Afvalkalender Oss ➡️ 8 SIMPELE HACKS

Snel en voordelig van je Afval af

{service1)

Hoe uitstekend je je afvalstoffen ook scheidt, er zal altijd overblijvend afval blijven bestaan. Tracht dit stroom van afval dus klein mogelijk te bewaren en je gaat opmerken dat het economisch voordeelgevend is. Met afvalstoffen dus zoveel toevallig te sorteren, waaronder karton/karton, PMD, glas, en voedselafval, overblijft er heel minimaal mogelijk restafval over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalkalender Oss

Kies bij het grootste aanbod containers en koop het ideale afvalcontainer voor je overblijvend afval. In de rest restafvalcontainer gooi je je al het het niet niet te recyclen vuil welke je niet verder extra kan sorteren. Karton/karton, keukenafval, en ruiten thuishoren geen in de het afvalcontainer. Ook omtrent PMD sorteren beschikken we de correcte afvalcontainer.

Wat is Ondernemingsafval?

Bedrijfsafval is de naam aangaande ieder afvalstromingen welke in bedrijven ontstaan. Die stromen kunnen meestal gescheiden opgehaald worden. Dat is verbeterd betreffende het milieu natuur en de portemonnee geldbeugel.

Wat mag wel er in bedrijfsafval?

Hoe uitstekend je je vuil tevens scheidt, er zal telkens restafval blijven voorkomen. Tracht deze stroom van afval dus klein toevallig te behouden en je gaat opmerken dat dit geldelijk voordeelgevend is. Door afval zo veel toevallig te scheiden, waaronder karton/karton, PMD, glas, en voedselafval, blijft er heel min toevallig restafval over. Binnen de rest afvalcontainer gooi je je al het niet-recyclebare afvalstoffen welke je niet verder kan scheiden. Papier/karton, swill, PMD en ruiten horen geen in de de afvalcontainer.

Is scheiden verdelen van bedrijfsafval verplicht?

Je bent noodzakelijk afvalstromen zoveel eventueel te verdelen. In de het landelijk Landelijk Afvalbeheer (LAP3) staat het het doel streefdoel beschreven goederen nogmaals te gebruiken indien dat kan.

Wat kost een een container container voor bedrijfsafval?

De kosten van containers zijn hangt af van de afvalstroom de stroom van afval, de grootte grootte van de afvalcontainer en hoevaak hoe vaak de de container afvalcontainer geledigd dient zijn. Je vindt je ieder kosten op de tarievenpagina.

Welk type bedrijfsafval kan ik sorteren?

Met containers van ons kun je karton, glas, swill en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook zorgen voor wij voor degelijke dossiervernietiging. Wat er dan overblijft is gemengd afval. Ook voor dit kun je bij ons aankloppen.

Afvalverzameling met afvalresten containers

In iedere organisatie komt restafval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een restafval container te gebruiken. Bij ons koop je gemakkelijk en snel een van de talloze varianten afvalcontainers. Wij bezorgen hem gratis binnen een etmaal in geheel Nederland. Je betaalt alleen voor de lediging. Onze scherpe prijzen zie je direct in het bestelproces. Handig, want dan kun je gelijk zien of je nog kunt besparen met een algemeen afval container. Restafval is door zijn milieueffect een kostbare afvalstroom. Door afvaltypes apart in te zamelen, verminder je de hoeveelheid gemengd afval.

Hiermee verlaag je dus jouw stortingskosten. Heb je noodzaak aan iets meer uitleg? Bekijk dan even verder. Of koop direct jouw gemengd afval container.

De geschikte container voor restafval

Bij ons vind je tijdloos passende verzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een kunststof container huren, maar ook opteren voor een ijzeren rolcontainer. Een metalen afvalcontainer is solide en brandwerend, praktisch als de container op een openbare plek staat. Je gaat uit diverse volumematen. De beslissing is aan jou, afhankelijk van je behoefte. Ook meld je zelf aan hoe frequent jouw vat(ten) geleegd moeten zijn. Een algemeen afval container wordt zonder kosten bij uitgezet. Je betaalt alleen voor het verwijderen.

