Afvalcontainers Omgekeerd Inzamelen Afgeschaft Worden 🔥 13 VERBORGEN TRUCS

Vlug en voordelig van je Afval af

{service1)

Hoe goed je je vuil ook verdeelt, er zal altijd restvuil aanwezig bestaan. Tracht dit afvalstroompje heel beperkt toevallig te houden en je zult merken dat deze geldelijk gunstig is. Met vuil zo zoveel toevallig te scheiden, waaronder documenten/karton, PMD, ruiten, en swill, overblijft er zo min toevallig restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalcontainers Omgekeerd Inzamelen Afgeschaft Worden

Kies uit uit de grootste assortiment containers en bestel de de beste beste container geschikt voor je restafval. In de het restafvalcontainer gooi je al het het niet te recyclen afvalstoffen welke je geen meer kan sorteren. Karton/karton, swill, en glas passen niet in de het container. Ook betreffende PMD sorteren bezitten we de juiste juiste container.

Wat is Zakelijk afval?

Bedrijfsafval is de naam aangaande elke afvalstromingen welke in bedrijven ontstaan. Dit afvalstromen kunnen dikwijls apart opgehaald worden. Dat is beter voor de leefomgeving en de portemonnee geldtas.

Wat kan er in bedrijfsafval?

Hoe prima je je vuil eveneens scheidt, er zal er altijd overblijvend afval blijven bestaan. Probeer dit stroom van afval dus klein mogelijk te houden en je zult opmerken dat het geldelijk voordeelgevend is. Via vuil heel zoveel toevallig te sorteren, bijvoorbeeld documenten/karton, PMD, ruiten, en swill, overblijft er dus min eventueel restvuil over. In het afvalcontainer werp je al het de niet te recyclen vuil die je niet verder verder kan scheiden. Papier/karton, swill, PMD en glas thuishoren geen in de de container.

Is het scheiden scheiden van zakelijk afval verplicht?

Je bent noodzakelijk afvalstromen mogelijk mogelijk te verdelen. Binnen de Algemeen Afvalbeheersing (LAP3) staat de streefdoel vermeld goederen nogmaals te aanwenden als dat het lukt.

Wat kost een container container voor?

De prijzen voor de rolcontainers zijn afhangend van de afvalstroom stroom van afval, de afmeting van de afvalcontainer alsook hoevaak de container rolcontainer geleegd moet worden zijn. Jij vindt elke kosten op de tarievenpagina de.

Welk type afval kan ik scheiden?

Met bakken van ons kun je papier, vensters, organisch afval en plastic, metaal en drinkkartons scheiden. Ook zorgen voor wij voor veilige dossiervernietiging. Wat er dan rest is restafval. Ook hiervoor kun je bij ons aankloppen.

Afvalverzameling met afvalresten containers

In ieder organisatie komt algemeen afval vrij. Je ontrukt er dan ook niet aan om een algemeen afval container te huren. Bij ons neem je eenvoudig en rap een van de talloze typen rolcontainers. Wij bezorgen hem zonder kosten gedurende een etmaal in heel Nederland. Je vergoedt alleen voor de lediging. Onze scherpe prijzen zie je direct in het orderproces. Praktisch, want dan kun je gelijk observeren of je nog kunt besparen met een gemengd afval container. Algemeen afval is vanwege zijn milieu-impact een dure afvalstroom. Door afvalstromen apart in te ophalen, verminder je de aantal gemengd afval.

Hiermee verlaag je dus jouw stortingskosten. Heb je noodzaak aan iets extra uitleg? Lees dan even voort. Of neem direct jouw algemeen afval container.

De correcte container voor gemengd afval

Bij ons vind je tijdloos juiste inzamelmiddelen voor je gemengd afval. Je kan een kunststof container gebruiken, maar ook kiezen voor een stalen vuilcontainer. Een stalen vuilcontainer is vandaalbestendig en brandveilig, handig als de bak op een publieke plek staat. Je gaat uit diverse groottes. De beslissing is aan jou, afhankelijk van je verlangen. Ook geef je zelf aan hoe dikwijls jouw container(s) ontdaan moeten worden. Een algemeen afval container wordt kosteloos bij neergezet. Je betaalt alleen voor het leegmaken.

