afvalstoffen af

{service1)

Hoe goed je je afvalstoffen ook scheidt, er zal telkens restvuil voortdurend bestaan. Tracht het afvalstroom dus beperkt toevallig te houden en je zult opmerken dat dit geldelijk voordelig is. Met afvalstoffen zo zoveel eventueel te sorteren, waaronder papier/karton, PMD, glas, en voedselafval, rest er dus min eventueel overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Goedkope Afvalcontainer Huren Deventer

Kies uit uit de grootste aanbod rolcontainers en bestel het ideale afvalcontainer voor je overblijvend afval. Binnen de afvalcontainer gooi je al het het niet niet-recyclebare vuil dat je niet meer kan sorteren. Karton/karton, keukenafval, en vensterglas passen geen binnen de rest restafvalcontainer. Ook betreffende PMD verdelen beschikken ons het juiste container.

Wat is Zakelijk afval?

Zakelijk afval is de naam aangaande ieder afvalstromingen welke binnen bedrijven vrijkomen. Dit afvalstromen mogen meestal afzonderlijk ingezameld geraken. Dit is beter betreffende het leefomgeving en de portemonnee portemonnee.

Wat is toegestaan er in de bedrijfsafval?

Hoe prima je je afvalstoffen eveneens scheidt, er zal telkens overblijvend afval voortdurend voorkomen. Poog het afvalstroompje zo beperkt toevallig te houden en je zal opmerken dat dit financieel voordelig is. Via afvalstoffen zo veel eventueel te scheiden, waaronder papier/karton, PMD, ruiten, en voedselafval, overblijft er zo minimaal toevallig overblijvend afval over. Binnen de rest afvalcontainer gooi je je al het het niet-recyclebare vuil welke je geen meer kan verdelen. Papier/karton, swill, PMD en vensterglas passen niet binnen het afvalcontainer.

Is het scheiden verdelen van zakelijk afval gedwongen?

Je blijft gedwongen afvalstromen zoveel toevallig te verdelen. Binnen de Nationaal Afvalmanagement (LAP3) staat het doel het bedoeling vermeld producten nogmaals te gebruiken waar dat kan.

Wat kost een afvalcontainer voor?

De tarieven kosten van afvalcontainers afhankelijk afhankelijk van de afvalstroom de afvalstroom afvalstroom, de grootte grootte van de afvalcontainer en hoevaak de afvalcontainer geledigd moet worden. Jij vindt je alle kosten op de tarievenpagina.

Welk aard bedrijfsafval kan ik sorteren?

Met containers van ons kun je documenten, ruiten, organisch afval en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook dragen wij voor betrouwbare dossiervernietiging. Wat er dan blijft is restafval. Ook voor dit kun je bij ons aankloppen.

Afval Inzameling met afvalresten containers

In ieder onderneming komt restafval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te gebruiken. Bij ons neem je snel en rap een van de talloze soorten rolcontainers. Wij bezorgen hem kosteloos gedurende een etmaal in geheel Nederland. Je vergoedt alleen voor de verwijdering. Onze lage prijzen zie je direct in het aankoopproces. Nuttig, want dan kun je gelijk bekijken of je nog kunt economiseren met een algemeen afval container. Algemeen afval is wegens zijn milieubelasting een dure afvalstroom. Door afvaltypes afzonderlijk in te zamelen, verklein je de massa algemeen afval.

Hiermee verminder je dus jouw stortingskosten. Heb je verlangen aan iets meer uitleg? Bekijk dan even door. Of bestel direct jouw gemengd afval container.

De juiste container voor gemengd afval

Bij ons vind je tijdloos geschikte ophaalmiddelen voor je algemeen afval. Je kan een plastic container huren, maar ook kiezen voor een stalen rolcontainer. Een stalen rolcontainer is solide en brandwerend, handig als de container op een openbare plaats staat. Je selecteert uit diverse volumematen. De keuze is aan jou, op basis van je verlangen. Ook geef je zelf aan hoe vaak jouw vat(ten) geledigd moeten worden. Een restafvalcontainer wordt zonder kosten bij geplaatst. Je vergoedt alleen voor het ledigen.

Zo wordt gemengd afval behandeld

Al het niet gescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij zamelen het afval in en brengen het naar een verwerker; één van de 12 omvangrijke actuele afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het algemeen afval verbrand voor de opwekking van hernieuwbare energie. Restafval klinkt dan eventueel waardeloos, dat is het dus niet! De afvalsector levert maar liefst 20% van de groene energieproductie.

