Gevaarlijk Afval ➡️ 14 MAKKELIJKE TIPS

Gauw en goedkoop van je Afval af

{service1)

Hoe prima je je afvalstoffen ook sorteert, er zal steeds overblijvend afval blijven bestaan. Probeer dit afvalstroom zo beperkt mogelijk te behouden en je zult merken dat deze financieel gunstig is. Door vuil zo mogelijk eventueel te scheiden, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, glas, en voedselafval, blijft er dus minimaal toevallig overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Gevaarlijk Afval

Kies van de grootste aanbod afvalcontainers en bestel de de beste meest geschikte rolcontainer geschikt voor je overblijvend afval. In de afvalcontainer werp je al het de niet te recyclen vuil welke je geen meer kan verdelen. Karton/karton, swill, en ruiten thuishoren geen in de afvalcontainer. Tevens omtrent PMD scheiden hebben we het geschikte afvalcontainer.

Wat is Bedrijfsafval?

Ondernemingsafval is de algemene benaming betreffende elke afvalstromingen welke in firma’s ontstaan. Die stromen kunnen meestal afzonderlijk opgehaald worden. Het is goed voor het milieu en de portemonnee.

Wat mag wel er in de zakelijk afval?

Hoezo prima je je afvalstoffen eveneens verdeelt, er zal er telkens overblijvend afval blijven zijn. Tracht dit stroom van afval zo klein toevallig te bewaren en je zult zien dat het economisch voordelig is. Via vuil zo zoveel toevallig te scheiden, waaronder karton/karton, PMD, vensterglas, en keukenafval, overblijft er dus zo weinig mogelijk restvuil over. Binnen de rest restafvalcontainer gooi je je al het niet te recyclen afval welke je geen verder kan scheiden. Karton/karton, voedselafval, PMD en glas passen niet in het restafvalcontainer.

Is het scheiden sorteren van ondernemingsafval verplicht?

Je bent verplicht afvalstromingen zoveel eventueel te verdelen. In de Landelijk Afvalbeheersing (LAP3) staat het bedoeling beschreven producten opnieuw te aanwenden waar dat het kan.

Wat kost een container een container afvalcontainer voor bedrijfsafval?

De tarieven voor prijzen voor rolcontainers afhankelijk afhankelijk van de de afvalstroom afvalstroom, de afmeting van container en hoevaak hoe vaak de de container afvalcontainer geleegd dient worden. Je ontdekt ieder tarieven op tarievenpagina.

Welk soort bedrijfsafval kan ik opsplitsen?

Met bakken van ons kun je papier, vensters, swill en PMD scheiden. Ook zorgen voor wij voor betrouwbare dossiervernietiging. Wat er dan blijft is restafval. Ook voor dit kun je bij ons aansluiten.

Afvalinzameling met restafval containers

In elke organisatie komt gemengd afval vrij. Je ontrukt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te bestellen. Bij ons bestel je gemakkelijk en rap een van de vele typen afvalcontainers. Wij bezorgen hem kosteloos gedurende een etmaal in volledig Nederland. Je vergoedt alleen voor de leegmaken. Onze scherpe prijzen zie je gelijk tijdens het bestelproces. Nuttig, want dan kun je gelijk bekijken of je nog kunt besparen met een restafval container. Algemeen afval is door zijn milieubelasting een dure afvalstroom. Door afvaltypes gescheiden in te verzamelen, verklein je de aantal restafval.

Hiermee verlaag je dus jouw afvalkosten. Heb je behoefte aan iets aanvullende uitleg? Doorlees dan even verder. Of koop direct jouw gemengd afval container.

De geschikte container voor gemengd afval

Bij ons vind je altijd passende verzamelmiddelen voor je algemeen afval. Je kan een synthetische container huren, maar ook kiezen voor een metalen afvalcontainer. Een stalen afvalcontainer is hufterproof en brandwerend, handig als de container op een algemene plaats staat. Je gaat uit diverse volumematen. De keuze is aan jou, gebaseerd van je verlangen. Ook laat je zelf aan hoe vaak jouw bak(ken) geleegd moeten geraken. Een gemengd afval container wordt zonder kosten bij uitgezet. Je betaald alleen voor het leegmaken.

Zo wordt gemengd afval geprocessd

Al het ongescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij halen het afval in en transporteren het naar een afvalverwerker; één van de 12 omvangrijke moderne afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het restafval verbrand voor de generatie van hernieuwbare stroom. Gemengd afval klinkt dan eventueel zonder waarde, dat is het dus niet! De afvalindustrie produceert maar zowaar twintig procent van de groene stroomopwekking.