Zo wordt afvalresten geprocessd

Al het niet gescheiden afval en het niet-verwerkbaar afval komt dus in de gemengd afval container terecht. Wij zamelen het afval in en vervoeren het naar een afvalverwerker; één van de twaalf grote hedendaagse afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het algemeen afval verbrandt voor de generatie van groene stroom. Gemengd afval lijkt dan wellicht waardeloos, dat is het echter niet! De afvalsector voorbrengt maar zowaar twintig procent van de hernieuwbare stroomopwekking.

Na de verbrandingsproces blijft er verbrandingsresten over, ook wel slakken genoemd. Met magneten worden de overgebleven metaaldeeltjes er uitgehaald die hun route verdergaan naar de metaalhergebruik. En zelfs de massa die dan resterend is heeft nog een nuttige bestemming. Deze zwarte korrelvormige assen worden toegepast voor het ophogen of aanleggen van verkeerswegen. Helaas komen er ook diverse schadelijke stoffen los gedurende de verbranden die in bepaalde of kleinere mate echter in het natuur belanden. Daarom moeten we blijven zoeken naar zo min mogelijk verbranding. De Ladder van Lansink geeft de hiërarchie in de afvalverwijdering aan.

Afvalcontainers Omgekeerd Inzamelen Afgeschaft Worden:

Eenvoudig en voordelig een rolcontainer verhuren

{service1)

Het huren van een goedkope container begint bij ons bedrijf, het adres voor een gemakkelijke en verantwoorde verwijdering van bedrijfsafval. Wij leveren de mogelijkheid om tegen de laagste prijzen rolcontainers te verkrijgen. Dankzij onze handige lijst vind je snel de container die je vereist zal hebben. Daarnaast huur je via ons heel soepel.

Onze contracten zijn immers per maand op te beëindigen. Daardoor zijn we ook de ideale samenwerkingspartner voor tijdelijke werkzaamheden. Bijv. bij een renovatie binnen je bedrijf, of bij een relocatie. We zorgen voor kosteloze installatie van de gewenste goedkope container en arriveren deze volgens een overeengekomen tijdschema ook weer ledigen.

Is de rolcontainer die je van de gemeente hebt ontvangen veel te minimaal voor jouw bedrijfsafval? Of geen geschikt voor het afval dat je bezit? Huur er dan eenvoudig en goedkoop één voor al jouw ondernemingsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Praktisch in gebruik

Onze containers op wielen zijn praktisch in toepassing. Je rolt de container gemakkelijk naar de verlangde plaats, binnen óf buiten. Zo ontstaat het een stuk eenvoudiger om al jouw bedrijfsafval op de juiste wijze af te verwijderen. Praktisch voor je personeel, voordeel voor het leefmilieu én kostenbesparend.

Onze rolcontainers zijn gefabriceerd van stevig kunststof of metaal. De bakken dichten adequaat af zodat er geen ongedierte bij het afval kan. Tevens kan afvalgeur geen ontkomen uit de container.

De kosten van een rolcontainer verhuren

De uitgaven van het huren van een container op wielen zijn afhankelijk van het soort container en hoe vaak dit wordt geledigd. Het plaatsen van de rolcontainer is geheel kosteloos.

Je betaald alleen voor wat je nodig hebt zal hebben
Je kiest zelf welke grootte jouw container op wielen moet zijn. Je betaald dus nimmer voor een te grote container.

Je betaalt enkel voor een leging die echt nodig is
Het is jammer om te vergoeden voor het ledigen van de bak als dit maar halfgevuld is. Bij ons bepaal je zelf hoe vaak de container zal worden geleegd.

Voor welke bedrijven zijn onze containers op wielen geschikt?

We bezorgen aan alle kleine en middelgrote bedrijven in heel ons land. Onze minimaalste bak is geschikt voor vier vuilniszakken per weekperiode. En onze grootste rolcontainers verschaffen zelfs ruimte voor 42 vuilniszakken. Daardoor zijn onze containers toepasbaar voor alle types bedrijven in ons land, van bakkerijen tot aan omvangrijke kantoorgebouwen.

