Afvalwijzer Den Bosch ᐅ 4 SIMPELE FEITJES

Vlug en goedkoop van je Vuil af

{service1)

Hoe prima je je vuil ook verdeelt, er zal telkens restvuil voortdurend bestaan. Poog het afvalstroom heel klein eventueel te behouden en je zult zien dat het economisch voordelig is. Door afvalstoffen heel mogelijk mogelijk te sorteren, bijvoorbeeld papier/karton, PMD, vensterglas, en keukenafval, blijft er zo minimaal toevallig restafval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalwijzer Den Bosch

Kies bij het grootste ruimste assortiment rolcontainers en bestel de de beste beste rolcontainer geschikt voor je overblijvend afval. In de restafvalcontainer gooi je je al het onrecyclebare afval welke je niet verder extra kan scheiden. Karton/karton, swill, en glas passen geen in de afvalcontainer. Tevens voor PMD verdelen beschikken wij het correcte afvalcontainer.

Wat is Ondernemingsafval?

Bedrijfsafval is de verzamelnaam voor elke afvalstromen die bij firma’s ontstaan. Dit afvalstromen mogen meestal gescheiden ingezameld zijn. Dit is beter betreffende de leefomgeving en de portemonnee.

Wat moet er in zakelijk afval?

Hoezo prima je je afvalstoffen eveneens sorteert, er gaat altijd restvuil blijven zijn. Poog deze stroom van afval zo beperkt toevallig te bewaren en je gaat opmerken dat het economisch gunstig is. Met afvalstoffen heel mogelijk toevallig te sorteren, waaronder karton/karton, PMD, vensterglas, en keukenafval, rest er zo minimaal eventueel restafval over. Binnen het container werp je reeds het niet-recyclebare vuil die je geen extra kan verdelen. Documenten/karton, swill, PMD en ruiten thuishoren geen binnen de container.

Is scheiden scheiden van bedrijfsafval verplicht?

Je blijft gedwongen afvalstromen zoveel mogelijk te sorteren. Binnen het landelijk Nationaal Afvalbeheersing (LAP3) staat het doel het bedoeling omschreven producten opnieuw te aanwenden waar dat het lukt.

Wat kost een container een rolcontainer voor?

De tarieven prijzen van containers afhankelijk afhangend van de afvalstroom de afvalstroom, de afmeting van de rolcontainer en hoe vaak de container geledigd container ontleegd moet worden zijn. U ontdekt alle prijzen op de tarievenpagina.

Welk aard afval kan ik sorteren?

Met bakken van ons kun je karton, glas, swill en PMD scheiden. Ook zorgen wij voor betrouwbare archiefvernietiging. Wat er dan rest is algemeen afval. Ook daarvoor kun je bij ons aansluiten.

Afvalinzameling met restafval containers

In elke bedrijf komt gemengd afval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een restafval container te bestellen. Bij ons koop je snel en vlug een van de vele soorten vuilcontainers. Wij leveren hem kosteloos gedurende een etmaal in heel Nederland. Je betaalt alleen voor de lediging. Onze scherpe prijzen zie je meteen tijdens het aankoopproces. Nuttig, want dan kun je meteen zien of je nog kunt uitzuinigen met een gemengd afval container. Algemeen afval is vanwege zijn milieu-impact een dure afvalstroom. Door afvalstromen apart in te ophalen, verminder je de hoeveelheid gemengd afval.

Hiermee verklein je dus jouw stortingskosten. Heb je noodzaak aan iets meer uitleg? Doorlees dan even voort. Of neem direct jouw gemengd afval container.

De correcte container voor restafval

Bij ons vind je steeds geschikte ophaalmiddelen voor je restafval. Je kan een plastic container gebruiken, maar ook kiezen voor een stalen rolcontainer. Een metalen afvalcontainer is solide en brandveilig, handig als de container op een publieke locatie staat. Je gaat uit verschillende inhoudsmaten. De selectie is aan jou, afhankelijk van je behoefte. Ook meld je zelf aan hoe vaak jouw vat(ten) geledigd moeten worden. Een algemeen afval container wordt zonder kosten bij neergezet. Je vergoedt alleen voor het leegmaken.

