Afvalwijzer Assen ✔️ 13 VERBORGEN FEITJES

Snel en goedkoop van je Afval af

{service1)

Hoe goed je je vuil ook verdeelt, er zal altijd restafval blijven bestaan. Poog deze afvalstroompje heel beperkt toevallig te houden en je zult opmerken dat dit financieel voordeelgevend is. Met afvalstoffen zo mogelijk toevallig te scheiden, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, vensterglas, en keukenafval, rest er dus zo weinig toevallig restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalwijzer Assen

Kies uit bij het meest uitgebreide aanbod afvalcontainers en bestel het meest geschikte rolcontainer voor je restvuil. In de de rest container gooi je al het niet niet te recyclen afval dat je niet verder extra kan scheiden. Documenten/karton, voedselafval, en ruiten passen niet binnen de rest restafvalcontainer. Tevens omtrent PMD sorteren bezitten we de juiste container.

Wat is Zakelijk afval?

Bedrijfsafval is de algemene benaming voor elke afvalstromingen welke binnen firma’s ontstaan. Dit stromingen mogen dikwijls gescheiden verzameld geraken. Dit is beter voor het milieu leefomgeving en de geldbeugel.

Wat kan er in de bedrijfsafval?

Hoezo uitstekend je je afvalstoffen eveneens verdeelt, er zal telkens restvuil aanwezig bestaan. Tracht dit afvalstroom dus minimaal mogelijk te bewaren en je zal merken dat het financieel voordeelgevend is. Door afvalstoffen dus zoveel eventueel te sorteren, zoals papier/karton, PMD, ruiten, en keukenafval, rest er zo minimaal eventueel restafval over. In de het afvalcontainer gooi je reeds het niet niet te recyclen vuil dat je geen verder kan verdelen. Papier/karton, voedselafval, PMD en glas horen geen in de het container.

Is het scheiden scheiden van ondernemingsafval noodzakelijk?

Je bent noodzakelijk afvalstromen zoveel toevallig te verdelen. In de het landelijk Algemeen Afvalbeheer (LAP3) staat het het streefdoel vermeld producten weer te gebruiken indien dat het lukt.

Wat kost een container een rolcontainer voor?

De tarieven prijzen van rolcontainers afhankelijk afhangend van de afvalstroom afvalstroompje, de grootte omvang van de afvalcontainer en hoevaak hoevaak de container rolcontainer geleegd dient geraken. Jij vindt je elke prijzen op de de tarievenpagina.

Welk type bedrijfsafval kan ik opsplitsen?

Met containers van ons kun je papier, ruiten, organisch afval en PMD scheiden. Ook dragen wij voor veilige archiefvernietiging. Wat er dan overblijft is gemengd afval. Ook hiervoor kun je bij ons terecht.

Afval Inzameling met gemengd afval containers

In elke bedrijf komt gemengd afval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te gebruiken. Bij ons neem je snel en rap een van de talloze varianten vuilcontainers. Wij bezorgen hem zonder kosten in een etmaal in volledig Nederland. Je vergoedt alleen voor de leegmaken. Onze concurrerende kosten zie je direct in het bestelproces. Handig, want dan kun je gelijk bekijken of je nog kunt uitzuinigen met een algemeen afval container. Gemengd afval is wegens zijn milieueffect een dure afvalstroom. Door afvaltypes apart in te zamelen, verminder je de massa gemengd afval.

Hiermee verminder je dus jouw afvalkosten. Heb je verlangen aan iets meer uitleg? Lees dan even voort. Of neem direct jouw gemengd afval container.

De correcte container voor restafval

Bij ons vind je steeds juiste inzamelmiddelen voor je restafval. Je kan een plastic container gebruiken, maar ook gaan voor een ijzeren rolcontainer. Een metalen afvalcontainer is hufterproof en brandbestendig, handig als de vat op een openbare locatie staat. Je kiest uit verschillende inhoudsmaten. De keuze is aan jou, afhankelijk van je verlangen. Ook geef je zelf aan hoe frequent jouw container(s) geledigd moeten geraken. Een gemengd afval container wordt gratis bij uitgezet. Je betaalt alleen voor het ledigen.