Na de verbranding blijft er bodemas over, ook wel resten genoemd. Met magneten worden de resterende metaalresten er verwijderd die hun weg voortzetten naar de metaalverwerking. En zelfs de massa die dan overblijft heeft nog een functionele bestemming. Deze gitzwarte korrelige assen worden toegepast voor het ophogen of aanleggen van verkeerswegen. Spijtig genoeg komen er ook diverse schadelijke stoffen uit tijdens de verbrandingsproces die in meer of mindere mate desondanks in het natuur belanden. Daarom moeten we doorgaan met streven naar zo minimaal afvalverbranding. De Ladder van Lansink geeft de rangorde in de afvalverwijdering aan.

Gevaarlijk Afval:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer verhuren

{service1)

Het verhuren van een voordelige container start bij ons bedrijf, hét adres voor een eenvoudige en verantwoorde afvoer van bedrijfsafval. Wij bieden de mogelijkheid om tegen de scherpste prijzen rolcontainers te bestellen. Door onze handige overzicht vind je snel de container die je nodig zal hebben. Bovendien huur je via ons heel flexibel.

Onze contracten zijn namelijk per maand op te beëindigen. Hierdoor zijn wij ook de ideale partner voor tijdelijke projecten. Bijv. bij een verbouwing binnen je onderneming, of bij een verhuizing. We zorgen voor kosteloze installatie van de gewenste voordelige container en komen deze volgens een overeengekomen tijdschema ook weer ledigen.

Is de rolcontainer die je van de gemeente hebt ontvangen verre te minimaal voor jouw bedrijfsafval? Of niet geschikt voor het afval dat je bezit? Húúr er dan gemakkelijk en voordelig één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Praktisch in gebruik

Onze rolcontainers zijn praktisch in gebruik. Je rolt de container eenvoudig naar de verlangde plaats, binnen óf buitenshuis. Zo wordt het een deel eenvoudiger om al jouw bedrijfsafval op de correcte manier af te voeren. Praktisch voor je personeel, goed voor het leefmilieu én kostenbesparend.

Onze containers op wielen zijn gefabriceerd van robuust kunststof of metaal. De containers sluiten goed af waardoor er geen ongedierte bij het vuilnis kunnen. Tevens kan afvalgeur geen ontkomen uit de container.

De kosten van een container op wielen verhuren

De uitgaven van het huren van een container op wielen zijn afhankelijk van het soort bak en hoe vaak deze zal worden geledigd. Het installeren van de rolcontainer is geheel gratis.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt
Je bepaalt zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald dus nooit voor een te grote container.

Je betaald enkel voor een leging die echt nodig zal zijn
Het is zonde om te vergoeden voor het ledigen van de bak wanneer dit maar halfvol is. Bij onze dienstverlening bepaal je zelf de frequentie waarmee de container wordt geledigd.

Voor welke bedrijven zijn onze rolcontainers geschikt?

Wij bezorgen aan alle kleine en middelgrote bedrijven in geheel Nederland. Onze minimaalste container is geschikt voor 4 vuilniszakken per week. En onze maximale containers op wielen verschaffen maar liefst plek voor tweeënveertig afvalzakken. Hierdoor zijn onze bakken geschikt voor alle soorten bedrijven in Nederland, van bakkerijen tot aan omvangrijke kantoren.

Jouw afval op de correcte manier afgevoerd

Bij ons wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de juiste wijze afgevoerd en vernietigd. Dat is goed voor het leefmilieu en tevens essentieel voor jouw bedrijf. Zo moeten vertrouwelijke documenten veilig worden verwijderd. Onze afgesloten rolcontainers voor dossiervernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gecertificeerde chauffeurs. Je bent daardoor absoluut verzekerd dat vertrouwelijke papieren op de juiste wijze worden vernietigd.

Redenen een container op wielen verhuren bij ons?

Waarom een rolcontainer verhuren via ons? Aangezien we bekwaam zijn in het verwerken van bedrijfsafval. We leveren een geschikte uitkomst voor ieder soort vuilnis en voor elk bedrijf. Bovendien werken wij heel soepel. Als het bijv. nodig is om een extra container op wielen te plaatsen, dan verrichten wij dat. Tevens aanvullende ophalingstijden zijn geen issue.

 • Bezorging in 24 u
 • Gratis installatie in heel Nederland
 • Garantie op correcte afvalbehandeling
 • Overeenkomst maandelijks opzegbaar

Afvalbeheer volgens de Ladder van Lansink Gevaarlijk Afval

Als het om afvalverwijdering in het geheel gaat, werken wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een norm op het vlak van afvalmanagement. De Afvalhiërarchie van Lansink is opgebouwd uit zes treden.