Zo wordt restafval verwerkt

Al het gemengde afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de gemengd afval container terecht. Wij zamelen het afval in en vervoeren het naar een afvalverwerker; één van de 12 omvangrijke moderne afvalverbrandingsinstallaties in Nederland. Hier wordt het restafval verbrandt voor de opwekking van groene stroom. Restafval klinkt dan wellicht waardeloos, dat is het daarom niet! De afvalbranche voorbrengt maar liefst een vijfde van de duurzame stroomopwekking.

Na de verbrandingsproces blijft er verbrandingsas over, ook wel assen genoemd. Met magneten worden de laatste metaalresten er geëxtraheerd die hun pad voortzetten naar de metaalverwerking. En zelfs de hoeveelheid die dan resterend is heeft nog een bruikbare toepassing. Deze gitzwarte korrelige assen worden gebruikt voor het verhogen of aanleggen van wegen. Jammer genoeg komen er ook diverse giftige materialen los tijdens de verbranding die in meer of mindere mate echter in het natuur belanden. Om die reden moeten we doorgaan met zoeken naar zo zo weinig mogelijk afvalverbranding. De Ladder van Lansink geeft de rangorde in de afvalverwerking aan.

Afvalwijzer Den Bosch:

Makkelijk en goedkoop een rolcontainer verhuren

{service1)

Het verhuren van een voordelige container begint bij ons bedrijf, hét locatie voor een eenvoudige en verantwoordelijke afvoer van ondernemingsafval. We leveren de kans om voor de laagste prijzen rolcontainers te verkrijgen. Dankzij ons praktische lijst ontdek je gemakkelijk de container die je vereist hebt. Daarnaast verhuur je door ons heel soepel.

Onze contracten zijn namelijk per maand op te zeggen. Daardoor zijn we ook de ideale samenwerkingspartner voor voorlopige werkzaamheden. Bijvoorbeeld bij een verbouwing binnen je onderneming, of bij een verhuizing. We zorgen voor kosteloze plaatsing van de gewenste voordelige container en arriveren deze conform een afgesproken schema ook weer legen.

Is de container op wielen die je van de gemeente hebt ontvangen veel te klein voor jouw bedrijfsafval? Of geen toereikend voor het vuilnis dat je bezit? Húúr er dan eenvoudig en voordelig één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Praktisch in toepassing

Onze rolcontainers zijn praktisch in gebruik. Je rolt de container gemakkelijk naar de verlangde plek, in óf buitenshuis. Zo ontstaat het een stuk makkelijker om al jouw bedrijfsafval op de juiste manier af te verwijderen. Handig voor jouw werknemers, goed voor het milieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gefabriceerd van robuust kunststof of metaal. De bakken dichten adequaat af waardoor er geen ongedierte bij het vuilnis kan. Ook kan afvalgeur geen ontsnappen uit de container.

De prijzen van een rolcontainer verhuren

De kosten van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het soort bak en de frequentie waarmee dit zal worden geleegd. Het installeren van de rolcontainer is geheel kosteloos.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt hebt
Je bepaalt zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald dus nimmer voor een té grote container.

Je betaald alleen voor een lediging die écht nodig hebt zal zijn
Het is jammer om te vergoeden voor het ledigen van de container als deze slechts halfvol is. Met onze dienstverlening besluit je zelf hoe vaak de container zal worden geledigd.

Voor welke ondernemingen zijn onze containers op wielen toepasbaar?

