Afvalalternatief.Be 🔴 3 ONVOORSTELBARE TIPS

Vlug en voordelig van je Vuil af

{service1)

Hoe uitstekend je je vuil ook verdeelt, er zal telkens restvuil blijven bestaan. Probeer het afvalstroompje zo beperkt eventueel te houden en je gaat zien dat deze economisch gunstig is. Via vuil dus zoveel toevallig te scheiden, waaronder karton/karton, PMD, vensterglas, en voedselafval, blijft er heel minimaal toevallig restvuil over.

 

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Informatie en Advies over Afvalalternatief.Be

Selecteer bij de meest uitgebreide gamma containers en koop de beste meest geschikte afvalcontainer geschikt voor je restafval. In de afvalcontainer gooi je al het onrecyclebare afvalstoffen die je niet verder kan verdelen. Documenten/karton, keukenafval, en vensterglas thuishoren niet thuis binnen het afvalcontainer. Ook omtrent PMD verdelen bezitten ons de correcte rolcontainer.

Wat is Zakelijk afval?

Bedrijfsafval is de verzamelnaam betreffende elke afvalstromen die in ondernemingen vrijkomen. Dit afvalstromen zouden dikwijls afzonderlijk verzameld geraken. Het is beter betreffende het natuur en de portemonnee geldtas.

Wat is toegestaan er in ondernemingsafval?

Hoezo goed je je afval eveneens verdeelt, er zal er steeds overblijvend afval blijven bestaan. Poog het afvalstroompje heel klein eventueel te houden en je zult merken dat dit geldelijk voordelig is. Door vuil dus mogelijk toevallig te scheiden, zoals karton/karton, PMD, ruiten, en voedselafval, blijft er dus zo weinig mogelijk restafval over. In de het restafvalcontainer gooi je al de onrecyclebare afvalstoffen die je niet meer kan sorteren. Karton/karton, swill, PMD en glas thuishoren niet in de afvalcontainer.

Is scheiden verdelen van zakelijk afval noodzakelijk?

Je blijft gedwongen afvalstromen mogelijk eventueel te scheiden. In de Algemeen Afvalbeheer (LAP3) staat het het doel bedoeling beschreven producten opnieuw te benutten als dat mag.

Wat kost een een container voor afvalcontainer voor?

De kosten van afvalcontainers zijn hangt af van het afvalstroom, de grootte omvang van afvalcontainer alsook hoe vaak de de container rolcontainer geleegd dient zijn. U vindt je ieder tarieven op de tarievenpagina de tarievenpagina.

Welk soort bedrijfsafval kan ik opsplitsen?

Met bakken van ons kun je papier, glas, voedselresten en PMD scheiden. Ook zorgen wij voor degelijke bestandvernietiging. Wat er dan blijft is gemengd afval. Ook voor dit kun je bij ons aansluiten.

Afval Inzameling met restafval containers

In elke onderneming komt gemengd afval vrij. Je ontrukt er dan ook niet aan om een restafval container te huren. Bij ons neem je gemakkelijk en vlug een van de verschillende typen afvalcontainers. Wij bezorgen hem zonder kosten gedurende een dag in heel Nederland. Je betaald alleen voor de leegmaken. Onze concurrerende prijzen zie je direct in het aankoopproces. Praktisch, want dan kun je gelijk observeren of je nog kunt uitzuinigen met een restafval container. Restafval is vanwege zijn milieu-impact een dure afvalstroom. Door afvalstromen gescheiden in te ophalen, verminder je de aantal restafval.

Hiermee verlaag je dus jouw afvalkosten. Heb je behoefte aan iets extra uitleg? Doorlees dan even door. Of neem direct jouw gemengd afval container.

De geschikte container voor restafval

Bij ons vind je tijdloos geschikte inzamelmiddelen voor je restafval. Je kan een synthetische container gebruiken, maar ook gaan voor een ijzeren rolcontainer. Een stalen vuilcontainer is solide en brandwerend, handig als de vat op een algemene plaats staat. Je kiest uit diverse inhoudsmaten. De beslissing is aan jou, gebaseerd van je noodzaak. Ook meld je zelf aan hoe dikwijls jouw container(s) geledigd moeten zijn. Een algemeen afval container wordt kosteloos bij uitgezet. Je betaalt alleen voor het leegmaken.