Zo wordt afvalresten geprocessd

Al het niet gescheiden afval en het niet-verwerkbaar afval komt dus in de gemengd afval container terecht. Wij zamelen het afval in en brengen het naar een afvalverwerker; één van de twaalf omvangrijke moderne afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het restafval verbrandt voor de opwekking van groene energie. Restafval klinkt dan eventueel zonder waarde, dat is het dus niet! De afvalindustrie voorbrengt maar liefst een vijfde van de duurzame stroomopwekking.

Na de verbranding blijft er verbrandingsas over, ook wel resten genoemd. Met magnetische apparaten worden de overgebleven metaaldeeltjes er verwijderd die hun weg voortzetten naar de metaalverwerking. En zelfs de verzameling die dan rest heeft nog een nuttige bestemming. Deze gitzwarte korrelvormige assen worden toegepast voor het aanvullen of aanleggen van straten. Jammer genoeg komen er ook diverse giftige stoffen vrij tijdens de verbranding die in bepaalde of mindere mate toch in het milieu belanden. Daarom moeten we doorgaan met streven naar zo zo weinig mogelijk verbrandingsproces. De Lansink’s Ladder geeft de orde in de afvalbeheer aan.

Afvalkalender Oss:

Makkelijk en voordelig een rolcontainer verhuren

{service1)

Het huren van een voordelige container begint bij ons, het adres voor een gemakkelijke en verantwoorde verwijdering van bedrijfsafval. Wij leveren de mogelijkheid om tegen de laagste tarieven rolcontainers te verkrijgen. Door ons praktische overzicht ontdek je snel de container die je nodig zal hebben. Bovendien verhuur je via onze dienstverlening heel flexibel.

Onze overeenkomsten zijn namelijk per maandelijkse periode op te beëindigen. Hierdoor zijn wij ook de ideale samenwerkingspartner voor voorlopige werkzaamheden. Bijv. bij een verbouwing binnen je onderneming, of bij een relocatie. Wij zorgen voor kosteloze plaatsing van de verlangde goedkope container en arriveren deze volgens een overeengekomen tijdschema ook weer ledigen.

Is de rolcontainer die je van de stadsbestuur hebt ontvangen veel te klein voor jouw bedrijfsafval? Of geen geschikt voor het afval dat je hebt? Huur er dan eenvoudig en voordelig één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Rolcontainers zijn Praktisch in gebruik

Onze rolcontainers zijn praktisch in gebruik. Je rolt de container gemakkelijk naar de gewenste plaats, binnen óf buiten. Zo ontstaat het een stuk makkelijker om al jouw bedrijfsafval op de correcte wijze af te voeren. Handig voor jouw werknemers, goed voor het leefmilieu én geldbesparend.

Onze rolcontainers zijn gefabriceerd van robuust kunststof of metaal. De containers sluiten adequaat af zodat er niet ongedierte bij het afval kan. Ook kan afvalgeur niet ontsnappen uit de container.

De kosten van een container op wielen huren

De uitgaven van het verhuren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het type container en hoe vaak deze zal worden geledigd. Het plaatsen van de container op wielen is volledig gratis.

Je betaalt alleen voor wat je nodig zal hebben
Je kiest zelf hoe groot jouw rolcontainer moet zijn. Je betaald zodoende nimmer voor een te ruime bak.

Je betaald enkel voor een lediging die echt nodig hebt is
Het is jammer om te betalen voor het ledigen van de container als dit maar halfvol is. Met ons besluit je zelf hoe vaak de bak wordt geleegd.

Voor welke bedrijven zijn onze rolcontainers geschikt?