Na de verbrandingsproces blijft er verbrandingsresten over, ook wel slakken genoemd. Met magnetische apparaten worden de resterende metaalresten er geëxtraheerd die hun route voortzetten naar de metaalrecycling. En zelfs de hoeveelheid die dan overblijft heeft nog een functionele bestemming. Deze gitzwarte korrelige resten worden ingezet voor het verhogen of creëren van verkeerswegen. Jammer genoeg komen er ook verschillende schadelijke materialen vrij tijdens de verbranding die in bepaalde of geringere mate echter in het leefomgeving terecht komen. Om die reden moeten we doorgaan met streven naar zo zo weinig mogelijk afvalverbranding. De Lansink’s Ladder geeft de orde in de afvalverwijdering aan.

Goedkope Afvalcontainer Huren Deventer:

Makkelijk en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een voordelige container start bij ons, het adres voor een gemakkelijke en verantwoorde verwijdering van bedrijfsafval. Wij leveren de kans om tegen de laagste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Dankzij onze handige overzicht ontdek je gemakkelijk de container die je nodig hebt. Bovendien verhuur je via ons heel flexibel.

Onze overeenkomsten zijn immers per maandelijkse periode op te zeggen. Hierdoor zijn wij ook de ideale partner voor tijdelijke projecten. Bijvoorbeeld bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een verhuizing. Wij zorgen voor kosteloze plaatsing van de verlangde goedkope container en arriveren deze volgens een overeengekomen tijdschema ook weer ledigen.

Is de rolcontainer die je van de gemeente hebt gekregen veel te minimaal voor jouw bedrijfsafval? Of niet toereikend voor het afval dat je hebt? Huur er dan gemakkelijk en goedkoop één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Handig in toepassing

Onze containers op wielen zijn handig in gebruik. Je rolt de container gemakkelijk naar de gewenste plek, in óf buiten. Zo wordt het een deel eenvoudiger om al jouw ondernemingsafval op de juiste manier af te verwijderen. Praktisch voor je werknemers, goed voor het milieu én kostenbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van robuust plastic of metaal. De containers dichten goed af waardoor er niet ongedierte bij het afval kan. Tevens kan afvalgeur niet ontsnappen uit de bak.

De kosten van een container op wielen verhuren

De uitgaven van het huren van een container op wielen zijn afhankelijk van het type bak en hoe vaak deze zal worden geledigd. Het plaatsen van de container op wielen is volledig gratis.

Je betaald enkel voor wat je nodig zal hebben
Je bepaalt zelf hoe groot jouw container op wielen moet zijn. Je betaald dus nooit voor een te ruime bak.

Je betaald alleen voor een lediging die echt nodig zal zijn
Het is jammer om te vergoeden voor het ledigen van de container wanneer deze slechts halfgevuld is. Bij onze dienstverlening besluit je zelf de frequentie waarmee de bak zal worden geledigd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen toepasbaar?

Wij bezorgen aan alle midden- en kleinbedrijven in geheel Nederland. Onze minimaalste container is geschikt voor 4 vuilniszakken per weekperiode. En onze grootste rolcontainers bieden zelfs plek voor tweeënveertig vuilniszakken. Hierdoor zijn onze bakken geschikt voor alle types bedrijven in Nederland, van broodbakkerijen tot aan omvangrijke kantoorgebouwen.

Jouw vuilnis op de correcte manier verwerkt

Met onze dienstverlening wordt jouw afval gegarandeerd op de juiste manier afgevoerd en vernietigd. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en tevens essentieel voor jouw bedrijf. Zo dienen vertrouwelijke papieren zorgvuldig worden afgevoerd. Onze afgesloten rolcontainers voor archiefvernietiging worden vertrouwelijk getransporteerd door gecertificeerde bestuurders. Je bent hierdoor absoluut zeker dat vertrouwelijke papieren op de correcte wijze worden vernietigd.

Waarom een container op wielen huren bij onze dienstverlening?

Waarom een container op wielen verhuren bij ons? Omdat wij gespecialiseerd zijn in het verwerken van bedrijfsafval. We bieden een passende uitkomst voor ieder soort afval en voor elk bedrijf. Bovendien werken wij heel flexibel. Als het bijvoorbeeld vereist is om een extra container op wielen te plaatsen, dan verrichten we dat. Ook aanvullende ophaalmomenten zijn niet probleem.

 • Bezorging in 24 u
 • Kosteloos installatie in geheel Nederland
 • Zekerheid op juiste afvalbehandeling
 • Contract maandelijks op te zeggen

Afvalmanagement volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Goedkope Afvalcontainer Huren Deventer

Als het om afvalbeheer in het groter geheel gaat, opereren wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een maatstaf op het terrein van afvalbeheer. De Ladder van Lansink is gevormd uit 6 treden.