Zo wordt restafval behandeld

Al het gemengde afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de algemeen afval container terecht. Wij verzamelen het afval in en vervoeren het naar een verwerker; één van de dozijn grote hedendaagse afvalverwerkingseenheden in Nederland. Hier wordt het restafval opgebrand voor de opwekking van duurzame energie. Gemengd afval klinkt dan misschien waardeloos, dat is het dus niet! De afvalsector voorbrengt maar minstens een vijfde van de duurzame stroomopwekking.

Na de verbranden blijft er bodemas over, ook wel resten genoemd. Met magnetische krachten worden de overgebleven metaalresten er uitgehaald die hun pad voortzetten naar de metaalhergebruik. En zelfs de hoeveelheid die dan resterend is heeft nog een nuttige bestemming. Deze gitzwarte korrelige assen worden toegepast voor het verhogen of creëren van wegen. Helaas komen er ook verschillende gevaarlijke materialen los tijdens de verbrandingsproces die in meer of mindere mate desondanks in het natuur komen. Om die reden moeten we blijven streven naar zo minimaal afvalverbranding. De Ladder van Lansink geeft de orde in de afvalverwerking aan.

Afvalalternatief.Be:

Eenvoudig en voordelig een rolcontainer verhuren

{service1)

Het huren van een voordelige container begint bij ons bedrijf, hét locatie voor een gemakkelijke en verantwoorde afvoer van bedrijfsafval. Wij leveren de mogelijkheid om voor de scherpste prijzen rolcontainers te bestellen. Door onze handige overzicht vind je snel de container die je nodig hebt. Bovendien huur je door onze dienstverlening heel flexibel.

Onze contracten zijn immers per maand op te beëindigen. Hierdoor zijn we ook de ideale partner voor voorlopige werkzaamheden. Bijvoorbeeld bij een verbouwing binnen je bedrijf, of bij een relocatie. Wij zorgen voor kosteloze installatie van de gewenste goedkope container en komen deze conform een afgesproken schema ook weer ledigen.

Is de container op wielen die je van de gemeente hebt gekregen veel te minimaal voor jouw bedrijfsafval? Of niet toereikend voor het afval dat je bezit? Huur er dan eenvoudig en voordelig één voor al jouw bedrijfsafval.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️


Containers op wielen zijn Praktisch in toepassing

Onze containers op wielen zijn praktisch in gebruik. Je rolt de bak eenvoudig naar de verlangde plek, binnen óf buiten. Zo ontstaat het een stuk makkelijker om al jouw bedrijfsafval op de juiste wijze af te verwijderen. Praktisch voor jouw personeel, goed voor het leefmilieu én kostenbesparend.

Onze rolcontainers zijn gemaakt van robuust plastic of metaal. De bakken sluiten adequaat af zodat er geen ongedierte bij het afval kunnen. Tevens kan afvalgeur niet ontsnappen uit de container.

De kosten van een container op wielen huren

De uitgaven van het huren van een rolcontainer zijn afhankelijk van het type bak en hoe vaak dit wordt geledigd. Het plaatsen van de rolcontainer is volledig gratis.

Je betaalt enkel voor wat je nodig hebt hebt
Je kiest zelf welke grootte jouw container op wielen moet zijn. Je betaald zodoende nooit voor een té ruime bak.

Je betaald enkel voor een leging die écht nodig zal zijn
Het is zonde om te vergoeden voor het ledigen van de bak wanneer dit maar halfgevuld is. Bij ons bepaal je zelf de frequentie waarmee de bak wordt geleegd.

Voor welke ondernemingen zijn onze containers op wielen toepasbaar?

We leveren aan alle midden- en kleinbedrijven in heel ons land. Onze minimaalste container is toepasbaar voor vier afvalzakken per week. En onze maximale containers op wielen bieden zelfs ruimte voor tweeënveertig afvalzakken. Daardoor zijn onze containers geschikt voor alle soorten bedrijven in Nederland, van broodbakkerijen tot aan grote kantoren.