Zo wordt restafval behandeld

Al het niet gescheiden afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij halen het afval in en vervoeren het naar een verwerkingsbedrijf; één van de dozijn ruime moderne afvalverbrandingsinstallaties in Nederland. Hier wordt het restafval verbrandt voor de opwekking van hernieuwbare stroom. Gemengd afval lijkt dan wellicht waardeloos, dat is het echter niet! De afvalsector levert maar liefst een vijfde van de hernieuwbare energieproductie.

Na de verbranden blijft er verbrandingsas over, ook wel assen genoemd. Met magnetische krachten worden de overgebleven metaaldeeltjes er verwijderd die hun weg verdergaan naar de metaalhergebruik. En zelfs de verzameling die dan rest heeft nog een functionele bestemming. Deze donkere korrelvormige assen worden ingezet voor het aanvullen of bouwen van wegen. Helaas komen er ook diverse schadelijke materialen vrij gedurende de verbranding die in bepaalde of geringere mate desondanks in het leefomgeving terecht komen. Daarom moeten we blijven streven naar zo zo weinig mogelijk verbranding. De Ladder van Lansink geeft de orde in de afvalverwerking aan.

Afvalwijzer Assen:

Makkelijk en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een voordelige container start bij ons bedrijf, het locatie voor een eenvoudige en verantwoorde afvoer van bedrijfsafval. We leveren de kans om tegen de scherpste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Dankzij ons praktische overzicht vind je snel de container die je vereist hebt. Daarnaast verhuur je via ons heel soepel.

Onze contracten zijn namelijk per maandelijkse periode op te zeggen. Daardoor zijn we ook de perfecte partner voor tijdelijke projecten. Bijv. bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een verhuizing. Wij zorgen voor gratis installatie van de verlangde goedkope container en komen deze conform een afgesproken tijdschema ook weer ledigen.

Is de container op wielen die je van de stadsbestuur hebt ontvangen verre te klein voor jouw ondernemingsafval? Of geen toereikend voor het afval dat je bezit? Húúr er dan eenvoudig en goedkoop één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Handig in gebruik

Onze containers op wielen zijn handig in toepassing. Je rolt de container gemakkelijk naar de gewenste plek, in óf buiten. Zo wordt het een deel makkelijker om al jouw bedrijfsafval op de correcte manier af te voeren. Handig voor je werknemers, goed voor het milieu én kostenbesparend.

Onze rolcontainers zijn gefabriceerd van stevig kunststof of metaalmateriaal. De bakken sluiten adequaat af zodat er geen plagen bij het afval kunnen. Ook kan stank geen ontkomen uit de bak.

De prijzen van een container op wielen huren

De uitgaven van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het soort bak en de frequentie waarmee deze wordt geledigd. Het installeren van de rolcontainer is volledig gratis.

Je betaald enkel voor wat je nodig hebt hebt
Je kiest zelf hoe groot jouw container op wielen moet zijn. Je betaalt zodoende nooit voor een te ruime container.

Je betaalt alleen voor een lediging die écht nodig is
Het is zonde om te betalen voor het legen van de bak wanneer deze slechts halfvol is. Met onze dienstverlening bepaal je zelf hoe vaak de container wordt geledigd.

Voor welke ondernemingen zijn onze rolcontainers geschikt?

We bezorgen aan alle midden- en kleinbedrijven in geheel Nederland. Onze kleinste bak is toepasbaar voor vier afvalzakken per weekperiode. En onze maximale rolcontainers bieden maar liefst plek voor 42 vuilniszakken. Hierdoor zijn onze bakken toepasbaar voor alle soorten bedrijven in Nederland, van broodbakkerijen tot aan omvangrijke kantoorgebouwen.

