Area Afvalkalender 2022 ᐅ 13 SNELLE TIPS

Gauw en goedkoop van je Afval af

{service1)

Hoe prima je je vuil ook verdeelt, er zal altijd overblijvend afval aanwezig bestaan. Tracht dit afvalstroom heel klein mogelijk te behouden en je zal zien dat dit financieel voordeelgevend is. Door afvalstoffen heel mogelijk mogelijk te sorteren, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, ruiten, en swill, overblijft er zo zo weinig eventueel restafval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Area Afvalkalender 2022

Kies uit bij de grootste aanbod rolcontainers en koop de meest geschikte rolcontainer voor je je restvuil. In de de rest restafvalcontainer gooi je reeds de onrecyclebare afvalstoffen dat je geen extra kan sorteren. Papier/karton, swill, en ruiten horen niet thuis in de rest restafvalcontainer. Eveneens voor PMD sorteren bezitten wij de correcte rolcontainer.

Wat is Bedrijfsafval?

Zakelijk afval is de verzamelnaam voor ieder afvalstromingen dat binnen bedrijven voortkomen. Dit stromingen kunnen dikwijls gescheiden verzameld worden. Het is verbeterd voor het milieu natuur en de geldtas.

Wat mag wel er in bedrijfsafval?

Op welke manier prima je je afvalstoffen ook scheidt, er zal er altijd restafval voortdurend bestaan. Poog deze stroom van afval zo klein eventueel te houden en je gaat zien dat deze financieel gunstig is. Via afvalstoffen heel veel mogelijk te scheiden, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, glas, en keukenafval, rest er dus min mogelijk restafval over. Binnen de rest afvalcontainer gooi je je al het de onrecyclebare vuil dat je geen meer kan scheiden. Documenten/karton, keukenafval, PMD en vensterglas horen niet in de rest afvalcontainer.

Is het scheiden sorteren van ondernemingsafval gedwongen?

Je wordt gedwongen afvalstromen zoveel mogelijk te verdelen. In het Landelijk Afvalmanagement (LAP3) staat het doel het doel bedoeling vermeld goederen weer te gebruiken als het kan.

Wat kost een container afvalcontainer bedrijfsafval?

De tarieven voor tarieven voor de containers zijn afhankelijk hangt af van de afvalstroom de afvalstroompje, de grootte van de container en hoevaak de container geledigd rolcontainer ontleegd moet worden geraken. Je vindt je alle prijzen op de tarievenpagina de.

Welk type restafval kan ik opsplitsen?

Met containers van ons kun je papier, glas, swill en PMD scheiden. Ook dragen wij voor betrouwbare dossiervernietiging. Wat er dan rest is algemeen afval. Ook daarvoor kun je bij ons terecht.

Afvalverzameling met restafval containers

In ieder organisatie komt restafval vrij. Je ontrukt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te bestellen. Bij ons koop je snel en vlug een van de talloze soorten vuilcontainers. Wij brengen hem gratis gedurende een dag in heel Nederland. Je betaalt alleen voor de lediging. Onze lage kosten zie je direct gedurende het bestelproces. Nuttig, want dan kun je direct zien of je nog kunt besparen met een gemengd afval container. Gemengd afval is wegens zijn milieubelasting een dure afvalstroom. Door afvalsoorten gescheiden in te zamelen, reduceer je de hoeveelheid algemeen afval.

Hiermee verminder je dus jouw afvaluitgaven. Heb je noodzaak aan iets aanvullende uitleg? Bekijk dan even verder. Of bestel direct jouw gemengd afval container.

De correcte container voor restafval

Bij ons vind je altijd juiste inzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een synthetische container gebruiken, maar ook opteren voor een ijzeren rolcontainer. Een ijzeren vuilcontainer is solide en brandveilig, handig als de vat op een algemene plek staat. Je kiest uit diverse volumematen. De beslissing is aan jou, gebaseerd van je verlangen. Ook laat je zelf aan hoe frequent jouw container(s) ontdaan moeten worden. Een algemeen afval container wordt kosteloos bij geplaatst. Je betaald alleen voor het leegmaken.

Zo wordt restafval verwerkt

Al het niet gescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de gemengd afval container terecht. Wij halen het afval in en brengen het naar een verwerkingsbedrijf; één van de 12 ruime moderne afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het algemeen afval verbrandt voor de generatie van hernieuwbare energie. Algemeen afval lijkt dan misschien zonder waarde, dat is het echter niet! De afvalindustrie voorbrengt maar zowaar twintig procent van de hernieuwbare energieproductie.