Jouw vuilnis op de juiste wijze afgevoerd

Bij ons wordt jouw vuilnis gegarandeerd op de correcte manier verwerkt en vernietigd. Dat is belangrijk voor het leefmilieu en tevens belangrijk voor jouw bedrijf. Zo dienen geheime papieren zorgvuldig worden verwijderd. Onze afgesloten containers op wielen voor dossiervernietiging worden vertrouwelijk getransporteerd door gekwalificeerde bestuurders. Je bent hierdoor absoluut zeker dat geheime documenten op de juiste manier worden afgebroken.

Redenen een rolcontainer huren via onze dienstverlening?

Waarom een rolcontainer verhuren via ons? Omdat we bekwaam zijn in het afvoeren van bedrijfsafval. We bieden een passende oplossing voor ieder soort afval en voor ieder onderneming. Daarnaast werken wij heel soepel. Als het bijv. vereist is om een aanvullende container op wielen te installeren, dan verrichten wij dat. Ook aanvullende ophalingstijden zijn niet issue.

 • Levering binnen 24 u
 • Gratis installatie in geheel Nederland
 • Zekerheid op juiste afvalverwerking
 • Overeenkomst maandelijks op te zeggen

Afvalverwerking volgens de Afvalhiërarchie van Lansink Afvalalternatief.Be

Als het om afvalverwerking in het geheel gaat, opereren wij volgens de Ladder van Lansink. Dit is een maatstaf op het terrein van afvalverwerking. De Afvalhiërarchie van Lansink is opgebouwd uit zestal niveaus.

Hoger op de orde, hoe ecologischer de afhandeling. Zo proberen wij samen met jou de volume rommel in jouw gemengd afval container te verminderen, stap 1. Dit bereiken wij door te aanbevelen over sorteren bij de afkomst. Want zuiver gescheiden afvalmaterialen worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt, etappe 2 en 3. Is hergebruiken geen keuze? Dan gaat het afval naar een afvalverbrandingsinstallatie, stap 4. Stap 5 en 6 pogen wij zo veel als mogelijk te vermijden, want dit is slecht voor het natuur en draagt niet bij aan een circulaire maatschappij.

Soorten en prijzen bedrijfsafval en gemengd afval beheer

De capaciteit voor een algemeen afval container varieert van tweehonderdveertig liter tot wel 2500 liter en ieder daar tussendoor. Je kan opteren voor een voordelige plastic container of een metalen ‘hufterproof’ container. Zoek je het moeilijk om bij te bepalen welke maat het beste bij je past? Neem dan snel aansluiting op met één van onze experts. Door onze jarenlange kennis met afvalmaterialen weten wij precies wat je vereist hebt. En wens je één keer een extra lediging of standaard een formaat ruimer? Dan is dat natuurlijk ook geen enkel kwestie!

De tarieven van de bakken wisselen per afvalsoort, materiaal en capaciteit. Je least bij ons altijd tegen de meest voordelige prijzen. Gemengd afval is een van de kostbaardere afvalstromen. Dit voortvloeit, gelijk we noemden, door haar milieubelasting. Gelukkigerwijs vind je bij ons exact waar je aan toe. In ons simpele bestelsysteem staat vermeld duidelijk wat je voor een restafvalcontainer of een bepaalde andere container aftikt. Wij achten het essentieel dat dit aspect transparant is. Hierdoor raak je achteraf nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Hoe houd je deze soort afvalstroom zo klein mogelijk?

Afvalalternatief.Be

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de bron. Op het moment dat deze worden weggegooid dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te efficiënter kunnen materialen hergebruikt worden. Als afval niet wordt verdeeld en bij elkaar in de restafval container wordt gedumpt, dan transformeert dit afval vanzelf in restafval. Ook als hier goed herbruikbare grondstoffen tussen zitten. Na scheiding is namelijk veel minder efficiënt dan op voorhand verdelen bij de oorsprong. Slechts een klein percentage kunststof en metaalmateriaal kan er na de verwerking nog worden uitgefilterd. Het reactie op de vraag ‘Wat is restafval?’ is dus: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen

Dit afval kun je beter scheiden

Recyclebare afvalstromen zamel je eenvoudig in met afzonderlijke rolcontainers. Zo kan de ophaalfrequentie of het formaat van jouw overig afval container naar omlaag worden bijgesteld. Gunstig voor je portemonnee, want we schreven al voorheen dat restafval een kostbare afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft ons aparte rolcontainers: papier, PMD, vensterglas, keukenafval en vertrouwelijk archief. Gelijk je opmerkt zijn er dus flink wat mogelijkheden om jouw aantal restafval te verkleinen waardoor er mindere in de overig afval container dient.

