Area Emmen Afvalkalender 2022 🔴 15 OPMERKELIJKE TRUCS

Vlug en goedkoop van je Vuil af

{service1)

Hoe goed je je vuil ook sorteert, er zal steeds restvuil blijven bestaan. Poog dit afvalstroom heel klein toevallig te bewaren en je zult merken dat dit financieel gunstig is. Door afval dus veel mogelijk te verdelen, waaronder documenten/karton, PMD, glas, en voedselafval, overblijft er zo zo weinig mogelijk overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Area Emmen Afvalkalender 2022

Selecteer van de ruimste gamma afvalcontainers en bestel het ideale container voor je overblijvend afval. In de de rest afvalcontainer werp je al de onrecyclebare afval die je geen verder kan scheiden. Karton/karton, voedselafval, en glas horen geen binnen de afvalcontainer. Ook betreffende PMD verdelen bezitten ons de juiste container.

Wat is Zakelijk afval?

Zakelijk afval is de naam voor ieder afvalstromen welke bij bedrijven voortkomen. Die stromen kunnen vaak gescheiden ingezameld worden. Dit is beter betreffende het milieu en de portemonnee.

Wat mag wel er in de bedrijfsafval?

Op welke manier prima je je afval ook verdeelt, er zal er steeds overblijvend afval voortdurend voorkomen. Poog het afvalstroom heel klein toevallig te behouden en je zal opmerken dat dit geldelijk gunstig is. Via afval heel zoveel mogelijk te scheiden, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, glas, en swill, blijft er heel min mogelijk restvuil over. In de de afvalcontainer gooi je je reeds het niet-recyclebare afvalstoffen welke je niet verder kan verdelen. Karton/karton, swill, PMD en vensterglas horen niet thuis in de afvalcontainer.

Is scheiden scheiden van ondernemingsafval gedwongen?

Je bent noodzakelijk afvalstromen mogelijk toevallig te sorteren. In de het landelijk Landelijk Afvalbeheer (LAP3) staat het doel doel vermeld goederen nogmaals te gebruiken waar dat kan.

Wat kost een container een container afvalcontainer voor bedrijfsafval?

De tarieven voor afvalcontainers zijn hangt af van de afvalstroom, de grootte omvang van de rolcontainer en hoevaak hoe vaak de container geledigd afvalcontainer ontleegd dient zijn. U vindt alle tarieven op tarievenpagina.

Welk soort afval kan ik opsplitsen?

Met containers van ons kun je papier, vensters, organisch afval en PMD scheiden. Ook zorgen wij voor degelijke bestandvernietiging. Wat er dan overblijft is algemeen afval. Ook hiervoor kun je bij ons aansluiten.

Afvalinzameling met afvalresten containers

In iedere organisatie komt algemeen afval vrij. Je ontsnapt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te gebruiken. Bij ons koop je gemakkelijk en vlug een van de vele soorten vuilcontainers. Wij brengen hem gratis binnen een dag in volledig Nederland. Je betaalt alleen voor de lediging. Onze scherpe kosten zie je direct in het aankoopproces. Handig, want dan kun je meteen zien of je nog kunt economiseren met een restafval container. Algemeen afval is vanwege zijn milieubelasting een dure afvalstroom. Door afvalsoorten gescheiden in te ophalen, verklein je de hoeveelheid algemeen afval.

Hiermee verlaag je dus jouw afvaluitgaven. Heb je verlangen aan iets meer uitleg? Lees dan even voort. Of neem direct jouw restafval container.

De juiste container voor gemengd afval

Bij ons vind je altijd passende ophaalmiddelen voor je algemeen afval. Je kan een plastic container bestellen, maar ook kiezen voor een stalen vuilcontainer. Een stalen afvalcontainer is hufterproof en brandwerend, praktisch als de bak op een openbare plek staat. Je kiest uit meerdere groottes. De beslissing is aan jou, op basis van je behoefte. Ook meld je zelf aan hoe vaak jouw container(s) geleegd moeten worden. Een gemengd afval container wordt gratis bij geplaatst. Je betaald alleen voor het verwijderen.

Zo wordt gemengd afval behandeld

Al het niet gescheiden afval en het niet-verwerkbaar afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij verzamelen het afval in en transporteren het naar een verwerkingsbedrijf; één van de twaalf ruime actuele afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het restafval verbrandt voor de opwekking van duurzame energie. Algemeen afval lijkt dan eventueel nutteloos, dat is het dus niet! De afvalsector produceert maar liefst twintig procent van de groene energieopwekking.