We bezorgen aan alle kleine en middelgrote bedrijven in geheel ons land. Onze minimaalste bak is geschikt voor vier afvalzakken per weekperiode. En onze grootste rolcontainers verschaffen maar liefst ruimte voor 42 afvalzakken. Daardoor zijn onze bakken geschikt voor alle types ondernemingen in Nederland, van broodbakkerijen tot aan omvangrijke kantoorgebouwen.

Jouw vuilnis op de correcte manier afgevoerd

Met ons wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de juiste wijze verwerkt en afgebroken. Dat is goed voor het milieu en tevens essentieel voor jouw onderneming. Zo moeten geheime papieren veilig worden afgevoerd. Onze gesloten containers op wielen voor dossiervernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gekwalificeerde chauffeurs. Je bent hierdoor volkomen zeker dat geheime papieren op de juiste wijze worden vernietigd.

Waarom een container op wielen huren bij ons?

Redenen een container op wielen verhuren bij onze dienstverlening? Aangezien wij bekwaam zijn in het verwerken van bedrijfsafval. Wij leveren een geschikte oplossing voor ieder type vuilnis en voor elk bedrijf. Daarnaast functioneren wij heel soepel. Als het bijv. nodig is om een aanvullende container op wielen te installeren, dan doen we dat. Tevens aanvullende ophaalmomenten zijn geen issue.

 • Bezorging in 24 u
 • Kosteloos plaatsing in heel Nederland
 • Zekerheid op correcte afvalverwerking
 • Overeenkomst per maand op te zeggen

Afvalbeheer volgens de Lansink’s Ladder Afvalwijzer Den Bosch

Als het om afvalverwerking in het algemeen gaat, functioneren wij volgens de Ladder van Lansink. Dit is een maatstaf op het gebied van afvalbeheer. De Lansink’s Ladder is opgebouwd uit 6 stappen.

Hoe hoger op de ladder, des te duurzamer de verwerking. Zo proberen wij in samenwerking met jou de massa afval in jouw restafvalcontainer te verlagen, fase 1. Dit doen wij door te aanbevelen over sorteren bij de afkomst. Want puur aparte afvalmaterialen worden zo veel als mogelijk opnieuw gebruikt, fase 2 en 3. Is recyclen geen mogelijkheid? Dan gaat het afval naar een afvalverbrandingsinstallatie, stap 4. Etappe 5 en 6 proberen wij zo veel als mogelijk te ontlopen, want dit is nadelig voor het milieu en neemt deel niet bij aan een gesloten kringloop economie.

Typen en kosten ondernemingsafval en restafval verwerking

De inhoudsmaat voor een gemengd afval container varieert van tweehonderdveertig liter tot maar liefst tweeduizendvijfhonderd liter en elk daar ertussen. Je kan selecteren voor een voordelige plastic container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Ontdek je het lastig om in te schatten die omvang het beste bij je aansluit? Pak dan gauw verbinding op met één van onze deskundigen. Dankzij onze jarenlange deskundigheid met afvalmaterialen kennen wij juist wat je benodigd hebt. En wens je één keer een extra lediging of standaard een formaat ruimer? Dan is deze uiteraard ook geen kwestie!

De kosten van de containers verschillen per afvalsoort, stof en volume. Je least bij ons steeds tegen de scherpste prijzen. Algemeen afval is één van de kostbaardere afvalsoorten. Dit voortvloeit, als we bespraken, door zijn milieu-impact. Gelukkig ervaar je bij ons exact waar je te maken hebt. In ons gemakkelijke bestelsysteem is aangegeven helder wat je voor een bepaalde restafvalcontainer of een andere verschillende bak neerlegt. Wij beschouwen het belangrijk dat deze informatie duidelijk is. Op deze manier ben je later geen voor vervelende ontdekkingen te staan.

Hoe bewaar je deze afvalstroom zo minder mogelijk?