Wat mag bij het restafval?

Toegestaan:
Ontvlambare niet herbruikbare afvalstoffen afkomstig van bedrijven, met maten kleinere dan 30 x 30 x 60 cm

Niet Toegestaan:

 • Scheikundig afval
 • Asbest bevattend afval
 • Explosieven
 • Ziekenhuisafval
 • Radioactief afval
 • Elektronica-afval en en bruin goed
 • Sterk stoffend of geurend afval
 • Banden
 • Kadavers
 • Niet brandbaar afval zoals steenpuin, zandkorrels en glas
 • Grof afval (> 30 x 30 x 60 cm)
 • Vloeistoffen
 • Smeulende stoffen
 • Gesloten verpakkingen waarvan de (voormalige) binnenkant niet direct herkenbaar is

Papier en dozen Afval

{service1)

Je bespaart altijd op afvalkosten wanneer je document en karton gescheiden inzamelt. In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van papier en papier, omdat het heel goed te recyclen is. Er zijn verscheidene typen papierafval, denk aan inpakmateriaal, printwerk, enveloppen, kranten en magazines. Zwaar vervuild document kan je liever niet in de papierbak gooien. Plaats een afvalcontainer zetten, kies uw leegmaakfrequentie en je kan deze afvalstroom steeds ordelijk gescheiden verzamelen. Je krijgt de keuze tussen een erg divers assortiment van afvalcontainers tussen 240 tot 2400 L.

De juiste container voor Papieren en Dozen

De meest geschikte gepaste afvalcontainer voor je document en karton ontdek je op ons. We beschikken over een nationale bereik en je krijgt een brede selectie tussen plastic en ijzeren containers. Een ijzeren afvalcontainer is geschikt als de afvalcontainers buiten geplaatst zijn, of wanneer vandalisme aan de loer ligt. Kies, afhankelijk uit je behoefte, de meest geschikte
inhoudsmaat. Vervolgens bepaal je hoe vaak je container(s) geleegd dienen te worden. Een papier en kartoncontainer wordt reeds vanuit €9 per maand bij je geplaatst.

Zo wordt document en papier verwerkt

Document kan zelfs 7 keer gerecycled worden. Ook in jouw beurs bespaart het beduidend wanneer je deze afvalsoort apart verzamelt. Je kunt er bij ons op rekenen dat je papier- en karton in de meest doelmatige, ecologische en verantwoordelijke manier wordt afgevoerd en ingezet als basis tot nieuw producten. Wil je een afvalcontainer verhuren maar heb u nog vraagstukken? Raadpleeg de veelgestelde vragen of neem contact.

Swill

Swill bestaat uit organisch vuilnis, bijvoorbeeld (bereid) keukenvuilnis en etensresten. Denk hierbij aan aardappelen, brood, pasta, drankjes, eierschelpen, patat, gebak, groenten en fruit en zuivelproducten. Vooral bij horecagelegenheden komen deze afvalstromen vrij, echter tevens op kantoren kunt je je biologisch afval scheiden. Je spaart beduidend aan afvalkosten wanneer je het zwaardere swillafval niet in je rolcontainer met overig afval gooit.

PMD (Plastic, Metalen en Drankenkartons)

Je ondernemingsafval bestaat waarschijnlijk van meer herbruikbaar vuilnis dan je vermoedt! Onopgemerkt bestaat een groot gedeelte van ondernemingsafval vaak van plastic verpakkingsmaterialen, blikjes en drinkpakken.

Dit soort afvalmaterialen horen allemaal tot hetzelfde afvalsoort: Kunststof, Metalen en Drankverpakkingen (PMD).