Hoger op de orde, hoe ecologischer de afhandeling. Zo pogen wij gezamenlijk met jou de volume afval in jouw gemengd afval container te verlagen, etappe 1. Dit realiseren wij door te raadplegen over sorteren bij de bron. Want puur aparte afvalmaterialen worden zoveel mogelijk hergebruikt, fase 2 en 3. Is hergebruiken geen mogelijkheid? Dan gaat het afval naar een afvalverbrandingsinstallatie, stap 4. Etappe 5 en 6 trachten wij zoveel mogelijk te vermijden, want dit is slecht voor het natuur en draagt bij niet bij aan een gesloten kringloop maatschappij.

Soorten en prijzen zakelijk afval en restafval verwijdering

De inhoudsmaat voor een restafvalcontainer varieerd van tweehonderdveertig liter tot maar liefst 2500 liter en elk daar tussenin. Je mag kiezen voor een voordelige plastic container of een metalen ‘hufterproof’ container. Vind je het ingewikkeld om in te ramen welke omvang het perfect bij je aansluit? Pak dan even verbinding op met één van onze specialisten. Door onze jarenlange ervaring met afvalstromen begrijpen wij exact wat je benodigd hebt. En verlang je een keer een aanvullend legen of regulier een formaat grotere? Dan is dat natuurlijk ook geen kwestie!

De kosten van de containers variëren per afvalstroom, materiaal en literinhoud. Je huurt bij ons altijd tegen de meest voordelige kosten. Restafval is één van de prijzigere afvalcategorieën. Dit ontstaat, zoals we bespraken, door haar milieubelasting. Gelukkig vind je bij ons exact voor wat je te maken hebt. In ons eenvoudige bestelmethode staat helder wat je voor een bepaalde gemengd afval container of een verschillende rolcontainer neerlegt. Wij achten het belangrijk dat dit helder is. Op deze manier ben je later geen voor onaangename ontdekkingen te liggen.

Hoe bewaar je deze afvalstroom zo minder mogelijk?

Goedkope Afvalcontainer Huren Deventer

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de oorsprong. Bij het ogenblik dat deze worden verwijderd dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te efficiënter kunnen grondstoffen hergebruikt worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gedumpt, dan verandert dit afval vanzelf in overig afval. Oók als hier goed recyclebare materialen tussen zitten. Na scheiding is namelijk aanzienlijk minder effectief dan op voorhand verdelen bij de oorsprong. Enkel een klein percentage kunststof en metaal kan er na de verwerking nog worden gefilterd. Het reactie op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit restafval kun je beter verdelen

Recyclebare afvalstromen verzamel je gemakkelijk in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het formaat van jouw overig afval container naar omlaag worden bijgesteld. Gunstig voor je portemonnee, want we vermelden al eerder dat overig afval een kostbare afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: papier, PMD, glas, swill en geheim dossier. Gelijk je opmerkt zijn er dus behoorlijk wat mogelijkheden om jouw aantal restafval te verminderen waardoor er mindere in de overig afval container dient.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Toegestaan:
Brandbare geen herbruikbare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met maten kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Niet Toegestaan:

 • Chemisch afval
 • Asbest bevattend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Stralend afval
 • Elektronisch-afval en wit-en bruin goed
 • Sterk stof bevattend of ruikend afval
 • Banden
 • Dode dieren
 • Geen brandbaar afval zoals steenpuin, zandkorrels en vensterglas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (voormalige) binnenkant niet direct zichtbaar is

Papieren en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en papier afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van document en papier, omdat het erg goed te recyclen is. Er zijn vele varianten kartonafval, denk aan inpakmateriaal, drukwerk, enveloppen, kranten en magazines. Zwaar besmet document kan je liever niet in de papiercontainer werpen. Plaats een afvalcontainer zetten, selecteer uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort altijd netjes gescheiden verzamelen. Je krijgt de keuze tussen een zeer divers assortiment van afvalcontainers tussen 240 en 2400 L.

De juiste container voor Papieren en Dozen

De meest geschikte afvalcontainer voor je papier en papier ontdek je bij ons. We beschikken over een landelijke dekking en je hebt een brede keuze tussen kunststof en metalen afvalcontainers. Een ijzeren container is geschikt wanneer de containers buitenshuis staan, of wanneer vernieling aan de loer staat. Selecteer, naargelang van je behoefte, de meest gepaste grootte. Daarna bepaal je op welke manier vaak je container(s) geledigd moeten worden. Een document en kartoncontainer wordt reeds vanuit €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt document en papier behandeld

Papier kan zelfs 7 keer gerecycled worden. Ook in je beurs scheelt het beduidend als je deze afvalsoort apart verzamelt. Je kunt er op ons aan rekenen dat jouw document- en karton op de meest efficiënte, ecologische en verantwoordelijke manier wordt verwijderd en gebruikt als basis tot nieuw producten. Wil je een afvalcontainer verhuren maar heeft u nog steeds vraagstukken? Raadpleeg de meest gestelde vragen of neem neem contact contact op.