Na de verbranding blijft er verbrandingsresten over, ook wel resten genoemd. Met magnetische krachten worden de laatste metalen er uitgehaald die hun pad voortzetten naar de metaalrecycling. En zelfs de massa die dan overblijft heeft nog een functionele toepassing. Deze donkere korrelige resten worden gebruikt voor het ophogen of creëren van verkeerswegen. Spijtig genoeg komen er ook verschillende gevaarlijke stoffen uit gedurende de verbranden die in minstens of mindere mate toch in het natuur belanden. Om die reden moeten we volhouden met streven naar zo minimaal verbranding. De Lansink’s Ladder geeft de rangorde in de afvalbeheer aan.

Area Emmen Afvalkalender 2022:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer huren

{service1)

Het verhuren van een goedkope container begint bij ons bedrijf, hét locatie voor een gemakkelijke en verantwoorde verwijdering van bedrijfsafval. We bieden de mogelijkheid om tegen de laagste prijzen rolcontainers te bestellen. Door ons handige overzicht ontdek je snel de container die je vereist hebt. Daarnaast verhuur je via onze dienstverlening heel soepel.

Onze contracten zijn namelijk per maand op te zeggen. Daardoor zijn we ook de perfecte partner voor voorlopige werkzaamheden. Bijv. bij een verbouwing binnen je bedrijf, of bij een verhuizing. We zorgen voor kosteloze installatie van de gewenste voordelige container en arriveren deze conform een afgesproken schema ook weer legen.

Is de rolcontainer die je van de gemeente hebt ontvangen veel te minimaal voor jouw bedrijfsafval? Of niet toereikend voor het vuilnis dat je bezit? Huur er dan gemakkelijk en goedkoop één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Praktisch in toepassing

Onze containers op wielen zijn handig in gebruik. Je rolt de bak eenvoudig naar de verlangde plek, in óf buiten. Zo ontstaat het een deel makkelijker om al jouw ondernemingsafval op de juiste manier af te voeren. Handig voor je werknemers, goed voor het milieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van robuust plastic of metaal. De bakken dichten goed af waardoor er geen ongedierte bij het afval kan. Tevens kan afvalgeur geen ontsnappen uit de bak.

De prijzen van een container op wielen verhuren

De kosten van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het type container en de frequentie waarmee dit zal worden geledigd. Het installeren van de container op wielen is volledig kosteloos.

Je betaald enkel voor wat je nodig hebt zal hebben
Je bepaalt zelf hoe groot jouw container op wielen moet zijn. Je betaalt dus nimmer voor een té ruime container.

Je betaald alleen voor een leging die echt nodig hebt zal zijn
Het is jammer om te betalen voor het ledigen van de bak als dit maar halfgevuld is. Bij ons bepaal je zelf de frequentie waarmee de bak wordt geleegd.

Voor welke ondernemingen zijn onze containers op wielen toepasbaar?

We leveren aan alle midden- en kleinbedrijven in geheel ons land. Onze minimaalste container is toepasbaar voor vier afvalzakken per week. En onze maximale rolcontainers bieden maar liefst ruimte voor 42 vuilniszakken. Daardoor zijn onze bakken geschikt voor alle soorten bedrijven in Nederland, van broodbakkerijen tot aan omvangrijke kantoorgebouwen.

Jouw afval op de juiste manier afgevoerd

Met ons wordt jouw vuilnis verzekerd op de correcte manier verwerkt en vernietigd. Dat is belangrijk voor het milieu en tevens essentieel voor jouw onderneming. Zo dienen vertrouwelijke papieren veilig worden verwijderd. Onze gesloten rolcontainers voor archiefvernietiging worden discreet getransporteerd door gekwalificeerde chauffeurs. Je bent daardoor volkomen verzekerd dat geheime papieren op de juiste wijze worden vernietigd.

Waarom een container op wielen huren via onze dienstverlening?

Redenen een container op wielen verhuren via onze dienstverlening? Aangezien wij gespecialiseerd zijn in het afvoeren van bedrijfsafval. We bieden een passende oplossing voor ieder soort afval en voor ieder bedrijf. Daarnaast functioneren wij heel flexibel. Als het bijvoorbeeld vereist is om een aanvullende rolcontainer te installeren, dan verrichten wij dat. Tevens aanvullende ophaalmomenten zijn niet probleem.

 • Levering binnen 24 u
 • Kosteloos plaatsing in heel Nederland
 • Zekerheid op juiste afvalverwerking
 • Contract per maand op te zeggen

Afvalmanagement volgens de Ladder van Lansink Area Emmen Afvalkalender 2022

Als het om afvalbeheer in het algemeen gaat, werken wij volgens de Ladder van Lansink. Dit is een norm op het gebied van afvalbeheer. De Ladder van Lansink is gevormd uit zes stappen.

