Afvalwijzer Leiden ᐅ 10 ONTHULLENDE FEITJES

Gauw en betaalbaar van je Afval af

{service1)

Hoe goed je je vuil ook scheidt, er zal altijd restafval blijven bestaan. Poog het afvalstroompje dus beperkt eventueel te houden en je zult zien dat het financieel gunstig is. Met afvalstoffen heel mogelijk eventueel te scheiden, zoals documenten/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, blijft er zo minimaal mogelijk overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalwijzer Leiden

Selecteer van de grootste assortiment afvalcontainers en bestel de het ideale rolcontainer voor je overblijvend afval. Binnen het afvalcontainer gooi je al het de niet-recyclebare vuil welke je niet extra kan scheiden. Documenten/karton, swill, en vensterglas thuishoren geen in de de rest restafvalcontainer. Ook omtrent PMD sorteren beschikken ons de juiste juiste afvalcontainer.

Wat is Zakelijk afval?

Zakelijk afval is de naam voor ieder afvalstromen die binnen firma’s voortkomen. Die stromingen kunnen vaak gescheiden verzameld zijn. Dit is goed voor het milieu en de geldbeugel.

Wat moet er binnen bedrijfsafval?

Hoe uitstekend je je vuil ook sorteert, er gaat telkens overblijvend afval aanwezig voorkomen. Poog deze afvalstroom zo klein toevallig te houden en je zult opmerken dat het financieel voordelig is. Via afval zo veel toevallig te scheiden, waaronder karton/karton, PMD, ruiten, en swill, overblijft er heel zo weinig eventueel restafval over. In het container gooi je al de niet-recyclebare afvalstoffen welke je niet verder meer kan verdelen. Karton/karton, keukenafval, PMD en vensterglas passen niet thuis in de restafvalcontainer.

Is scheiden scheiden van zakelijk afval gedwongen?

Je bent verplicht afvalstromingen zoveel mogelijk te scheiden. In de het Landelijk Afvalbeheer (LAP3) staat het de doel omschreven producten opnieuw te benutten waar het lukt.

Wat kost een een container voor afvalcontainer voor bedrijfsafval?

De kosten van rolcontainers zijn hangt af van de afvalstroom de stroom van afval, de grootte van grootte van afvalcontainer en hoevaak hoe vaak de afvalcontainer geleegd moet worden worden. Jij ontdekt elke prijzen op tarievenpagina.

Welk aard afval kan ik scheiden?

Met emmers van ons kun je papier, vensters, swill en verpakkingsafval scheiden. Ook zorgen wij voor betrouwbare bestandvernietiging. Wat er dan rest is restafval. Ook daarvoor kun je bij ons aankloppen.

Afval Inzameling met gemengd afval containers

In ieder bedrijf komt algemeen afval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een gemengd afval container te bestellen. Bij ons koop je gemakkelijk en snel een van de verschillende soorten afvalcontainers. Wij leveren hem zonder kosten binnen 24 uur in geheel Nederland. Je vergoedt alleen voor de lediging. Onze concurrerende kosten zie je gelijk tijdens het aankoopproces. Praktisch, want dan kun je direct zien of je nog kunt uitzuinigen met een restafval container. Restafval is wegens zijn milieu-impact een kostbare afvalstroom. Door afvalsoorten apart in te ophalen, reduceer je de aantal gemengd afval.

Hiermee verminder je dus jouw afvalkosten. Heb je noodzaak aan iets meer uitleg? Bekijk dan even verder. Of bestel direct jouw restafval container.

De juiste container voor restafval

Bij ons vind je tijdloos passende ophaalmiddelen voor je algemeen afval. Je kan een plastic container gebruiken, maar ook gaan voor een ijzeren rolcontainer. Een ijzeren rolcontainer is vandaalbestendig en brandbestendig, nuttig als de vat op een publieke plek staat. Je selecteert uit verschillende groottes. De keuze is aan jou, gebaseerd van je noodzaak. Ook meld je zelf aan hoe dikwijls jouw bak(ken) ontdaan moeten zijn. Een algemeen afval container wordt gratis bij neergezet. Je betaalt alleen voor het verwijderen.

Zo wordt afvalresten behandeld

Al het ongescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij zamelen het afval in en transporteren het naar een afvalverwerker; één van de 12 omvangrijke actuele afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het algemeen afval opgebrand voor de generatie van groene energie. Gemengd afval schijnt dan misschien waardeloos, dat is het daarom niet! De afvalindustrie produceert maar zowaar 20% van de groene stroomopwekking.