Jouw vuilnis op de juiste manier verwerkt

Bij onze dienstverlening wordt jouw afval gegarandeerd op de juiste manier afgevoerd en afgebroken. Dat is belangrijk voor het milieu en tevens essentieel voor jouw bedrijf. Zo moeten geheime papieren veilig worden verwijderd. Onze gesloten rolcontainers voor archiefvernietiging worden vertrouwelijk getransporteerd door gekwalificeerde bestuurders. Je bent daardoor volkomen zeker dat geheime documenten op de juiste manier worden vernietigd.

Waarom een rolcontainer huren bij onze dienstverlening?

Redenen een container op wielen verhuren via ons? Omdat wij gespecialiseerd zijn in het afvoeren van bedrijfsafval. Wij bieden een geschikte oplossing voor ieder soort afval en voor ieder onderneming. Bovendien werken we heel flexibel. Als het bijv. nodig is om een extra container op wielen te plaatsen, dan verrichten wij dat. Tevens aanvullende ophaalmomenten zijn niet issue.

 • Levering binnen 24 uur
 • Kosteloos installatie in heel Nederland
 • Zekerheid op correcte afvalverwerking
 • Contract per maand opzegbaar

Afvalmanagement volgens de Ladder van Lansink Afvalcontainers Omgekeerd Inzamelen Afgeschaft Worden

Als het om afvalverwijdering in het algemeen gaat, opereren wij volgens de Afvalhiërarchie van Lansink. Dit is een maatstaf op het terrein van afvalbeheer. De Lansink’s Ladder is gevormd uit 6 treden.

Naarmate je hoger op de orde, hoe duurzamer de afhandeling. Zo proberen wij in samenwerking met jou de massa afval in jouw algemeen afval container te verminderen, etappe 1. Dit doen wij door te raadplegen over verdelen bij de bron. Want zuiver afzonderlijke afvalsoorten worden zo veel als mogelijk hergebruikt, stap 2 en 3. Is hergebruiken geen keuze? Dan gaat het rommel naar een afvalenergiecentrale, stap 4. Etappe 5 en 6 pogen wij zoveel mogelijk te vermijden, want dit is nadelig voor het leefmilieu en draagt bij niet bij aan een kringloop maatschappij.

Typen en tarieven ondernemingsafval en algemeen afval verwerking

De inhoudsmaat voor een algemeen afval container schommelt van tweehonderdveertig liter tot tot wel tweeduizendvijfhonderd liter en elk daar tussendoor. Je kan selecteren voor een betaalbare kunststof container of een metalen ‘hufterproof’ container. Ontdek je het lastig om in te schatten welke grootte het beste bij je past? Neem dan gauw aansluiting op met één van onze deskundigen. Door onze jarenlange deskundigheid met afvalmaterialen begrijpen wij juist wat je nodig hebt. En verlang je één keer een meer lediging of regulier een grootte ruimer? Dan is dat vanzelfsprekend ook geen enkel issue!

De kosten van de containers variëren per afvalcategorie, materiaal en capaciteit. Je verhuurt bij ons altijd tegen de laagste prijzen. Gemengd afval is een van de prijzigere afvalstromen. Dit voortvloeit, zoals we bedoelden, door haar milieu-impact. Gelukkigerwijs vind je bij ons precies voor wat je aan toe bent. In ons gemakkelijke bestelproces staat vermeld overtuigend wat je voor een bepaalde algemeen afval container of een bepaalde andere rolcontainer aftikt. Wij achten het belangrijk dat dit duidelijk is. Hierdoor kom je later geen voor vervelende ontdekkingen te staan.

Hoe hou je deze soort afvalstroom zo klein mogelijk?

