Afvalkalender Waalwijk ✔️ 4 VERBIJSTERENDE HACKS

Vlug en goedkoop van je Vuil af

{service1)

Hoe goed je je vuil ook verdeelt, er zal steeds restafval voortdurend bestaan. Poog deze afvalstroom zo minimaal eventueel te bewaren en je gaat zien dat deze economisch voordeelgevend is. Door afval dus veel toevallig te verdelen, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, overblijft er dus minimaal mogelijk overblijvend afval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalkalender Waalwijk

Selecteer uit de ruimste assortiment rolcontainers en koop de ideale afvalcontainer geschikt voor je restvuil. In de de afvalcontainer gooi je reeds het niet te recyclen afval dat je niet verder meer kan verdelen. Documenten/karton, swill, en ruiten passen niet thuis in het container. Eveneens omtrent PMD sorteren hebben ons de juiste container.

Wat is Bedrijfsafval?

Zakelijk afval is de verzamelnaam aangaande elke afvalstromingen die binnen bedrijven vrijkomen. Die stromingen kunnen vaak gescheiden verzameld zijn. Dat is beter aangaande de leefomgeving en de portemonnee portemonnee.

Wat kan er in de ondernemingsafval?

Op welke manier goed je je vuil ook sorteert, er zal steeds restvuil blijven voorkomen. Tracht deze stroom van afval zo beperkt eventueel te behouden en je zult merken dat deze financieel voordeelgevend is. Met vuil dus veel mogelijk te verdelen, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, rest er dus zo weinig toevallig restvuil over. In de de rest afvalcontainer gooi je je al het het niet te recyclen vuil die je geen meer kan verdelen. Karton/karton, swill, PMD en ruiten passen niet thuis in de de rest afvalcontainer.

Is het scheiden van bedrijfsafval verplicht?

Je blijft gedwongen afvalstromingen mogelijk mogelijk te verdelen. In het landelijk Algemeen Afvalbeheer (LAP3) staat het doel het doel doel vermeld producten opnieuw te aanwenden indien dat het kan.

Wat kost een container een container voor container bedrijfsafval?

De tarieven prijzen van afvalcontainers zijn afhangend van de de afvalstroom stroom van afval, de grootte grootte van afvalcontainer en hoe vaak de de container geleegd dient worden. Jij vindt je alle prijzen op de tarievenpagina de tarievenpagina.

Welk soort bedrijfsafval kan ik scheiden?

Met containers van ons kun je karton, vensters, organisch afval en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook zorgen wij voor betrouwbare dossiervernietiging. Wat er dan blijft is restafval. Ook voor dit kun je bij ons aansluiten.

Afvalinzameling met gemengd afval containers

In iedere organisatie komt gemengd afval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te bestellen. Bij ons bestel je snel en rap een van de vele soorten vuilcontainers. Wij bezorgen hem kosteloos gedurende 24 uur in volledig Nederland. Je vergoedt alleen voor de leegmaken. Onze concurrerende kosten zie je gelijk tijdens het bestelproces. Praktisch, want dan kun je direct bekijken of je nog kunt economiseren met een gemengd afval container. Algemeen afval is wegens zijn milieubelasting een dure afvalstroom. Door afvalsoorten afzonderlijk in te ophalen, reduceer je de hoeveelheid algemeen afval.

Hiermee verlaag je dus jouw stortingskosten. Heb je noodzaak aan iets aanvullende uitleg? Bekijk dan even door. Of koop direct jouw gemengd afval container.

De geschikte container voor restafval

Bij ons vind je steeds juiste ophaalmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een kunststof container gebruiken, maar ook gaan voor een stalen vuilcontainer. Een stalen vuilcontainer is hufterproof en brandbestendig, praktisch als de bak op een algemene locatie staat. Je selecteert uit diverse inhoudsmaten. De beslissing is aan jou, op basis van je noodzaak. Ook geef je zelf aan hoe vaak jouw vat(ten) geleegd moeten geraken. Een restafvalcontainer wordt kosteloos bij neergezet. Je betaald alleen voor het ledigen.