We leveren aan alle midden- en kleinbedrijven in heel ons land. Onze minimaalste container is toepasbaar voor 4 afvalzakken per weekperiode. En onze grootste containers op wielen verschaffen maar liefst ruimte voor tweeënveertig vuilniszakken. Hierdoor zijn onze containers geschikt voor alle types ondernemingen in Nederland, van broodbakkerijen tot aan omvangrijke kantoorgebouwen.

Jouw afval op de juiste manier afgevoerd

Bij ons wordt jouw afval verzekerd op de correcte manier afgevoerd en vernietigd. Dat is goed voor het milieu en ook belangrijk voor jouw onderneming. Zo moeten geheime papieren veilig worden afgevoerd. Onze gesloten containers op wielen voor archiefvernietiging worden vertrouwelijk vervoerd door gekwalificeerde chauffeurs. Je bent hierdoor volkomen verzekerd dat vertrouwelijke documenten op de correcte manier worden afgebroken.

Waarom een rolcontainer verhuren via onze dienstverlening?

Waarom een rolcontainer verhuren bij onze dienstverlening? Omdat wij gespecialiseerd zijn in het verwerken van ondernemingsafval. Wij leveren een geschikte uitkomst voor ieder type afval en voor ieder onderneming. Daarnaast werken we heel soepel. Als het bijv. nodig is om een aanvullende container op wielen te installeren, dan doen wij dat. Tevens extra ophaalmomenten zijn niet probleem.

 • Levering binnen 24 uur
 • Kosteloos installatie in heel Nederland
 • Garantie op juiste afvalverwerking
 • Contract maandelijks op te zeggen

Afvalmanagement volgens de Ladder van Lansink Afvalkalender Oss

Als het om afvalverwijdering in het groter geheel gaat, functioneren wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een maatstaf op het terrein van afvalverwerking. De Afvalhiërarchie van Lansink is opgebouwd uit zes niveaus.

Hoe hoger op de hiërarchie, des te duurzamer de verwerking. Zo proberen wij in samenwerking met jou de hoeveelheid afval in jouw algemeen afval container terug te dringen, fase 1. Dit doen wij door te aanbevelen over verdelen bij de bron. Want zuiver gescheiden afvalsoorten worden zo veel als mogelijk gerecycled, stap 2 en 3. Is recyclen geen keuze? Dan gaat het rommel naar een afvalverwerkingseenheid, etappe 4. Etappe 5 en 6 trachten wij zoveel mogelijk te vermijden, want dit is nadelig voor het milieu en draagt bij niet bij aan een kringloop systeem.

Categorieën en prijzen bedrijfsafval en restafval verwijdering

De inhoudsmaat voor een algemeen afval container varieert van tweehonderdveertig liter tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en ieder daar ertussen. Je kunt kiezen voor een gunstige plastic container of een ijzeren ‘hufterproof’ container. Zoek je het ingewikkeld om in te bepalen die maat het perfect bij je aansluit? Neem dan gauw verbinding op met een van onze specialisten. Door onze langdurige kennis met afvalmaterialen weten wij juist wat je vereist hebt. En wens je eenmalig een extra lediging of standaard een formaat grotere? Dan is dit vanzelfsprekend ook geen issue!

De tarieven van de bakken wisselen per afvalcategorie, grondstof en volume. Je least bij ons altijd tegen de meest voordelige tarieven. Gemengd afval is een van de duurdere afvalstromen. Dit komt, gelijk we bespraken, door zijn milieubelasting. Gelukkig genoeg zie je bij ons juist waar je aan toe bent. In ons gemakkelijke bestelmethode is aangegeven helder wat je voor een bepaalde restafvalcontainer of een verschillende container betaalt. Wij achten het cruciaal dat deze informatie transparant is. Zo ben je later nooit voor nare verrassingen te zitten.

Hoe bewaar je deze afvalstroom zo gering mogelijk?