Via PMD apart van je andere afvalsoorten in te zamelen, geraken je containers minder vlug gevuld. Daarnaast ligt het apart houden uit uw afval tevens beter voor het het omgeving. PMD mag namelijk gerecycled worden. Daardoor hoeven er geen enkele nieuwe grondstoffen ontgonnen te worden voor verse producten te maken, je PMD wordt namelijk een basisgrondstof!

De juiste container voor PMD en Afvalalternatief.Be

{service1)

Bij ons ontdek je altijd een geschikte afvalcontainer voor het je PMD. We bieden verschillende kunststof afvalcontainers , zoals 240, 660 of 1100 liter. Vanwege de vlugge, gratis bezorging en landelijke dekking, heb je binnen 24 uren jouw container bij de verlangde plek geplaatst. Je beslist zelf het verlangde inhoudsmaat en hoe vaak de container geledigd moet te worden. Op deze manier weet je dus vast waar je jouw vuilnis steeds kwijt kunt en dat je meewerkt voor een verbeterde milieu door je vuilnis te splitsen. Bestel vlug uw voordelige container(s)!

Zo geraakt PMD verwerkt

Via je PMD gescheiden in te zamelen in een PMD container, kan het optimaal gerecycled zijn. Dit is essentieel, want wij belasten het omgeving minder minder als wij afvalstoffen hergebruiken. Van je gerecyclede PMD worden bijvoorbeeld nieuwe verpakkingen, bakken en zelfs bermpaaltjes geproduceerd. Met speciale technieken geraken de metalen en drankkartons van het afval gezeefd om daarna hergebruikt te zijn. Het resterende kunststof wordt vervolgens op grond van de plasticsoorten verder verdeeld en vermalen tot korrels. Uit die korrels kunnen dan nieuwe artikelen worden geproduceerd.

Voordelig Rolcontainer huren ➡️

Wat mag er bij het PMD?

Mag Wel:

 • Plastic verpakkingen
 • Tasjes, zakken, flacons
 • Boterkuipjes
 • Bloempotten
 • Tubes, deksels
 • Folies
 • Blikjes
 • Blikjes
 • Metalen doppen
 • Schroefdeksels
 • Melkpakken
 • Sappakken
 • Drinkpakken
 • Yoghurtverpakkingen

NIET TOEGESTAAN:

 • Schuimplastic Pakketten inclusief aluminiumfolie laagje aan de binnenkant (bijv. chipszakken, kruidenverpakkingen en koffiepakken)
 • Doordrukstrips (voor medicijnen en gomballen) (Stevig) plastic zoals speeltjes
 • Huishoudelijke artikelen en ook gebruiksartikelen (emmers, aftaprek en dergelijke)
 • Boodschappentas tassen
 • Agrarisch plastic
 • Verfemmers
 • Aerosolbussen met chemische symbool (antitranspirant, verf etc)
 • Verpakkingen inclusief of yoghurtrestjes
 • Drankverpakkingen waarin ander materiaal is gestopt Los karton ofwel verschillend document
 • Pakket met gevaarlijke stoffen
 • Glasverval

Hoe meer afval je scheidt, des te goed dat het zal zijn voor het milieu en je portemonnee. Glas is één van de {afvalstromen|afvalsoorten die eenvoudig te splitsen zijn. Glasafval bestaan van flessen, potten en ook glasscherven. Zonder te scheiden pakt het glasafval door het ruimte en gewicht veel plaats in de afval van het bedrijf in. Jij kunt daarom flink uit besparen in je kosten voor afval. Het is ook bovendien compleet te hergebruiken. Daarnaast verbruikt het heel veel minder kracht in vergelijking met glaswerk te produceren uit verse materialen.

Komt daar bij jouw bedrijf heel veel glasafval los, bijvoorbeeld bij de sector van de horecabedrijven, dan is een glascontainer onmisbaar. Heb jij wisselende periodes qua drukte? ons werkt samen met aanpasbare contracten omdat jij de aantal bakken eenvoudig aanpast.