Swill

Swill bestaat van organisch vuilnis, zoals (bereid) keukenvuilnis en voedselresten. Denk hierbij piepers, broden, pasta, dranken, eierschalen, patat, taart, groentes en vruchten en melkproducten. Vooral bij horecagelegenheden ontstaan deze afvalstromen vrij, maar tevens op kantoren kunt je jouw biologisch vuilnis scheiden. Je spaart aanzienlijk op afvalkosten wanneer je het zwaar swillafval niet in je afvalcontainer voor overig afval werpt.

PMD (Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen)

Je ondernemingsafval bestaande waarschijnlijk uit meer recyclebaar vuilnis als je denkt! Onopgemerkt bestaande één omvangrijk gedeelte van ondernemingsafval vaak uit plastic verpakkingen, blikjes en drinkpakken.

Deze afvalstoffen behoren stuk voor stuk bij hetzelfde afvalsoort: Kunststof, Metalen materialen en Drankverpakkingen (PMD).

Door PMD apart uit je overige afvalsoorten in te verzamelen, zitten je containers minder snel vol. Daarnaast is het apart houden van uw vuilnis tevens beter voor het het milieu. PMD mag immers gerecycled zijn. Hierdoor hoeven er geen vers materialen gewonnen te worden om nieuwe producten te produceren, jouw PMD is namelijk één grondstof!

De juiste container voor PMD en Goedkope Afvalcontainer Huren Deventer

{service1)

Bij ontdek je altijd een geschikte rolcontainer voor jouw PMD. Wij bieden diverse kunststof rolcontainers , van 240, 660 en 1100 liter. Vanwege de snelle, gratis bezorging en nationale bereik, heeft je in 24 uren jouw afvalcontainer bij de verlangde locatie geplaatst. Je beslist zelf het gewenste inhoudsmaat en hoe frequent het afvalcontainer geleegd moet te worden. Zo ken je dus zeker dat je je afval altijd kwijt kunt en dat je meewerkt aan een beter omgeving via jouw vuilnis te splitsen. Bestel vlug uw goedkope container(s)!

Zo wordt PMD verwerkt

Via jouw PMD gescheiden in te verzamelen in een PMD afvalcontainer, mag het optimaal hergebruikt zijn. Dit is belangrijk, omdat we belasten het milieu veel minder indien wij afvalstoffen recycleren. Uit je gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld nieuwe omhulsels, kratten en zelfs paaltjes geproduceerd. Met speciale methoden worden de metalen en drankenkartons uit het afval gefilterd om vervolgens hergebruikt te zijn. De overgebleven kunststof wordt daarna op basis van de plasticsoorten verder verdeeld en gemalen tot korrels. Van die korrels kunnen dan nieuwe artikelen zijn geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Plastic verpakkingen
 • Zakjes, zakken, flesjes
 • Boterkuipjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikken
 • Metalen doppen
 • Schroefdeksels
 • Melkpakken
 • Sappakken
 • Drinkpakken
 • Yoghurtverpakkingen

NIET TOEGESTAAN:

 • Schuimplastic Pakketten inclusief aluminiumfolie laag binnenin (bijv. zakken chips, kruidenmixverpakkingen en ook koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (van geneesmiddelen en gomballen) (Stijf) kunststof zoals speeltjes
 • Huishoudelijke artikelen en gebruiksartikelen (bakken, druiprek enzovoort)
 • Boodschappentas tassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfpotten
 • Spuitbussen met chemisch symbool (deodorant, lak enzovoort)
 • Verpakkingen inclusief ofwel yoghurtresten
 • Drankverpakkingen waarin verschillend stof is geplaatst Afzonderlijk karton of ander document
 • Pakket inclusief chemische materialen
 • Glasafval

Hoe veel afval je scheidt, hoe goed dat is ten behoeve van de milieubescherming en je geldbeurs. Glaswerk blijkt 1 uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten welke gemakkelijk om scheiden is. Glasscherven bestaat van flessen, potten en ook scherven. Zonder het te scheiden neemt het glasafval vanwege de ruimte en gewicht heel veel ruimte bij het afval van het bedrijf op. Jij kan dus heel besparen in jouw kosten voor afval. Het glas is bovendien volledig om te hergebruiken. Daarnaast verbruikt het recyclen heel veel kleiner kracht in vergelijking met glaswerk om te maken uit verse grondstoffen.