Afvalkalender Oss

Dit is mogelijk door afvalstromen te opsplitsen bij de oorsprong. Op het ogenblik dat deze worden afgedankt dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te beter kunnen grondstoffen hergebruikt worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de restafval container wordt gegooid, dan transformeert dit afval vanzelf in overig afval. Oók als hier goed herbruikbare materialen tussen bevinden. Na verdeling is immers aanzienlijk minder effectief dan op voorhand verdelen bij de oorsprong. Slechts een gering percentage kunststof en metaal kan er na de bewerking nog worden gefilterd. Het reactie op de kwestie ‘Wat is overig afval?’ is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-herbruikbare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter verdelen

Recyclebare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het grootte van jouw restafval container naar beneden worden aangepast. Goed voor je beurs, omdat we schreven al eerder dat restafval een kostbare afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: papier, PMD, glas, keukenafval en geheim archief. Zoals je opmerkt zijn er daarom flink wat mogelijkheden om jouw aantal overig afval te verkleinen waardoor er minder in de restafval container hoeft.

Wat is toegestaan bij het restafval?

Toegestaan:
Ontvlambare niet herbruikbare afvalstoffen komend van ondernemingen, met maten kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Nee:

 • Scheikundig afval
 • Asbesthoudend afval
 • Explosieven
 • Ziekenhuisafval
 • Stralend afval
 • Elektronica-afval en wit-en bruingoed
 • Sterk stof bevattend of geurend afval
 • Wielen
 • Kadavers
 • Niet brandbaar afval zoals steenpuin, zandkorrels en vensterglas
 • Groot afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeibare stoffen
 • Gloeiende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (voormalige) inhoud niet rechtstreeks herkenbaar is

Papier en verpakkingen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je karton en karton gescheiden inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van karton en karton, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn tientallen typen papier, denk aan inpakmateriaal, printwerk, omslagen, kranten en magazines. Ernstig besmet papier kan je beter niet in de papiercontainer werpen. Laat een afvalcontainer zetten, selecteer je ledigingsfrequentie en je kan deze afvalsoort altijd ordelijk apart verzamelen. Je krijgt de keuze uit een zeer uitgebreid aanbod met containers van 240 tot 2400 L.

De geschikte container voor Papieren en Karton

De meest geschikte geschikte afvalcontainer voor je document en papier ontdek je bij ons. We hebben een nationale dekking en je krijgt een brede keuze tussen kunststof en ijzeren containers. Een ijzeren afvalcontainer is gepast als de containers buitenshuis geplaatst zijn, of vernieling op de loer ligt. Kies, afhankelijk uit je behoefte, de meest geschikte gepaste
inhoudsmaat. Daarna bepaal je hoe vaak je afvalcontainer(s) geleegd dienen te worden. Een papier en kartoncontainer wordt al vanaf €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt document en papier verwerkt

Papier kan wel zeven keer hergebruikt worden. Ook in jouw beurs bespaart het aanzienlijk wanneer je deze afvalsoort apart verzamelt. Je mag er bij ons aan vertrouwen dat je document- en papier op de meest doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoordelijke manier wordt verwijderd en ingezet voor grondstof voor nieuw artikelen. Wil je een afvalcontainer verhuren maar heb u nog steeds vraagstukken? Raadpleeg de meest gestelde vraagstukken of neem neem contact contact.

Swill

Swill bestaande uit biologisch vuilnis, zoals (bereid) keukenvuilnis en etensresten. Denk hierbij aardappelen, broden, pasta, dranken, eierschalen, frites, taart, groenten en vruchten en melkproducten. Vooral bij horecazaken ontstaan deze afvalstromen beschikbaar, echter ook op kantoor kunt je jouw organisch afval apart houden. Je spaart beduidend op afvalverwijderingskosten wanneer je het zwaardere swillvuilnis niet in je afvalcontainer met overig afval werpt.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankverpakkingen)

Je bedrijfsafval bestaande waarschijnlijk uit meer recyclebaar afval dan je denkt! Onopgemerkt bestaande een omvangrijk deel uit bedrijfsafval dikwijls van kunststof verpakkingen, blikken en drinkpakken.