Jouw vuilnis op de correcte manier verwerkt

Met ons wordt jouw vuilnis verzekerd op de juiste manier verwerkt en afgebroken. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en ook essentieel voor jouw onderneming. Zo moeten geheime documenten veilig worden afgevoerd. Onze afgesloten containers op wielen voor archiefvernietiging worden discreet vervoerd door gecertificeerde bestuurders. Je bent hierdoor volkomen verzekerd dat vertrouwelijke papieren op de correcte wijze worden afgebroken.

Redenen een container op wielen verhuren bij onze dienstverlening?

Waarom een container op wielen huren via onze dienstverlening? Aangezien wij gespecialiseerd zijn in het afvoeren van bedrijfsafval. We bieden een passende oplossing voor elk type afval en voor ieder onderneming. Daarnaast functioneren we heel soepel. Als het bijvoorbeeld vereist is om een extra container op wielen te plaatsen, dan doen wij dat. Ook aanvullende ophalingstijden zijn niet probleem.

 • Bezorging in 24 u
 • Gratis plaatsing in heel Nederland
 • Zekerheid op juiste afvalbehandeling
 • Contract per maand op te zeggen

Afvalmanagement volgens de Lansink’s Ladder Afvalwijzer Assen

Als het om afvalbeheer in het geheel gaat, opereren wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een norm op het terrein van afvalmanagement. De Afvalhiërarchie van Lansink is opgebouwd uit zes stappen.

Hoe hoger op de hiërarchie, des te milieuvriendelijker de behandeling. Zo pogen wij gezamenlijk met jou de hoeveelheid rommel in jouw algemeen afval container terug te dringen, etappe 1. Dit doen wij door te aanbevelen over sorteren bij de bron. Want ongemengd afzonderlijke afvalstromen worden zoveel als kan opnieuw gebruikt, stap 2 en 3. Is opnieuw gebruiken geen mogelijkheid? Dan gaat het vuilnis naar een afvalverwerkingseenheid, etappe 4. Fase 5 en 6 pogen wij zoveel mogelijk te vermijden, want dit is slecht voor het leefmilieu en draagt niet bij aan een kringloop maatschappij.

Typen en prijzen ondernemingsafval en algemeen afval verwerking

De volume voor een restafvalcontainer varieerd van 240 liter tot tot wel 2500 liter en elk daar ertussen. Je mag kiezen voor een voordelige plastic container of een metalen ‘hufterproof’ container. Zoek je het lastig om naar te ramen wat grootte het goed bij je aansluit? Neem dan snel aansluiting op met één van onze specialisten. Dankzij onze jarenlange ervaring met afvalsoorten begrijpen wij exact wat je benodigd hebt. En wens je een keer een extra legen of gewoonlijk een grootte groter? Dan is deze uiteraard ook geen enkel kwestie!

De kosten van de bakken wisselen per afvalstroom, stof en capaciteit. Je least bij ons steeds tegen de scherpste prijzen. Gemengd afval is een van de duurdere afvalcategorieën. Dit komt, als we noemden, door haar milieu-impact. Gelukkig genoeg ervaar je bij ons exact voor wat je te maken hebt. In ons gemakkelijke bestelproces staat vermeld overtuigend wat je voor een specifieke gemengd afval container of een bepaalde verschillende container betaalt. Wij vinden het cruciaal dat deze informatie transparant is. Op deze manier ben je naderhand niet voor nare verrassingen te liggen.

Hoe bewaar je deze afvalstroom zo gering mogelijk?