Hoe hoger op de orde, hoe ecologischer de behandeling. Zo pogen wij in samenwerking met jou de volume afval in jouw restafvalcontainer te verlagen, etappe 1. Dit doen wij door te aanbevelen over verdelen bij de oorsprong. Want ongemengd aparte afvalstromen worden zoveel als kan opnieuw gebruikt, fase 2 en 3. Is hergebruiken geen optie? Dan gaat het rommel naar een afvalverwerkingseenheid, etappe 4. Fase 5 en 6 proberen wij zoveel mogelijk te ontlopen, want dit is slecht voor het milieu en draagt bij niet bij aan een kringloop systeem.

Categorieën en kosten bedrijfsafval en algemeen afval verwijdering

De volume voor een gemengd afval container varieerd van 240 liter tot maar liefst 2500 liter en elk daar tussendoor. Je kunt opteren voor een betaalbare plastic container of een metalen ‘hufterproof’ container. Zoek je het moeilijk om bij te bepalen wat omvang het goed bij je aansluit? Haal dan snel contact op met één van onze deskundigen. Door onze jarenlange kennis met afvalstromen weten wij precies wat je benodigd hebt. En wens je één keer een aanvullend lediging of regulier een grootte groter? Dan is deze vanzelfsprekend ook geen probleem!

De kosten van de containers verschillen per afvalcategorie, materiaal en capaciteit. Je verhuurt bij ons telkens tegen de scherpste tarieven. Algemeen afval is een van de duurdere afvalcategorieën. Dit komt, zoals we noemden, door haar milieubelasting. Gelukkigerwijs vind je bij ons juist waar je aan toe. In ons simpele bestelsysteem staat overtuigend wat je voor een restafvalcontainer of een verschillende container betaalt. Wij achten het essentieel dat dit transparant is. Op deze manier ben je achteraf nooit voor onaangename ontdekkingen te staan.

Hoe hou je dit type afvalstroom zo klein mogelijk?

Area Emmen Afvalkalender 2022

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de oorsprong. Bij het moment dat deze worden afgedankt dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te beter kunnen materialen gerecycled worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de restafval container wordt gedumpt, dan transformeert dit afval vanzelf in restafval. Ook als hier prima herbruikbare grondstoffen tussen bevinden. Na scheiding is namelijk veel minder efficiënt dan vooraf scheiden bij de bron. Enkel een klein percentage plastic en metaal kan er na de verwerking nog worden gefilterd. Het antwoord op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter scheiden

Hergebruikbare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar beneden worden aangepast. Gunstig voor je portemonnee, omdat we schreven al eerder dat overig afval een kostbare afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: karton, PMD, vensterglas, swill en geheim archief. Gelijk je opmerkt zijn er dus flink wat mogelijkheden om jouw aantal overig afval te verminderen waardoor er mindere in de overig afval container hoeft.

Wat mag bij het overig afval?

Ja:
Ontvlambare geen herbruikbare afvalstoffen komend van ondernemingen, met maten kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Niet:

 • Scheikundig afval
 • Asbesthoudend afval
 • Explosieven
 • Ziekenhuisafval
 • Stralend afval
 • Elektronisch-afval en en bruingoed
 • Hevig stof bevattend of geurend afval
 • Banden
 • Kadavers
 • Geen brandbaar afval zoals steenpuin, zandkorrels en vensterglas
 • Grof afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Smeulende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (voormalige) inhoud niet direct zichtbaar is

Papieren en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en karton afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van papier en papier, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn tientallen typen papierafval, bijvoorbeeld aan inpakmateriaal, drukwerk, enveloppen, kranten en tijdschriften. Zwaar besmet papier kan je liever niet in de papierbak werpen. Laat een rolcontainer plaatsen, kies je ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort steeds ordelijk afzonderlijk verzamelen. Je hebt de keuze uit een erg gevarieerd assortiment van containers van 240 tot 2400 L.