Komt daar op jouw onderneming veel glas los, bijvoorbeeld in de horeca, dan een container voor glas essentieel. Bezit jij wisselende tijdsperioden qua drukte? ons functioneert met flexibele overeenkomsten omdat jij het aantal containers makkelijk verandert.

De juiste container voor glasafval

Bestel de meest geschikte containers voor het je glasverval op ons. Je heeft de keuze uit selectie uit één container van 240 liter en met 900 liters. Er is reeds een glascontainer vanaf €13 per maand en ook deze worden gratis neergezet. Op basis van de de afval kiest je hoe frequent ons het container komen legen. wij leveren de voordeligste dienstverlening.

Zo wordt het glas bewerkt

Het kost kost heel veel energie voor het glas om te produceren uit nieuwe materialen. Glasafval is daarentegen een goede basis. Er zit meestal circa 50% oudere glas binnen nieuwe glas. Tijdens de verwerken maken we verschil onder blank, bruin, groene en ook bont glazen. Daarnaast worden kurk en ook dekseltjes verwijderd. Door het glas om te hergebruiken, kan er op één veel kleinere warmte glas geproduceeerd gemaakt. Een milieuvriendelijker en duurzaam proces dus. Heeft je vraagstukken? Bekijk dan het frequent gestelde vragen of neem contact .

Wat is mag er bij het de glasafval?

Wel:

Lege glasverval die gefungeerd heeft zoals verpakkingsmateriaal

NIET:

Aardewerk, stenen, porseleinen. Daaronder vallen jenever kruikjes, bordjes, kopjes, keramiek en dergelijke. n Warmtebestendig glas, labo glas, ovenschalen, kookplaten en ook kachelruiten

Koelkast glasplaatje, snijplanken enzovoort. vallen onder glazen oppervlak

Medische of glas uit ziekenhuizen: naaldjes, chemische stoffen, vloeistof etc.

Dossiervernietiging

Je archief moet beschermd en op veilige wijze vernietigd te worden. Dossiervernietiging zou jij daarom beter uitstekend organiseren. De gesloten rolcontainers van onze dienst helpen tijdens een beschermd proces van verzameling en vernietiging van jouw jouw archief. Vertrouwelijk en veilig. Documenten zullen discreet vervoerd. Op deze manier heb je 100% zekerheid dat jouw archief veilig vernietigt is. Na vernietiging worden de restanten gerecycled.

Het begrijpelijk dat je je je dossiers niet in het papierbak wilt gooien. Enkele papieren bevatten geheime gegevens en kunnen kunnen daarom beter vernietigd . Vermoedelijk gebruik je je voor dit doel een papiervernietiger. Het vernietigen van grote aantallen archief is heel tijdrovend en ingewikkeld. Heeft je regelmatig veel afval in de het vorm van geheim papier? Kies dan dan voor het dossiervernietiging van onze dienst U. Je krijgt dan dan een afgesloten rolcontainer.

Deze container heeft één gleuf waar het papier exact doorheen past. Wanneer het papieren al in het bak zitten, krijgt zij nog in . Onze chauffeur komt eenmaal de tijd langs voor de bak te ledigen en de documenten ter plekke vernielen in onze truck. Eveneens dit werkt middels een afgesloten mechanisme waarin het container via het vrachtwagen zelf wordt opgeheven en geopend. Het inhoud wordt vervolgens direct vernielt.

De geschikte bak voor het archiefvernietiging Voor het dossiervernietiging stop je je vertrouwelijke papieren veilig in het gesloten rolcontainers van onze dienst. Door het klepje in het deksel kan je de documenten in het bak werpen. Je heeft de keuze van verschillende capaciteiten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd op jouw behoefte kies je de gewenst frequentie van lediging. Omdat je dossier geen op vervoer is, loopt jij niet gevaar dat er iets met jouw vertrouwelijke documenten gebeurt. Jij kan voor je dossiervernietiging reeds een bak verhuren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt archiefvernietiging

De inzameling van jouw dossier verloopt veilig en secuur dankzij een gesloten rolcontainer en onze gecertificeerde chauffeurs. Document is zeer te recyclen en kan meerdere keren opnieuw worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het document verwijderd en met water vermengd tot pulp. Bij ons weet jij zeker dat je dossier op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoordelijke wijze worden verzameld en vernietigd.