Afvalwijzer Assen

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de oorsprong. Bij het ogenblik dat deze worden afgedankt dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te efficiënter kunnen materialen hergebruikt worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gegooid, dan transformeert dit afval vanzelf in overig afval. Ook als hier prima herbruikbare materialen tussen bevinden. Na verdeling is namelijk veel minder efficiënt dan op voorhand verdelen bij de bron. Slechts een gering percentage plastic en metaal kan er na de bewerking nog worden gefilterd. Het antwoord op de kwestie ‘Wat is restafval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit restafval kun je beter scheiden

Recyclebare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw overig afval container naar omlaag worden bijgesteld. Gunstig voor je beurs, omdat we vermelden al voorheen dat restafval een kostbare afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: karton, PMD, glas, swill en vertrouwelijk dossier. Gelijk je opmerkt zijn er dus flink wat mogelijkheden om jouw hoeveelheid restafval te verkleinen waardoor er minder in de restafval container dient.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Ja:
Ontvlambare geen herbruikbare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet Toegestaan:

 • Scheikundig afval
 • Asbest bevattend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Radioactief afval
 • Elektronisch-afval en wit-en bruin goed
 • Hevig stoffend of geurend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Geen brandbaar afval zoals puin, zandkorrels en vensterglas
 • Groot afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Smeulende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (vroegere) inhoud niet rechtstreeks herkenbaar is

Papier en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en papier afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het opsplitsen van karton en karton, omdat het erg goed te recyclen is. Er zijn verscheidene varianten papierafval, bijvoorbeeld aan inpakmateriaal, drukwerk, omslagen, dagbladen en magazines. Zwaar vervuild papier kan je liever niet in de papierbak werpen. Laat een rolcontainer plaatsen, selecteer je ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort steeds netjes apart inzamelen. Je hebt de keuze tussen een zeer gevarieerd assortiment met containers van 240 en 2400 liter.

De correcte container voor Papier en Karton

De meest gepaste rolcontainer voor je document en karton vind je bij ons. We beschikken over een landelijke dekking en je hebt een brede selectie tussen plastic en ijzeren afvalcontainers. Een metalen container is geschikt wanneer de afvalcontainers buiten geplaatst zijn, of wanneer vernieling aan de horizon staat. Selecteer, afhankelijk uit je behoefte, de meest geschikte geschikte
inhoudsmaat. Daarna beslis je op welke manier frequent je afvalcontainer(s) geleegd dienen te worden. Een papier en kartoncontainer wordt al vanuit €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt document en karton behandeld

Papier kan wel 7 keer hergebruikt worden. Tevens in jouw beurs scheelt het beduidend wanneer je deze afvalsoort apart verzamelt. Je kunt er bij ons op rekenen dat jouw papier- en papier in de aller doelmatige, ecologische en verantwoordelijke wijze wordt afgevoerd en gebruikt voor grondstof tot nieuw artikelen. Wil je een rolcontainer verhuren maar heeft u nog vraagstukken? Bekijk de meest gestelde vragen of neem contact contact.

Swill

Swill bestaande uit biologisch vuilnis, zoals (bereid) keukenafval en voedselresten. Denk hierbij piepers, broden, pasta, drankjes, eierschelpen, patat, taart, groentes en vruchten en melkproducten. Vooral op horecazaken ontstaan deze afvalstromen vrij, echter tevens op kantoren mag je je biologisch vuilnis scheiden. Je spaart aanzienlijk aan afvalkosten wanneer je het zwaardere swillvuilnis niet in je rolcontainer met restafval gooit.

PMD (Plastic, Metalen materialen en Drankenkartons)

Je bedrijfsafval bestaande waarschijnlijk uit meer recyclebaar vuilnis dan je denkt! Ongemerkt bestaande één omvangrijk gedeelte uit bedrijfsafval dikwijls van plastic verpakkingsmaterialen, blikken en drinkpakken.

Dit soort afvalmaterialen behoren stuk voor stuk bij dezelfde afvalstroom: Kunststof, Metalen materialen en Drankenkartons (PMD).