Na de verbranden blijft er verbrandingsresten over, ook wel resten genoemd. Met magnetische krachten worden de overgebleven metaaldeeltjes er uitgehaald die hun route vervolgen naar de metaalrecycling. En zelfs de verzameling die dan resterend is heeft nog een bruikbare toepassing. Deze zwarte korrelige resten worden toegepast voor het aanvullen of aanleggen van straten. Helaas komen er ook allerlei schadelijke materialen uit in de verbrandingsproces die in bepaalde of mindere mate desondanks in het leefomgeving belanden. Daarom moeten we doorgaan met zoeken naar zo zo weinig mogelijk verbrandingsproces. De Ladder van Lansink geeft de rangorde in de afvalverwerking aan.

Afvalwijzer Leiden:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een goedkope container begint bij ons bedrijf, het locatie voor een gemakkelijke en verantwoordelijke afvoer van bedrijfsafval. Wij bieden de mogelijkheid om tegen de scherpste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Door ons praktische lijst ontdek je gemakkelijk de container die je nodig hebt. Daarnaast verhuur je via ons heel soepel.

Onze overeenkomsten zijn immers per maand op te beëindigen. Hierdoor zijn we ook de perfecte samenwerkingspartner voor voorlopige werkzaamheden. Bijv. bij een verbouwing binnen je onderneming, of bij een relocatie. We dragen zorg voor gratis plaatsing van de verlangde goedkope container en arriveren deze conform een overeengekomen tijdschema ook weer ledigen.

Is de container op wielen die je van de gemeente hebt ontvangen veel te minimaal voor jouw ondernemingsafval? Of geen toereikend voor het afval dat je hebt? Húúr er dan eenvoudig en voordelig één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Handig in toepassing

Onze containers op wielen zijn praktisch in gebruik. Je rolt de bak eenvoudig naar de gewenste plek, binnen óf buitenshuis. Zo ontstaat het een deel makkelijker om al jouw ondernemingsafval op de juiste wijze af te voeren. Handig voor je personeel, goed voor het leefmilieu én geldbesparend.

Onze rolcontainers zijn gemaakt van stevig plastic of metaal. De containers sluiten adequaat af zodat er niet ongedierte bij het vuilnis kunnen. Tevens kan stank niet ontsnappen uit de container.

De kosten van een container op wielen verhuren

De uitgaven van het huren van een container op wielen zijn afhankelijk van het soort container en de frequentie waarmee dit zal worden geleegd. Het installeren van de rolcontainer is volledig kosteloos.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt hebt
Je bepaalt zelf hoe groot jouw container op wielen moet zijn. Je betaalt zodoende nooit voor een te grote bak.

Je betaald enkel voor een lediging die écht nodig hebt is
Het is zonde om te betalen voor het ledigen van de bak wanneer deze maar halfgevuld is. Met ons bepaal je zelf de frequentie waarmee de container wordt geledigd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen toepasbaar?

Wij bezorgen aan alle midden- en kleinbedrijven in heel ons land. Onze minimaalste bak is geschikt voor 4 vuilniszakken per week. En onze maximale rolcontainers bieden zelfs ruimte voor tweeënveertig afvalzakken. Daardoor zijn onze bakken toepasbaar voor alle types bedrijven in ons land, van broodbakkerijen tot aan omvangrijke kantoorgebouwen.

Jouw afval op de correcte manier verwerkt

Bij onze dienstverlening wordt jouw afval gegarandeerd op de juiste wijze verwerkt en afgebroken. Dat is belangrijk voor het milieu en tevens essentieel voor jouw bedrijf. Zo dienen vertrouwelijke papieren veilig worden afgevoerd. Onze afgesloten rolcontainers voor dossiervernietiging worden discreet getransporteerd door gecertificeerde chauffeurs. Je bent hierdoor absoluut zeker dat vertrouwelijke papieren op de juiste wijze worden afgebroken.

Waarom een container op wielen huren via onze dienstverlening?

Redenen een rolcontainer huren bij ons? Aangezien wij bekwaam zijn in het afvoeren van ondernemingsafval. Wij bieden een passende oplossing voor elk type vuilnis en voor elk onderneming. Daarnaast werken we heel soepel. Als het bijvoorbeeld nodig is om een aanvullende rolcontainer te plaatsen, dan doen we dat. Ook extra ophalingstijden zijn geen issue.

 • Bezorging in 24 u
 • Gratis installatie in geheel Nederland
 • Garantie op correcte afvalbehandeling
 • Overeenkomst maandelijks op te zeggen

Afvalverwerking volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Afvalwijzer Leiden

Als het om afvalbeheer in het groter geheel gaat, functioneren wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een maatstaf op het vlak van afvalmanagement. De Lansink’s Ladder is opgebouwd uit 6 niveaus.