De juiste container voor Papier en Dozen

De meest geschikte gepaste rolcontainer voor je document en papier vind je op ons. We hebben een nationale dekking en je krijgt een ruime keuze tussen kunststof en ijzeren afvalcontainers. Een ijzeren afvalcontainer is geschikt wanneer de afvalcontainers buiten staan, of vandalisme op de horizon ligt. Selecteer, afhankelijk van je behoefte, de meest gepaste
inhoudsmaat. Daarna bepaal je hoe vaak je container(s) geleegd dienen te worden. Een papier en kartoncontainer wordt reeds vanuit €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt document en karton verwerkt

Document kan wel zeven keer hergebruikt worden. Ook in jouw beurs scheelt het beduidend wanneer je deze afvalsoort gescheiden inzamelt. Je kunt er bij ons op vertrouwen dat je document- en karton in de aller doelmatige, ecologische en verantwoorde wijze wordt afgevoerd en ingezet als basis voor nieuw producten. Wil je je een afvalcontainer huren maar heb u nog steeds vraagstukken? Raadpleeg de meest gestelde vragen of neem neem contact contact op.

Swill

Swill bestaande uit organisch vuilnis, zoals (gekookt) keukenafval en etensresten. Denk hierbij hierbij piepers, broden, pasta, dranken, eierschelpen, patat, gebak, groentes en vruchten en zuivelproducten. Vooral op horecazaken komen deze afvalsoorten vrij, echter tevens in kantoren kunt je je organisch vuilnis apart houden. Je bespaart aanzienlijk aan afvalkosten wanneer je het zwaar swillvuilnis niet in je rolcontainer met overig afval werpt.

PMD (Plastic, Metalen materialen en Drankenkartons)

Je bedrijfsafval bestaat vermoedelijk uit extra recyclebaar afval dan je vermoedt! Onopgemerkt bestaande één groot gedeelte van ondernemingsafval dikwijls van kunststof verpakkingen, blikjes en drankverpakkingen.

Deze afvalmaterialen horen stuk voor stuk bij hetzelfde afvalstroom: Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Door PMD apart uit je andere afvalstromen in te verzamelen, geraken je afvalcontainers minder snel vlug vol. Daarnaast ligt het apart houden van uw afval tevens beter voor het de milieu. PMD kan namelijk gerecycled zijn. Hierdoor moeten er geen enkele nieuwe materialen gewonnen te worden om nieuwe producten te maken, jouw PMD wordt immers een grondstof!

De geschikte container voor het PMD en Area Emmen Afvalkalender 2022

{service1)

Bij vind je altijd een geschikte afvalcontainer voor het je PMD. Wij leveren verschillende plastic rolcontainers aan, zoals 240, 660 en 1100 liter. Vanwege de vlugge, kosteloze bezorging en landelijke bereik, heb je binnen 24 uur je afvalcontainer bij de verlangde plek geplaatst. Je beslist zelf de verlangde inhoudsmaat en hoe vaak de afvalcontainer geledigd dient te worden. Op deze manier weet je daarom zeker dat je jouw vuilnis altijd kwijt kan en dat je bijdraagt aan een beter milieu via je afval te scheiden. Bestel vlug je goedkope container(s)!

Op deze manier geraakt PMD bewerkt

Door je PMD apart in te verzamelen in een PMD container, mag het optimaal gerecycled zijn. Dit is essentieel, omdat wij belasten het milieu veel minder indien wij afvalstoffen recycleren. Uit je gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld nieuwe omhulsels, kratten en zelfs bermpaaltjes gemaakt. Met bijzondere technieken worden de metalen en drankenkartons van het afval gezeefd om daarna hergebruikt te zijn. Het resterende kunststof wordt vervolgens op grond van de plasticsoorten verder gescheiden en gemalen tot korrels. Van deze korrels kunnen dan nieuwe artikelen worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel toegestaan:

 • Plastic omhulsels
 • Tasjes, tassen, flacons
 • Boterkuipjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikken
 • Metale dopjes
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sappakken
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtpakken

VERBODEN:

 • Schuimplastic Verpakkingen met aluminium laag binnenin (bijv. zakken chips, kruidenverpakkingen en koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (voor medicijnen en ook kauwgom) (Stijf) kunststof waaronder speelgoed
 • Huishoudelijke artikelen en ook gebruiksvoorwerpen (emmers, druiprek en dergelijke)
 • Draagtas draagtassen
 • Boerenplastic
 • Verfblikken
 • Aerosolbussen inclusief chemische symbool (antitranspirant, lak enzovoort)
 • Pakketten met of yoghurtresten
 • Drinkpakken waarin verschillend materiaal zit geplaatst Afzonderlijk doosjes ofwel verschillend papier
 • Verpakking met van gevaarlijke materialen
 • Glasverval

Hoe meer afval jezelf sorteert, hoe beter dat het zal zijn ten behoeve van de milieu en je portemonnee. Glas is een van de vele {afvalstromen|afvalsoorten die eenvoudig te splitsen zijn. Glasverval bestaat van flesjes, potjes en ook scherven. Zonder het te splitsen pakt het glasafval vanwege de ruimte en gewicht veel plaats in het afval van het bedrijf in. Je kunt daarom flink besparen in jouw afvalkosten. Het is tevens volledig om te recyclen. Ook verbruikt het veel kleiner energie in vergelijking met glazen om te maken uit nieuwe grondstoffen.