Zo wordt afvalresten behandeld

Al het niet gescheiden afval en het niet-herbruikbare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij verzamelen het afval in en vervoeren het naar een afvalverwerker; één van de twaalf grote moderne afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het gemengd afval verbrand voor de opwekking van hernieuwbare stroom. Algemeen afval lijkt dan wellicht waardeloos, dat is het echter niet! De afvalbranche voorbrengt maar minstens 20% van de duurzame energieopwekking.

Na de verbranding blijft er verbrandingsresten over, ook wel resten genoemd. Met magneten worden de laatste metalen er geëxtraheerd die hun weg voortzetten naar de metaalhergebruik. En zelfs de massa die dan resterend is heeft nog een functionele toepassing. Deze zwarte korrelvormige assen worden gebruikt voor het verhogen of bouwen van verkeerswegen. Jammer genoeg komen er ook diverse schadelijke stoffen uit gedurende de verbrandingsproces die in meer of mindere mate toch in het leefomgeving komen. Daarom moeten we doorgaan met zoeken naar zo min mogelijk verbranding. De Afvalhiërarchie van Lansink geeft de rangorde in de afvalverwijdering aan.

Afvalkalender Waalwijk:

Eenvoudig en voordelig een rolcontainer verhuren

{service1)

Het verhuren van een goedkope container start bij ons bedrijf, het locatie voor een gemakkelijke en verantwoordelijke verwijdering van bedrijfsafval. Wij bieden de mogelijkheid om voor de scherpste prijzen rolcontainers te bestellen. Door ons handige overzicht ontdek je snel de container die je nodig zal hebben. Bovendien huur je door onze dienstverlening heel soepel.

Onze contracten zijn immers per maand op te beëindigen. Daardoor zijn we ook de ideale samenwerkingspartner voor tijdelijke werkzaamheden. Bijv. bij een renovatie binnen je onderneming, of bij een verhuizing. Wij dragen zorg voor gratis plaatsing van de verlangde voordelige container en komen deze conform een afgesproken schema ook weer ledigen.

Is de container op wielen die je van de stadsbestuur hebt gekregen verre te klein voor jouw bedrijfsafval? Of niet toereikend voor het afval dat je hebt? Huur er dan eenvoudig en voordelig één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Handig in gebruik

Onze containers op wielen zijn handig in toepassing. Je rolt de bak eenvoudig naar de verlangde plek, binnen óf buiten. Zo ontstaat het een stuk makkelijker om al jouw bedrijfsafval op de juiste manier af te voeren. Praktisch voor jouw werknemers, voordeel voor het leefmilieu én geldbesparend.

Onze containers op wielen zijn gemaakt van stevig kunststof of metaal. De containers sluiten goed af zodat er niet plagen bij het vuilnis kunnen. Ook kan stank geen ontkomen uit de bak.

De kosten van een container op wielen huren

De kosten van het huren van een container op wielen zijn afhankelijk van het type container en hoe vaak dit wordt geleegd. Het installeren van de rolcontainer is geheel gratis.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt zal hebben
Je bepaalt zelf hoe groot jouw container op wielen moet zijn. Je betaalt zodoende nooit voor een té ruime bak.

Je betaald alleen voor een leging die écht nodig is
Het is zonde om te vergoeden voor het ledigen van de bak wanneer dit slechts halfvol is. Met ons besluit je zelf de frequentie waarmee de container wordt geleegd.

Voor welke ondernemingen zijn onze containers op wielen toepasbaar?