Na de verbranding blijft er verbrandingsas over, ook wel resten genoemd. Met magnetische krachten worden de laatste metalen er verwijderd die hun pad verdergaan naar de metaalhergebruik. En zelfs de massa die dan overblijft heeft nog een bruikbare bestemming. Deze zwarte korrelige slakken worden gebruikt voor het aanvullen of creëren van straten. Helaas komen er ook verschillende gevaarlijke substanties los in de verbranding die in meer of kleinere mate desondanks in het natuur komen. Dus moeten we doorgaan met proberen naar zo zo weinig mogelijk verbranding. De Ladder van Lansink geeft de hiërarchie in de afvalverwijdering aan.

Area Afvalkalender 2022:

Makkelijk en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een goedkope container start bij ons, hét locatie voor een gemakkelijke en verantwoordelijke afvoer van bedrijfsafval. We leveren de kans om voor de scherpste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Door onze praktische overzicht vind je gemakkelijk de container die je vereist zal hebben. Bovendien huur je door ons heel flexibel.

Onze contracten zijn namelijk per maand op te beëindigen. Daardoor zijn wij ook de perfecte samenwerkingspartner voor tijdelijke werkzaamheden. Bijv. bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een relocatie. We dragen zorg voor kosteloze plaatsing van de gewenste voordelige container en komen deze volgens een afgesproken schema ook weer ledigen.

Is de container op wielen die je van de gemeente hebt gekregen veel te klein voor jouw bedrijfsafval? Of geen toereikend voor het vuilnis dat je bezit? Húúr er dan eenvoudig en goedkoop één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Praktisch in gebruik

Onze containers op wielen zijn praktisch in toepassing. Je rolt de container eenvoudig naar de verlangde plaats, in óf buitenshuis. Zo ontstaat het een stuk eenvoudiger om al jouw ondernemingsafval op de correcte manier af te voeren. Praktisch voor jouw werknemers, voordeel voor het milieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gefabriceerd van robuust plastic of metaalmateriaal. De containers sluiten goed af waardoor er niet ongedierte bij het vuilnis kunnen. Tevens kan stank geen ontsnappen uit de container.

De prijzen van een rolcontainer huren

De kosten van het huren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het type container en hoe vaak deze wordt geledigd. Het installeren van de container op wielen is geheel kosteloos.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt
Je bepaalt zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald dus nimmer voor een té grote container.

Je betaalt enkel voor een leging die écht nodig hebt zal zijn
Het is zonde om te betalen voor het legen van de container wanneer deze maar halfvol is. Bij onze dienstverlening bepaal je zelf de frequentie waarmee de container wordt geleegd.

Voor welke ondernemingen zijn onze rolcontainers toepasbaar?

We bezorgen aan alle kleine en middelgrote bedrijven in geheel Nederland. Onze minimaalste container is toepasbaar voor vier vuilniszakken per week. En onze maximale containers op wielen bieden zelfs plek voor 42 afvalzakken. Daardoor zijn onze bakken toepasbaar voor alle types ondernemingen in Nederland, van bakkerijen tot aan omvangrijke kantoorgebouwen.

Jouw vuilnis op de juiste manier verwerkt

Met onze dienstverlening wordt jouw afval gegarandeerd op de juiste wijze afgevoerd en afgebroken. Dat is belangrijk voor het milieu en tevens belangrijk voor jouw bedrijf. Zo dienen geheime papieren zorgvuldig worden afgevoerd. Onze gesloten containers op wielen voor archiefvernietiging worden discreet getransporteerd door gecertificeerde chauffeurs. Je bent hierdoor volkomen verzekerd dat geheime documenten op de juiste wijze worden vernietigd.

Redenen een rolcontainer verhuren bij ons?

Redenen een container op wielen huren via onze dienstverlening? Omdat we gespecialiseerd zijn in het verwerken van bedrijfsafval. We leveren een geschikte uitkomst voor elk type afval en voor ieder onderneming. Bovendien functioneren wij heel flexibel. Als het bijvoorbeeld nodig is om een aanvullende container op wielen te plaatsen, dan doen we dat. Tevens extra ophalingstijden zijn niet issue.

 • Bezorging in 24 uur
 • Gratis installatie in geheel Nederland
 • Zekerheid op correcte afvalbehandeling
 • Contract per maand opzegbaar

Afvalverwerking volgens de Ladder van Lansink Area Afvalkalender 2022

Als het om afvalbeheer in het geheel gaat, functioneren wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een maatstaf op het vlak van afvalbeheer. De Ladder van Lansink is samengesteld uit zestal niveaus.