Afvalcontainers Omgekeerd Inzamelen Afgeschaft Worden

Dit is mogelijk door afvalstromen te verdelen bij de bron. Op het moment dat deze worden verwijderd dus. Hoe reiner een afvalstroom, des te efficiënter kunnen grondstoffen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de overig afval container wordt gedumpt, dan verandert dit afval automatisch in overig afval. Oók als hier goed herbruikbare materialen tussen bevinden. Na scheiding is namelijk veel minder effectief dan op voorhand scheiden bij de bron. Enkel een gering percentage kunststof en metaal kan er na de bewerking nog worden gefilterd. Het reactie op de kwestie ‘Wat is overig afval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Deze afvalstromen kun je beter scheiden

Hergebruikbare afvalstromen verzamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het formaat van jouw restafval container naar beneden worden aangepast. Goed voor je beurs, want we vermelden al eerder dat restafval een kostbare afvalstroom is. Voor de navolgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: papier, PMD, glas, keukenafval en geheim dossier. Gelijk je opmerkt zijn er dus behoorlijk wat opties om jouw aantal restafval te verkleinen waardoor er minder in de restafval container hoeft.

Wat is toegestaan bij het restafval?

Ja:
Ontvlambare niet recyclebare afvalstoffen afkomstig van ondernemingen, met afmetingen kleiner dan 30 x 30 x 60 cm

Nee:

 • Chemisch afval
 • Asbesthoudend afval
 • Ontploffingsstoffen
 • Medisch afval
 • Radioactief afval
 • Elektronisch-afval en wit-en bruin goed
 • Sterk stof bevattend of geurend afval
 • Banden
 • Kadavers
 • Niet brandbaar afval zoals puin, zandkorrels en glas
 • Groot afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Smeulende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (vroegere) binnenkant niet direct herkenbaar is

Papieren en dozen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je papier en karton afzonderlijk inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van papier en karton, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn vele soorten kartonafval, bijvoorbeeld aan inpakmateriaal, drukwerk, enveloppen, kranten en magazines. Zwaar besmet papier kan je liever niet in de papierbak gooien. Plaats een afvalcontainer zetten, selecteer uw leegmaakfrequentie en je kan deze afvalsoort altijd ordelijk afzonderlijk inzamelen. Je krijgt de optie uit een zeer gevarieerd aanbod met afvalcontainers tussen 240 tot 2400 liter.

De geschikte container voor Papieren en Karton

De meest geschikte afvalcontainer voor je papier en papier vind je op ons. We hebben een nationale dekking en je hebt een brede selectie tussen kunststof en ijzeren containers. Een metalen container is geschikt als de containers buiten geplaatst zijn, of wanneer vernieling op de loer ligt. Selecteer, afhankelijk van je behoefte, de meest geschikte geschikte grootte. Vervolgens beslis je hoe vaak je container(s) geleegd moeten worden. Een papier en kartoncontainer wordt reeds vanuit €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt papier en papier verwerkt

Papier kan zelfs zeven keer gerecycled worden. Tevens in jouw portemonnee bespaart het aanzienlijk wanneer je deze afvalstroom apart verzamelt. Je mag er op ons op vertrouwen dat je document- en karton op de meest doelmatige, milieuvriendelijke en verantwoorde manier wordt afgevoerd en ingezet voor grondstof voor nieuwe artikelen. Wil je je een afvalcontainer huren maar heeft u nog steeds vragen? Raadpleeg de meest gestelde vragen of neem neem contact contact.

Swill

Swill bestaat uit biologisch afval, bijvoorbeeld (gekookt) keukenvuilnis en etensresten. Denk hierbij aardappelen, brood, pasta, dranken, eierschalen, patat, taart, groenten en fruit en melkproducten. Vooral bij horecagelegenheden komen deze soorten afvalstromen vrij, echter ook op kantoren kunt je je biologisch vuilnis apart houden. Je spaart aanzienlijk op afvalverwijderingskosten wanneer je het zwaar swillafval niet in je rolcontainer met overig afval gooit.

PMD (Kunststof, Metalen materialen en Drankverpakkingen)

Je bedrijfsafval bestaande waarschijnlijk uit meer herbruikbaar vuilnis dan je denkt! Ongemerkt bestaat een omvangrijk gedeelte uit bedrijfsafval vaak van kunststof verpakkingen, blikjes en drinkpakken.