Hoger op de orde, des te ecologischer de afhandeling. Zo trachten wij samen met jou de hoeveelheid vuilnis in jouw algemeen afval container te verminderen, fase 1. Dit realiseren wij door te aanbevelen over verdelen bij de afkomst. Want ongemengd afzonderlijke afvalstromen worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt, etappe 2 en 3. Is recyclen geen mogelijkheid? Dan gaat het afval naar een afvalverwerkingseenheid, stap 4. Fase 5 en 6 proberen wij zo veel als mogelijk te vermijden, want dit is ongunstig voor het natuur en draagt niet bij aan een gesloten kringloop systeem.

Categorieën en kosten zakelijk afval en gemengd afval beheer

De capaciteit voor een restafvalcontainer varieerd van 240 liter tot maar liefst 2500 liter en alles daar tussendoor. Je kunt selecteren voor een betaalbare synthetisch container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Zoek je het ingewikkeld om in te schatten welke grootte het perfect bij je aansluit? Haal dan even verbinding op met een van onze experts. Door onze vele jaren deskundigheid met afvalstromen kennen wij precies wat je nodig hebt. En wil je één keer een aanvullend lediging of gewoonlijk een maatje groter? Dan is dit uiteraard ook geen kwestie!

De kosten van de bakken variëren per afvalstroom, grondstof en capaciteit. Je least bij ons telkens tegen de scherpste prijzen. Algemeen afval is één van de prijzigere afvalcategorieën. Dit ontstaat, zoals we bedoelden, door haar milieu-impact. Gelukkigerwijs zie je bij ons juist voor wat je aan toe bent. In ons eenvoudige bestelsysteem staat vermeld duidelijk wat je voor een bepaalde algemeen afval container of een bepaalde verschillende bak aftikt. Wij vinden het essentieel dat deze informatie transparant is. Op deze manier ben je later nooit voor vervelende ontdekkingen te staan.

Hoe hou je deze soort afvalstroom zo gering mogelijk?

Gevaarlijk Afval

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de oorsprong. Bij het moment dat deze worden verwijderd dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te beter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de restafval container wordt gegooid, dan verandert dit afval vanzelf in restafval. Oók als hier prima recyclebare grondstoffen tussen zitten. Na verdeling is namelijk aanzienlijk minder efficiënt dan op voorhand verdelen bij de oorsprong. Slechts een gering percentage plastic en metaalmateriaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de kwestie ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter scheiden

Recyclebare afvalstromen zamel je gemakkelijk in met aparte rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar beneden worden bijgesteld. Goed voor je beurs, want we schreven al eerder dat restafval een dure afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: papier, PMD, vensterglas, keukenafval en vertrouwelijk dossier. Zoals je ziet zijn er daarom flink wat opties om jouw aantal overig afval te verkleinen waardoor er mindere in de overig afval container dient.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Wel:
Brandbare geen recyclebare afvalstoffen afkomstig van bedrijven, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Nee:

 • Chemisch afval
 • Asbest bevattend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Radioactief afval
 • Elektronisch-afval en wit-en bruin goed
 • Hevig stof bevattend of geurend afval
 • Banden
 • Kadavers
 • Geen brandbaar afval zoals steenpuin, zand en vensterglas
 • Groot afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Smeulende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (vroegere) inhoud niet rechtstreeks zichtbaar is

Papier en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en karton apart inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het opsplitsen van papier en papier, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn tientallen varianten papierafval, bijvoorbeeld aan inpakmateriaal, printwerk, enveloppen, dagbladen en tijdschriften. Zwaar vervuild document kan je liever niet in de papiercontainer gooien. Plaats een rolcontainer plaatsen, kies je leegmaakfrequentie en je kan deze afvalstroom altijd netjes gescheiden verzamelen. Je krijgt de keuze tussen een heel uitgebreid aanbod met afvalcontainers tussen 240 tot 2400 liter.

De correcte container voor Papieren en Verpakkingen

De meest geschikte rolcontainer voor je papier en papier ontdek je op ons. We hebben een landelijke bereik en je hebt een brede keuze tussen kunststof en ijzeren afvalcontainers. Een ijzeren afvalcontainer is gepast als de containers buitenshuis staan, of vandalisme aan de loer staat. Kies, afhankelijk van je nood, de meest geschikte geschikte
inhoudsmaat. Vervolgens bepaal je op welke manier vaak je container(s) geledigd dienen te worden. Een document en papiercontainer wordt al vanuit €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt document en papier behandeld

Papier kan wel 7 keer gerecycled worden. Tevens in jouw portemonnee bespaart het aanzienlijk als je deze afvalsoort gescheiden inzamelt. Je mag er op ons aan rekenen dat je document- en karton op de meest doelmatige, ecologische en verantwoordelijke manier wordt afgevoerd en gebruikt voor basis tot nieuw artikelen. Wil je je een afvalcontainer verhuren maar heb u nog vragen? Raadpleeg de veelgestelde vraagstukken of neem contact contact.