Afvalwijzer Den Bosch

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de bron. Op het ogenblik dat deze worden weggegooid dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te efficiënter kunnen materialen hergebruikt worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gedumpt, dan transformeert dit afval vanzelf in restafval. Oók als hier goed recyclebare grondstoffen tussen bevinden. Na scheiding is immers veel minder effectief dan vooraf scheiden bij de oorsprong. Slechts een klein percentage plastic en metaalmateriaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de kwestie ‘Wat is restafval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter scheiden

Hergebruikbare afvalstromen verzamel je gemakkelijk in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar omlaag worden aangepast. Gunstig voor je portemonnee, omdat we schreven al voorheen dat restafval een dure afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: karton, PMD, vensterglas, swill en vertrouwelijk dossier. Gelijk je opmerkt zijn er dus flink wat opties om jouw hoeveelheid overig afval te verkleinen waardoor er mindere in de restafval container dient.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Wel:
Brandbare niet herbruikbare afvalstoffen afkomstig van bedrijven, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet:

 • Chemisch afval
 • Asbest bevattend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Ziekenhuisafval
 • Radioactief afval
 • Elektronisch-afval en wit-en bruingoed
 • Sterk stof bevattend of ruikend afval
 • Banden
 • Dode dieren
 • Niet ontvlambaar afval zoals steenpuin, zandkorrels en vensterglas
 • Grof afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (vroegere) binnenkant niet direct herkenbaar is

Papieren en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je papier en papier apart inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van papier en papier, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn tientallen varianten papier, denk aan inpakmateriaal, drukwerk, omslagen, dagbladen en magazines. Ernstig besmet papier kan je liever niet in de papiercontainer werpen. Laat een afvalcontainer zetten, kies uw leegmaakfrequentie en je kan deze afvalsoort steeds ordelijk gescheiden verzamelen. Je krijgt de optie uit een erg divers assortiment met containers van 240 tot 2400 L.

De juiste container voor Papieren en Dozen

De meest geschikte afvalcontainer voor je document en papier ontdek je op ons. We hebben een nationale dekking en je hebt een brede keuze tussen plastic en metalen containers. Een metalen afvalcontainer is geschikt wanneer de afvalcontainers buiten geplaatst zijn, of vernieling aan de horizon ligt. Kies, naargelang van je nood, de meest geschikte gepaste
inhoudsmaat. Vervolgens beslis je hoe vaak je container(s) geleegd moeten worden. Een document en kartoncontainer wordt reeds vanaf €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt papier en karton behandeld

Papier kan wel 7 keer gerecycled worden. Tevens in jouw portemonnee bespaart het beduidend wanneer je deze afvalstroom afzonderlijk verzamelt. Je mag er bij ons aan vertrouwen dat jouw document- en papier op de aller doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoorde wijze wordt afgevoerd en gebruikt als grondstof tot nieuwe artikelen. Wil je je een afvalcontainer huren maar heb u nog steeds vragen? Bekijk de veelgestelde vraagstukken of neem contact.

Swill

Swill bestaat van organisch afval, bijvoorbeeld (bereid) keukenvuilnis en etensresten. Denk hierbij piepers, broden, pasta, drankjes, eierschalen, patat, taart, groentes en vruchten en zuivelproducten. Vooral bij horecazaken komen deze soorten afvalsoorten vrij, maar tevens op kantoren kunt je jouw biologisch vuilnis scheiden. Je spaart beduidend aan afvalverwijderingskosten als je het zwaardere swillvuilnis niet in je afvalcontainer voor overig afval werpt.

PMD (Plastic, Metalen materialen en Drankverpakkingen)

Je bedrijfsafval bestaande vermoedelijk van meer herbruikbaar afval als je vermoedt! Onopgemerkt bestaande een groot deel van bedrijfsafval dikwijls uit kunststof verpakkingsmaterialen, blikjes en drinkpakken.