We leveren aan alle kleine en middelgrote bedrijven in geheel Nederland. Onze minimaalste container is toepasbaar voor 4 vuilniszakken per week. En onze maximale containers op wielen bieden zelfs ruimte voor tweeënveertig vuilniszakken. Daardoor zijn onze containers geschikt voor alle types ondernemingen in ons land, van bakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw vuilnis op de juiste wijze verwerkt

Bij onze dienstverlening wordt jouw afval verzekerd op de juiste wijze afgevoerd en afgebroken. Dat is goed voor het leefmilieu en tevens essentieel voor jouw bedrijf. Zo dienen geheime documenten zorgvuldig worden verwijderd. Onze gesloten rolcontainers voor archiefvernietiging worden discreet getransporteerd door gecertificeerde bestuurders. Je bent daardoor volkomen zeker dat vertrouwelijke papieren op de juiste wijze worden vernietigd.

Redenen een rolcontainer verhuren via ons?

Waarom een rolcontainer huren via ons? Omdat wij gespecialiseerd zijn in het afvoeren van bedrijfsafval. Wij bieden een passende oplossing voor ieder soort afval en voor elk onderneming. Bovendien werken wij heel soepel. Als het bijvoorbeeld vereist is om een extra rolcontainer te plaatsen, dan verrichten we dat. Tevens aanvullende ophaalmomenten zijn geen issue.

 • Levering in 24 uur
 • Kosteloos installatie in geheel Nederland
 • Zekerheid op correcte afvalbehandeling
 • Overeenkomst maandelijks opzegbaar

Afvalbeheer volgens de Lansink’s Ladder Afvalkalender Waalwijk

Als het om afvalbeheer in het groter geheel gaat, opereren wij volgens de Lansink’s Ladder. Dit is een maatstaf op het gebied van afvalverwerking. De Lansink’s Ladder is opgebouwd uit zestal niveaus.

Hoe hoger op de orde, des te milieuvriendelijker de afhandeling. Zo proberen wij in samenwerking met jou de massa vuilnis in jouw algemeen afval container terug te dringen, etappe 1. Dit bereiken wij door te raadplegen over scheiden bij de oorsprong. Want ongemengd afzonderlijke afvalmaterialen worden zo veel als mogelijk hergebruikt, fase 2 en 3. Is hergebruiken geen mogelijkheid? Dan gaat het rommel naar een afvalverbrandingsinstallatie, etappe 4. Fase 5 en 6 pogen wij zo veel als mogelijk te ontlopen, want dit is nadelig voor het leefmilieu en draagt niet bij aan een circulaire economie.

Typen en prijzen bedrijfsafval en algemeen afval verwerking

De inhoudsmaat voor een gemengd afval container schommelt van 240 liter tot tot wel 2500 liter en elk daar ertussen. Je kan selecteren voor een gunstige kunststof container of een metalen ‘hufterproof’ container. Ontdek je het moeilijk om in te bepalen die omvang het goed bij je past? Haal dan snel verbinding op met een van onze experts. Dankzij onze langdurige deskundigheid met afvalmaterialen kennen wij precies wat je vereist hebt. En wil je eenmalig een extra lediging of standaard een maatje groter? Dan is dit uiteraard ook geen issue!

De kosten van de bakken verschillen per afvalsoort, grondstof en volume. Je huurt bij ons altijd tegen de meest voordelige kosten. Restafval is één van de kostbaardere afvalsoorten. Dit ontstaat, gelijk we bedoelden, door zijn milieubelasting. Gelukkigerwijs zie je bij ons juist waarvoor je aan toe bent. In ons simpele bestelsysteem is aangegeven helder wat je voor een bepaalde restafvalcontainer of een andere bak aftikt. Wij beschouwen het essentieel dat dit aspect duidelijk is. Op deze manier kom je naderhand niet voor vervelende onthullingen te staan.

Hoe bewaar je dit type afvalstroom zo gering mogelijk?