Swill

Swill bestaande van organisch vuilnis, zoals (gekookt) keukenafval en voedselresten. Denk hierbij hierbij piepers, brood, deegwaren, drankjes, eierschalen, frites, taart, groentes en fruit en melkproducten. Vooral bij horecazaken komen deze soorten afvalsoorten vrij, echter ook op kantoor mag je jouw organisch afval apart houden. Je spaart aanzienlijk aan afvalverwijderingskosten als je het zwaardere swillafval niet in je afvalcontainer voor restafval gooit.

PMD (Plastic, Metalen en Drankenkartons)

Je ondernemingsafval bestaande waarschijnlijk van extra recyclebaar afval als je denkt! Ongemerkt bestaat een groot gedeelte van bedrijfsafval vaak van plastic verpakkingsmaterialen, blikken en drankverpakkingen.

Dit soort afvalstoffen behoren stuk voor stuk bij dezelfde afvalstroom: Plastic, Metalen en Drankenkartons (PMD).

Via PMD apart van je overige afvalsoorten in verzamelen, geraken je afvalcontainers minder vlug gevuld. Daarnaast ligt het apart houden van uw afval tevens beter voor het het milieu. PMD mag namelijk gerecycled worden. Daardoor hoeven er geen nieuwe materialen gewonnen te worden om nieuwe producten te maken, je PMD wordt namelijk een grondstof!

De geschikte container voor het PMD en Gevaarlijk Afval

{service1)

Bij ons ontdek je altijd een geschikte rolcontainer voor het je PMD. We bieden diverse plastic rolcontainers aan, van 240, 660 en 1100 liter. Vanwege onze snelle, kosteloze bezorging en nationale dekking, heb je in 24 uur je afvalcontainer bij het gewenste locatie staan. Je bepaalt zelfstandig de gewenste inhoudsmaat en hoe frequent het afvalcontainer geledigd moet te zijn. Op deze manier weet je dus vast waar je jouw vuilnis altijd weg kan en waar je meewerkt voor een verbeterde omgeving via je vuilnis te scheiden. Bestel vlug je voordelige afvalcontainer(s)!

Op deze manier geraakt PMD verwerkt

Door je PMD gescheiden in te verzamelen binnen een PMD container, kan het optimaal hergebruikt zijn. Dat is essentieel, omdat we belasten het omgeving minder indien wij afvalstoffen recycleren. Van jouw hergebruikte PMD worden bijvoorbeeld nieuwe omhulsels, bakken en zelfs paaltjes gemaakt. Met bijzondere technieken worden de metalen en drankenkartons uit het afval gefilterd om daarna hergebruikt te zijn. Het overgebleven kunststof wordt daarna op grond van de kunststofsoorten verder verdeeld en gemalen tot korrels. Uit deze korrels kunnen dan nieuwe producten worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Plastic omhulsels
 • Zakjes, tassen, flesjes
 • Boterkuipjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikjes
 • Metale dopjes
 • Schroefdeksels
 • Melkpakken
 • Sappakken
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtpakken

NIET:

 • Polystyreenschuim Verpakkingen inclusief aluminiumfolie laagje binnenin (bijvoorbeeld zakken chips, kruidenverpakkingen en ook koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (van geneesmiddelen en gomballen) (Stevig) plastic zoals speelgoed
 • Huisraad en ook gebruiksartikelen (emmers, aftaprek enzovoort)
 • Boodschappentas tassen
 • Boerenplastic
 • Verfemmers
 • Spuitbussen met chemische symbool (deodorant, lak enzovoort)
 • Pakketten met vla- of yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waar verschillend stof is gestopt Los karton ofwel verschillend papier
 • Pakket inclusief gevaarlijke stoffen
 • Glasscherven

Hoe meer vuilnis jezelf sorteert, des te goed dat is voor de milieubescherming en je portemonnee. Glaswerk is één van de vele {afvalstromen|afvalsoorten welke gemakkelijk te scheiden is. Glasafval bestaat uit flessen, potjes en glasscherven. Zonder te splitsen pakt het glasafval door het ruimte en ook massa veel ruimte bij de afval van het bedrijf in. Jij kan daarom flink uit besparen in je kosten voor afval. Het is tevens volledig te hergebruiken. Ook kost het recyclen veel minder kracht dan glaswerk om te produceren van verse materialen.