Hoe hoger op de hiërarchie, hoe ecologischer de verwerking. Zo proberen wij samen met jou de massa rommel in jouw gemengd afval container terug te dringen, fase 1. Dit doen wij door te adviseren over sorteren bij de oorsprong. Want puur afzonderlijke afvalstromen worden zoveel mogelijk hergebruikt, stap 2 en 3. Is recyclen geen keuze? Dan gaat het afval naar een afvalenergiecentrale, stap 4. Stap 5 en 6 trachten wij zoveel als kan te vermijden, want dit is slecht voor het leefmilieu en draagt bij niet bij aan een kringloop economie.

Categorieën en prijzen zakelijk afval en restafval verwijdering

De inhoudsmaat voor een restafvalcontainer schommelt van 240 liter tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en elk daar ertussen. Je kan opteren voor een betaalbare kunststof container of een metalen ‘hufterproof’ container. Vind je het ingewikkeld om in te bepalen welke maat het perfect bij je past? Pak dan gauw verbinding op met een van onze specialisten. Door onze langdurige kennis met afvalstromen begrijpen wij juist wat je benodigd hebt. En wil je een keer een aanvullend leegmaken of standaard een maatje groter? Dan is deze natuurlijk ook geen probleem!

De kosten van de bakken verschillen per afvalsoort, stof en literinhoud. Je verhuurt bij ons altijd tegen de laagste kosten. Restafval is één van de prijzigere afvalstromen. Dit komt, als we bespraken, door zijn milieu-impact. Gelukkig genoeg zie je bij ons exact waar je te maken hebt. In ons eenvoudige bestelsysteem is aangegeven helder wat je voor een gemengd afval container of een bepaalde verschillende bak aftikt. Wij vinden het cruciaal dat dit transparant is. Op deze manier kom je later nooit voor onaangename verrassingen te liggen.

Hoe bewaar je deze afvalstroom zo gering mogelijk?

Area Afvalkalender 2022

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de bron. Bij het moment dat deze worden weggegooid dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te beter kunnen grondstoffen hergebruikt worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de restafval container wordt gegooid, dan verandert dit afval automatisch in overig afval. Ook als hier goed herbruikbare materialen tussen zitten. Na verdeling is immers veel minder efficiënt dan vooraf verdelen bij de bron. Slechts een gering percentage kunststof en metaal kan er na de bewerking nog worden gefilterd. Het antwoord op de vraag ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit restafval kun je beter scheiden

Recyclebare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar beneden worden aangepast. Goed voor je beurs, want we vermelden al eerder dat overig afval een kostbare afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: papier, PMD, vensterglas, swill en vertrouwelijk archief. Gelijk je ziet zijn er daarom flink wat mogelijkheden om jouw hoeveelheid overig afval te verkleinen waardoor er mindere in de overig afval container hoeft.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Mag Wel:
Brandbare niet herbruikbare afvalstoffen komend van ondernemingen, met afmetingen kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Niet:

 • Scheikundig afval
 • Asbesthoudend afval
 • Explosieven
 • Ziekenhuisafval
 • Radioactief afval
 • Elektronica-afval en en bruin goed
 • Hevig stof bevattend of geurend afval
 • Banden
 • Dode dieren
 • Geen brandbaar afval zoals steenpuin, zandkorrels en vensterglas
 • Grof afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (vroegere) inhoud niet direct zichtbaar is

Papier en dozen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en papier afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van papier en papier, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn tientallen varianten kartonafval, bijvoorbeeld aan inpakmateriaal, drukwerk, enveloppen, kranten en tijdschriften. Ernstig vervuild papier kan je beter niet in de papiercontainer gooien. Plaats een afvalcontainer plaatsen, kies uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort altijd netjes apart inzamelen. Je hebt de optie tussen een heel divers assortiment van containers tussen 240 en 2400 liter.

De geschikte container voor Papieren en Dozen

De meest gepaste afvalcontainer voor je document en papier vind je bij ons. We hebben een landelijke dekking en je hebt een brede keuze tussen kunststof en metalen containers. Een ijzeren afvalcontainer is gepast als de containers buiten geplaatst zijn, of wanneer vandalisme op de loer staat. Kies, afhankelijk van je nood, de meest geschikte geschikte
inhoudsmaat. Daarna bepaal je op welke manier vaak je afvalcontainer(s) geledigd moeten worden. Een papier en kartoncontainer wordt reeds vanuit €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt papier en papier behandeld

Papier kan zelfs 7 keer gerecycled worden. Tevens in jouw beurs scheelt het aanzienlijk als je deze afvalstroom apart verzamelt. Je mag er op ons op vertrouwen dat jouw papier- en karton in de meest doelmatige, ecologische en verantwoordelijke manier wordt afgevoerd en gebruikt als grondstof tot nieuwe artikelen. Wil je je een afvalcontainer verhuren maar heeft u nog steeds vraagstukken? Bekijk de meest gestelde vraagstukken of neem neem contact contact op.