Naarmate je hoger op de ladder, hoe milieuvriendelijker de afhandeling. Zo pogen wij gezamenlijk met jou de hoeveelheid afval in jouw gemengd afval container terug te dringen, fase 1. Dit bereiken wij door te aanbevelen over scheiden bij de oorsprong. Want zuiver gescheiden afvalsoorten worden zoveel als kan opnieuw gebruikt, fase 2 en 3. Is hergebruiken geen keuze? Dan gaat het rommel naar een afvalenergiecentrale, etappe 4. Etappe 5 en 6 pogen wij zo veel als mogelijk te voorkomen, want dit is slecht voor het leefmilieu en draagt niet bij aan een circulaire maatschappij.

Categorieën en prijzen zakelijk afval en gemengd afval verwijdering

De inhoudsmaat voor een gemengd afval container varieerd van tweehonderdveertig liter tot wel 2500 liter en elk daar tussendoor. Je kan kiezen voor een betaalbare kunststof container of een metalen ‘hufterproof’ container. Ontdek je het lastig om naar te ramen welke maat het perfect bij je past? Pak dan gauw verbinding op met één van onze experts. Door onze vele jaren deskundigheid met afvalsoorten kennen wij exact wat je vereist hebt. En verlang je eenmalig een aanvullend lediging of gewoonlijk een maatje ruimer? Dan is deze uiteraard ook geen probleem!

De kosten van de bakken verschillen per afvalcategorie, materiaal en literinhoud. Je huurt bij ons altijd tegen de meest voordelige prijzen. Restafval is één van de duurdere afvalstromen. Dit komt, als we bedoelden, door haar milieubelasting. Gelukkigerwijs zie je bij ons exact voor wat je te maken hebt. In ons gemakkelijke bestelmethode staat overtuigend wat je voor een specifieke algemeen afval container of een andere alternatieve rolcontainer aftikt. Wij vinden het belangrijk dat dit aspect transparant is. Hierdoor kom je later niet voor nare verrassingen te liggen.

Hoe hou je deze afvalstroom zo minder mogelijk?

Afvalwijzer Leiden

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de oorsprong. Op het moment dat deze worden afgedankt dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te beter kunnen grondstoffen gerecycled worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de overig afval container wordt gegooid, dan transformeert dit afval automatisch in overig afval. Oók als hier goed recyclebare materialen tussen bevinden. Na scheiding is namelijk veel minder efficiënt dan vooraf scheiden bij de oorsprong. Slechts een gering percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de kwestie ‘Wat is restafval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter verdelen

Hergebruikbare afvalstromen zamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het grootte van jouw overig afval container naar omlaag worden bijgesteld. Goed voor je beurs, omdat we vermelden al voorheen dat overig afval een kostbare afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: karton, PMD, glas, keukenafval en vertrouwelijk archief. Zoals je ziet zijn er dus behoorlijk wat mogelijkheden om jouw aantal overig afval te verkleinen waardoor er mindere in de overig afval container dient.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Toegestaan:
Brandbare niet herbruikbare afvalstoffen afkomstig van bedrijven, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet Toegestaan:

 • Chemisch afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Ziekenhuisafval
 • Radioactief afval
 • Elektronica-afval en en bruin goed
 • Sterk stof bevattend of ruikend afval
 • Banden
 • Dode dieren
 • Niet ontvlambaar afval zoals steenpuin, zandkorrels en glas
 • Grof afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Smeulende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (voormalige) binnenkant niet direct herkenbaar is

Papieren en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je papier en karton afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van papier en karton, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn verscheidene varianten kartonafval, bijvoorbeeld aan inpakmateriaal, printwerk, omslagen, kranten en tijdschriften. Zwaar vervuild document kan je liever niet in de papiercontainer gooien. Laat een rolcontainer plaatsen, kies uw leegmaakfrequentie en je kan deze afvalsoort steeds ordelijk apart inzamelen. Je krijgt de optie tussen een zeer uitgebreid aanbod van afvalcontainers van 240 tot 2400 L.

