Afvalwijzer Arnhem 2022 🔴 7 VERBAZENDE TIPS

Gauw en betaalbaar van je Afval af

{service1)

Hoe goed je je afvalstoffen ook verdeelt, er zal steeds restafval blijven bestaan. Tracht het stroom van afval zo minimaal toevallig te bewaren en je zal merken dat het geldelijk voordeelgevend is. Via vuil zo zoveel toevallig te sorteren, waaronder papier/karton, PMD, ruiten, en voedselafval, blijft er dus minimaal eventueel restafval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalwijzer Arnhem 2022

Kies uit van het grootste grootste gamma afvalcontainers en bestel het beste rolcontainer voor je je restvuil. Binnen het restafvalcontainer gooi je al het niet onrecyclebare afval die je niet verder verder kan verdelen. Papier/karton, swill, en glas thuishoren geen in het afvalcontainer. Eveneens betreffende PMD scheiden beschikken we het juiste container.

Wat is Zakelijk afval?

Ondernemingsafval is de verzamelnaam voor alle afvalstromingen welke in ondernemingen ontstaan. Die stromingen kunnen dikwijls apart ingezameld zijn. Dit is goed voor het milieu milieu en de portemonnee portemonnee.

Wat moet er in ondernemingsafval?

Op welke manier goed je je afvalstoffen ook sorteert, er zal steeds restafval aanwezig bestaan. Poog het afvalstroom dus klein toevallig te houden en je zal merken dat deze economisch gunstig is. Door afval heel veel toevallig te sorteren, zoals papier/karton, PMD, ruiten, en swill, overblijft er heel zo weinig mogelijk restafval over. In de de rest restafvalcontainer werp je al het niet niet te recyclen afvalstoffen welke je geen verder kan verdelen. Karton/karton, keukenafval, PMD en ruiten horen niet binnen de rest restafvalcontainer.

Is het sorteren van bedrijfsafval verplicht?

Je bent noodzakelijk afvalstromen zoveel mogelijk te sorteren. In de het Nationaal Afvalbeheer (LAP3) staat het de bedoeling vermeld producten weer te aanwenden waar dat het lukt.

Wat kost een een container voor rolcontainer voor bedrijfsafval?

De tarieven tarieven voor containers zijn afhankelijk afhangend van het stroom van afval, de grootte van de container alsook hoe vaak de de afvalcontainer ontleegd dient worden. Je vindt je alle kosten op de tarievenpagina tarievenpagina.

Welk aard bedrijfsafval kan ik sorteren?

Met emmers van ons kun je karton, ruiten, voedselresten en verpakkingsafval scheiden. Ook dragen wij voor betrouwbare dossiervernietiging. Wat er dan blijft is algemeen afval. Ook daarvoor kun je bij ons aankloppen.

Afval Inzameling met gemengd afval containers

In elke bedrijf komt restafval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een restafval container te bestellen. Bij ons bestel je snel en vlug een van de verschillende varianten rolcontainers. Wij leveren hem gratis gedurende een dag in volledig Nederland. Je betaald alleen voor de lediging. Onze scherpe tarieven zie je direct in het orderproces. Handig, want dan kun je gelijk zien of je nog kunt besparen met een algemeen afval container. Gemengd afval is vanwege zijn milieu-impact een dure afvalstroom. Door afvaltypes afzonderlijk in te ophalen, verklein je de hoeveelheid gemengd afval.

Hiermee verminder je dus jouw stortingskosten. Heb je noodzaak aan iets aanvullende uitleg? Doorlees dan even voort. Of bestel direct jouw gemengd afval container.

De juiste container voor gemengd afval

Bij ons vind je altijd passende verzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een kunststof container huren, maar ook kiezen voor een stalen rolcontainer. Een stalen rolcontainer is hufterproof en brandwerend, nuttig als de container op een algemene plaats staat. Je kiest uit meerdere inhoudsmaten. De beslissing is aan jou, op basis van je verlangen. Ook meld je zelf aan hoe frequent jouw container(s) geledigd moeten geraken. Een restafvalcontainer wordt kosteloos bij neergezet. Je betaalt alleen voor het leegmaken.

Zo wordt afvalresten verwerkt

Al het gemengde afval en het niet-verwerkbaar afval komt dus in de gemengd afval container terecht. Wij halen het afval in en transporteren het naar een verwerker; één van de twaalf omvangrijke moderne afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het restafval verbrandt voor de productie van groene stroom. Restafval lijkt dan wellicht zonder waarde, dat is het daarom niet! De afvalbranche levert maar liefst een vijfde van de duurzame stroomopwekking.