Swill

Swill bestaande van biologisch afval, zoals (gekookt) keukenafval en voedselresten. Denk aan aardappelen, brood, deegwaren, dranken, eierschalen, patat, gebak, groentes en vruchten en melkproducten. Vooral bij horecazaken ontstaan deze soorten afvalstromen beschikbaar, maar tevens in kantoor kunt je jouw organisch afval scheiden. Je spaart beduidend aan afvalkosten wanneer je het zwaardere swillafval niet in je rolcontainer voor overig afval werpt.

PMD (Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen)

Je bedrijfsafval bestaande vermoedelijk uit meer recyclebaar vuilnis dan je vermoedt! Ongemerkt bestaat één groot gedeelte van bedrijfsafval vaak uit kunststof verpakkingsmaterialen, blikken en drinkpakken.

Deze afvalstoffen behoren allemaal tot dezelfde afvalstroom: Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD gescheiden van je andere afvalstromen te zamelen, zitten je containers minder snel snel vol. Daarnaast ligt het scheiden van je vuilnis tevens beter voor het de milieu. PMD mag immers gerecycled zijn. Daardoor hoeven er geen nieuwe materialen gewonnen te worden om verse artikelen te produceren, jouw PMD is immers één grondstof!

De geschikte afvalcontainer voor PMD en Area Afvalkalender 2022

{service1)

Bij ons vind je altijd een passende afvalcontainer voor het je PMD. Wij leveren verschillende kunststof rolcontainers aan, van 240, 660 en 1100 liter. Vanwege onze snelle, gratis bezorging en nationale dekking, heeft je binnen 24 uur jouw afvalcontainer op het verlangde plek geplaatst. Je bepaalt zelf de gewenste capaciteit en op welke manier vaak de afvalcontainer geleegd dient te worden. Zo ken je daarom vast dat je je vuilnis steeds kwijt kunt en waar je meewerkt voor een beter milieu via jouw afval te scheiden. Bestel snel je goedkope afvalcontainer(s)!

Op deze manier wordt PMD bewerkt

Via jouw PMD apart in te verzamelen in een PMD afvalcontainer, kan het optimaal hergebruikt zijn. Dit is essentieel, omdat wij belasten het milieu minder minder indien we afval recycleren. Uit je hergebruikte PMD worden bijvoorbeeld verse omhulsels, bakken en zelfs bermpaaltjes geproduceerd. Met speciale methoden geraken de metalen en drankkartons van het afval gefilterd om daarna hergebruikt te zijn. Het resterende kunststof wordt daarna op basis van de kunststofsoorten verder verdeeld en gemalen tot korrels. Van deze korrels kunnen dan nieuwe producten worden gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Kunststof verpakkingen
 • Zakjes, tassen, flesjes
 • Boterkuipjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikken
 • Metalen dopjes
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sappakken
 • Drinkpakken
 • Yoghurtpakken

VERBODEN:

 • Schuimplastic Pakketten inclusief aluminium laag binnenin (bijv. chipszakken, kruidenmixverpakkingen en koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (van medicijnen en kauwgom) (Hard) kunststof zoals speeltjes
 • Huishoudelijke artikelen en ook gebruiksvoorwerpen (bakken, aftaprek enzovoort)
 • Shopper tassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfemmers
 • Spuitbussen inclusief chemische teken (antitranspirant, verf enz.)
 • Pakketten met ofwel yoghurtresten
 • Drinkpakken waarin verschillend materiaal is gestopt Afzonderlijk doosjes of verschillend document
 • Verpakking met chemische stoffen
 • Glasafval

Hoe veel vuilnis jezelf sorteert, des te beter dat het is voor de milieu en jouw geldbeurs. Glaswerk is 1 uit de {afvalstromen|afvalsoorten die gemakkelijk om splitsen is. Glasafval bestaan uit flesjes, potten en glasscherven. Zonder het om splitsen neemt het vanwege het volume en massa veel plaats bij het afval van het bedrijf in. Je kunt dus flink uit besparen op je afvalkosten. Het is ook tevens volledig om te hergebruiken. Ook verbruikt het recyclen heel veel kleiner energie in vergelijking met glazen om te maken van verse materialen.