Deze afvalstoffen behoren stuk voor stuk tot hetzelfde afvalstroom: Plastic, Metalen en Drankenkartons (PMD).

Via PMD apart van je overige afvalsoorten te zamelen, geraken je containers minder snel vol. Bovendien ligt het apart houden van je vuilnis ook goed voor het omgeving. PMD kan namelijk gerecycled worden. Hierdoor hoeven er geen enkele nieuwe grondstoffen gewonnen te worden om nieuwe artikelen te maken, je PMD is namelijk één basisgrondstof!

De geschikte afvalcontainer voor PMD en Afvalkalender Oss

{service1)

Bij ons vind je steeds een passende afvalcontainer voor jouw PMD. Wij bieden verschillende plastic rolcontainers aan, zoals 240, 660 en 1100 liter. Dankzij de snelle, gratis levering en landelijke bereik, heeft je in 24 uur jouw container op het gewenste locatie geplaatst. Je bepaalt zelf het verlangde inhoudsmaat en hoe vaak de container geleegd dient te zijn. Zo ken je dus zeker dat je je vuilnis steeds kwijt kunt en dat je meewerkt aan een beter milieu door je vuilnis te scheiden. Bestel vlug je voordelige afvalcontainer(s)!

Op deze manier geraakt PMD verwerkt

Door jouw PMD apart in te zamelen in een PMD afvalcontainer, kan het optimaal hergebruikt worden. Dit is belangrijk, omdat wij belasten het omgeving minder als wij afval recycleren. Uit je hergebruikte PMD worden bijvoorbeeld verse verpakkingen, bakken en zelfs bermpaaltjes gemaakt. Met speciale methoden worden de metalen en drankkartons van het afval gezeefd om vervolgens hergebruikt te worden. Het resterende plastic wordt vervolgens op grond van de kunststofsoorten verder gescheiden en vermalen tot korrels. Van deze korrels kunnen dan nieuwe producten zijn geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Plastic omhulsels
 • Zakjes, zakken, flesjes
 • Boterkuipjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikjes
 • Metale doppen
 • Schroefdeksels
 • Melkverpakkingen
 • Sapverpakkingen
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtpakken

NIET:

 • Piepschuim Pakketten inclusief aluminiumfolie laagje aan de binnenkant (zoals chipszakken, kruidenverpakkingen en ook koffieverpakkingen)
 • Doordrukstrips (voor medicijnen en gomballen) (Stevig) plastic zoals speeltjes
 • Huisraad en ook gebruiksvoorwerpen (emmers, aftaprek en dergelijke)
 • Boodschappentas tassen
 • Boerenplastic
 • Verfemmers
 • Aerosolbussen met chemisch symbool (antitranspirant, verf enzovoort)
 • Verpakkingen inclusief of yoghurtresten
 • Drankverpakkingen waar ander materiaal is gestopt Los karton of verschillend document
 • Verpakking inclusief gevaarlijke materialen
 • Glasafval

Des te veel afval jezelf sorteert, hoe goed dat is ten behoeve van de milieu en ook je portemonnee. Glaswerk is één van de {afvalstromen|afvalsoorten welke gemakkelijk om scheiden zijn. Glasscherven bestaan uit flessen, potten en ook glasscherven. Zonder het te scheiden neemt het door het ruimte en gewicht heel veel plaats bij het bedrijfsafval in. Jij kan dus flink besparen op jouw kosten voor afval. Het is ook tevens volledig te recyclen. Daarnaast verbruikt het recyclen veel kleiner energie dan glaswerk om te maken uit verse materialen.

Komt er op je onderneming heel veel glas vrij, zoals in de horeca, dan is een glascontainer essentieel. Heb je wisselende periodes qua bezigheden? wij functioneert met aanpasbare overeenkomsten waardoor jij de aantal bakken eenvoudig aanpast.