Na de verbrandingsproces blijft er verbrandingsas over, ook wel assen genoemd. Met magnetische krachten worden de resterende metaaldeeltjes er uitgehaald die hun pad voortzetten naar de metaalverwerking. En zelfs de verzameling die dan overblijft heeft nog een nuttige toepassing. Deze donkere korrelige assen worden toegepast voor het verhogen of aanleggen van verkeerswegen. Jammer genoeg komen er ook allerlei gevaarlijke substanties vrij in de verbranding die in meer of geringere mate echter in het natuur terecht komen. Om die reden moeten we doorgaan met streven naar zo zo weinig mogelijk verbranding. De Afvalhiërarchie van Lansink geeft de hiërarchie in de afvalverwijdering aan.

Afvalwijzer Arnhem 2022:

Makkelijk en goedkoop een rolcontainer huren

{service1)

Het huren van een goedkope container begint bij ons bedrijf, hét adres voor een gemakkelijke en verantwoordelijke afvoer van bedrijfsafval. We leveren de mogelijkheid om voor de scherpste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Dankzij onze handige lijst ontdek je gemakkelijk de container die je vereist zal hebben. Daarnaast verhuur je door onze dienstverlening heel flexibel.

Onze contracten zijn namelijk per maandelijkse periode op te zeggen. Daardoor zijn we ook de perfecte samenwerkingspartner voor voorlopige projecten. Bijv. bij een renovatie binnen je bedrijf, of bij een relocatie. We zorgen voor kosteloze plaatsing van de verlangde voordelige container en arriveren deze conform een overeengekomen schema ook weer ledigen.

Is de rolcontainer die je van de stadsbestuur hebt gekregen veel te klein voor jouw bedrijfsafval? Of niet geschikt voor het afval dat je hebt? Huur er dan eenvoudig en voordelig één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Praktisch in toepassing

Onze rolcontainers zijn praktisch in toepassing. Je rolt de bak gemakkelijk naar de verlangde plaats, in óf buitenshuis. Zo wordt het een stuk makkelijker om al jouw bedrijfsafval op de correcte wijze af te verwijderen. Handig voor je werknemers, goed voor het milieu én kostenbesparend.

Onze rolcontainers zijn gefabriceerd van robuust plastic of metaalmateriaal. De bakken sluiten goed af zodat er niet plagen bij het vuilnis kunnen. Tevens kan stank geen ontkomen uit de container.

De kosten van een rolcontainer verhuren

De kosten van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het soort container en hoe vaak dit zal worden geledigd. Het installeren van de rolcontainer is geheel gratis.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt hebt
Je bepaalt zelf welke grootte jouw container op wielen moet zijn. Je betaalt dus nooit voor een te grote bak.

Je betaald enkel voor een lediging die écht nodig zal zijn
Het is jammer om te vergoeden voor het ledigen van de bak als deze slechts halfgevuld is. Met ons bepaal je zelf hoe vaak de bak wordt geledigd.

Voor welke ondernemingen zijn onze rolcontainers toepasbaar?

We leveren aan alle kleine en middelgrote bedrijven in geheel Nederland. Onze minimaalste bak is toepasbaar voor 4 afvalzakken per week. En onze grootste containers op wielen verschaffen zelfs ruimte voor 42 afvalzakken. Hierdoor zijn onze bakken geschikt voor alle soorten bedrijven in Nederland, van bakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw afval op de juiste wijze verwerkt

Bij onze dienstverlening wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de juiste manier verwerkt en afgebroken. Dat is goed voor het leefmilieu en tevens essentieel voor jouw onderneming. Zo dienen vertrouwelijke documenten veilig worden afgevoerd. Onze afgesloten containers op wielen voor archiefvernietiging worden discreet vervoerd door gekwalificeerde bestuurders. Je bent hierdoor absoluut verzekerd dat geheime documenten op de correcte manier worden afgebroken.

Waarom een container op wielen verhuren bij ons?

Waarom een container op wielen huren bij onze dienstverlening? Aangezien wij gespecialiseerd zijn in het afvoeren van ondernemingsafval. We leveren een passende oplossing voor elk type afval en voor ieder onderneming. Bovendien functioneren we heel soepel. Als het bijvoorbeeld nodig is om een extra rolcontainer te plaatsen, dan doen we dat. Ook extra ophalingstijden zijn niet probleem.

 • Bezorging binnen 24 u
 • Gratis installatie in heel Nederland
 • Garantie op juiste afvalverwerking
 • Overeenkomst maandelijks opzegbaar

Afvalbeheer volgens de Lansink’s Ladder Afvalwijzer Arnhem 2022

Als het om afvalverwerking in het groter geheel gaat, functioneren wij volgens de Ladder van Lansink. Dit is een standaard op het terrein van afvalbeheer. De Lansink’s Ladder is opgebouwd uit zestal niveaus.