Ontstaat er bij jouw onderneming veel glasafval vrij, bijvoorbeeld in de horeca, dan is één glascontainer onmisbaar. Bezit jij wisselende tijdsperioden qua bezigheden? wij functioneert met aanpasbare overeenkomsten waardoor je de aantal containers makkelijk verandert.

De geschikte bak voor glasafval

Bestel de meest geschikte bakken voor jouw glasafval bij ons. Jij hebt de keuze uit selectie van een container met tweehonderdveertig liter en ook met 900 liter. Er is al een container voor glas vanaf €13 elke maand en ook deze wordt kosteloos geplaatst. Op basis van de hoeveelheid glasafval kiest je hoe frequent wij het bak zullen komen ledigen. wij biedt de voordeligste service.

Zo wordt glas bewerkt

Het kost kost veel kracht om glas om te produceren van verse materialen. Glasverval is echter echter een prima basis. Er zit gewoonlijk circa 50% oud glazen in nieuw glas. Tijdens de bewerken maken we verschil tussen blank, bruine, groene en ook gemengd glas. Daarnaast zijn kurken en ook deksels verwijderd. Door glas om te recyclen, kan er zijn bij een heel veel kleinere warmte glas geproduceeerd worden. Een milieuvriendelijker en ook duurzaam proces . Heeft jij vragen? Bekijk het veelgestelde vragen of contact op.

Wat is mag wel er zijn bij het het glasverval?

Toegestaan:

Leeg glasverval dat gediend had zoals verpakking

NIET:

Aardewerk, steen, porseleinen. Hieronder vallen kruiken, bordjes, koppen, keramiek en dergelijke. Warmtebestendig glazen, labo glazen, ovenschaaltjes, kookplaten en kachelruiten

Koelkast glasplaatje, snijplanken enzovoort. vallen onder vlakglas

Medisch- of glas uit ziekenhuizen: naaldjes, chemie, vloeistoffen etc.

Archiefvernietiging

Je dossiers moet veilig en in veilige wijze vernietigd worden. Dossiervernietiging kan jij dus best goed regelen. Het afgesloten rolcontainers van ons ons ondersteunen tijdens een beschermd proces van verzameling en vernietiging van jouw jouw archief. Vertrouwelijk en beschermd. Papieren zullen vertrouwelijk vervoerd. Op deze manier heeft je 100% garantie dat je dossiers beschermd vernietigd zijn. Na vernietiging worden de restproducten hergebruikt.

Het is begrijpelijk dat jij jouw dossiers niet wil in de papiercontainer wilt gooien. Sommige documenten bezitten vertrouwelijke informatie en kunnen dus beter vernielt . Waarschijnlijk gebruik voor dit doel een papiervernietiger. Het vernietigen van hoge aantallen archief is echter heel tijdrovend en omslachtig. Heb jij regelmatig veel vuil in de het gedaante van vertrouwelijk papier? Kies dan dan voor het dossiervernietiging van ons U. Je krijgt dan een gesloten rolcontainer.

Deze container bevat één gleuf waar het papier precies erin . Als de documenten al in het bak zitten, krijgen ze nog bij . Onze chauffeur arriveert eens in tijdstip langs voor het bak ledigen en de documenten plekke te vernielen in onze truck. Eveneens dit werkt door middel van een afgesloten systeem waarin het bak via de vrachtwagen zelf is opgetild en geopend. Het content wordt daarna direct vernielt.

De geschikte container voor dossiervernietiging Voor archiefvernietiging stop je jouw vertrouwelijke papieren veilig in de gesloten rolcontainers van ons. Door de klepje in het deksel kun je het papieren in het bak gooien. Jij hebt de selectie uit diverse capaciteiten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd aan je behoefte kies jij de gewenst ledigingsfrequentie. Omdat jouw dossier geen op het vervoer gaat, loopt jij niet risico dat er iets met jouw vertrouwelijke papieren gebeurt. Jij kunt voor jouw archiefvernietiging reeds een bak huren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt archiefvernietiging

De inzameling van jouw dossier gebeurt veilig en nauwkeurig dankzij één afgesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde bestuurders. Papier is zeer te recyclen en kan meerdere keren opnieuw gebruikt worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt van het papier gehaald en met water vermengd tot pulp. Bij ons weet je zeker dat je archief op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoordelijke wijze wordt ingezameld en verwoest.