De juiste container voor Papieren en Dozen

De meest geschikte gepaste afvalcontainer voor je papier en karton ontdek je bij ons. We beschikken over een nationale dekking en je krijgt een ruime selectie tussen plastic en ijzeren afvalcontainers. Een ijzeren container is gepast als de containers buitenshuis staan, of vandalisme op de horizon ligt. Kies, afhankelijk uit je behoefte, de meest geschikte gepaste grootte. Daarna bepaal je hoe frequent je afvalcontainer(s) geledigd dienen te worden. Een document en kartoncontainer wordt al vanuit €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt papier en papier behandeld

Document kan wel 7 keer gerecycled worden. Ook in jouw portemonnee bespaart het aanzienlijk als je deze afvalsoort gescheiden verzamelt. Je kunt er bij ons aan vertrouwen dat je document- en papier in de aller doelmatige, ecologische en verantwoordelijke wijze wordt afgevoerd en ingezet als basis voor nieuw artikelen. Wil je je een rolcontainer huren maar heb u nog vragen? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact.

Swill

Swill bestaat van organisch vuilnis, zoals (gekookt) keukenvuilnis en voedselresten. Denk aan aardappelen, brood, deegwaren, dranken, eierschelpen, patat, taart, groenten en fruit en zuivelproducten. Vooral bij horecazaken ontstaan deze afvalstromen vrij, maar ook op kantoor kunt je jouw biologisch afval scheiden. Je bespaart aanzienlijk op afvalkosten als je het zwaar swillvuilnis niet in je rolcontainer met restafval gooit.

PMD (Plastic, Metalen en Drankverpakkingen)

Je ondernemingsafval bestaande waarschijnlijk van extra herbruikbaar vuilnis dan je denkt! Onopgemerkt bestaande een omvangrijk gedeelte uit ondernemingsafval vaak van plastic verpakkingsmaterialen, blikken en drinkpakken.

Deze afvalstoffen behoren allemaal tot hetzelfde afvalsoort: Plastic, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Door PMD apart van je overige afvalsoorten te te verzamelen, zitten je containers minder vlug gevuld. Bovendien ligt het scheiden van uw afval tevens beter voor het het milieu. PMD kan namelijk gerecycled zijn. Hierdoor hoeven er geen enkele vers materialen ontgonnen te worden om verse artikelen te produceren, jouw PMD is immers een basisgrondstof!

De juiste container voor PMD en Afvalwijzer Leiden

{service1)

Bij ons ontdek je altijd een passende afvalcontainer voor je PMD. Wij leveren verschillende kunststof afvalcontainers aan, zoals 240, 660 en 1100 liter. Dankzij de snelle, gratis levering en nationale bereik, heeft je binnen 24 uur je container bij de gewenste plek staan. Je bepaalt zelfstandig de gewenste inhoudsmaat en hoe frequent het afvalcontainer geleegd moet te worden. Zo ken je dus zeker dat je jouw vuilnis steeds kwijt kan en dat je bijdraagt voor een verbeterde milieu door je afval te scheiden. Bestel snel je voordelige afvalcontainer(s)!

Op deze manier wordt PMD bewerkt

Door jouw PMD gescheiden in te zamelen binnen een PMD afvalcontainer, kan het optimaal gerecycled zijn. Dit is belangrijk, omdat we belasten het omgeving veel indien wij afval recycleren. Van je gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld verse omhulsels, bakken en zelfs bermpaaltjes geproduceerd. Met speciale methoden worden de metalen en drankenkartons van het afval gezeefd om vervolgens gerecycled te worden. De resterende kunststof wordt daarna op basis van de plasticsoorten verder gescheiden en vermalen tot korrels. Van die korrels kunnen dan nieuwe producten worden gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Kunststof verpakkingen
 • Tasjes, tassen, flesjes
 • Boterkuipjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikjes
 • Metalen doppen
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sappakken
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtverpakkingen

VERBODEN:

 • Piepschuim Pakketten met aluminium laag aan de binnenkant (bijv. zakken chips, kruidenverpakkingen en ook koffieverpakkingen)
 • Blisterverpakkingen (van geneesmiddelen en kauwgom) (Hard) plastic zoals speelgoed
 • Huisraad en gebruiksartikelen (emmers, aftaprek etc.)
 • Shopper draagtassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfpotten
 • Aerosolbussen met chemisch teken (antitranspirant, verf enzovoort)
 • Verpakkingen inclusief vla- of yoghurtresten
 • Drinkpakken waarin ander stof zit gestopt Los karton ofwel verschillend document
 • Verpakking met van gevaarlijke stoffen
 • Glasscherven

Des te meer afval jezelf scheidt, hoe goed dat het is ten behoeve van het milieubescherming en ook jouw portemonnee. Glas is een van de vele {afvalstromen|afvalsoorten welke gemakkelijk te splitsen zijn. Glasverval bestaat uit flessen, potjes en ook scherven. Zonder het om scheiden neemt het vanwege de volume en gewicht heel veel plaats in de afval van het bedrijf in. Jij kan daarom heel uit besparen in je afvalkosten. Het glas is tevens compleet om te hergebruiken. Daarnaast kost het recyclen heel veel minder energie dan glazen te produceren van nieuwe materialen.