Door PMD gescheiden uit je andere afvalsoorten te te zamelen, zitten je containers minder snel vol. Daarnaast is het apart houden van je vuilnis tevens goed voor het het milieu. PMD mag immers hergebruikt zijn. Daardoor hoeven er geen enkele nieuwe materialen gewonnen te worden voor verse producten te maken, je PMD is immers een basisgrondstof!

De juiste container voor het PMD en Afvalwijzer Assen

{service1)

Bij ons vind je altijd een geschikte afvalcontainer voor het je PMD. We bieden verschillende kunststof afvalcontainers , zoals 240, 660 of 1100 liter. Dankzij onze vlugge, gratis bezorging en nationale bereik, heeft je binnen 24 uren je container op de verlangde locatie geplaatst. U beslist zelfstandig het gewenste inhoudsmaat en hoe frequent de container geleegd moet te zijn. Op deze manier weet je dus zeker waar je je vuilnis altijd kwijt kan en dat je meewerkt aan een beter milieu door jouw afval te splitsen. Bestel snel je goedkope container(s)!

Zo wordt PMD bewerkt

Via je PMD apart in te verzamelen binnen een PMD container, mag het optimaal hergebruikt worden. Dat is essentieel, omdat wij belasten het omgeving minder als we afval recycleren. Van jouw hergebruikte PMD komen bijvoorbeeld verse omhulsels, kratten en zelfs bermpaaltjes geproduceerd. Met speciale methoden worden de metalen en drankkartons van het afval gefilterd om daarna hergebruikt te zijn. De resterende kunststof wordt daarna op grond van de plasticsoorten verder gescheiden en gemalen tot korrels. Uit deze korrels kunnen dan nieuwe artikelen worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Kunststof omhulsels
 • Tasjes, zakken, flacons
 • Botervlootjes
 • Plantenpotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikjes
 • Metalen dopjes
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sappakken
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtverpakkingen

NIET TOEGESTAAN:

 • Polystyreenschuim Pakketten inclusief aluminiumfolie laag binnenin (bijvoorbeeld chipszakken, kruidenmixverpakkingen en ook koffiepakken)
 • Blisterverpakkingen (voor medicijnen en gomballen) (Hard) kunststof zoals speelgoed
 • Huishoudelijke artikelen en ook gebruiksvoorwerpen (bakken, druiprek en dergelijke)
 • Draagtas tassen
 • Boerenplastic
 • Verfpotten
 • Spuitbussen inclusief chemisch teken (deodorant, lak etc)
 • Pakketten met vla- ofwel yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waar ander materiaal zit geplaatst Los karton ofwel ander papier
 • Pakket inclusief van gevaarlijke materialen
 • Glasafval

Hoe meer afval je scheidt, des te goed dat zal zijn voor de milieubescherming en ook je portemonnee. Glas blijkt een van de {afvalstromen|afvalsoorten welke eenvoudig te scheiden is. Glasverval bestaat uit flesjes, potjes en ook glasscherven. Zonder het te scheiden neemt het glasafval door het volume en ook gewicht veel plaats in de bedrijfsafval in. Je kunt dus flink besparen in je kosten voor afval. Het is ook bovendien compleet om te hergebruiken. Ook verbruikt het veel kleiner kracht dan glaswerk om te produceren van nieuwe materialen.

Komt er bij jouw onderneming heel veel glas vrij, zoals in de sector van de horecabedrijven, dan is is één glascontainer onmisbaar. Heb jij variërende periodes met betrekking tot bezigheden? ons functioneert samen met flexibele overeenkomsten waardoor je het nummer bakken eenvoudig aanpast.

De geschikte container voor het glasafval

Koop de beste bakken voor je glasafval bij ons. Jij heeft de selectie van één container met tweehonderdveertig liters en van negenhonderd liter. Er reeds één glascontainer startend bij €13 elke maand en ook deze wordt gratis neergezet. Op basis van de de afval kies jij op welke manier vaak wij het bak zullen komen legen. wij biedt het voordeligste service.