Het juiste bak voor glasafval

Bestel de meest geschikte containers voor jouw glasverval op onze dienst. Je heeft de keuze uit selectie uit één container van 240 liters en met 900 liter. Er is al een glascontainer startend bij €13 per maandelijkse periode en ook deze wordt kosteloos neergezet. Afhankelijk van de de glasafval kies je hoe frequent ons de bak komen legen. ons leveren de voordeligste dienstverlening.

Zo wordt glas verwerkt

Het kost kost heel veel energie om glas te produceren uit nieuwe grondstoffen. Glasafval is echter één goede grondslag. Daar zit gewoonlijk ongeveer 50% oud glas in nieuw glas. Bij het bewerken maken wij verschil tussen wit, bruine, groene en bont glas. Daarnaast zijn kurken en ook dekseltjes verwijderd. Door glas om te recyclen, kan er zijn op één heel veel lagere temperatuur glazen gemaakt gemaakt. Een minder milieubelastend en ook duurzaam proces dus. Heeft jij vragen? Bekijk dan de frequent gestelde vragenlijst of neem verbinding op.

Wat mag er bij het de glasverval?

Toegestaan:

Leeg glasverval die gediend had zoals verpakkingsmateriaal

NIET:

Aardewerk, stenen, porseleinen. Daaronder vallend kruikjes, borden, kopjes, keramiek etc. Warmtebestendig glas, laboratorium glazen, ovenschalen, kookoppervlakken en kachelruiten

Koelkasten glazenplaatjes, snijplanken etc. vallen binnen glazen oppervlak

Medisch- ofwel glas uit ziekenhuizen: naaldjes, chemie, vloeistof enzovoort.

Archiefvernietiging

Jouw archief moet beschermd en in veilige wijze vernietigd te worden. Archiefvernietiging zou je dus beter goed regelen. De afgesloten rolcontainer van ons onze dienst helpen tijdens een veilig proces voor inzameling en vernieling van dossiers. Discreet en ook beschermd. Papieren zullen discreet vervoerd. Zo heeft jij honderd procent garantie dat jouw archief beschermd vernietigt zijn. Na vernieling zullen de restanten gerecycled.

Het is te begrijpen dat je je je dossiers niet wil in de het papiercontainer wilt werpen. Enkele documenten bezitten vertrouwelijke gegevens en kunnen daarom best vernielt worden. Vermoedelijk gebruik je voor dit doel een versnippermachine. Het vernietigen van grote aantallen dossiers is echter zeer tijd consumerend en omslachtig. Heeft je frequent veel vuil in de gedaante van geheim document? Kies dan voor het dossiervernietiging van ons U. U krijgt een afgesloten container op wielen.

Deze container heeft één gleuf waar het document exact doorheen . Wanneer de documenten al in de container zijn, krijgt zij meer bij handen. Onze bestuurder komt eenmaal de tijd langs om de container te ledigen en de papier plaats te vernielen in onze vrachtwagen. Ook dit functioneert middels een gesloten systeem waarbij het bak door het truck zelf is opgeheven en opengemaakt. De content wordt daarna meteen vernietigd.

De geschikte bak voor archiefvernietiging Voor het dossiervernietiging deponeer je je vertrouwelijke papieren veilig in de gesloten rolcontainers van onze dienst. Via het klepje in de deksel kan je de papieren in het container werpen. Je hebt de keuze van verschillende inhoudsmaten, namelijk 140 liter, 240 liter of 660 liter. Aangepast op jouw behoefte kiest jij de gewenste frequentie van lediging. Omdat jouw archief niet op het vervoer is, loop jij niet risico dat er iets met je geheime papieren gebeurt. Jij kunt voor jouw dossiervernietiging reeds een container verhuren vanaf €19 per maand.

Op deze manier werkt archiefvernietiging

De inzameling van jouw archief verloopt veilig en secuur dankzij één gesloten rolcontainer en onze gekwalificeerde bestuurders. Document is zeer goed te hergebruiken en kan meerdere malen opnieuw gebruikt worden. Na de archiefvernietiging wordt inkt van het papier verwijderd en met water vermengd tot pulp. Met onze dienst weet jij zeker dat je archief op de meest efficiënte, milieuvriendelijke en verantwoorde wijze worden ingezameld en verwoest.