Dit soort afvalmaterialen behoren stuk voor stuk bij dezelfde afvalsoort: Plastic, Metalen en Drankenkartons (PMD).

Door PMD gescheiden uit je andere afvalsoorten te verzamelen, geraken je afvalcontainers minder snel vlug gevuld. Bovendien is het apart houden uit je vuilnis ook beter voor het milieu. PMD kan immers hergebruikt zijn. Hierdoor hoeven er geen enkele nieuwe materialen ontgonnen te worden om nieuwe artikelen te maken, jouw PMD is namelijk één basisgrondstof!

De juiste afvalcontainer voor PMD en Afvalcontainers Omgekeerd Inzamelen Afgeschaft Worden

{service1)

Bij ons ontdek je altijd een passende rolcontainer voor het jouw PMD. Wij leveren verschillende plastic rolcontainers aan, van 240, 660 of 1100 liter. Vanwege de snelle, kosteloze bezorging en landelijke dekking, heeft je binnen 24 uur je container bij het verlangde locatie geplaatst. Je beslist zelf het verlangde inhoudsmaat en op welke manier vaak het container geledigd dient te worden. Zo ken je daarom zeker dat je jouw vuilnis steeds weg kunt en waar je bijdraagt voor een beter milieu door jouw afval te scheiden. Bestel vlug uw goedkope container(s)!

Zo wordt PMD verwerkt

Door jouw PMD gescheiden in te verzamelen binnen een PMD afvalcontainer, kan het optimaal hergebruikt zijn. Dat is belangrijk, want we belasten het omgeving veel als wij afvalstoffen hergebruiken. Uit jouw hergebruikte PMD worden bijvoorbeeld nieuwe verpakkingen, kratten en zelfs paaltjes gemaakt. Met bijzondere methoden worden de metalen en drankenkartons van het afval gezeefd om vervolgens hergebruikt te worden. De overgebleven kunststof wordt daarna op grond van de kunststofsoorten verder verdeeld en gemalen tot korrels. Uit deze korrels kunnen dan nieuwe artikelen worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Wel toegestaan:

 • Plastic verpakkingen
 • Tasjes, tassen, flacons
 • Botervlootjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Conservenblik
 • Blikken
 • Metalen dopjes
 • Draaideksels
 • Melkpakken
 • Sappakken
 • Drinkverpakkingen
 • Yoghurtpakken

VERBODEN:

 • Schuimplastic Verpakkingen met aluminiumfolie laag aan de binnenkant (zoals chipszakken, kruidenverpakkingen en koffiepakken)
 • Doordrukstrips (voor medicijnen en ook gomballen) (Stevig) plastic zoals speeltjes
 • Huisraad en ook gebruiksartikelen (emmers, druiprek enzovoort)
 • Boodschappentas draagtassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfemmers
 • Spuitbussen inclusief chemisch teken (antitranspirant, verf enz.)
 • Pakketten met ofwel yoghurtresten
 • Drinkpakken waarin ander stof is geplaatst Los karton of ander document
 • Verpakking met chemische materialen
 • Glasscherven

Hoe veel afval jezelf scheidt, hoe goed dat het zal zijn ten behoeve van het milieubescherming en ook je geldbeurs. Glaswerk blijkt één uit de vele {afvalstromen|afvalsoorten welke makkelijk te splitsen zijn. Glasscherven bestaan uit flessen, potjes en glasscherven. Zonder om splitsen pakt het glasafval door het volume en massa heel veel plaats bij de afval van het bedrijf op. Je kunt daarom flink besparen op jouw afvalkosten. Het glas is ook bovendien volledig om te recyclen. Ook verbruikt het recyclen heel veel minder energie in vergelijking met glaswerk om te maken van verse materialen.

Ontstaat er op je onderneming heel veel glasafval los, zoals in de sector van de horeca, dan is één glascontainer essentieel. Heb jij wisselende periodes met betrekking tot bezigheden? ons werkt met flexibele overeenkomsten waardoor je de nummer containers makkelijk aanpast.