Afvalkalender Waalwijk

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de oorsprong. Bij het moment dat deze worden verwijderd dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te efficiënter kunnen materialen hergebruikt worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de restafval container wordt gegooid, dan transformeert dit afval automatisch in overig afval. Oók als hier goed herbruikbare grondstoffen tussen bevinden. Na scheiding is namelijk aanzienlijk minder effectief dan op voorhand verdelen bij de bron. Slechts een gering percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de bewerking nog worden uitgefilterd. Het reactie op de kwestie ‘Wat is restafval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter verdelen

Recyclebare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar beneden worden bijgesteld. Gunstig voor je beurs, omdat we schreven al eerder dat restafval een kostbare afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: karton, PMD, vensterglas, swill en geheim dossier. Gelijk je opmerkt zijn er daarom behoorlijk wat opties om jouw aantal restafval te verminderen waardoor er mindere in de restafval container hoeft.

Wat mag bij het overig afval?

Ja:
Brandbare niet herbruikbare afvalstoffen komend van bedrijven, met maten kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Niet:

 • Scheikundig afval
 • Asbest bevattend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Ziekenhuisafval
 • Radioactief afval
 • Elektronica-afval en en bruingoed
 • Hevig stoffend of geurend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Niet ontvlambaar afval zoals steenpuin, zand en glas
 • Grof afval (groter dan 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (vroegere) binnenkant niet direct zichtbaar is

Papier en karton Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je papier en papier gescheiden inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van papier en karton, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn verscheidene typen papier, bijvoorbeeld aan verpakkingen, drukwerk, enveloppen, kranten en magazines. Zwaar vervuild papier kan je beter niet in de papiercontainer gooien. Laat een rolcontainer zetten, kies uw ledigingsfrequentie en je kan deze afvalstroom steeds netjes gescheiden inzamelen. Je hebt de optie tussen een erg uitgebreid assortiment met containers tussen 240 en 2400 L.

De juiste container voor Papier en Dozen

De meest gepaste afvalcontainer voor je document en papier vind je bij ons. We beschikken over een nationale dekking en je krijgt een brede keuze tussen plastic en ijzeren afvalcontainers. Een metalen container is geschikt als de afvalcontainers buiten geplaatst zijn, of wanneer vandalisme aan de horizon ligt. Selecteer, naargelang van je behoefte, de meest geschikte geschikte grootte. Vervolgens beslis je op welke manier frequent je container(s) geleegd dienen te worden. Een document en papiercontainer wordt al vanaf €9 per maand bij je neergezet.

Zo wordt papier en papier behandeld

Papier kan wel zeven maal gerecycled worden. Tevens in je beurs scheelt het beduidend als je deze afvalstroom afzonderlijk verzamelt. Je kunt er bij ons aan rekenen dat jouw document- en karton in de meest doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoordelijke wijze wordt afgevoerd en gebruikt als basis voor nieuw producten. Wil je je een afvalcontainer huren maar heeft u nog vraagstukken? Bekijk de meest gestelde vraagstukken of neem contact contact op.

Swill

Swill bestaat uit organisch afval, zoals (bereid) keukenafval en voedselresten. Denk hierbij aan aardappelen, broden, deegwaren, drankjes, eierschalen, frites, taart, groentes en vruchten en melkproducten. Met name bij horecazaken ontstaan deze afvalsoorten beschikbaar, maar tevens in kantoren kunt je je organisch afval apart houden. Je bespaart aanzienlijk aan afvalkosten als je het zwaar swillafval niet in je rolcontainer voor restafval gooit.

PMD (Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen)

Je ondernemingsafval bestaande waarschijnlijk uit meer herbruikbaar vuilnis als je denkt! Onopgemerkt bestaat één groot deel van ondernemingsafval dikwijls van kunststof verpakkingsmaterialen, blikjes en drinkpakken.