Dit soort afvalmaterialen behoren stuk voor stuk tot hetzelfde afvalsoort: Plastic, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Door PMD gescheiden uit je overige afvalstromen te te verzamelen, geraken je containers minder snel vol. Bovendien ligt het apart houden uit uw afval ook goed voor het omgeving. PMD mag namelijk hergebruikt zijn. Daardoor moeten er geen nieuwe materialen ontgonnen te worden om nieuwe producten te maken, je PMD wordt immers een grondstof!

De juiste afvalcontainer voor PMD en Afvalwijzer Den Bosch

{service1)

Bij vind je steeds een passende rolcontainer voor het jouw PMD. We bieden diverse kunststof afvalcontainers aan, van 240, 660 en 1100 liter. Vanwege de snelle, gratis levering en nationale bereik, heeft je in 24 uur je container bij de verlangde plek geplaatst. U bepaalt zelf de verlangde inhoudsmaat en op welke manier frequent de afvalcontainer geledigd dient te zijn. Op deze manier weet je daarom vast dat je je vuilnis steeds weg kunt en dat je bijdraagt voor een verbeterde omgeving via jouw vuilnis te splitsen. Bestel snel uw voordelige container(s)!

Op deze manier wordt PMD bewerkt

Via jouw PMD gescheiden in te zamelen binnen een PMD container, mag het optimaal gerecycled zijn. Dit is essentieel, omdat wij belasten het milieu veel minder als we afval hergebruiken. Van je gerecyclede PMD komen bijvoorbeeld nieuwe verpakkingen, kratten en zelfs paaltjes geproduceerd. Met speciale technieken geraken de metalen en drankenkartons van het afval gezeefd om daarna gerecycled te zijn. Het resterende plastic wordt vervolgens op basis van de plasticsoorten verder verdeeld en gemalen tot korrels. Uit die korrels kunnen dan nieuwe producten zijn geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Plastic verpakkingen
 • Tasjes, tassen, flacons
 • Boterkuipjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikken
 • Metalen doppen
 • Schroefdeksels
 • Melkverpakkingen
 • Sapverpakkingen
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtverpakkingen

VERBODEN:

 • Piepschuim Verpakkingen inclusief aluminium laag binnenin (zoals zakken chips, kruidenverpakkingen en koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (voor medicijnen en ook kauwgom) (Stijf) plastic waaronder speeltjes
 • Huishoudelijke artikelen en gebruiksvoorwerpen (emmers, druiprek etc.)
 • Boodschappentas tassen
 • Landbouwplastic
 • Verfblikken
 • Spuitbussen inclusief chemisch symbool (antitranspirant, lak enz.)
 • Pakketten inclusief vla- of yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waar ander materiaal is geplaatst Los doosjes of ander papier
 • Pakket met gevaarlijke materialen
 • Glasscherven

Hoe veel afval jezelf scheidt, des te goed dat het is voor het milieu en ook je geldbeurs. Glas is 1 uit de {afvalstromen|afvalsoorten die eenvoudig te scheiden zijn. Glasafval bestaan uit flessen, potjes en ook glasscherven. Zonder het te scheiden neemt het door de ruimte en massa heel veel plaats in het afval van het bedrijf in. Jij kunt daarom flink uit besparen op je kosten voor afval. Het glas is bovendien volledig om te hergebruiken. Ook verbruikt het recyclen heel veel kleiner energie dan glaswerk te maken uit nieuwe materialen.

Komt er bij je onderneming veel glasafval vrij, zoals in de sector van de horeca, dan is is een container voor glas essentieel. Bezit je variërende tijdsperioden met betrekking tot drukte? ons werkt met flexibele overeenkomsten omdat je het nummer bakken eenvoudig aanpast.

De juiste bak voor glas restafval

Koop het beste bakken voor het je glasverval op ons. Je heeft de keuze uit selectie uit een container met tweehonderdveertig liter en ook van 900 liter. Er is al een container voor glas vanaf €13 elke maandelijkse periode en ook deze wordt gratis neergezet. Op basis van hoeveelheid afval kiest je op welke manier vaak ons de container zullen komen ledigen. ons leveren het voordeligste dienstverlening.