De geschikte bak voor het glasafval

Koop het beste bakken voor jouw glasafval bij ons. Jij heeft de keuze uit selectie van een bak van tweehonderdveertig liter en met 900 liter. Er al een container voor glas startend bij €13 per maandelijkse periode en deze wordt gratis geplaatst. Op basis van hoeveelheid afval kiest je op welke manier frequent wij de container zullen komen ledigen. wij leveren het meest voordelige service.

Op deze manier worden glas verwerkt

Het veel kracht voor het glas om te produceren van verse materialen. Glasverval is echter één goede grondslag. Er zit gewoonlijk ongeveer 50% oudere glas binnen nieuwe glazen. Bij de bewerken maken we onderscheid tussen blank, bruine, groene en gemengd glas. Daarnaast worden kurk en ook deksels verwijderd. Via glas te recyclen, kunnen er bij één veel kleinere warmte glas gemaakt gemaakt. Een milieuvriendelijker en ook duurzaam proces . Heb je vraagstukken? Bekijk dan de frequent gestelde vragenlijst of neem neem contact op.

Wat is mag er bij het glasverval?

Wel:

Lege glasverval die gediend heeft als verpakkingsmateriaal

Niet toegestaan:

Keramiek, steen, porseleinen. Hieronder vallen kruiken, borden, kopjes, aardewerk etc. n Warmtebestendig glazen, laboratorium glazen, ovenschalen, kookplaten en ook kachelruitjes

Koelkasten glazenplaatjes, snijplank enzovoort. vallen binnen vlakglas

Medisch- ofwel ziekenhuisglas: naalden, chemische stoffen, vloeistoffen etc.

Dossiervernietiging

Je dossiers dienen beschermd en op veilige manier vernietigt te worden. Archiefvernietiging zou jij dus best uitstekend organiseren. Het afgesloten rolcontainer van ons ons ondersteunen tijdens een beschermd proces voor inzameling en vernietiging van jouw jouw dossiers. Discreet en ook veilig. Papieren worden vertrouwelijk vervoerd. Zo heb jij 100% garantie dat je dossiers veilig vernietigd is. Na de vernietiging worden de restanten hergebruikt.

Het is begrijpelijk dat je jij je dossiers niet wil in de papiercontainer wil werpen. Enkele documenten bevatten geheime informatie en kunnen kunnen daarom beter vernielt . Waarschijnlijk gebruik je voor dit doel een versnippermachine. Het versnipperen van hoge aantallen archief is echter zeer tijdrovend en omslachtig. Heb je frequent een grote hoeveelheid afval in de de vorm van geheim document? Kies dan voor archiefvernietiging van ons . Je krijgt dan dan een gesloten container op wielen.

Deze container bevat een gleuf waar het document exact doorheen . Als het documenten eenmaal in de bak zitten, krijgt niemand ze nog bij handen. Onze chauffeur komt eens de tijd langs om het container ledigen en het papier plaats vernietigen binnen onze vrachtwagen. Ook dit functioneert door middel van een afgesloten systeem waarbij de container door het vrachtwagen zelf is opgetild en opengemaakt. Het content wordt vervolgens meteen vernietigd.

De juiste bak voor archiefvernietiging Voor archiefvernietiging stop jij je vertrouwelijke documenten veilig in het afgesloten containers op wielen van onze dienst. Via het klep in het deksel kun jij het documenten in de bak werpen. Je heeft de selectie uit verschillende inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast op je noden kiest jij de gewenst ledigingsfrequentie. Doordat jouw dossier niet op vervoer is, loop je geen gevaar dat er iets met jouw geheime documenten gebeurt. Je kunt voor je archiefvernietiging al een bak huren vanaf €19 per maand.

Op deze manier functioneert archiefvernietiging

De verzameling van jouw dossier gebeurt veilig en nauwkeurig dankzij één gesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde chauffeurs. Papier is zeer te recyclen en kan verschillende keren opnieuw gebruikt worden. Na de dossiervernietiging wordt inkt van het papier verwijderd en met water vermengd tot pulp. Bij ons weet je zeker dat je archief op de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoorde manier wordt ingezameld en verwoest.