Deze afvalmaterialen horen stuk voor stuk bij hetzelfde afvalstroom: Plastic, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD apart van je overige afvalsoorten te zamelen, geraken je containers minder vlug gevuld. Daarnaast ligt het apart houden uit je vuilnis tevens beter voor het het milieu. PMD kan namelijk gerecycled worden. Daardoor moeten er geen enkele vers materialen gewonnen te worden om nieuwe artikelen te maken, jouw PMD wordt immers een basisgrondstof!

De geschikte container voor PMD en Afvalkalender Waalwijk

{service1)

Bij ontdek je steeds een geschikte rolcontainer voor je PMD. Wij leveren diverse plastic rolcontainers , van 240, 660 en 1100 liter. Dankzij de snelle, gratis bezorging en nationale bereik, heb je binnen 24 uren je afvalcontainer bij het verlangde plek geplaatst. Je beslist zelfstandig de verlangde inhoudsmaat en op welke manier vaak de afvalcontainer geledigd dient te zijn. Op deze manier weet je dus zeker dat je jouw vuilnis altijd weg kan en waar je meewerkt aan een verbeterde milieu door jouw afval te splitsen. Bestel snel uw voordelige container(s)!

Zo geraakt PMD bewerkt

Door je PMD gescheiden in te verzamelen binnen een PMD afvalcontainer, mag het optimaal gerecycled worden. Dit is belangrijk, want wij belasten het milieu minder minder indien wij afvalstoffen recycleren. Van jouw hergebruikte PMD komen bijvoorbeeld nieuwe verpakkingen, kratten en zelfs bermpaaltjes gemaakt. Met speciale technieken geraken de metalen en drankenkartons van het afval gefilterd om daarna hergebruikt te worden. Het resterende plastic wordt daarna op grond van de plasticsoorten verder gescheiden en gemalen tot korrels. Van die korrels kunnen dan nieuwe artikelen worden gemaakt.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Kunststof verpakkingen
 • Zakjes, tassen, flacons
 • Boterkuipjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikjes
 • Metalen dopjes
 • Draaideksels
 • Melkverpakkingen
 • Sapverpakkingen
 • Drinkpakken
 • Yoghurtpakken

NIET TOEGESTAAN:

 • Polystyreenschuim Verpakkingen met aluminiumfolie laagje binnenin (bijv. zakken chips, kruidenmixverpakkingen en ook koffiepakken)
 • Doordrukstrips (voor geneesmiddelen en gomballen) (Stevig) kunststof zoals speeltjes
 • Huisraad en ook gebruiksartikelen (emmers, druiprek etc.)
 • Boodschappentas tassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfblikken
 • Spuitbussen met chemische symbool (deodorant, verf enz.)
 • Pakketten inclusief vla- ofwel yoghurtrestjes
 • Drinkpakken waarin verschillend stof zit geplaatst Afzonderlijk karton ofwel ander papier
 • Pakket met van chemische stoffen
 • Glasafval

Hoe meer afval je sorteert, hoe beter dat het zal zijn voor de milieubescherming en jouw portemonnee. Glaswerk blijkt één uit de {afvalstromen|afvalsoorten die makkelijk om scheiden zijn. Glasscherven bestaat uit flessen, potjes en ook glasscherven. Zonder om scheiden pakt het vanwege de ruimte en ook gewicht veel plaats in het bedrijfsafval in. Je kan dus heel uit besparen op jouw afvalkosten. Het glas is ook bovendien volledig om te hergebruiken. Ook verbruikt het heel veel kleiner kracht in vergelijking met glazen te maken uit nieuwe materialen.

Ontstaat daar bij je onderneming veel glasafval los, zoals in de sector van de horecabedrijven, dan is een glascontainer onmisbaar. Bezit je variërende tijdsperioden met betrekking tot drukte? wij werkt met aanpasbare overeenkomsten waardoor je de aantal containers eenvoudig verandert.