Hoger op de hiërarchie, hoe milieuvriendelijker de afhandeling. Zo proberen wij samen met jou de hoeveelheid vuilnis in jouw gemengd afval container te verlagen, etappe 1. Dit doen wij door te raadplegen over scheiden bij de bron. Want ongemengd aparte afvalstromen worden zo veel als mogelijk hergebruikt, etappe 2 en 3. Is hergebruiken geen optie? Dan gaat het vuilnis naar een afvalverbrandingsinstallatie, stap 4. Fase 5 en 6 pogen wij zo veel als mogelijk te ontlopen, want dit is slecht voor het leefmilieu en draagt niet bij aan een kringloop maatschappij.

Soorten en prijzen ondernemingsafval en gemengd afval verwerking

De volume voor een restafvalcontainer schommelt van 240 liter tot wel 2500 liter en ieder daar tussendoor. Je kan selecteren voor een voordelige kunststof container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Vind je het ingewikkeld om bij te schatten welke maat het perfect bij je aansluit? Neem dan snel contact op met één van onze specialisten. Dankzij onze langdurige kennis met afvalsoorten kennen wij precies wat je nodig hebt. En verlang je één keer een aanvullend legen of standaard een formaat grotere? Dan is deze uiteraard ook geen enkel issue!

De kosten van de bakken variëren per afvalcategorie, materiaal en volume. Je verhuurt bij ons telkens tegen de meest voordelige kosten. Algemeen afval is één van de kostbaardere afvalstromen. Dit komt, gelijk we bedoelden, door zijn milieu-impact. Gelukkigerwijs vind je bij ons juist waarvoor je aan toe bent. In ons simpele bestelmethode is aangegeven overtuigend wat je voor een specifieke restafvalcontainer of een andere container aftikt. Wij beschouwen het essentieel dat dit helder is. Hierdoor raak je later nooit voor vervelende verrassingen te zitten.

Hoe hou je deze soort afvalstroom zo gering mogelijk?

Afvalwijzer Arnhem 2022

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de oorsprong. Op het ogenblik dat deze worden weggegooid dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te beter kunnen grondstoffen hergebruikt worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gegooid, dan transformeert dit afval automatisch in restafval. Oók als hier goed recyclebare grondstoffen tussen bevinden. Na scheiding is immers veel minder efficiënt dan op voorhand verdelen bij de bron. Enkel een klein percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het reactie op de kwestie ‘Wat is restafval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit restafval kun je beter scheiden

Recyclebare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar beneden worden aangepast. Goed voor je portemonnee, want we schreven al eerder dat overig afval een kostbare afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons afzonderlijke rolcontainers: papier, PMD, vensterglas, swill en vertrouwelijk archief. Gelijk je ziet zijn er daarom behoorlijk wat mogelijkheden om jouw aantal restafval te verkleinen waardoor er minder in de overig afval container hoeft.

Wat is toegestaan bij het overig afval?

Toegestaan:
Brandbare geen recyclebare afvalstoffen komend van bedrijven, met afmetingen kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Nee:

 • Scheikundig afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Stralend afval
 • Elektronisch-afval en wit-en bruingoed
 • Sterk stoffend of ruikend afval
 • Banden
 • Kadavers
 • Niet brandbaar afval zoals puin, zand en vensterglas
 • Grof afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Dichte verpakkingen waarvan de (voormalige) binnenkant niet direct herkenbaar is

Papier en dozen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en papier afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het sorteren van karton en karton, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn verscheidene varianten papier, bijvoorbeeld aan inpakmateriaal, drukwerk, enveloppen, kranten en magazines. Ernstig besmet document kan je liever niet in de papierbak werpen. Laat een afvalcontainer plaatsen, kies je ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort altijd ordelijk afzonderlijk verzamelen. Je hebt de optie tussen een erg gevarieerd assortiment van containers tussen 240 tot 2400 L.