De juiste bak voor glas restafval

Koop het meest geschikte bakken voor jouw glasafval bij ons. Je hebt de keuze uit een container van tweehonderdveertig liters en ook met 900 liters. Er is reeds een container voor glas vanaf €13 elke maandelijkse periode en dit worden kosteloos neergezet. Op basis van de de afval kiest jij hoe frequent ons het container zullen komen ledigen. ons leveren de voordeligste service.

Op deze manier wordt het glas bewerkt

Het kost veel energie voor het glas te produceren uit nieuwe grondstoffen. Glasafval is echter echter één goede grondslag. Er zit meestal circa 50% oud glazen in nieuwe glazen. Tijdens het bewerken doen we onderscheid tussen blank, bruine, groen en gemengd glas. Daarnaast worden kurken en ook deksels verwijderd. Via het glas te recyclen, kan er zijn op een veel lagere temperatuur glas geproduceeerd gemaakt. Een minder milieubelastend en ook verantwoord proces dus. Heb je vragen? Bekijk de frequent gestelde vragenlijst of neem neem verbinding op.

Wat is mag er bij het glasverval?

Wel:

Lege glasafval dat gefungeerd had zoals verpakking

NIET:

Aardewerk, stenen, porseleinen. Daaronder vallend kruiken, bordjes, kopjes, keramiek en dergelijke. Hittebestendig glas, labo glazen, ovenschaaltjes, kookoppervlakken en kachelruitjes

Koelkasten glazenplaatjes, snijplank etc. vallend onder vlakglas

Medisch- ofwel glas uit ziekenhuizen: naalden, chemie, vloeistoffen etc.

Archiefvernietiging

Jouw dossiers moet veilig en ook in veilige manier vernietigd te worden. Dossiervernietiging kan je daarom best uitstekend regelen. De afgesloten rolcontainers van onze dienst ondersteunen tijdens een veilig proces van inzameling en ook vernieling van jouw archief. Discreet en beschermd. Documenten zullen discreet getransporteerd. Zo heeft jij honderd procent garantie dat je archief veilig vernietigd zijn. Na de vernieling worden het restanten gerecycled.

Het is begrijpelijk dat jij je dossiers niet wil in de het papierbak wil werpen. Enkele papieren bevatten vertrouwelijke informatie en daarom best vernietigd . Vermoedelijk gebruik hiervoor een papiervernietiger. Het vernietigen van grote hoeveelheden dossiers is echter echter zeer tijd consumerend en ingewikkeld. Heeft jij frequent veel vuil in de vorm van vertrouwelijk papier? Kies dan voor dossiervernietiging van ons U. Je krijgt een afgesloten rolcontainer.

Deze container heeft een gleuf waarin het papier exact doorheen past. Als het papieren al binnen het bak zitten, krijgen niemand ze meer in . Onze bestuurder komt eenmaal in de zoveel tijd langs om de bak te ledigen en het papier plekke vernietigen in onze vrachtwagen. Ook dit werkt middels een gesloten systeem waarbij de container via de truck zelf wordt opgeheven en opengemaakt. De inhoud wordt vervolgens meteen vernielt.

De geschikte container voor het archiefvernietiging Voor archiefvernietiging deponeer jij jouw vertrouwelijke documenten veilig in het afgesloten containers op wielen van onze dienst. Door de klepje in de deksel kan jij de documenten in de container werpen. Jij hebt de keuze van verschillende capaciteiten, zoals 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast op je noden kies jij de gewenste frequentie van lediging. Doordat je dossier niet op het vervoer is, loop jij niet risico dat er iets met jouw vertrouwelijke papieren gebeurt. Jij kunt voor jouw dossiervernietiging al een bak verhuren vanaf €19 per maand.

Zo werkt dossiervernietiging

De verzameling van je dossier verloopt veilig en secuur dankzij een afgesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde chauffeurs. Document is heel te recyclen en kan verschillende malen opnieuw worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt van het document verwijderd en met water gemengd tot pulp. Bij ons weet jij zeker dat je dossier op de meest doeltreffende, milieuvriendelijke en verantwoorde wijze worden ingezameld en vernietigd.