Ontstaat er bij je bedrijf veel glasafval los, bijvoorbeeld in de sector van de horecabedrijven, dan is is één glascontainer essentieel. Heb je variërende tijdsperioden qua bezigheden? wij functioneert met flexibele contracten waardoor jij de aantal containers makkelijk verandert.

Het juiste container voor het glas restafval

Koop het beste containers voor je glasverval bij onze dienst. Jij heeft de keuze uit keuze uit een container met tweehonderdveertig liters en ook van 900 liter. Er is reeds één container voor glas vanaf €13 elke maandelijkse periode en dit worden gratis neergezet. Afhankelijk van de hoeveelheid afval kies jij op welke manier frequent ons het container komen ledigen. ons biedt de voordeligste dienstverlening.

Zo wordt het glas bewerkt

Het kost veel kracht voor het het glas te produceren van nieuwe materialen. Glasafval is echter echter één goede grondslag. Er zit meestal ongeveer 50% oudere glas in nieuwe glas. Tijdens de bewerken maken wij verschil onder wit, bruin, groen en gemengd glazen. Ook worden kurk en dekseltjes verwijderd. Via het glas om te hergebruiken, kan er bij één veel kleinere warmte glazen geproduceeerd worden. Een minder milieubelastend en duurzaam proces . Heb jij vraagstukken? Bekijk de frequent gestelde vragen of neem contact op.

Wat mag wel er zijn bij het het glasafval?

Wel:

Lege glasverval dat gediend heeft zoals verpakkingsmateriaal

NIET:

Keramiek, steen, porselein. Daaronder vallen kruiken, borden, koppen, keramiek en dergelijke. n Warmtebestendig glas, laboratorium glas, ovenschalen, kookoppervlakken en kachelruitjes

Koelkasten glazenplaatjes, snijplanken enzovoort. vallen onder vlakglas

Medische of glas uit ziekenhuizen: naaldjes, chemie, vloeistoffen enzovoort.

Archiefvernietiging

Je archief dienen beschermd en op een veilige wijze vernietigt worden. Dossiervernietiging kan jij dus best goed organiseren. Het afgesloten rolcontainers van ons onze dienst helpen tijdens een veilig proces van verzameling en ook vernieling van jouw archief. Discreet en ook beschermd. Documenten zullen discreet vervoerd. Op deze manier heeft je 100% garantie dat je je dossiers veilig vernietigd is. Na de vernietiging worden de restproducten gerecycled.

Het begrijpelijk dat je je dossiers niet wil in de het papierbak wilt gooien. Enkele documenten bezitten vertrouwelijke informatie en kunnen daarom best vernielt . Vermoedelijk gebruik voor dit doel een papiervernietiger. Het versnipperen van hoge hoeveelheden dossiers is echter heel tijd consumerend en omslachtig. Heeft jij regelmatig een grote hoeveelheid afval in het vorm van geheim papier? Kies dan dan voor het dossiervernietiging van ons U. U krijgt dan een gesloten rolcontainer.

Deze bak heeft één spleet waarin het document exact erin . Wanneer het papieren al in het bak zijn, krijgt niemand ze nog in handen. Onze chauffeur arriveert eenmaal in de tijdstip bij voor het container legen en het documenten ter plaats vernielen in onze vrachtwagen. Eveneens dit werkt middels een afgesloten mechanisme waarbij de container door het vrachtwagen zelf is opgeheven en opengemaakt. Het content zal daarna meteen vernielt.

De juiste container voor het dossiervernietiging Voor het archiefvernietiging stop je je vertrouwelijke papieren veilig in het gesloten rolcontainers van onze dienst. Via de klep in de deksel kun jij het papieren in het bak werpen. Jij hebt de selectie van verschillende inhoudsmaten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast op jouw behoefte kies jij de gewenst ledigingsfrequentie. Omdat je dossier niet op vervoer gaat, loopt je geen gevaar dat er iets met je vertrouwelijke documenten gebeurt. Je kan voor je dossiervernietiging reeds een container huren vanaf €19 per maand.

Zo werkt dossiervernietiging

De inzameling van je archief verloopt veilig en nauwkeurig dankzij één gesloten rolcontainer en onze gecertificeerde bestuurders. Papier is heel goed te hergebruiken en kan meerdere malen opnieuw worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het document gehaald en met water vermengd tot pulp. Met onze dienst weet je zeker dat je archief op de meest efficiënte, duurzame en verantwoorde wijze worden verzameld en verwoest.