De geschikte container voor Papieren en Verpakkingen

De meest gepaste rolcontainer voor je papier en karton vind je bij ons. We beschikken over een landelijke dekking en je krijgt een brede keuze tussen kunststof en ijzeren containers. Een metalen afvalcontainer is gepast als de containers buitenshuis staan, of wanneer vernieling aan de horizon ligt. Selecteer, naargelang uit je nood, de meest geschikte
inhoudsmaat. Vervolgens bepaal je hoe vaak je container(s) geledigd moeten worden. Een papier en papiercontainer wordt al vanaf €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt papier en papier behandeld

Papier kan wel zeven maal gerecycled worden. Tevens in je portemonnee bespaart het beduidend wanneer je deze afvalsoort afzonderlijk verzamelt. Je kunt er op ons aan vertrouwen dat je papier- en papier op de aller doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoorde wijze wordt afgevoerd en ingezet voor basis tot nieuwe producten. Wil je je een afvalcontainer verhuren maar heeft u nog vraagstukken? Raadpleeg de veelgestelde vragen of neem neem contact op.

Swill

Swill bestaat van organisch afval, bijvoorbeeld (bereid) keukenafval en voedselresten. Denk hierbij aan aardappelen, broden, deegwaren, dranken, eierschalen, frites, taart, groentes en vruchten en melkproducten. Met name bij horecazaken ontstaan deze soorten afvalstromen vrij, maar tevens op kantoor kunt je je organisch afval scheiden. Je bespaart aanzienlijk aan afvalkosten als je het zwaar swillvuilnis niet in je afvalcontainer voor restafval werpt.

PMD (Plastic, Metalen en Drankenkartons)

Je bedrijfsafval bestaande vermoedelijk uit extra herbruikbaar vuilnis als je denkt! Ongemerkt bestaande een groot gedeelte van ondernemingsafval vaak uit kunststof verpakkingsmaterialen, blikjes en drinkpakken.

Deze afvalmaterialen behoren allemaal bij dezelfde afvalsoort: Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD apart van je andere afvalstromen in te verzamelen, zitten je afvalcontainers minder snel vlug vol. Daarnaast is het scheiden uit uw vuilnis ook goed voor het de milieu. PMD mag immers hergebruikt worden. Hierdoor hoeven er geen enkele vers materialen gewonnen te worden voor verse artikelen te maken, je PMD is immers één basisgrondstof!

De geschikte afvalcontainer voor het PMD en Afvalwijzer Arnhem 2022

{service1)

Bij ons ontdek je steeds een passende afvalcontainer voor het je PMD. We bieden diverse kunststof afvalcontainers , zoals 240, 660 of 1100 liter. Vanwege onze vlugge, kosteloze levering en nationale dekking, heb je binnen 24 uur jouw container bij het verlangde locatie staan. Je bepaalt zelfstandig het verlangde inhoudsmaat en op welke manier vaak de afvalcontainer geleegd dient te worden. Op deze manier weet je dus zeker dat je je afval altijd kwijt kunt en waar je meewerkt aan een verbeterde milieu door jouw afval te splitsen. Bestel snel je goedkope afvalcontainer(s)!

Op deze manier wordt PMD bewerkt

Door je PMD apart in te zamelen binnen een PMD afvalcontainer, mag het optimaal hergebruikt worden. Dat is essentieel, omdat we belasten het omgeving minder minder indien wij afvalstoffen recycleren. Van je gerecyclede PMD komen bijvoorbeeld verse omhulsels, kratten en zelfs paaltjes geproduceerd. Met speciale methoden worden de metalen en drankkartons uit het afval gezeefd om vervolgens gerecycled te zijn. Het overgebleven kunststof wordt vervolgens op grond van de plasticsoorten verder gescheiden en gemalen tot korrels. Van deze korrels kunnen dan nieuwe producten zijn gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel:

 • Kunststof omhulsels
 • Tasjes, zakken, flesjes
 • Botervlootjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikken
 • Metale dopjes
 • Schroefdeksels
 • Melkverpakkingen
 • Sappakken
 • Drinkpakken
 • Yoghurtverpakkingen

VERBODEN:

 • Polystyreenschuim Verpakkingen inclusief aluminiumfolie laag binnenin (bijv. chipszakken, kruidenmixverpakkingen en koffieverpakkingen)
 • Doordrukstrips (van medicijnen en ook kauwgom) (Stijf) kunststof waaronder speelgoed
 • Huishoudelijke artikelen en ook gebruiksartikelen (emmers, druiprek etc.)
 • Draagtas draagtassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfpotten
 • Aerosolbussen met chemisch teken (antitranspirant, verf enz.)
 • Verpakkingen inclusief of yoghurtrestjes
 • Drankverpakkingen waar verschillend stof zit geplaatst Los doosjes ofwel verschillend papier
 • Verpakking inclusief gevaarlijke materialen
 • Glasverval

Des te meer afval je scheidt, hoe goed dat het is voor de milieubescherming en je geldbeurs. Glas is één van de {afvalstromen|afvalsoorten die gemakkelijk te splitsen is. Glasverval bestaan van flesjes, potjes en ook scherven. Zonder het te scheiden pakt het glasafval door de ruimte en ook gewicht heel veel ruimte in de afval van het bedrijf in. Je kan dus flink uit besparen op je kosten voor afval. Het is tevens volledig om te recyclen. Ook kost het recyclen heel veel minder energie dan glazen te maken uit nieuwe materialen.