Zo worden het glas bewerkt

Het kost heel veel energie voor het glas te produceren uit nieuwe materialen. Glasafval is echter echter een prima grondslag. Er zitten meestal circa 50% oudere glazen binnen nieuw glas. Bij het verwerken doen wij onderscheid tussen blank, bruine, groen en ook bont glazen. Daarnaast worden kurk en ook deksels verwijderd. Door glas om te recyclen, kan er bij één heel veel lagere warmte glazen geproduceeerd worden. Een milieuvriendelijker en verantwoord proces dus. Heeft jij vraagstukken? Bekijk dan de frequent gestelde vragenlijst of neem neem contact .

Wat is mag wel er zijn bij het het glasafval?

Toegestaan:

Leeg glasverval dat gediend heeft zoals verpakking

Niet toegestaan:

Keramiek, steen, porseleinen. Daaronder vallen kruikjes, bordjes, kopjes, keramiek en dergelijke. Hittebestendig glazen, labo glas, ovenschalen, kookoppervlakken en ook kachelruitjes

Koelkast glazenplaatjes, snijplank enzovoort. vallend onder vlakglas

Medisch- ofwel glas uit ziekenhuizen: naalden, chemie, vloeistoffen enzovoort.

Dossiervernietiging

Jouw dossiers dienen beschermd en ook in een veilige manier vernietigd te worden. Archiefvernietiging zou je dus best goed regelen. Het afgesloten rolcontainers van ons ondersteunen tijdens een veilig proces van verzameling en vernietiging van dossiers. Vertrouwelijk en veilig. Documenten zullen discreet getransporteerd. Zo heb jij 100% garantie dat je jouw dossiers beschermd vernietigt is. Na de vernieling worden de restanten hergebruikt.

Het is te begrijpen dat je je dossiers niet wil in de het papiercontainer wilt gooien. Enkele papieren bevatten vertrouwelijke gegevens en kunnen kunnen daarom best vernietigd worden. Vermoedelijk gebruik voor dit doel een papiervernietiger. Het versnipperen van hoge aantallen dossiers is heel tijd consumerend en omslachtig. Heeft jij frequent een grote hoeveelheid afval in de de vorm van vertrouwelijk papier? Kies dan dan voor dossiervernietiging van onze dienst U. Je krijgt dan dan een afgesloten container op wielen.

Deze container heeft één gleuf waar het document exact erin past. Als de documenten eenmaal in het bak zijn, krijgen niemand ze nog bij handen. Onze bestuurder arriveert eenmaal in de zoveel tijdstip bij voor het bak legen en de documenten ter plaats vernielen in onze truck. Eveneens dit werkt middels een afgesloten mechanisme waarin het container via het vrachtwagen zelf wordt opgetild en geopend. Het inhoud wordt daarna meteen vernielt.

De juiste container voor dossiervernietiging Voor het archiefvernietiging deponeer jij jouw vertrouwelijke documenten veilig in het afgesloten containers op wielen van onze dienst. Via de klepje in het deksel kun je de documenten in het bak werpen. Je hebt de keuze uit verschillende inhoudsmaten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd op je noden kies jij de gewenste ledigingsfrequentie. Omdat je dossier niet op vervoer is, loop je niet gevaar dat er iets met jouw geheime documenten gebeurt. Jij kunt voor jouw dossiervernietiging al een container verhuren vanaf €19 per maand.

Zo functioneert dossiervernietiging

De verzameling van je dossier gebeurt veilig en secuur dankzij één afgesloten container op wielen en onze gecertificeerde bestuurders. Papier is heel goed te hergebruiken en kan meerdere keren opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt van het document gehaald en met water vermengd tot pulp. Bij onze dienst weet jij zeker dat je dossier op de meest doeltreffende, milieuvriendelijke en verantwoorde manier worden verzameld en vernietigd.