Komt daar op je onderneming veel glas vrij, bijvoorbeeld bij de sector van de horeca, dan één container voor glas essentieel. Bezit jij wisselende periodes met betrekking tot drukte? wij werkt samen met aanpasbare overeenkomsten waardoor jij het nummer containers makkelijk aanpast.

Het juiste bak voor glasafval

Bestel de meest geschikte bakken voor het je glasafval op onze dienst. Je hebt de keuze uit selectie van een container met 240 liters en ook van 900 liter. Er reeds een container voor glas startend bij €13 per maandelijkse periode en deze wordt gratis neergezet. Afhankelijk van de de glasafval kiest jij op welke manier frequent ons het bak zullen komen legen. wij biedt het meest voordelige service.

Zo worden glas bewerkt

Het kost veel kracht voor het het glas om te produceren van verse materialen. Glasafval is echter een goede grondslag. Er zit meestal ongeveer 50% oudere glazen binnen nieuw glas. Tijdens het verwerken doen wij verschil onder wit, bruine, groene en bont glazen. Ook zijn kurk en ook dekseltjes verwijderd. Via het glas om te recyclen, kunnen er zijn op een heel veel lagere warmte glazen geproduceeerd worden. Een milieuvriendelijker en ook verantwoord proces dus. Heb je vraagstukken? Bekijk de frequent gestelde vragen of contact .

Wat is mag wel er bij het glasverval?

Wel:

Leeg glasafval dat gefungeerd heeft zoals verpakking

Niet toegestaan:

Aardewerk, steen, porselein. Daaronder vallend jenever kruikjes, bordjes, kopjes, keramiek en dergelijke. Hittebestendig glazen, laboratorium glas, ovenschalen, kookplaten en kachelruitjes

Koelkast glasplaatje, snijplank enzovoort. vallend binnen vlakglas

Medisch- of ziekenhuisglas: naaldjes, chemische stoffen, vloeistof etc.

Dossiervernietiging

Je archief dienen beschermd en ook op een veilige manier vernietigt te worden. Dossiervernietiging zou je daarom beter goed organiseren. De gesloten rolcontainers van ons onze dienst ondersteunen bij een veilig proces voor inzameling en vernietiging van jouw jouw archief. Discreet en ook beschermd. Documenten worden vertrouwelijk getransporteerd. Zo heeft je 100% zekerheid dat je jouw dossiers veilig vernietigd zijn. Na vernieling worden de restproducten hergebruikt.

Het is te begrijpen dat je jij je dossiers niet in de de papierbak wil gooien. Sommige documenten bezitten geheime informatie en kunnen dus best vernielt worden. Vermoedelijk gebruik je hiervoor een versnippermachine. Het versnipperen van hoge hoeveelheden archief is zeer tijdrovend en omslachtig. Heb je regelmatig veel afval in het gedaante van geheim papier? Kies dan voor archiefvernietiging van ons . U krijgt dan een afgesloten container op wielen.

Deze container bevat een spleet waarin het papier precies erin . Wanneer het papieren eenmaal binnen het container zijn, krijgt niemand ze meer in handen. Onze bestuurder komt eens in de tijdstip langs voor het container te ledigen en de documenten ter plaats te vernielen in onze truck. Eveneens dit functioneert door middel van een gesloten systeem waarbij het bak door de vrachtwagen zelf wordt opgeheven en geopend. De content zal daarna direct vernietigd.

De juiste container voor het dossiervernietiging Voor het dossiervernietiging stop jij jouw geheime documenten veilig in de gesloten containers op wielen van ons. Door de klep in het deksel kun je de papieren in de container werpen. Je heeft de keuze uit verschillende capaciteiten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd op je behoefte kies je de gewenste ledigingsfrequentie. Doordat jouw archief geen op het vervoer is, loopt je geen risico dat er iets met jouw geheime documenten gebeurt. Jij kan voor je dossiervernietiging al een bak huren vanaf €19 per maand.

Op deze manier functioneert dossiervernietiging

De verzameling van je archief verloopt veilig en nauwkeurig dankzij één afgesloten container op wielen en onze gekwalificeerde chauffeurs. Papier is zeer te recyclen en kan meerdere malen opnieuw worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt uit het papier gehaald en met water gemengd tot pulp. Met onze dienst weet jij zeker dat jouw dossier op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoordelijke manier wordt verzameld en verwoest.