Komt daar op je bedrijf heel veel glasafval los, bijvoorbeeld bij de horecabedrijven, dan is een container voor glas essentieel. Bezit jij wisselende tijdsperioden met betrekking tot bezigheden? wij werkt met aanpasbare overeenkomsten omdat je het nummer containers makkelijk verandert.

Het juiste container voor het glas restafval

Koop het meest geschikte bakken voor het jouw glasverval op ons. Jij hebt de keuze uit selectie van één container van tweehonderdveertig liters en van negenhonderd liter. Er is al één container voor glas startend bij €13 elke maandelijkse periode en dit worden gratis geplaatst. Op basis van de afval kies je hoe vaak wij het bak komen legen. ons biedt het meest voordelige service.

Zo wordt glas verwerkt

Het veel energie voor het glas te produceren uit verse grondstoffen. Glasverval is daarentegen één goede grondslag. Daar zit gewoonlijk circa 50% oud glas binnen nieuw glazen. Tijdens de verwerken maken wij verschil onder blank, bruine, groen en bont glas. Ook zijn kurken en dekseltjes verwijderd. Door glas om te hergebruiken, kan er zijn bij een heel veel kleinere warmte glas gemaakt worden. Een milieuvriendelijker en verantwoord proces dus. Heeft je vraagstukken? Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact op.

Wat mag er zijn bij het de glasverval?

Toegestaan:

Leeg glasafval dat gediend had als verpakking

Niet toegestaan:

Aardewerk, steen, porselein. Daaronder vallend kruikjes, borden, kopjes, aardewerk etc. Warmtebestendig glas, labo glas, ovenschalen, kookplaten en ook kachelruiten

Koelkasten glazenplaatjes, snijplank enzovoort. vallen binnen vlakglas

Medische ofwel ziekenhuisglas: naalden, chemie, vloeistoffen enzovoort.

Archiefvernietiging

Je dossiers dienen beschermd en op een veilige manier vernietigt te worden. Dossiervernietiging kan je daarom beter uitstekend regelen. Het gesloten rolcontainers van ons ons ondersteunen bij een veilig proces voor inzameling en vernietiging van archief. Vertrouwelijk en ook veilig. Papieren zullen discreet vervoerd. Zo heb jij honderd procent garantie dat je je dossiers veilig vernietigd zijn. Na de vernietiging worden het restanten hergebruikt.

Het begrijpelijk dat je je je dossiers niet in de de papierbak wil werpen. Sommige papieren bezitten geheime gegevens en daarom best vernietigd worden. Waarschijnlijk gebruik je je hiervoor een papiervernietiger. Het versnipperen van hoge hoeveelheden dossiers is echter zeer tijd consumerend en omslachtig. Heeft jij frequent een grote hoeveelheid afval in de het vorm van geheim papier? Kies dan voor archiefvernietiging van onze dienst U. U krijgt dan dan een gesloten rolcontainer.

Deze bak bevat een spleet waar het papier precies erin . Als de documenten al in het container zitten, krijgen zij nog bij . Onze chauffeur komt eenmaal in de zoveel tijdstip langs voor de container ledigen en het papier plaats te vernielen binnen onze vrachtwagen. Eveneens dit functioneert middels een afgesloten systeem waarbij de bak via het vrachtwagen zelf is opgeheven en geopend. Het content wordt vervolgens meteen vernielt.

De geschikte container voor dossiervernietiging Voor het archiefvernietiging stop jij je geheime documenten veilig in de afgesloten containers op wielen van ons. Door het klepje in het deksel kan jij de documenten in het container werpen. Jij hebt de keuze uit verschillende capaciteiten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd aan je noden kies jij de gewenst frequentie van lediging. Doordat je archief geen op vervoer is, loopt je niet gevaar dat er iets met je vertrouwelijke papieren gebeurt. Jij kan voor je archiefvernietiging al een container huren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt archiefvernietiging

De inzameling van je archief verloopt veilig en secuur dankzij één afgesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde chauffeurs. Document is zeer goed te hergebruiken en kan meerdere malen opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt uit het papier gehaald en met water vermengd tot pulp. Bij ons weet je zeker dat je dossier op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoordelijke wijze worden ingezameld en verwoest.