De juiste bak voor glasafval

Koop het meest geschikte bakken voor jouw glasverval bij onze dienst. Jij heeft de keuze uit één bak met tweehonderdveertig liter en met 900 liters. Er is reeds één container voor glas startend bij €13 per maandelijkse periode en ook dit wordt gratis neergezet. Afhankelijk van de de glasafval kiest je hoe frequent wij het container komen legen. wij leveren de meest voordelige service.

Op deze manier wordt het glas bewerkt

Het heel veel kracht om het glas te produceren van nieuwe materialen. Glasafval is echter één goede basis. Er zitten gewoonlijk circa 50% oud glazen binnen nieuw glazen. Bij het bewerken maken we onderscheid tussen wit, bruin, groen en gemengd glas. Ook worden kurk en dekseltjes verwijderd. Door het glas te recyclen, kunnen er op een heel veel kleinere warmte glazen geproduceeerd worden. Een minder milieubelastend en duurzaam proces dus. Heb jij vraagstukken? Bekijk het frequent gestelde vragenlijst of verbinding op.

Wat mag er bij het de glasverval?

Wel:

Leeg glasverval dat gediend had zoals verpakkingsmateriaal

NIET:

Keramiek, stenen, porselein. Daaronder vallen kruikjes, bordjes, koppen, aardewerk etc. n Warmtebestendig glazen, labo glas, ovenschaaltjes, kookoppervlakken en kachelruitjes

Koelkast glazenplaatjes, snijplanken etc. vallend onder glazen oppervlak

Medisch- ofwel ziekenhuisglas: naalden, chemie, vloeistoffen enzovoort.

Archiefvernietiging

Je archief moet beschermd en ook op een veilige wijze vernietigt te worden. Dossiervernietiging zou jij dus best goed regelen. De afgesloten rolcontainers van onze dienst helpen tijdens een veilig proces voor inzameling en vernieling van jouw dossiers. Discreet en ook beschermd. Papieren zullen discreet vervoerd. Op deze manier heeft jij 100% garantie dat je je dossiers veilig vernietigd zijn. Na de vernietiging worden de restanten gerecycled.

Het te begrijpen dat je je dossiers niet in de papiercontainer wil gooien. Sommige documenten bezitten geheime informatie en kunnen dus beter vernietigd . Vermoedelijk gebruik je voor dit doel een versnippermachine. Het vernietigen van hoge aantallen dossiers is echter echter heel tijdrovend en ingewikkeld. Heb jij frequent veel afval in de het vorm van geheim document? Kies dan voor het archiefvernietiging van ons U. Je krijgt een gesloten rolcontainer.

Deze container heeft één spleet waarin het document precies erin past. Wanneer de documenten eenmaal in het bak zijn, krijgt niemand zij nog bij handen. Onze chauffeur komt eens in tijd bij om het bak ledigen en de documenten ter plekke te vernielen binnen onze vrachtwagen. Ook dit functioneert door middel van een afgesloten mechanisme waarbij de bak door de truck zelf is opgetild en geopend. Het inhoud wordt vervolgens direct vernietigd.

De juiste container voor dossiervernietiging Voor het archiefvernietiging deponeer je je geheime papieren veilig in de afgesloten containers op wielen van onze dienst. Via het klep in het deksel kun je het papieren in het container werpen. Je heeft de selectie van verschillende inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Afgestemd op je behoefte kiest je de gewenste frequentie van lediging. Doordat jouw archief niet op het transport gaat, loop je geen risico dat er iets met jouw vertrouwelijke papieren gebeurt. Jij kan voor je dossiervernietiging al een bak huren vanaf €19 per maand.

Zo werkt dossiervernietiging

De inzameling van je archief verloopt veilig en secuur dankzij één afgesloten container op wielen en onze gecertificeerde chauffeurs. Papier is zeer te hergebruiken en kan meerdere malen opnieuw worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt van het document verwijderd en met water vermengd tot pulp. Met ons weet jij zeker dat jouw dossier op de meest doeltreffende, duurzame en verantwoordelijke manier wordt ingezameld en vernietigd.