Ontstaat er op je bedrijf veel glas los, zoals bij de sector van de horeca, dan is één glascontainer essentieel. Heb jij wisselende periodes qua bezigheden? wij werkt samen met flexibele overeenkomsten waardoor je het aantal containers eenvoudig verandert.

De geschikte container voor glasafval

Koop de meest geschikte bakken voor jouw glasafval bij ons. Jij heeft de keuze uit één bak van tweehonderdveertig liters en ook van 900 liters. Er reeds een container voor glas startend bij €13 per maand en deze worden gratis geplaatst. Afhankelijk van de de glasafval kies jij op welke manier vaak ons de bak komen legen. ons leveren het voordeligste service.

Zo worden glas verwerkt

Het kost veel energie voor het glas om te maken uit nieuwe grondstoffen. Glasafval is echter een goede basis. Daar zitten gewoonlijk circa 50% oud glazen binnen nieuw glazen. Bij de bewerken maken we onderscheid tussen wit, bruin, groene en bont glazen. Ook zijn kurk en ook dekseltjes verwijderd. Door het glas om te recyclen, kunnen er zijn bij een veel lagere warmte glas geproduceeerd worden. Een minder milieubelastend en ook verantwoord proces . Heeft je vraagstukken? Bekijk de veelgestelde vragen of neem verbinding op.

Wat mag wel er zijn bij het glasverval?

Toegestaan:

Leeg glasafval dat gediend heeft zoals verpakkingsmateriaal

NIET:

Keramiek, stenen, porseleinen. Daaronder vallend kruiken, borden, kopjes, aardewerk etc. Warmtebestendig glas, laboratorium glazen, ovenschaaltjes, kookoppervlakken en ook kachelruitjes

Koelkast glasplaatje, snijplanken enzovoort. vallend binnen glazen oppervlak

Medisch- ofwel ziekenhuisglas: naalden, chemische stoffen, vloeistof etc.

Dossiervernietiging

Je archief moet veilig en ook op veilige manier vernietigt te worden. Archiefvernietiging kan je dus beter uitstekend organiseren. De gesloten rolcontainer van ons ondersteunen bij een veilig proces voor inzameling en vernietiging van jouw archief. Vertrouwelijk en ook beschermd. Papieren worden discreet getransporteerd. Op deze manier heb jij 100% garantie dat je jouw dossiers beschermd vernietigd is. Na de vernietiging worden de restanten hergebruikt.

Het begrijpelijk dat je jij je dossiers niet wil in het papiercontainer wil werpen. Sommige papieren bevatten geheime informatie en kunnen kunnen daarom beter vernielt . Waarschijnlijk gebruik je hiervoor een versnippermachine. Het vernietigen van hoge aantallen dossiers is echter zeer tijdrovend en ingewikkeld. Heb je regelmatig veel vuil in het vorm van geheim papier? Kies dan dan voor archiefvernietiging van ons . Je krijgt dan dan een gesloten container op wielen.

Deze container bevat een spleet waarin het papier exact doorheen past. Als de documenten al in de container zitten, krijgen niemand zij nog bij handen. Onze chauffeur arriveert eenmaal zoveel tijd langs voor het container te legen en het papier plekke te vernietigen binnen onze truck. Ook dit functioneert middels een afgesloten systeem waarbij het bak door de vrachtwagen zelf wordt opgeheven en opengemaakt. De content wordt vervolgens meteen vernietigd.

De juiste bak voor het archiefvernietiging Voor archiefvernietiging deponeer je jouw vertrouwelijke documenten veilig in de gesloten rolcontainers van onze dienst. Via het klep in het deksel kun jij het papieren in het bak werpen. Jij heeft de keuze van diverse inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast aan je noden kiest jij de gewenste ledigingsfrequentie. Doordat jouw dossier geen op het transport is, loopt jij geen risico dat er iets met jouw geheime documenten gebeurt. Je kunt voor je dossiervernietiging al een container huren vanaf €19 per maand.

Zo functioneert dossiervernietiging

De verzameling van je archief verloopt veilig en nauwkeurig dankzij een gesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde chauffeurs. Papier is heel te recyclen en kan verschillende malen opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het papier gehaald en met water vermengd tot pulp. Bij ons weet jij zeker dat jouw dossier op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoordelijke manier worden ingezameld en vernietigd.