Zo worden het glas verwerkt

Het kost veel kracht voor het glas te maken van nieuwe grondstoffen. Glasverval is echter één goede basis. Daar zit meestal ongeveer 50% oudere glazen binnen nieuw glazen. Tijdens de verwerken maken we verschil tussen blank, bruine, groene en gemengd glazen. Daarnaast zijn kurk en dekseltjes verwijderd. Door glas te hergebruiken, kunnen er zijn op één veel kleinere temperatuur glas geproduceeerd worden. Een milieuvriendelijker en ook verantwoord proces dus. Heeft je vraagstukken? Bekijk dan het veelgestelde vragenlijst of contact .

Wat is mag wel er zijn bij het de glasverval?

Toegestaan:

Leeg glasafval die gediend had zoals verpakkingsmateriaal

Niet toegestaan:

Keramiek, stenen, porselein. Hieronder vallend kruikjes, borden, koppen, keramiek en dergelijke. Warmtebestendig glazen, laboratorium glazen, ovenschalen, kookoppervlakken en ook kachelruitjes

Koelkast glasplaatje, snijplank enzovoort. vallend binnen vlakglas

Medisch- of ziekenhuisglas: naaldjes, chemische stoffen, vloeistof etc.

Archiefvernietiging

Je archief dienen beschermd en in een veilige manier vernietigd te worden. Dossiervernietiging zou je daarom beter uitstekend regelen. De afgesloten rolcontainer van onze dienst ondersteunen bij een veilig proces van verzameling en vernietiging van jouw archief. Vertrouwelijk en veilig. Papieren zullen discreet getransporteerd. Zo heeft jij honderd procent garantie dat jouw archief veilig vernietigd is. Na vernietiging zullen de restproducten gerecycled.

Het is te begrijpen dat jij je dossiers niet in de papiercontainer wil gooien. Enkele papieren bevatten vertrouwelijke informatie en kunnen daarom beter vernielt worden. Vermoedelijk gebruik je je hiervoor een papiervernietiger. Het versnipperen van grote hoeveelheden archief is heel tijdrovend en omslachtig. Heb jij frequent veel vuil in de vorm van vertrouwelijk papier? Kies dan dan voor archiefvernietiging van ons U. Je krijgt dan een afgesloten container op wielen.

Deze bak heeft een spleet waar het document exact doorheen past. Wanneer de papieren al in de bak zitten, krijgen niemand zij nog bij . Onze chauffeur arriveert eenmaal zoveel tijdstip bij voor het container ledigen en de documenten ter plaats te vernielen in onze vrachtwagen. Eveneens dit werkt middels een gesloten systeem waarin de container via het truck zelf is opgetild en geopend. Het inhoud zal vervolgens direct vernielt.

De juiste bak voor archiefvernietiging Voor archiefvernietiging stop je je vertrouwelijke documenten veilig in het gesloten rolcontainers van onze dienst. Via de klep in de deksel kan je de documenten in het bak werpen. Jij heeft de keuze uit verschillende capaciteiten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast aan je noden kies jij de gewenste frequentie van lediging. Omdat jouw dossier geen op het vervoer gaat, loopt jij geen gevaar dat er iets met jouw vertrouwelijke documenten gebeurt. Jij kunt voor jouw archiefvernietiging al een container huren vanaf €19 per maand.

Zo functioneert dossiervernietiging

De inzameling van je dossier gebeurt veilig en secuur dankzij één gesloten container op wielen en onze gecertificeerde chauffeurs. Document is heel goed te hergebruiken en kan meerdere keren opnieuw worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het document gehaald en met water gemengd tot pulp. Bij ons weet je zeker dat jouw dossier op de meest efficiënte, duurzame en verantwoordelijke wijze wordt ingezameld en vernietigd.